Октомврийското дете на морето дупе ще пече!

• 40 943
  • 712
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна
Завърнахме се от плажа и да надникна тук докато на дребен му се приспи. Даже си мечтая да поспя с него.  Embarassed Голям ми е герой на плажа - иска само във водата.   sport027 И няма такъв кеф.  Mr. Green
dessy encheva , ох, мнооооого неприяно. А твърде смело ли е да си мисля, че за 5-6 дни антибиотика ще ги трепе, а ти ще цедиш и после ще си продължите с кърменето?  newsm78 А тя както казваш, че и вода не пие, лоша работа направооо. Дано измислите някакъв вариант, който е добър за всички.  Praynig
Toni77 и какво вика мъжо ти - не стига, че ти помагам, ами и притенции имаш?!  hahaha Ехх тез мъже.  ooooh! И на моя хич не му идват отвътре такива домакински неща.
silvi-85 ние не, че много ядем, ама малкото, което хапваме е каквото имам. Плодовете и зеленчуците са или от село(баба праща), или от магазина. Виж като стигна до маслото, сиренетои т.н. поне първоначално ще вземам по-хубаво. И да не е БИО няма да е от това за 5лв/кг. Мисля си за Маджаров, нали всички го похвалиха. Отделно, че и аз след диетата се захраних и хапвам от тяхното сирене и кашкавал. За официалното костюмче си мисля за бебешкидрешки.ком ли бяха и за Карнивал кидс. Дано намерите бързо това, което търсите.  Wink
anbibian не ги знам какви са тия гадове, но дано бързо и трайно се разкарат.  #2gunfire
За градусите и у нас е редовно 30.  sweating

# 76
Здравейте, момичета,
Деска, писах ти във фейса за сайта, където проверявам медикамнетите  Hug
Да ви похваля Жорчо - от 5 дни е на гърне, ака и пиша там като невидял  Laughing Стана случайно, сложих го на шега, а на него му хареса и сега на ден сме с по 1 памперс Simple Smile Само като излизаме навън му го слагам. Кака му седна на гърне след годинка, преди това не ми даваше изобщо да я доближа с него, а малчо се оказа фен  Laughing
Вчера цял ден изкарахме на Витоша, на дендрариума, малчо спа, спа. Прохлада, чист въздух, тишина. Каката си игра до пълна преумора, после ги изкъпах и двамата на терасата. Живеем в комплекс с много зелени площи и сме само млади семейства и на всеки балкон има изкарано басейнче и се чува весело плацикане.
Марсче, сега отивам да тегля в Спиралата и се зачитам  Hug
Хубав ден, любими! Животът с бебе е прекрасен  Heart Eyes

# 77
Ох,здравейте.И днес си е горещичко ConfusedИзлизяхме с децата към 9 без нещо за една бърза разходка из квартала и се прибрахме към 11.Одеве ядоха и заспаха преди малко,та седнах на спокойствие да си изпия кафето и да ви видя,пък после ще ставам да им правя следобедната закуска,да пооправя вкъщи и да мисля и за довечера какво ще се готви ooooh!И към 19 ч. ще си направим още една разходка,а пък утре е рожденния ден на Боян....и от сега ме заболява главата като си помисля за олелията,която ще вдигнат децата. Mr. Green

Силви,аз децата ги мажа със слънцезащитния на Клоран,много съм доволна.И тук като излизаме,и на басейн като ходихме,и на морето...все с такъв крем ги мажа и съм много доволна.Сега обаче се чудя дали да не взема някакъв спрей,за да мога на плажа по-лесно да ги мажа и да не залепва пясък по тях... Rolling Eyes

Цвети,ние нашия климатик също го пускаме на 24 градуса.Разхлажда доста и вкъщи като е пуснат стига до 25 градуса,което е направо супер.Ама за съжаление го пускаме за кратко,защото много се изстива от него,пък и Боян постоянно тича,поти си,климатика духа студено и...Като излизаме го пускам да разхлади,после като се приберем го спирам,но не отварям прозорците,че да не влиза топлото и така...
Ооо,да,чукнали сме рекорда тук вчера...Ужас.Било е 41,4 градуса ooooh!Значи термометъра в колата ни вярно си показва Laughing

Цеца,как му я правиш супата на Йоан?Мисля тия дни и аз да направя на Алинка супичка за обяд.Реших да й готвя,когато имам тази възможност.Сега ще им направя за следобедна закуска йогурт с кисело мляко,царевично нишесте и малини,та се надявам да й хареса,на Боян може и да не му допадне LaughingУтре няма да имам време да й готвя,но други ден ще й направя една супичка...

