НПМГ

• 272 037
  • 1 921
  •   1
Отговори
# 525

Шони, господин Костов им е казал, че английския излиза около 100 лв

Може би само учебникът, който е в 3 части newsm78 но към него има още куп неща Crazy
Ще изчакам, да.
Лейди-питай  Hug

Друго сега се чудя-като имат класен р-л, удачно ли е да му се подари цвете за първия уч.ден? Rolling Eyes

# 526
  • гр. София

Шони, господин Костов им е казал, че английския излиза около 100 лв

Може би само учебникът, който е в 3 части newsm78 но към него има още куп неща Crazy
Ще изчакам, да.
Лейди-питай  Hug

Друго сега се чудя-като имат класен р-л, удачно ли е да му се подари цвете за първия уч.ден? Rolling Eyes

Ами защо не?

Обикновено към учебниците по език има Учебна тетрадка и Граматика, но те влизат в тия 100 лв. Нашите бяха Втора част учебник с уч. тетрадка и граматика, Трета част с уч. тетрадка и тук незнам дали имаше граматика. Трети път не съм купувала. Всеки учител по език в 8 клас подхожда различно. На всяка паралелка преподавателя по език е различен. Нашите правиха входен тест мин. година за определяне на нивото на класа и тогава г-жата каза кой учебник и коя част ще се купува. Минаха направо на втората част /А2/. Вторият срок учиха В1.

# 527
На добър час на учениците! Успешна, здрава и спокойна нова учебна година!
Успех на новите попълнения - осмокласниците, които днес се вълнуват най-много  Hug

Аз днес се бях запътила към книжарницата да върна старите учебници и да взема новите от списъка, публикуван на сайта, но като гледам - май и в нашия списък има грешка  newsm78.
Може пък и да не е грешка, ще изчакаме да кажат изискванията по всеки предмет и тогава.

# 528
  • I want it all and I want it now.
  bouquet 

Последна редакция: ср, 18 сеп 2013, 11:08 от Syn

# 529
На добър час на учениците! Успешна, здрава и спокойна нова учебна година!
Успех на новите попълнения - осмокласниците, които днес се вълнуват най-много  Hug

Аз днес се бях запътила към книжарницата да върна старите учебници и да взема новите от списъка, публикуван на сайта, но като гледам - май и в нашия списък има грешка  newsm78.
Може пък и да не е грешка, ще изчакаме да кажат изискванията по всеки предмет и тогава.

Е, аз вече ги купих...дано при нас да няма грешка.
За 8а става въпрос.
Остана само английски-уч.тетрадки и граматика/дискове.

# 530
  • София
Здравейте мами на НПМГ-ейчета,

Влезнах в познатият ми училищен раздел и търсейки темата на десетокласниците попаднах на тази - НПМГ, зарадвах и се  Hug- това е за всички.
Целта ми бе да се информирам относно предстоящата родителска среща - но още няма определени дати явно.

Виждам тук няколко познати от по-старшите маминки Heart Eyes - имате ли представа как стои въпросът със стипендиите за отличен успех тази година. Моичкият снощи ми разказа, че за тях (в момента е 10 клас - това за тези които не ме познават тук) не се взимал успеха от миналата година, а от дипломата за средно образование и май в НПМГ нямало да има по-големи суми за отличен успех, както например знам за ТУЕС.

Ще се радвам, ако някои сподели нещо по въпроса, защото ми се искаше преди родителската да си изясня въпроса newsm78

Чао[smilie=smile3503.gif].

# 531
Здрасти, nunty!

Със сигурност няма да има по-големи суми за отличен успех. Всички ще взимат по 21 лв. (Дъщеря ми, разбира се, се чувства ощетена  Laughing ) Не важат и разни предимства за участия в олимпиади например. Това се прави, за да стигнат парите за повече деца. Не знам за 10 клас - и аз чух, че се взима успеха от дипломата за основно.

В общи линии всяко училище преценява как и какви стипендии да раздава, както и по какви критерии. Затова са и разликите.

# 532
  • дълбоката провинция
Всъщност НПМГ е от онези училища, на които им се полага по 35 лв отгоре върху тези 21. А както вече беше коментирано, явно за успех се счита успехът от 9 клас.

Последна редакция: сб, 05 окт 2013, 13:24 от forttuna

# 533
А осмокласниците могат ли да вземат стипендия за успех?
Ако има мами на осмокласници, споделете как се чувстват в новото училище?
Нашето гардже изглежда доволно. Имат занимания в биологическия факултет и й е много интересно.

# 534
  • гр. София
А осмокласниците могат ли да вземат стипендия за успех?
Ако има мами на осмокласници, споделете как се чувстват в новото училище?
Нашето гардже изглежда доволно. Имат занимания в биологическия факултет и й е много интересно.

Не, не взимат.  Peace
А кой ви преподава в Биологическия? Йотова ли?

# 535
Ей, за това трябва да попитам, забравих как се казваше госпожата. Тя била съставител или един от съставителите на въпросника за изпита, ако това нещо ще помогне Simple Smile

# 536
  • гр. София
Ей, за това трябва да попитам, забравих как се казваше госпожата. Тя била съставител или един от съставителите на въпросника за изпита, ако това нещо ще помогне Simple Smile

Не ми помага  Grinning Незнам кой съставя въпросите за изпитите.  Simple Smile

# 537
  • София
Здрасти, nunty!

Със сигурност няма да има по-големи суми за отличен успех. Всички ще взимат по 21 лв. (Дъщеря ми, разбира се, се чувства ощетена  Laughing ) Не важат и разни предимства за участия в олимпиади например. Това се прави, за да стигнат парите за повече деца. Не знам за 10 клас - и аз чух, че се взима успеха от дипломата за основно.

В общи линии всяко училище преценява как и какви стипендии да раздава, както и по какви критерии. Затова са и разликите.

Здравейте,
Anna Lee, да, съгласна съм да има пари за всички деца, но ми е интересно как другите училища успяват да се справят с бюджета им точно в сферата на стипендиите (все пак от нашето училище излизат деца с доста висок успех на ДЗИ-тата), а доколкото разбрах този бюджет се сформира именно на това.
Е, няма да забогатеят с тези пари децата, но и моят се чувства ощетен Crossing Arms

Всъщност НПМГ е от онези училища, на които им се полага по 35 лв отгоре върху тези 21. А както вече беше коментирано, явно за успех се счита успехът от 9 клас.

Forttuna, точно това и аз имам предвид - би трябвало децата с отличен (плюс олимпиади и т.н.) да ги поощряват с максималният отреден размер, но  Thinking. Относно кой успех се взима явно има различия в разбраното, защото и моят е разбрал (както Anna Lee писа), че се взима успехът от дипломата за основно образование.

Момичета как са вашите деца с входните (почти минаха всичките)? Моичкият ама хич не му се учи - това били безмислени тестове и изпитвания, по-важни били следващите резултати, а много добре знае как миналата година си изпати с историята заради такива мисли в началото на годината.

Чао,
Приятна, спокойна и слънчева (дано) седмица!  bouquet

# 538
Останалите училища се справят като слагат по-ситна цедка - по-висок успех, участия и класирания в олимпиади, отсъствия и т.н. Отделно има 3 групи училища с макс. стипендия в различен размер.
Максималният за НПМГ е 35 лв. мисля, защото е 2-ра група. За 1-ва максимума е 50 лв.

Че няма да забогатеят е ясно, принципен е въпросът Simple Smile

# 539
Питах, Йотова е:)

Общи условия

Активация на акаунт