Къната, билките и всичко останало

• 76 068
  • 762
  •   1
Отговори
# 705
На хенафокс на къната пише,че е само къна ( името на билката) Peace

# 706
Да си продължим дискусията и тук  Wink

Преди около 2 години се къносвах с къна от сайта на Хенафокс. Тя е натурална и без химически добавки. В сайта има и готови билкови смеси за боядисване.
Натурална къна има и в Зоя.бг.
Lady Brinne, благодаря,  само от сайт ли се купува, или я има по аптеките? или магазините?

# 707
  • Варна
Има магазини в по-големите градове
http: //www. hennafox .com/page/11/magazini.html
Копирай този линк, но му махни интервалите

# 708
И по магазините за здравословни храни зареждат  Peace

# 709
  • Варна
Аз пък чак сега погледнах какво точно съм написала. Поправям се.
Има магазини, в които се продават техни продукти, наред с разни други неща.
В магазина, от който си купувам къна, продават и хималайска сол, масла, ориз, сапуни, кремове, био/еко/нещо си хлябове и курабийки Simple Smile

# 710
  • в огледалото на живота
Момичета,добавяте ли допълнително в къната някакви други добавки или само с вода смесвате?И колко време престоявате с нея?
Купих си такава къна и не знам каква става консистенцията затова питам:
Скрит текст:

# 711
Много благодаря момичета, от линка на Пунчик видях и магазин в нашия квартал, значи Хенафокс е истината? Тази седмица още ще я пробвам! Честно казано на мен къната ми покрива белия косъм, но тази като е естествена да не ми ги остави бели? Ще разбера...

Много благодаря на всички ви!  Hug

# 712
Колко бързо се случват нещата. На предишната страница обяснявах колко си харесвам русата коса и как не искам да сменям цвета.  Laughing Всяко чудо за три дни, смятам още днес да се намажа с билките.  Simple Smile Моля за помощ, обаче, защото не съм сигурна какво да направя. Купих си касия и египетска къна. Цветът на косата ми в момента е такъв:
Скрит текст:
Eстествения ми цвят е такъв:
Скрит текст:
В офиса съм, съжалявам за откраднатите от интернет снимки.
Това, което ме притеснява е дали не трябва да сложа някаква боя в по-тъмно русо или светло кестеняво за основа, за да не стане цвета твърде морковен и ярък. Може би и за да не е много голяма разликата, когато корените започнат да израстват. В миксовете на hennaforhair виждам снимки "преди" и "след" със светли коси, близки до моята боядисана, но не съм сигурна. Притесняват ме и по-тъмните корени. С две думи, смятате ли, че е добра идея да сложа направо къната на светлата коса? Много благодаря.   bouquet

# 713
  • В полите на Пирин планина
Аз мисля, че по-лошата идея е боядисване и след него веднага къносване. По принцип къната се наслагва и дължините, ако се мажат постоянно стават по-тъмни с времето. Затова си мисля, че просто от къносване на къносване ще заличиш разликите корен-дължини. Бих ти препоръчала да вземеш и амла, която тушира червените нюанси на къната и придава по-кестеняви такива. А ако все пак дължините станат твърде червени и ярки - глос с къна+индиго. Естествено ще сложиш малко индиго за потъмняване. Всичко е малко на системата проба-грешка.

# 714
Lady Brinne, много благодаря за вниманието.   bouquet
Аз искам красив, наситен червен цвят, по-скоро светъл и оранжевеещ, отколкото тъмен. Използвах къна преди време, но върху много тъмна коса и цветът беше махагоново червен. В корените обаче беше по-скоро топъл и меден, затова мисля, че естествения ми цвят го позволява. Притесняват ме дължините, сега ще се подкрепя със снимки:
Скрит текст:

Тези са разкошни и си представям нещо точно такова. Но ме е страх, че на моята руса основа, ще изглежда така:
Скрит текст:
А това вече ми идва в повече. Затова си мислех, че след като така и така основата ми е химически боядисана, мога да я потъмня малко, за да го избегна. При положение, че не искам цвета да е кестеняв, а съвсем червен, амлата ли е по-добрия вариант, ако мажа директно на руото?
Пак благодаря, оценявам всякакво съдействие!

