ВТОРОКЛАСНИК съм наесен, Първи клас ми беше лесен!

• 66 213
  • 786
  •   1
Отговори
# 375
Нашата класна каза,че ще пишем на широки квадратчета и тесни и широки редове,но докога нямам идея.Четенето на село върви доста по бързо.

# 376
Ние ще пишем на широки редове по всички предмети, включително и по математика. Не иска тетрадки с квадратчета.

# 377
Manzhelka, мерси за линка с игрите, ще бъдат уважени Simple Smile

Академията на Хан я следим отдавна - аз професионално, тъй като част от работата ми е свързана с онлайн обучение. Ето още един хубав линк с онлайн уроци: http://ed.ted.com/.

# 378
  • София
Не занимавам Никола с нищо допълнително Rolling Eyes Нито читанка чете, нито таблица ще му показвам. Досега не се е налагало да помагам или да го подготвям странично за материала в училище и смятам да си го спестя, докато не се налага, дано е за по-дълго Simple Smile Единственото "встрани" е четенето. Имаше да прочете 3-4 книжки от списък, поисках от него да прочете всичките. С идеята да заобича книгите като майка си. Не знам обаче дали имам успех. Да, изчете всичко, че и допълнително си хареса още 4-5 книги с приказки, но все още не съм убедена, че чете от искрен интерес, а не от желание да ми угоди. Времето ще покаже Simple Smile

# 379
  • София
А каква е идеята да се чете читанката за 2 клас отсега? За да е по-лесно после в училище ли?
Не я чете моето дете, а таблицата за умножение я учи от едниигрички, които класната ми беше изпратила. Не я знае цялата, но не е и наложително, има време и това ще стане.
Мими в последния месец се е отдала на повече релакс и по-малко четене и писане, но предвид факта, че изкара доста време при баба си и братовчедите в луди игри....нямам оплаквания. Така или иначе е прочела повече, отколкото бях предвидила за цялото лято.
Сега е започнала да си води нещо като дневник, пише си някакви неща за семейството и приятелите . На широки редове пише и изглежда прилично, по-добре отколкото очаквах.

# 380
И аз не занимавам Гого с нищо странично през ваканцията, само настоявам за четенето - не ме интересува дали е от списъка или не, само да е книга Simple Smile Карам го да чете и книги на аглийски  Mr. Green На нас също досега не ни се е налагало да помагаме за материала в училище, единствено се занимаваме със задачите за състезанията (но сега ваканцията още не сме). Ще видим докога Simple Smile

# 381
Аз съвсем целенасочено не насърчавам ученето на таблицата  или други предстоящи за изучаване във втори клас неща предварително (макар детето да проявява интерес). Все ми се струва, че е по добре да учи новите неща наравно с децата от класа, да ги възприема малко по малко, а не в един момент да се окаже, че знае повече в първите месеци и да получи нереална представа за собствените си знания. 
Четенето на книгите от списъка приключва - целенасочено, "защото трябва," а не с удоволствие и увлечение - факт.
Задачи решава с огромен интерес и желание. Писането - от грозно по грозно  Laughing

Но виждам как научава страшно много неща, без да има усещането че учи. Това лято пътуваме много, посещаваме различни места и практикуваме  различни типове туризъм.  Научи много неща за природата, растенията, планините и чисто географското разположение на градовете в България. На почивката в Гърция се отпусна да говори на английски ( явно децата нямат психо-лингвистична бариера) и научи много гръцки думи.  Покрай олимпиадата научи множество флагове на държави, дори ме изпитва - за срам, аз не се представям добре. 

Кара ме да се замисля, че вероятно още от тази възраст има неща, които възприемат с лекота и други, които са им трудни или най-малко неувлекателни. И трябва да намерим начин да задоволяваме нуждите им за познания към желаните неща и да провокираме и поощряваме интерес към онези, които са им слабо интересни. Ех, да беше по лесно, нали???