Тони,ще й хареса на Кали ку-кус-а,на Алина много й харесва.Почти всяка сутрин й правя.Ама попара още не съм давала Mr. GreenОбаче тя хем яде кус-кус,хем после суче...Къде побира толкова ядене,направо й се чудя.

Деси,много гадно... Cry HugДано всичко се нареди,важното е да сте здрави,пък другите неща не ги мисли толкова.Вярно,че е неприято да я отбиваш Юлето при положение,че и тя иска да суче,и ти искаш да кърмиш,но....Нали здравето е най-важно,не се ядосвай! HugПък дано да успеете да измислите някакъв компромисен вариант! Praynig

Петкова,ох,блазе ви за плажчето.Нямам търпение и ние да отиваме вече...Вчера писах имейл до собственика на един хотел,чакам да ми отговори и да видим какво ще правим...Мислехме да идваме на Варна,ама решихме,че е много оживено и се отказахме LaughingИзбрали сме Китен,пък да видим...

Флучия,браво на Жорчо за гърнето Simple SmileИ блазе ви за хубавия и прохладен ден вчера.Радвам се,че сте си изкарали толкова добре. Wink

Ставам аз да се оправям,че след малко ще се събутят диванетата.

# 78
  • Куциндрел
Деси, много е неприятна цялата ситуация. Дано лесно се отбие малката. Ще стискам палци скоро да се оправиш.
Съни, правих пилешка супа. Пилето една вечер постоя в хладилника натопено в кисело мляко (уж така му се махали антибиотиците). След това го сварих, прецедих бульона, сложих малко картофи, моркови и 2 парчета целина, целината после я махнах. Като омекнат зеленчуците, сложих пилето и фиде. Сложих съвсем малко сол, магданоз и суха целина.

# 79
Влизам в новата тема да ви се отчета от моите прегледи покрай цистита и да ви порева малко! Ако искате, ме скролнете,че......то няма изход от пложението ooooh!
Откриха ми ешерихия коли 10/5 и клебсибела и от антибиограмата са излезнали едни препарати, нито един от които не е съвместим с кърменето! И какво прайвам аз сега-отбивам! А бебето доста суче напоследък, и то нощно време. Денем вода не пие, през 2 часа се оводняваме с кърма! не могааааааа

Привет Деси,
Моля те да ме извиниш, че пиша без въпроса да е отправен към нас. Разбирам предизвикателната ситуация, в която се намираш. Ако желаеш можеш да ми се обадиш на националния телефон на ЛЛЛ 0888 555 385 и да обсъдим лекарствата, както и варианти за отбиване, ако това действително се налага.  Иви   bouquet

# 80
Здравейте момичета, едва сега стигам до компютъра и не съм прочела нищичко, но като заспят децата довечера ще си навксам. Ние се прибрахме в петък от майками и аз карах колата съвсеееем сама, само едни приятели караха след мен, ей така за "страх лозе пази". Та успях да се добера от Перник до София без да утрепам никого и без утрепам и нас самите.  Mr. Green след земетресението в събота пък брат ми каза, че майка ми се уплашила та ми я докара да посидени ден-два при мен и общо взето време за мен, еле пък за почивка - нъцки. А тази сутрин Зори се събуди с прокашляне и каза, че леко я набова гърлото. Подкарах я на ударна доза плодове и зарзават пък да видим какво ще сътворим. Днес напазарувах доста пюрета за дребния и да видим какво ще се получи. Нещо вариантът с варени зърнени ядки и плодове не го кефи за момента.  Confused Явно си предпочита човека гладко пасираните кремообразни готови пюренца и това си е.  Twisted Evil Сега съм му взела натурални оризонки без подправки и той къде ги дъчоти, къде си играе с тях, но се надявам така полека-лека да свикне с по-големи парченца. Надявам се утре да успеем да минем на консултация, че нещо този месец окъсняхме.
Размрънка се, ставам. Надявам се довечера да прочета пропуснатото.
Съни, мерсаж за темичката.  Hug  bouquet

# 81
  • Нейде из лудите гори...
Здравейте, момичета. Къде е прохладата???? Тук явно е пропуснала да дойде. Сутринта отидохме до Еконт едвам едвам, с колата и пак умрях от жега. Сега ходих да купувам едно кехлибарено герданче на Айчето и пак каталясахме, сега тя спинка, а аз манджоря тиквички на фурна с включен климатик. Всъщност климатика изключвам само в спалнята и то , когато Ая спи, иначе са настроени на по 23-24 градуса и ходя по бански у дома...  Sunglasses Понякога чак и студено ми става, ама адаптацията с навън е кошмарна  Sick Нека да е лято, ама да е по-хладно лято  Mr. Green Mr. Green
Днес си купих тест и резултата е прекрасен  Party  EFN
По обяд една приятелка ми дойде на гости от Русе... преминаваща през Варна, та много й се зарадвах. После лелята на ММ донесе багажа на дъщеря си, която уж щеше да е само за днес у дома..ама да видим колко ще се задържи докато си намери квартира.. Поне го гледам от +++страна ... ще си имам компания  Mr. Green Само дано не се задържа много, че не обичам такива трайни гостита... ден , ,два , три се ядва...ама повече... издивявам  Twisted Evil Twisted Evil
Качих малко снимки, има и общи, дано другите мами не ми се сърдят  Wink
Съни, сесията ми приключи успешно. bowuu Остана само 1 година още...но следващите изпити са чак януари, така че имам доста време за почивка  Whistling
За био майките  Mr. Green (как звучи само)  Не съм вманиечена в "био"то, а в качеството. Разбира се, че каквото мога да купувам или взимам домашно - го правя, но когато няма... гледам да е поне БЪЛГАРСКО за зеленчуци, плодове и сирене говоря. Другото се старая да е с добро качество, като се старая и цената да е поносима...колкото до боклуците... старая се да са максимално най-малко в храната - нашата и тази на детето. Смятам, че хранителните навици се изграждат и не е задължително всяко дете да е "чипсояд"   Crazy знам ли и аз, според мен всяка майка търси най-доброто за децата си  Peace
Силви, аз съм доволна от А-дерма, но да си призная не мажа редовно Ая... Всъщност мажа я само на плажа, по разходки често пропускам този момент Embarassed
Мила , Десинка, дано бързо да се излекуваш от гадорийките и ако има начин да се докърмите ще е добре, с това не пиене на вода. Ако няма такъв, дано успеете да се отбиете спокойно. Все пак почти 9 месеца кърмене си е супер старт  Hug
Флучия , приятно четене  Hug Браво на Жорчо, у дома по голо дупе ли го държиш или с пликчета (как звучи само) ?
Отново забравих какво щях да пиша. То от дошлата хладнина ще е  Mr. Green

# 82
  • Варна
Марси не просто, че нямам нищо против, ами и не ми стигна-  hahaha Качих още две снимки на Даниел.  Laughing И без друго Ая такава любов завъртя с Митко, че туко виж сме останали без гадже, нека поне имаме реклама.  Joy
За теста хем прекрасен, хем с 1 чертичка - това не е ли противоречие?!  newsm78  Wink
Zvezdichkova добре завърнала се, дано зарзавата си свърши работата!  Praynig

# 83
Влизам в новата тема да ви се отчета от моите прегледи покрай цистита и да ви порева малко! Ако искате, ме скролнете,че......то няма изход от пложението ooooh!
Откриха ми ешерихия коли 10/5 и клебсибела и от антибиограмата са излезнали едни препарати, нито един от които не е съвместим с кърменето! И какво прайвам аз сега-отбивам! А бебето доста суче напоследък, и то нощно време. Денем вода не пие, през 2 часа се оводняваме с кърма! не могааааааа

Привет Деси,
Моля те да ме извиниш, че пиша без въпроса да е отправен към нас. Разбирам предизвикателната ситуация, в която се намираш. Ако желаеш можеш да ми се обадиш на националния телефон на ЛЛЛ 0888 555 385 и да обсъдим лекарствата, както и варианти за отбиване, ако това действително се налага.  Иви   bouquet

Привет! Вече се свързах с консултант тук, обсъдихме всичко! И да отбия и да не отбия, най-големият кошмар е сега:пия вече лекарствата, сложиха ми и първата венозна инжекция.Бебето реве,аз рева и се чудя какво ще стане,ако му дам да суче поне веднъж ooooh! Ама каква буря от емоции е това бебе: то плаче ту тъжно, ту ядосано, ту се гушка в мен, ту ме блъска и ми се гърчи в ръцете Cry Заспа изпотена и уморена.....

