София-Х.Димитър,Ст.Караджа,Суха река и Левски Г - 3

• 83 693
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Ние още нямаме парно, и много се дразня вече. Писна ми да влача духалките по стаите. Иде ми да включа фурната и да й отворя вратата. Последен етаж сме и е голям студ.

Аня, а дали ще има инфо в сайта на 42-ро кога ще бъде точно Деня на отворените врати?

# 631
  • София
Чух по радиото, че днес ще го пускат, но в тръбите се върти студена вода, ужас.
И ние само въртим духалката по стаите, гадост...

# 632
  • sf
В Сухата река съм. От днес започват да го пускат в цяла Сф, но нашите квартали винаги са в последните дни  Sick И у нас е адски студ, а нямаме ни духалка, ни радиатор, разчитаме на естествени мазнинки  hahaha ох, дано по-скоро го пуснат,че не съхнат ни дрехи, ни обувки, ужас е  Tired

# 633
Здравейте! Може ли да препоръчате маникюристка в района  Thinking

Враждебна устройва ли те?! Много добре работи момичето, почиства изпипва и на прилични цени! Поела е също така и функциите на козметичка, но там не я препоръчвам!

А координати ?

Момичета имате ли парно ?

0886633276- Весела Павлова!  Салона се намира точно на разклона за Кремиковци- срещу караулката на КАТ!

# 634
Мерси, vanessssa, обаче на мен ми е далеч и не ми е удобно. Ще търся още, но ще разширя обхвата и около работата ми  Peace

# 635
Да не е много удобно, особено ако си без кола...

# 636
MiksiPiksi, базата, според мен, е добра. Басейн нямат. Отделни помещения за спане и игра. Ламиниран паркет. http://69odz.com/Obsta/Baza.html

Имат телевизори и им се пускат детски филмчета доста често. Това ми е на мен забележката.

Сакси, благодаря за инфото, базата си я бива. На басейн не държа толкова.

# 637
Искам да питам има ли мами в кварталите с деца около 3 г., които не могат да говорят, но ходят на градина. Ползвате ли държавен логопед?

# 638
  • София
Аня, а дали ще има инфо в сайта на 42-ро кога ще бъде точно Деня на отворените врати?
Да, на сайта изнасят информация всяка година. По спомен беше края на януари, началото на февруари. newsm78 Ако харесаш г-жа по-добре подай документите и кажи, че искаш при еди коя си, ако изчакаш до май месец за същинското записване най-вероятно местата ще са заети. Вече 3-та година откриват 5-та паралелка, но май/юни приемат за където има места. Можеш да избираш или ЗИП-а, или г-жата.

# 639
  • sf
В Сухата река вече имаме парно  Party е така вече се живее.
Моят син сега е на 7, но посещаваше държавен логопед в 130то училище в кв.Левски.
Много фъфлеше, сега ппродължава в неговото си училище. Записването за държавните логопеди обаче е истинско приключение, защото местата са малко, желаещите много, тъй като е базплатно.
Записванията стават в началото на учебната година. За дете на 3г обаче май е рано да го вземат там.

# 640
  • София
Моите ги водих в центалния логопедичен кабинет на Екзарх Йосиф, заради 'р'-то, държахме да го научат преди да тръгнат на у-ще, че да не останат като мен. Blush Много сме доволни!

# 641
  • София
Моето на 3 и 10 месеца не казва р, иначе много говори. Бях при логопед, обясни ми че е рано да го водя за р то. Мисля да го заведа на 4 години като стане и някой друг месец.

# 642
Моето на 3 и 10 месеца не казва р, иначе много говори. Бях при логопед, обясни ми че е рано да го водя за р то. Мисля да го заведа на 4 години като стане и някой друг месец.

И тогава ще е рано! Ако до 6 години не се е появило тогава мисли за логопед!

# 643
  • София
По-рано е по-добре. Повечето държавни логопеди (тези на частна практика не мислят съвсем така) казват, че може и до първи клас да се изчака, с което аз не съм съгласна. Първо, на децата им е достатъчно стреса в първи клас, второ, още първия срок започват да сричат, т.е. детето вече ще ги изговаря и съответно пише грешно. Много често покрай р-то се оказва, че има лек проблем и с л-то, съскащите... А, за да кажат р, трябва определени упражнения, за да укрепне мускулатурата на езика, т.е. отнема време, не става просто с едно-две посещения да му се покаже. Моите ги водех на 5-6г., като големият ходи година и половина, малкият половин година.

Не се ли появи р-то само в ранна детска възраст от само себе си, после без логопед и упражненията най-вече няма как. Можеш да го караш да прави като кончето, това беше едно от нещата, които децата правеха с логопеда (аз присъствах на повечето уроци).

Имам позната, синът й е колкото големия ми, не само, че не казва р-то, ами и други звуци явно бърка, някои думи трудно му се разбират. Но те са му свикнали, не можела да го води, а и било много сладко неговото. ooooh! Да, ама на мама сладкото момче ще порастне и ако реши да става адвокат или преводач, ще има да се черви (както на мен ми се е случвало).

# 644
  • София
Има ли забрана от общината във вашата детска градина / училище да се празнува Хелоуин?
В 69 одз ми казаха, че от общината са забранили. Питам се що за глупост е това...  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт