Къната, билките и всичко останало

• 76 058
  • 762
  •   1
Отговори
# 720
Момичета, днес си измих косата с равни части амла, шикайкай и сапунени ядки. Не мисля, че се изми много добре, по дължините е много заплетена, въпреки че използвах маска. А най-лошото е, че получих страшен косопад по време на миенето и след това. Това нормално ли е?

# 721
  • The point of no return
Тази смес по принцип изсушава доста, може от това да се е получило заплитането. Хубаво е накрая да се изплакне с вода с лимон или оцет за омекотяване.

# 722
Здравей, благодаря за отговора  Hug Мен повече ме притеснява възникналия косопад, който отмина със следващото миене с обикновен шампоан. Какво да добавя към сместа, за да стане по щадяща? Мислех, че амлата и шикайкая са естествени кондиционери.

# 723
Малко да съживя темата с едно въпросче   bouquet Някой пробвал ли е да свали къна с боя? Искам да си направя цветен кичур върху упорито къносваната ми от 3 години коса. Пробвах 2-3 пъти с боя директно върху косата, стоях над час, ефект нулев. От една страна много се радвам колко здраво се е хванала къната върху косъма, но от друга така ми се иска цветно кичурче за лятото  Mr. Green

# 724
Малко да съживя темата с едно въпросче   bouquet Някой пробвал ли е да свали къна с боя? Искам да си направя цветен кичур върху упорито къносваната ми от 3 години коса. Пробвах 2-3 пъти с боя директно върху косата, стоях над час, ефект нулев. От една страна много се радвам колко здраво се е хванала къната върху косъма, но от друга така ми се иска цветно кичурче за лятото  Mr. Green

Май само с блондор ще стане работата..... По принцип не съм фенка на изсветляването с такива агресивни продукти , но щом е само едно кичурче няма да е фатално си мисля.....  Wink

# 725
  • най-шареното място
Здравейте, тест за алерегия правите ли и как?

# 726
  • Варна

Е, нали уж има разни тебеширчета, спрейчета и спирали за коса? (не че съм ги виждала на живо, но се каня да ги потърся, защото и на мен ми доскучава  Laughing ) Не става ли да се разведриш с нещо такова и да не се занимаваш с изсветляване, с пазене на кичурчета при следващо къносване и т.н.?

# 727
Е, нали уж има разни тебеширчета, спрейчета и спирали за коса? (не че съм ги виждала на живо, но се каня да ги потърся, защото и на мен ми доскучава  Laughing ) Не става ли да се разведриш с нещо такова и да не се занимаваш с изсветляване, с пазене на кичурчета при следващо къносване и т.н.?

Косата ми е много тъмночервена и едва ли спрей или спирала ще има някакъв ефект, но пък е идея да пробвам, благодаря  Flutter

арт мама, теста за алергия е същия, като при боите за коса - 24 ч преди евентуално къносване или друга процедура нанасяш малко продукт зад ухото или на сгъвката на лакътя, покриваш с нещо и изчакваш. Ако няма зачервяване или каквато и да е нежелана реакция, си ок  Heart Eyes

# 728
  • Варна
Кледала съм само клипчета с тебешири. Там, с намокряне стават доста добри цветове и на много тъмна коса http://www.google.bg/search?q=chalk+dark+hair&source=lnms&am … =1024&bih=586

Ето и още временни методи http://forum.ezine.bg/t-2954. Виждала съм ефекта от степче на светлокестенява коса, три седмици след като бяха направени крайчетата. Втрещих се като си спомних колко съм ги пила тия гадости навремето. Сигурно години след това съм се разхождала с боядисани черва.

Е, добре че пита, та да разровя пак за инфо. И тук http://vsichko-za-jenatabg.blogspot.com/2012/02/blog-post_21.html казват, че става с пастели от магазините за художници. Ще взема да зарадвам детето Simple Smile

# 729
Пунчик разсмя ме с тези боядисани черва Grinning Всички сме ги пили като  малки , тровели са ни още в най-ранна детска възраст , а сега откачам , като видя рекламата - "Пълни с витамини "  Shocked  Shocked  Shocked

# 730
  • София
Понеже много се разговорихте за цветни кичури се сетих, че някой момичета си купиха тези тебешири http://www.buyincoins.com/item/21088.html Има тема за сайта http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=722566.0;all - за кодове и промоции, http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=722551.0 - за отзиви. Вероятно могат да се открият и по нашите магазини.

# 731
Навихте ме за тебеширите  Mr. Green Ще слагам снимки после  Hug

# 732
Здравейте момичета, обръщам се към вас за съвет. Надявам се да ми помогнете.

Косата ми е естествено руса, никога не съм се боядисвала, много тънка и склонна към омазняване. Вече на 22 години, косата ми започва лека да става кафява, но не й позволявам, тъй като съм луд фен на русата коса. Досега съм пробвала много маски за цвят и заздравяване на косъма - отвара от лайка, от дъб, от розмарин, лайка и водка, най-различни етерични масла, мед и канела (доста ефективно), куркума и последното беше касия с чай от лайка и лимон. Честно казано, фрапиращ резултат нямаше, даа поизсветля, но не толкова колкото ми се иска. В момента пак съм си сложила една маска от куркума + лимонов сок + стумулант за коса + лимонено етерично масло, но куркумата дава по-оранжев или по-скоро наситено жълт цвят.

Въпросът ми е дали ще е добре за косата следващата седмица да се боядисам с някакъв лек мус? По принцип съм привърженик на естествените методи, но резултатите не са задоволителни. Simple Smile

# 733
Здравейте,

от месец и аз съм с къносана коса - само къна от Хенафокс, върху тъмно кестенява основа. Резултата е тъмночервено.
Днес ходих на фризьора ми - да ме подстриже. Та той одобри резултата от къната, ама взе да ми обяснява, как след няколко къносвания, косата ми ще станела много тъмно червено, граничещо с  черно, което ме втрещи. Аз се надявам да става с по изразено червено. Според вас така ли ще е както той ми каза...и въобще какво показва опита ви ?

# 734
Нищо подобно.Когато се къносвах червеното ставаше само по-наситено,но така и не потъмня повече от наслагванията.Единствено на белите косми имаше промяна/в началото бяха по-скоро оранжеви,а с наслагването,ставаха хубаво червени/.И това при положение,че моята основа е много тъмно кестеняво,почти черно.В сайта на Хена фокс има снимка на косата ми от оня период-може да погледнеш.....И,да-като човек който години преди това е пробвал да постигне хубаво червено с боя/докато не направих алергия към боите за коса/,мога да кажа,че това червено не избледнява на втората седмица,както при повечето бои.А,от фризьор добра дума за къна-не очаквай/аз дотук само един съм чула да каже нещо позитивно....другите винаги ми хвалят косата ,докато не разберат,че се къносвам и почват с тирадите как може...при толкова бои на пазара....../.

Общи условия

Активация на акаунт