Ох,аз май много ви натоварих! Грижете се за себе си,момичета Hug

# 84
Деси  Cry Hug  Hug  Hug Дано се справите, представям си колко е трудно. Колко време трябва да пиеш тези антибиотици? Милата Юлка, гушкай си я, как да разбере милото.

# 85
  • Варна
Деси, голям кошмар преживяваш  Hug Вярвам, че ще се оправиш бързо и ще намериш най-доброто решение за теб и бебка

Марс, няколко пъти прочетох изречението са теста  Grinning Grinning. И аз като Петкова се позаблудих с "прекрасния " резултат. Дори посегнах към телефона да ти звънкам, че да уточним къде  е грешката  Laughing Laughing Шегувам се  Sunglasses Sunglasses. А-а-а-а сега сериозно, четейки те  /отново за теста говоря  Wink Wink/ направо усетих пеперуди в стомаха си. И после.........отлетяха Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

Прекрасни бебоци, момичета! Не зная пристрастна ли съм, ама няма грешка - нашите са си най-хубави.

# 86
  • Sofia
Мамета, здравейте!
Е най-после я усетих тази прохлада, ама чак днес привечер и то навън. У дома си е същия пек, е с градус-два по-надолу, но все още е ужасна жега. Снощи съм заспала след 3.30ч. едва-едва и се въртях като пумпал през цялото време, щом и аз текнах, дето не се изпотявам изобщо, значи нещата са критични. Ама ние сме и на последен етаж, та е страааашно...  #Cussing out

Десенце, Hug  Hug  Hug Много лошо, че така се случва... Гушкай си бебенце Юлка и си повтаряй, че е за добро и нямаш друг изход. Уф, гадини... От къде ти се лепнаха значи...  Twisted Evil  Twisted Evil

Хепи Куин, много ви е готина новата количка. Страхотно е това, че всичко в нея ти харесва. Със здраве да си я ползвате с Хриско!  Hug

Аз си правя пюретата на Елиза от домашни продукти и меса, защото имам такава възможност - свекърите гледат зайци, кокошки, произвеждат най-различни зеленчуци и плодове, а и майка ми също, е, тя по-малко, но пак има жената. Но когато нещо нямат да ми дадат, си купувам това, което има на пазара, просто гледам да е по-хубаво. Не съм вманиачена иначе по био производството, хубаво щеше да е обаче и в детските градини и в детските кухни продуктите да са с хубаво качество. Искрено се надявам да е така. Но определено давам на децата зърнени култури, които ние самите не сме научени да ядем. София от бебе яде овесени и всякаквите там други видове ядки, просо, киноа, спелта, елда, на Елиза също й давам, за да свикнат с този вкус и да го приемат, като нещо съвсем нормално, вкусно и полезно, защото на мене са ми странни.

Да се похвалим с Елиза, че вече си има обеци. В събота й пробихме ушичките, плака само около 20 секуни, нищо не е  плакала, кака й повече плака дори, когато беше като нея.

Флучия, личи ти по това, което пишеш, че обожаваш този етап от живота си - да си гледаш децата. Аз също, направо се разтапям, нито ми е писнало да си седя у дома, нито да обикалям парка, нито да бърша наакани дупета и да правя пюрета и супички. Не се чувствам "затъпяла", както се изразяват някои мами, нито "овехтяла", нито безинтересна. Напротив - знам че правя най-важното нещо в живота си и това ме кара да се чувствам щастлива, полезна и истински осмисля живота ми. Не знам какво бих правила без децата си...

