Бебеправене - тема 7!

• 23 762
  • 724
  •   1
Отговори
# 135
  • до най-прекрасния мъж
ivka03

Не мисля, че си права  Peace

Понеже си имах едно наум заради предишната хиперинсулинемията реших, че като мине сватбата първо ще направя задължителните пренатални тестове, които са записани в Зачатие даже още преди да сме почнали за бебе.
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=20084.0

Всички на щитовидната, всички полови хормони, пролактина, инсулин, глюкоза, цитомазки, микробиология и ПКК.
Ако нещо не е наред, ще трябват месеци лечение преди да влезе определен хормон в норма и да повлияя на Ову, зачеване, а и на износването. А ако всичко е наред, още по-добре, това са просто едни 120-130лв, които сте дали в името на нещо значимо.

Моят пролактин дори ми е в нормата, точно по-средата на реф.стойноти -нямам грам оплаквания, напрегнати гърди или нещо такова. Но моята ендо ми изписа бромокриптин, за да го свалим до долната граница и тогава помага да имаш качествено Ову. отне ми почти месец да спадне малко, а като ходих на контролен миналата седмица каза, че още поне месец за да влезе в желаните стойности. Също месец ми трябваше леко да смъкна ТСХто, за да дойде почти до 2,  но веднага пък съотношението на половите хормони почна да се подобрява.

Не казвам, че е задължително или че ако хормоните влязат в норма бебето ще стане, но поне за себе си знам, че не съм губила време и съм направила нещо, всичко друго е Божа работа Simple Smile
Вероятно си права. Аз съм правила преди 6 месеца ПКК, хормони на щитовидната, инсулин, глюкоза, а преди 2 цитонамазка и микробиология. Не съм изследвала единствено полови хормони и пролактин, но не мисля, че е необходимо. Ние бебеправим от скоро, не мисля че трябва да се вманиачавам чак толкова и да търся под вола теле. В крайна сметка да, наистина може да ми спести време, но защо да се товаря психически и финансово да изследвам нещо, което вероятно е в нормите. Няма повод да мисля, че не е, защото досега с цикъла си не съм имала грам проблеми /стана малко странен първите 3 цикъла от началото на бебеправенето, но си идва редовно, вече се нормализира последните 2 месеца/, не съм имала много партньори, мъжът ми също, така че реално няма от какво да се притеснявам. Лекарят ми също смята, че една година е напълно нормално време, в което да си дадем шанс да стане без търсене на причини. Ако не стане до 1 година, ще отидем да се изследваме и двамата /хормони и спермограма/, но по-рано не.

# 136
yara,защо пък не...няма нужда от предварително отчайване! Hug Интересно е това с пъпките...до сега и аз винаги съм забелязвала и отчитала по това че скоро ще ми идва...ама дали е истина...то е сигурно от някой хормони и за това...през първата ми бременност също имах пъпки помня го добре...за това не мисля че заради едни пъпки трябва да се откажеш от мисълта си!

# 137
  • Варна
ivka03 Hug

Както казах, не е задължително и всеки си решава за себе си.
Дано да стане бързо и без излишни тревоги при вас и при нас:)

Аз съм си просто такава, по-скоро неизвестността от това какво е положението при мен ме натоварва, а като знам, че действам по-въпроса ми е спокойно. Затова и не съм го юрнала да прави спермограми още.. ще изчакаме до януари и после ще видим.
Аз съм почти на 31, а той на 36, а и имах проблеми преди време, затова реших да действам о време (как се пише това?)

Пу, пу, пу От вашите уста в Божиите уши Simple Smile ще докладвам в понеделник-вторник.

# 138
  • до най-прекрасния мъж
ivka03 Hug

Както казах, не е задължително и всеки си решава за себе си.
Дано да стане бързо и без излишни тревоги при вас и при нас:)

Аз съм си просто такава, по-скоро неизвестността от това какво е положението при мен ме натоварва, а като знам, че действам по-въпроса ми е спокойно. Затова и не съм го юрнала да прави спермограми още.. ще изчакаме до януари и после ще видим.
Аз съм почти на 31, а той на 36, а и имах проблеми преди време, затова реших да действам о време (как се пише това?)

Пу, пу, пу От вашите уста в Божиите уши Simple Smile ще докладвам в понеделник-вторник.
Стискам ти палци, дано е станало Simple Smile Щом си имала проблеми, разбираемо е да направиш изследвания. Аз съм направила минимума и знам, че всичко е наред, просто иска време.

# 139
Да, най-вероятно е така при мен - ще дочакаме, ще следим и ще видим Wink

Ивка, не се притеснявай мила ... скоро бебче ще дойде. Няма смисъл от допълнително нерви и притеснения, че нещо не е наред. Не че и аз не се паткам и не мисля, но няма как ... Simple Smile ще почакаме, ще поработим, а пък то все някога ще стане ... когато си настоятелен се получават нещата, за каквото и да е Wink

# 140
  • София
Междо другото момичета, какво стана с cherry_dream нищо не казва  newsm78

Последна редакция: чт, 12 юли 2012, 15:26 от alex__n

# 141
Да, и аз това се зачудих. 

Хайде Чери, идвай да се похвалиш.

# 142
Малко късничко, но да се запиша и аз в новата тема  Hug

Успех на всички и мноого положителни резултати  EFP

# 143
  • Тук
Ехх....дойде ми.....и то на 29 ден  Shocked Е такова чудо до сега незнам дали ми се е случвало преди. И аз се чудя защо почнаха да ме болят по-рано гърдите. Тоя път заради скапаните АБ си пропуснахме момента, е бива ли такъв карък..........

# 144
Ехх....дойде ми.....и то на 29 ден  Shocked Е такова чудо до сега незнам дали ми се е случвало преди. И аз се чудя защо почнаха да ме болят по-рано гърдите. Тоя път заради скапаните АБ си пропуснахме момента, е бива ли такъв карък..........
ах, че гадно... съжалявам.  Хайде да свършва по бързо и да започват новите опити.  Hug

# 145
Да, и аз това се зачудих. 

Хайде Чери, идвай да се похвалиш.

Цял ден чета, но не смея да пиша, че ще ме подхванете защо още няма тест. Само за протокола - още нямам М.

# 146
  • София
mella Нов месец, нов късмет  Hug
cherry_dream наистина съвсем скоро ще те подхванеме да знаеш  Naughty
Биби-джиби да те питам ходи ли на лекар и ако да къде?/междо другото от кой град си? че аз как попитах като че знам, че сме от един град Simple Smile/
Пеперудчица никога не е късно, добре дошла Simple Smile

# 147
Чериииии, защо бе момичеееее!

alex__n Не още.  Имам час за 30 Юли.  Преди това няма нищо да се види.  Имам опит от първата бременност.
Аз не съм в БГ Алекс и доктора ми няма да го знаеш.

# 148
Ако знаех защо да ви кажа, ама то..... за бой съм си  Laughing Laughing Laughing

# 149
  • София
Биби-джиби
Ясна работата Simple Smile  Hug
Иначе аз си питам, че събирам инфо от всякъде, че то знае ли човек кога, какво и как  Rolling Eyes

cherry_dream айде няма да те бием, но това не значи, че няма да те смъмрим Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт