На планина или море, Декемврийче дупето пече! N19

• 46 808
  • 742
  •   1
Отговори
# 75
даже са по-малко от 52 дни ...  Grinning
Ех, ама то време не остана. Още малко и пак отначало , ама пък е толкова миличко  Hug

но ако не спре разстройството ще трябва да давам няколко дни гентамицин на ампули.
Аз да ти кажа въобще не се тормозете, щом е още с растройство му дай... ще мине много бързо. Моят педи ми каза да дам 2 ампули през 4 часа ,ама това с 4-те часа го пропуснах да го запомня и дадох една вечерта в 20ч и сутринта в 7ч и пак имаше незабавен ефект.

# 76
След малко се заемам да ви изчета Simple Smile

Миналата седмица вадихме стафида от носа  Shocked Понеже не сме по плодовете реших да й дам, нали са полезни уж, не съм видяла как я е пъхнала, а беше на столчето... Дъх не можех да си поема, когато педиатърката каза, че е много навътре, да отиваме в спешен кабинет и че можело да се наложи пълна упойка... Слава Богу я извадиха за 1 секунда! Но си е много опасно де, не ми се мисли къде е можела да попадне! Лекарите ме направиха на "2 ст." за това, че съм й дала стафиди и с право...  Embarassed

Уикенда бяхме в Поморие при приятели. Нямаше да тръгна (предвид прогнозата), ако нямаха климатик в къщата, а той взе, че се развали точно като пристигнахме  Grinning Няма да ви описвам каква жега беше, добре, че на малката й понесе! Иначе много й хареса, научи се да пие от сламка  Peace

Последно време страшно много се тръшка! Какво е това чудо не знам! Само да й стане скучно или нещо да не стане на нейната - ляга на асфалта и не иска да става, хората ни заобикалят, а аз я уговарям и моля... Страшна работа!

Гледахме Ледена епоха 4 - страхотен е, както и се очакваше Simple Smile

Относно анкетата: За какъв период от време ства дума?

# 77
даже са по-малко от 52 дни ...  Grinning
Ех, ама то време не остана. Още малко и пак отначало , ама пък е толкова миличко  Hug

но ако не спре разстройството ще трябва да давам няколко дни гентамицин на ампули.
Аз да ти кажа въобще не се тормозете, щом е още с растройство му дай... ще мине много бързо. Моят педи ми каза да дам 2 ампули през 4 часа ,ама това с 4-те часа го пропуснах да го запомня и дадох една вечерта в 20ч и сутринта в 7ч и пак имаше незабавен ефект.
Всичко отначало с бонус Щурчо около мен , който е супер ревнив и ще има големи драми (а така ми е жал..) И не мога да се настроя , че ще съм без него цяла седмица (защото съм секцио и тук ни държат по 7 дни)
Значи направо да дам гентамицин ? Док каза за 3 дни , ама ми се вижда много , дали да не взема и аз 2-3 ампули само  newsm78
Ейй мама антоанете , изтървах те хиххиих аз съм от Поморие Simple Smile Звънкайте като минавате насам . Аз съм малко трудна за организация , ама като знам предварително ,все измислям нещо  Wink

# 78
  • София
здравейте, мацки Simple Smile

Гоги вече е много добре и върви към оздравяване Simple Smile. Оказа се, че междувременно са пробили и долните кучешки зъби, които явно са били черешката на тортата. От цялата работа отново сме в изходна позиция с храненето - не иска да яде и това си е.

Вчера изчетох доста статии по въпроса с така нареченият бебешки пубертет 2-3 годинки и направо се ужасих, но има начини да се справим въпрос на търпение и много търпение.

