отново починала родилка!

• 6 792
  • 71
  •   1
Отговори
# 15
Ама пък ценна инфо ни дават - Тя живеела с приятеля си от година и половина, но нямали сключен брак. 

# 16
Ето и развитието по случая.

# 17
"От експертизата става ясно още, че жената е била със силно увеличено сърце, два пъти над нормалното тегло, имало е данни за хронична сърдечна недостатъчност, увеличени черен дроб и далак, отток на белия дроб и мозъка, възпаление на горните дихателни пътища. Въпреки тази здравословна картина обаче направената проверката показва, че в документацията от извънболничната помощ не са регистрирани тежки хронични заболявания на жената. "

Значи има лекарска грешка. Не при секциото, а при проследяването на бременността. Било е отбиване на номер само. Нещо като профилактичните прегледи, които са отбиване на номер, а скритите заболявания не се откриват, защото нищо не се тества.

# 18
Да почива в мир момичето  Praynig, но ми се струва, че доста безотговорно се е отнесла към бременността си. Регистрирала се е в шестия месец. До него момент не е била наблюдавана от лекар. Rolling Eyes
Дано бебчето и оцелее ида е добре. Praynig

# 19
  • София
Значи има лекарска грешка. Не при секциото, а при проследяването на бременността. Било е отбиване на номер само. Нещо като профилактичните прегледи, които са отбиване на номер, а скритите заболявания не се откриват, защото нищо не се тества.
Без мелодрами. Много е тъжно да почине родилка, но когато същата явно е нехаела към проследяване на бременността си, какво следва - лекарите да й пращат покана за прегледи ли?! Нека да не обвиняваме винаги лекарите.  Peace

# 20
  • София
Познавам една докторка, която мърмори всеки път, когато се налага да прави секцио на бременна с наднормено тегло. Сега я разбирам защо. Това си е огромен риск.

# 21
Че аз така като чета и слушам, повечето бременни са с наднормено тегло. Това за девет месеца да качиш 30 килограма си е на право форсиране на организма, откъдето и да го погледнеш. Thinking

# 22
  • София
Ами 100 кила са си 100 кила. Аз на 65кг бременна вдигнах кръвно и влязох в болница, пък представям си какво става с организма на бременна жена при 100 кг.

# 23
Зависи от структурата. Ако си бил 90 кг преди да забременееш?
Зависи точно по време на бременността колко са качените килограми. Peace
Кръвно вдигат и слаби и дебели. Абе много са факторите.
Но наистина, карат се лекарите при рязко вдигане на килограми. И според мен са си прави.

# 24
  • София
Ми не е точно така - аз живея в град, на който ерията му - е с аналогични размери на България - като население и като площ.
Да ти кажа чета преса редовно - нито стават толкова убийства, нито толкова смъртни случай от какъвто и да било род - нито толкова родилки умират.

Принципно за държавите от 3-тия свят е характерно това...

Лично моето мнение, е че просто здравното обслужване в българия - е много достъпно но за сметка на това и много не качествено.....
Няма как нещо което да е и много ефтино.......и много качествено.

По показател майчина и детска смъртност САЩ принадлежат към Третия свят.
Съгласна съм със заключението ти в последното изречение. Личи си, че си учил в БГ.

# 25
Прочетох какво пишете и ще дам още една гледна точка. Починалото момиче е проявило непростима небрежност като не се е погрижило за лекарско наблюдение. Защо е била толкова небрежна? Не е знаела и не е предполагала дори, че на 20 години има здравословни проблеми, които при извънредна ситуация като бременност може да се окажат фатални. На бременността не се е гледало никога и никъде по света  като на болест, проследява се за всеки случай. Ако е имала проблем със здравните осигуровки е ясно защо се е бавила. Това не е първият случай на починала родилка, за която се оказва, че имала здравословни проблеми. Лекарите все прехвърлят вината на умрелия, че е имал хронични заболявания, за които не се знаело. Ами откъде да се знае като от години профилактичните прегледи са пратени по дяволите? Ако искаш да се провериш-плати си! Не проверяват дори рисковите групи, какво остава за уж здравите. Цялата вина е на смешното здравеопазване, откъдето и да го погледнеш. А това, че родилка на 20 години тежи 100 кила също не е само нейна вина. Колко родилки могат да си позволят качествена храна по време на бремеността, за да се опазят от качване на 25-30 кг? Кофти място да имаш дете.... Confused

# 26
Много жалко за младата жена и детенцето,което остава без майка  Sad   
Мисля,обаче че не само лекарите имат вина.
То все друг ни е виновен...лекарите правят грешки,аз самата съм си патила,но и ние нямаме култура да се грижим за здравето си.Нехаем и в краен случай ходим на лекар и очакваме в безнадеждна ситуация лекарят да направи чудеса.
Немисля,че само от некачествена храна се качват килограми,то си е до лични навици и предразположеност..Сестра ми качи 36кг,при условие,че ядеше главно плодове и супи,сладко не е яла,нито пържено,защото не и беше вкусно.Разхождаше се,спортуваше...и пак качи.Та не е пак от държавата и ситуацията в България. И човек трябва най-вече сам да се грижи за здравето си....тя щом е годна физически и емоционално да прави секс и да ражда,логично трябва фа е годна да се интересува,да се грижи за себе си и детето.Имала е мъж,родители...явно са били нехайни като нея. Не казвам,че е виновна...със сигурност никоб не иска да му се случи,но трябват малко грижи за себе си и животът в теб.
От друга страна все си мисля,че не трябва да има значение осигурена или не-следенето на бременността трябва да е безплатно и задължително.Не съм се интересувала,може да има неща в тази насока,но наистина мисля,че трябва това да е безплатно за всички.
Човек трябва сам да се бори и да си движи нещата,никой не го е толкова грижа за теб...никой няма да дойде и да уреди нещата,трябва сам.Трябвало е да иска изследвания,да се сети,че сега като е бременна е от изключителна важност дали всичко и е наред.

# 27
На профилактика как да заведат някого насила? А профилактичните прегледи не струват майка си и баща си.
http://www.lekari.bg/articles/view/11/49
При сериозни заболявания и неположена грижа за личното здраве една майка във всяка една държава е в риск. Засега не зачетох да има данни за конкретна лекарска грешка по случая.

# 28
А това, че родилка на 20 години тежи 100 кила също не е само нейна вина. Колко родилки могат да си позволят качествена храна по време на бремеността, за да се опазят от качване на 25-30 кг? Кофти място да имаш дете.... Confused
Хайде, стига изсмукани от пръстите драми. За щастие, Европа, в т.ч. и България, не е от местата, където бедните работят по 80 или 100 часа на седмица и нямат време за готвене. Или пък полуфабрикатите да са по евтини от базисните хранителни продукти. Или пък като да нямаме квоти за царевичен сироп, ограничения за ГМО, всякакви квоти и квотички. Или пък да не слизаме от колите си.
Защо е тежала 100 кг и чия е вината сигурно няма да разнищим тук, но да си спестим поне фантазиите.

# 29
Чудя се за коя държава пишете, къде живеете, какви здравни услуги ползвате? Shocked Да оставим Рокси, тя не е в Бг и затова  не е съвсем наясно, но другите сигурно посещавате джипито веднъж в годината. Аз обаче се занимавам с тях непрекъснато и мога да кажа това: във високо рискова група съм, защото употребявам лекарство, за което ясно е написано, че предизвиква рак при продължителна употреба. Употребявам го от години. Никой не си прави труд да ме проследява. На моето питане отговора е: имаш ли по-особени оплаквания? Crazy Проверявам се по собствена инициатива. Ако не го правя и ме хванат късно, вината ще бъде хвърлена върху мен, естествено и  драма няма да има, просто случай, изсмукан от пръстите.
Не знам бременните, които са неосигурени, дали при забременяване автоматически започват да ползват ЗО, или факта бременност не отменя това, че са неосигурени и съответно нямат право на ЗО, далече съм от тази категория.... Rolling Eyes За голяма част от тях плащането назад, за да си възстановят здравните права е финансов проблем. Естествено, че и тя има вина, но другаде можеше и да не се случи...

Общи условия

Активация на акаунт