# 382
  • В светлината на слънцето
Гледам - с наближаването на първия учебен ден темата се е пораздвижила. Grinning Ние бяхме за кратко на "свиждане" при селските лагерници. Ученичката чете книги като фурия, но отказва да учи таблица за умножение, да решава задачи и да пише. Книгите от списъка бяха прочетени още през годината, така че сега само трупа нови заглавия към листата. Как обаче ще се разберем за останалите неща, не ми е ясно. Thinking
Засега извънучебните занимания не сме ги планирали. Със сигурност ще ходи на плуване (индивидуално). За рождения ден й подарихме карта за курс по класически балет в школата на Маша Илиева (голяма нейна мечта) плюс балетно трико. Започна с голям ентусиазъм, но сега нещо дава отбой. Така че дали ще ходи наесен на балет - не се знае.
Не съм минавала през училището, нито съм звъняла на класната, затова и незнам на какви тетрадки ще пишат. Има време - като наближи, ще кажат.  Grinning
SZA, и аз страшно завидях на децата от онова училище в Швейцария, описано в Geo. Blush 

# 383
И аз не занимавам Гого с нищо странично през ваканцията, само настоявам за четенето - не ме интересува дали е от списъка или не, само да е книга
по 10 пъти повтарях да чете. Сега вече сама сяда и решава да чете. Прочела е 4 книжки. Остават още 4. Обещала е да ги прочете... ще видим

# 384
  • София
kalimbi, аз тук в Люлин записах дъщеря си на курс в читалището. В Люлин3 се намира, имат сайт. Провери. Дъщеря ми посещаваше детската  английска забавачка преди да започне училище, доволна съм. Други мои познати майки също са записали децата си там, добри впечатления събрах.
Валенцето, това читалище Константин Величков ли е?? Може ли да ми разкажеш малко повече за учебната им програма, по какви учебници учиха миналата година, започнаха ли да пишат речници, да учат думи и граматика, впечатления от учителката, колко деца са в група.

От учебните пособия сме купили само нова раница, защото миналогодишната се оказа малка и някакви  канцеларски материали. Тетрадките ще ги купим в началото на годината. Повече ме занимава въпроса с дрехите защото всички са омалели Simple Smile

Децата ви на глас ли четат или наум?

# 385
  • Sofia
Ние изпратихме тази вечер щерката на море. Бабите ще си я предават там, та ще откара 2 седмици по морето. Кеф! Simple Smile
Последните дни много я ръчках да си чете книгите, за да не чете на морето, но в крайна сметка понесе и натам още.
От тук останах с впечатление, че децата много не харесват "Ние, врабчетата", тя обаче се захласна по тях направо, само ми говори и обяснява разни неща от книгата, нарисува всички врабчета, тя била като не знам си кое врабче...

Онзи ден случайно открих, че чете сравнително добре на английски  Embarassed, та сега тършувам Ибей за по-евтинки книжки начално ниво на четене. Вкъщи има няколко за мечето Бруно и други подобни, но в книжарниците ме ядосват - за 5 страници сложили цена от 13-15 лв.  ooooh! Миналата година взимах книжки по 5 лв от коледния базар на IWC, тази година пак ще ходя, ако не се отплесна и го пропусна.

kalimbi, чете на глас, предпочита така, на ум чете само, ако я помоля.

# 386
Шунка, някой тук беше пуснал много хубав сайт с електронни книжки на английски: http://www.oxfordowl.co.uk/. Гого чете много от тях, забавни са му (аз съм му пуснала нивото за 5-6 г.) и си препрочита някои. Първо чува четецът, после сам чете. Стават по-трудни на долните редове на библиотеката Simple Smile Цените на английските книжки наистина са високи, а и тук няма много подходящи за вързастта им. Библиотеката също е вариант.

# 387
  • Чикаго / София
Шунка ето и в този сайт също има книжки за начално ниво четене на английски.  http://www.starfall.com/n/level-a/learn-to-read/play.htm?f В началото са лесни, по-надолу стават по-трудни.

# 388
Чете на ум,ако го помоля да ми прочете нещо го чете на глас,определено има огромна разлика,когато започна да чете книгите и сега,чете много по бързо и гладко.Мисля,че книгите започват да му харесват,защото си е харесал книжка,която видял на последната страница на Хитър Петър за динозаврите и иска да му я купя,само дано я намеря.

# 389
  • Sofia
Благодаря за сайтовете, аз съм си запазила тези, които са пускани преди, но не съм й ги показвала още, за да не ми виси на компютъра.  Blush Но май това ще е вариантът, снощи ми измъкнаха изпод носа всички книги в Ибей.

Общи условия

Активация на акаунт