# 79
Сега точно бебешки пубертет ми  трябва  Laughing , няма да чета, че ще взема да се депресирам  Laughing.
Абе на нас зъбките ни растат много хаотично  newsm78 Първите 2 долни избиха точно на 12м. ПОсле на 1г3-4м избиха горните 4 , като първо избиха не първите ,а вторите горе. ПОсле 3те кътника и до там  Mr. Green

# 80
Роси, ние често ходим! Много набързо се организирахме (буквално за няколко часа) и затова не можах предварително да напиша!
Следващият път със сигурност ще ти пиша - ще запознаем малките Simple Smile)))

# 81
Роси,давай му щом трябва и да се опавя бързо Марио HugОффф дано имаш някаква помощ,че направо не знам...И дано бебо е кротушче и да не изморява мама толкова много!

Бебеш,дано бързо й мине на Тея!Предполагам честите боледувания са резултат от операцията и всичко около нея..Ти консултира ли се с хомеопат примерно,или пък с имунолог?Предполагам личната може да даде направление за имунолог и да взема нещо известно време...

Мама Антоанет,а как разбра,че е сложила нещо в носа?Тя ли си показа или не можеше да диша?Ужасно звучи,добре че се е разминало лесно и бързо Heart EyesЗа анкетата го разбирам дали ще ходят по принцип на ясла или после градина?Ето аз ще я гледам до 3 и нещо и съм отговориша това-ще я гледам сама.После че ще ходи на частна не съм го отразила,не знам дали може 2 отговора newsm78

Цвети,супер че е по-добре HugИ честити кучешки:)Ние още ги чакаме,а те си стоят горните побелели и едното се подало връхче и това е...Явно и тя затова е така мрънкава.Днес пак...за всичко сръдня...И заплаква с едно крещане Ненененен...все едно кой знае какво... Направо ще
Почвам и аз Мента глог и валериана скоро.А нощем сега спи относително добре,но пък денем...А и се чудя дали по-рано не ги хваща пубертета???Ако е така,май с моето глезене вече не е добре.Дай линкчета да чета и аз,че ми стан любопитно Hug

# 82
Ох , с този бебешки пубертет ... то постоянно има нещо и все са недоволни ... първо е бебешкия, после незнам какъв,но все много знаят и мислят ,че разбират всичко , после идва сериозната част на т.нар. пубертет , а после стават вече големи и ни теглят една ... Алекс също е много мрънкав. Не , не е мрънкав ,а направо непоносимо мрънкав. Тръшка се ,реве , дере се , пиши , като момиче значи ... на моменти го пускам на земята и го оставям да се върдаля и да прави каквото ще, не се търпи. Отдавна се отказах да говоря и да обяснявам , че то гласа ми не се чува от писъци и рев. Определено неговото е голяма лигня. Вярно растат му кучешки , сигурно и топлото време го тормози , все пада милия и се удря, но главно се лигави. А как стана незнам .  Както писахте за теориите и аз така имах много , но всичките отидоха навятъра. Нищо не минава при него.
За памперса -честито на всички отървали се .Ние сме си още  и макар да знам ,че няма да е за цял живот се нервирам вече. Нищо не помага, какво ли не правих , къде ли не го водих да пробва да пишка, гърнета купувах ,вече имаме във всяка стая - е Не и НЕ. Ще станат 2 месеца вече и по никакъв начин не иска да си покаже. Опика къщата , махнах всички килими и сега сме на паркет, но все пак си е хамалогия и взе да ми писва. Като му сложа памперс се сърди и го дърпа, дори ако е обикновен си разлепва лепенките и го хвърля. Като се напишка в него се хваща за пишката и го дърпа, но не иска да каже преди това. Да седне на гърне е крайно и изключително рядко, а да се изпишка в него се е случвало 2 пъти всичко на всичко. та така с моята борба.

Роси, незнам , не съм специалист за да давам съвети, но Алекс беше с разстройство 6-7 дни и аз не издържах психически и да дадох гентамицин. Незнам дали му беше дошло попринцип края или от ампулите ,но просто се приключи с проблема. Дори от следващия ден вече не го подлагах на диета ,че ние бяхме на море и беше адски трудно.  Hug За бебчо, не се тормози от сега , не се знае как ще тръгнат нещата ,но със сигурност ще  се наредят и всичко ще е наред. Имаме майчета с породени дечица дано да дадат малко кураж  Hug  Hug Hug

На всичко болнички бързо да се оправят и много целувки от нас

# 83
Роси, дано да се затегне малкия вече.На годинка Аля беше така с разстройство, продължи някъде около 4дни, давах разредена оризова вода и само затягащи храни и лечебна хумана.Овладяхме го без медикаменти, дано и при вас започне да се оправя положението.
 Сега сме с голям обрив, по лицето , раменцата и гръбчето.Пъпките са много ситни , една до друга , с връхче, но са много.Сигурно са от жегите и слънцето.

Само информативно, приключиха ли вече ваксините при децата?Нямам представа от имунизационния календар ?

# 84

Само информативно, приключиха ли вече ваксините при децата?Нямам представа от имунизационния календар ?
Да, Мари. Нашите, например, приключиха в началото на юни.

# 85
Ох , дадох една ампулка Гентамицин - след като направи един маратон (мих го 4 пъти и пера цяла пералня с дрехи..) Макар , че акото е започнало да се сгъстява , още е от това вирусното (мирише на тиня) Не издържам да го гледам как го боли коремчето и му дадох това , пък да видим. МИсля , ако е добре да дам и утре предиобяд и край. Ще включа и пробиотик . Мамите с опит да си кажат мнението  Hug
Ели ,  Heart Eyes  на малката Теа , бъзро оздравяване  Hug
Калинче , уж ще имам помощ , но ще се разбере буквално "в движение" . Каквото е - това , дано само наистина беба да е по-кротка . Целувки на Ая  Heart Eyes

# 86
Роси, а иначе пие ли течности, какво му даваш да яде?Дано днес ви е бил последния ден с често акане.
Дано и Тея е добре. Hug
Пипи, благодаря за отговора. Hug
 Аз пак да попитам за обрива, някой мами бяха споделяли за подобен.С какво овладяхте положението?Мисля да пробвам с отвара от бъз и коприва,дано да помогне.

# 87
  • София
mari:) , ако е вирусът с обрив, който ние карахме - не съм правила/давала нищо. Просто изчаках да мине.
Пъпките бяха с връх, някои с мехурче, но не бяха дребни, а по-едрички.
Оправяйте се бързо!

Бебеш, стискаме ти палци за приема. Прегръдки за Тея!

# 88
На нас ни остава още една ваксина.Ние минахме такъв вирус с пъпки и дребни и по едри с връхче,даже едната се спука и стана на раничка,педито каза нищо да не давам и мажа и то само си мина,но мисла,че преди това ми вдигна температура.
Всички болнички бързо да се оправят.
Роси,че то почти не останало,ще включваш баткото да помага,дано ти е кротко бебенцето.
И Дона се опитва да се тръшка,но аз я оставям и не и обръщам внимание и започна бързо да и минава като знае,че номера не минава.Иначе тича няма спиране и се чуди каква лудория да направи,забелязвам,че когато друго дете я бута не знае как да реагира само го гледа,вчера едно я буташе днес друго,но и те много малки.

# 89
Мари ,на Сияна и бяха излязли пъпки по челото,гъдичките и ръчичките.Заведох я при личната,защото до сега от топлото се е обривала само по гърба и гърдите ,но пак се оказа това.Изписа ни Джин Джира алба-Калина мисля,че го ползваше също.Пръсках по 2 пъти на ден и за 3 дни няма и следа.Беше ми изписала и някакъв сироп,но каза да го купя само ако обрива стане по-голям и започне да я сърби ,така че не му обърнах внимание.Ако те интересува мога да погледна на рецептата какъв беше.

Уф аз пък да ви се оплача днес какви ги свърших.Докато чистих с прахосмукачката набързо и Сияна отворила стенния гардероб ,извадила един сапун,изгризала му опаковката и си оставила зъбките на него.Май само беше задрала и не е яла ,но отначало много се притесних.За сега и няма нищо,дано няма проблем и занапред.И хем си знам,че казва на сапуна Барни и пак не им смених мястото на по-високо-голяма съм чайка.

Общи условия

Активация на акаунт