# 87
  • Варна

Аз също, направо се разтапям, нито ми е писнало да си седя у дома, нито да обикалям парка, нито да бърша наакани дупета и да правя пюрета и супички. Не се чувствам "затъпяла", както се изразяват някои мами, нито "овехтяла", нито безинтересна. Напротив - знам че правя най-важното нещо в живота си и това ме кара да се чувствам щастлива, полезна и истински осмисля живота ми. Не знам какво бих правила без децата си...

След раждането на детето и аз съм в нов етап от живота си - някак си съм "бяла и добра"   Wink. Нещо твърде непривично  за мен. Преди това беше друго. Като бременна имах своите страхове, че сме станали твърде големи егоисти с мъжа ми - 17 години сме заедно и ни дете, ни коте. Кеф ти почивка, кеф ти екскурзия. Едновременно с това и двамата имаме динамична работа и дните ми минаваха  бързо  и ...някак "наелектрезирано" но....сега е друго...аз съм друга / казват приятелите ми/ ,  чувствам се друга ... спокойна съм и .....някак ...ДОБРА  Wink  Сега живота ми има друг облик и мирис  Laughing/ в последно време се радвам, ако е на наакан памперс/ Попаднах в друго измерение и ....ми харесва. Е понякога ми липсва онзи, другият живот и онази  "другата жена", но всичко свършва , когато потъна в две очи, за които аз съм целия свят ....И съм щастлива...И нищо повече не искам!!!!!!
Усещам се, че ми минава през ума, че искам времето да замръзне, за да не ми отнеме това чувство за пълнота и-и-и- да, спокойствието също.

Twisted Evil Twisted Evil Twisted EvilЕто, че не съм напълно променена - егоизмът ми си е тук  Twisted Evil

Последна редакция: вт, 17 юли 2012, 01:19 от nnnnn

# 88
Деси - много добре те разбирам и знам до някъде как се чувстваш. Затова и аз продължавам да приспивам Крис на гърда сутрин, обед и вечер, по друг начин е абсурд. На моменти се чувствам толкова неспособна да си успокоя детето по друг начин, освен на гърда. А майка ми, ММ, свекърва ми - спокойно и бързо си го приспиват. Сигурна съм, че ще се справите, нормално е детето да се ядоса, че не получава това, което иска и с това, което е свикнало. Важното е ти да не си в състоянието, което описваш, за да не му го предадеш и трябва да усети, че мама не е тъжна и, че без гърда, пак я обичаш и я гушкаш. А и те първа ни предстоят толкова трудности и щем, не щем ще ги преодоляваме. Важното е, Юлка да е здрава, а това, че ще си поплаква - ще мине бързо. Няма по-страшно от това да ти кажат, че на детето ти му има нещо:( (това от опит). Така, че горе главата и кураж. Hug Hug Hug Hug

# 89

След раждането на детето и аз съм в нов етап от живота си - някак си съм "бяла и добра"   Wink. Нещо твърде непривично  за мен. Преди това беше друго. Като бременна имах своите страхове, че сме станали твърде големи егоисти с мъжа ми - 17 години сме заедно и ни дете, ни коте. Кеф ти почивка, кеф ти екскурзия. Едновременно с това и двамата имаме динамична работа и дните ми минаваха  бързо  и ...някак "наелектрезирано" но....сега е друго...аз съм друга / казват приятелите ми/ ,  чувствам се друга ... спокойна съм и .....някак ...ДОБРА  Wink  Сега живота ми има друг облик и мирис  Laughing/ в последно време се радвам, ако е на наакан памперс/ Попаднах в друго измерение и ....ми харесва. Е понякога ми липсва онзи, другият живот и онази  "другата жена", но всичко свършва , когато потъна в две очи, за които аз съм целия свят ....И съм щастлива...И нищо повече не искам!!!!!!
Усещам се, че ми минава през ума, че искам времето да замръзне, за да не ми отнеме това чувство за пълнота и-и-и- да, спокойствието също.

Twisted Evil Twisted Evil Twisted EvilЕто, че не съм напълно променена - егоизмът ми си е тук  Twisted Evil

Ммммм, много хубаво  Heart Eyes

Ники като е на занималня и се чуствам като лентяйка само със Стела..... Обаче тя не иска да пиша, лек ден

Общи условия

Активация на акаунт