Едит:
Стана ми любопитно защо боядисването и къната след това е проблем? Тоест, не върху по принцип боядисана, а скоро боядисана коса?

Последна редакция: ср, 19 юни 2013, 14:25 от hedgehog

# 715
hedgehog, битува мнение, че къна - боя или обратно са несъвместими, макар че не е точно така - казвам го от опит. Аз се боядисах / изсветлих / след къносване и то съвсем успешно. После на боядисана коса слагах от готовата светло кестенява смес на Хенафокс, но стана шоколадово кафяво. Притеснява ме, че все пак боята е химия и след скорошно боядисване / нали косъма се отваря от амоняка, за да поеме боя / не се знае как ще реагира косата... Моята естествена коса е като твоята и с къна ставам като на първата ти снимка почти, като с времето обаче къната оксидира и се тушира малко ярко червеното. Правех си от време на време глос с къна за засилване на цвета. Амлата не е подходяща при твоите желания за цвят, защото тя придава по-близки до кестеняво нюанси, т.е. притъпява червеното на къната.
Пак си мисля, че дори и изрусена, косата ти няма да стане като на втората снимка - това ми прилича на боядисана коса  newsm78 Ако силно се опасяваш от резултата можеш да забъркаш малко къна с гореща вода и да нанесеш на някой скрит мъничък кичур за проба.  Peace

# 716
О, със сигурност е боядисана косата от втората снимка, то това е нещо страшно.  Laughing
Взех я от Гугъл, написах orange hair Grinning, но си права, че примерът не беше съвсем добър - чак така едва ли, защото ще изглежда със сигурност по-естествено, колкото и да е ярко.
Преди да видя, че си отговорила, точно това мислех - да направя тест с кичур, пък тогава ще го мисля.
Ще се радвам да пропусна химическото боядисване, което исках да направя, в такъв случай много се надявам разликата между дължините и корените да се нормализира, когато мажа цялата коса.
Много благодаря за времето и вниманието, които ми отдели.

# 717
Радвам се да помогна  Hug
Успех и може да покажеш снимки  Grinning

# 718
Благодаря, а снимки ще покажа с удоволствие.
Сместа е готова, чака вече. Смятам да я оставя да си престои 12-те часа по бавния начин, а утре имам цяяяял почивен ден за мазане, ще имам време и за теста на един кичур. По този повод, още един въпрос - в случай, че кичурът е фрапиращ, мисля, че съм чувала, че мога да замразя сместа за следващо боядисване (например такова, за което съм подготвена и с индиго Grinning), така ли е?
Обнадеждих се, разглеждайки hennaforhair. Предполагам, че трябва да очаквам нещо подобно:
http://www.hennaforhair.com/mixes/stefania/ - по-добрият вариант, даже е прекрасен, и http://www.hennaforhair.com/mixes/elizabetht/ - този, който очаквам и който реално всъщност изобщо не е толкова зле.  Simple Smile
Нямам търпение вече.  Simple Smile

Eдит:
Намазана съм вече и тръпна в очакване.  Simple Smile
Тестовия кичур беше божествен - ярък, топъл, меден и все едно така съм се родила.  Simple Smile
Хвана ме яд даже, че моят цвят е по-тъмен и този ще се изгуби при следващите боядисвания и израстването на новата коса. Нямало е нужда от боядисването, за което питах, много добре се получи. Благодаря за съветите пак. Мога и да се похваля със снимки довечера.  Simple Smile

Последна редакция: чт, 20 юни 2013, 13:49 от hedgehog

# 719
Момичета,добавяте ли допълнително в къната някакви други добавки или само с вода смесвате?И колко време престоявате с нея?
Купих си такава къна и не знам каква става консистенцията затова питам:
Скрит текст:
Devi4ka, добавките зависят от желания от теб цвят /от ред девил Twisted Evil до черно/ и от изходния цвят на косата ти.
Тази къна от къде я купи и за какви пари? Видя ли целият й състав? Black Henna ми звучи нещо като нищо /увери се, че няма PPD  Peace/

Общи условия

Активация на акаунт