НПМГ

• 273 047
  • 1 921
  •   1
Отговори
# 195
Малко отзиви за родителската. Като цяло сме добре. Само по БЕЛ госпожата е малко странна. Оплаква се от децата, пък нищо конкретно и градивно. Явно още не могат да си свикнат един с друг със стила на работа ... newsm78 Дано да се справят децата...

# 196
  • гр. София
Нашата родителска също мина добре. Мноооого се проточи. Учителите са доволни от класа, силен е, освен по математика. Очертавал се един от силните класове на випуска.  Laughing Дано!!!  Praynig 

# 197
  • дълбоката провинция
Трудно ми е да свикна с някои академични практики на гимназията и ще споделя мисли тук.

Чакайки сисадмина да ни разясни защо няма ел. дневник в една математическа гимназия се опитах сама да си дам отговор, т.е. извиках неволята Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Разбирам, че липсата на ел. дневник лишава родителите от пряка ежедневна намеса в  отношенията дете-училище, но дава възможност на тинейджърите да станат самостоятелни и отговорни за своето настояще и бъдеще. Същото важи може би и за не чак толкова старателното водене на дневниците и попълването на бележниците.

Хубаво е децата да се научат сами да преценяват дали и до колко се справят, дори и да не им се поставят оценки. Сами да преценяват дали всеки ден да си учат, дали изобщо да не учат, или да усещат момента кога предстои да ги изпитат Wink

Това, с което още не разбирам е струпването на контролни и класни в последователни дни, често и в един. Явно ги третират като големи хора, които трябва да се справят и в такива ситуации, но дори на студентите не им струпват изпитите в последователни дни, най-малкото в един.

# 198
  • София
Честита Коледа! Здраве и успехи на децата ни!
Някой да има информация за заминаването на зимен лагер на Мальовица на 02.01? Предполагам, че ще е пред х-л "Кемпински Зографски", но не знам час?

# 199
Честита Коледа и Весели празници! Да бъдем здрави и спокойни!

Ето и малко информация за лагера.
Децата от НПМГ тръгват на 02.01.2013 от х-л Кемпински-Зографски. Има две групи - за два автобуса  - 8.30 и 9.00 ч. Как са разпределени - не знам, синът ми е в 8б и е за 9.00ч.

# 200
  • София
Citron, благодаря ти! Дъщеря ми е гост на НПМГ, но за 1/2 час разлика няма голямо значение. Още веднъж благодаря! Hug

# 201
Как е положението в края на първия срок  Wink
Нашите оценки още не са оформени. Според ученика нивото е доста високо. Най-много време се отделя на математиката. Учи се всеки урок, ако нещо има неясно пита и съответно единия родител се сеща за решението на задачата. Повече от задачите са доста трудни и с уловки. Изисква се да се знае отлично и задълбочено материала. Не знам дали няма да бъде  полезен допълнителен сборник или курсове  newsm78 за упражнения? Мислите ли че ще им препоръчат?

Споделете относно спорта, успявате ли да поддържате ритъма от предните години?
Ние покарахме малко ски, няколко пъти преди лагера и май това ще бъде за тази година.
Снощи се яви на изпит по карате и вече може да се похвали с 2-ро кю. Той беше най-малкия от явилите се за втори кафяв колан. Като минат втора смяна втория срок дано да има по-малко часове в дните на тренировки  Praynigр защото на плуване вече не ходи. 

# 202
  • гр. София
Да дам и аз отчет за нас и края на срока ни  Simple Smile
Оценката за срока по математика е 5, по БЕЛ 6, по АЕ ще е 5. За рисуване, музика и ФК незнам. По биология има за домашно да прави проект, за да я оформи, вероятно ще има 5, защото на контролното имаше 5++  Shocked Такава оценка не бях виждала и чувала. Засега се справя с материала. Само геометрията я затруднява, но така е било винаги и явно така ще си остане. Много решаване на задачи имаше преди класното, притеснение, но все пак изкара 5, което е много добро постижение за нея. На изпитването за оформяне на оценката изкара 6, но накрая г-жата е решила да й остави 5 за първия срок.
Спорта малко поизостана............Имаше желание да ходи на йога в у-ще, но нещо организацията куцаше и в крайна сметка отпадна. В момента ходи на народни танци само. Много искаше и актьорско майсторство, но отиде веднъж /била само тя и още едно-две деца/ и се отказа. Скучно й се видяло с толкова малко деца, нямало да може да се изнасят представления и следователно нямало смисъл да ходи......  Peace

# 203
  • дълбоката провинция
Моят син две години прави по един опит да се включи в курса по актьорско майсторство, но нещо не го грабва или по-скоро нищо не го кара да отиде втори път. (имало е още 3 деца)

# 204
Здравейте!Записвам се да ви чета , имам седмокласник и това е едно от уч-щата, които го интересуват Simple Smile
Имам въпрос относно паралелката по биология-НЕ, на какво ниво е НЕ и химията?За биологията не питам, предполага се , че е ок Crazy

# 205
  • София
Shoni, синът ми е 11 клас Б+НЕ. И биологията, и химията са много високо ниво. За НЕ класа на синът ми нямаше късмет и там нещата не са добре. Просто така се получи и не случиха на учител в 8 клас. А след това не можаха да наваксат една учебна година интензивно учене. Но заинтересованите ученици си намериха начините и в момента имат много добро ниво. Но за другите класове след него нещата не са така, слава Богу. Още в 8 клас получват една солидна осонова за НЕ и след това надграждат. АЕ също е на ниво. Успех!

# 206
  • my own world....
И аз потвърждавам, че химията и биологията са на много ВИСОКО ниво. Уви не е така с езиците. Ние сме с английски - твърдя, че не е мръднало дЕтето от нивото си в 7 клас.

# 207
И аз потвърждавам, че химията и биологията са на много ВИСОКО ниво. Уви не е така с езиците. Ние сме с английски - твърдя, че не е мръднало дЕтето от нивото си в 7 клас.

Кой клас е детето?

# 208
  • my own world....
9ти

# 209
И аз да споделя нещо за езиците.

Миналата седмица сина ми се върна много притеснен. Като грешка госпожата по немски е отчела верни глаголи - не мога да преценя, защото немски се съм учила. Но пък е лесно проверимо. На няколко поредни деца е поправила думата грешно, после се е поправила, но вече е била написала съответните оценки. Не само той е реагирал (това ме успокоява  Confused). Дано не ги намрази децата  Confused. 2 дни го болеше главата след този случай. Говорихме си, че никой не е безгрешен и не трябва да се поддаваме на емоции. На учителите работата е много трудна. Това е урок за цял живот, не само за конкретния случай.

Той си учи сериозно по немски, планираме лятото едно ниво в Гьоте институт. Много зависи от учителя. Но ако от 1 до 8 клас си учил по-сериозно немски, не знам как това ниво би те устроило. Моя син е учил само английски и засега му е добре.

Хора, като гледам колко са натоварени, колко е трудна математиката и информатиката, и си представям догодина с всички предмети  Confused

Общи условия

Активация на акаунт