ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 27

• 45 770
  • 736
  •   1
Отговори
# 585
Ох, косата ми се изправя какви проекти се готвят по любимата ни наредба за имунизациите /ако ги приемат, но сигурно/.

http://www.mh.government.bg/Articles.aspx?lang=bg-BG&pageid= … p;categoryid=5140

Отлагането по мед. показания от шест месеца става на три.
Астмата и тя се добавя към атопичния дерматит, че не била противопоказна.  #Crazy
Таз ваксина с намалено антигенно съдържание, за която пише Мирама, и тя е включена като препоръчителна, сигурно по поръчка на заинтересованите лица.  ooooh!
И т.н. други хубавини.

Последна редакция: ср, 03 окт 2012, 17:01 от tini-mini

# 586
Просто усещат, че губят... аз ще направя каквото мога, за да ускоря процеса.

# 587
Просто усещат, че губят...

Хубаво би било да е вярно, но не виждам с кое точно.
Все повече затягат режима и ще продължи да бъде така. Не виждам да губи нещо държавата.

# 588
Все повече затягат режима и ще продължи да бъде така. Не виждам да губи нещо държавата.
Е как не виждаш Wink Стават вси повече хората, отказващи ваксини, все повече хора осъзнаващи, че в медицината всчко се върти около пари - я от пациента, я от здравна каса...

# 589
Е как не виждаш Wink Стават вси повече хората, отказващи ваксини, все повече хора осъзнаващи, че в медицината всчко се върти около пари - я от пациента, я от здравна каса...

Това че стават повече неваксиниращите, не променя абсолютно нищо, що се отнася до законодателството.
Просто повече хора излизат "извън закона". А държавата, за да се бори с тях, затяга още повече мерките за тези, които все пак ваксинират.
Утре ще ми искат ваксини и при постъпване на работа сигурно..)

# 590
Знаят, но не го приемат - вече са загубили! Wink

# 591
  • София - Варна - Бургас

Мирама, извинявай за сравнението, ама те разчитат на такива наплашени като теб. Не четеш ли преди да пишеш? ами виж преднатастраница съм дал страницата на МЗ с "Европейска харта за правата на пациентите". Ние имаме разписани права, но Те разчитат на ваклото мислене на повечето.

# 592
Да бяхте казали или да бях питала от коя минута да гледам за ваксините в онова предаване, за да пропусна разни пародии и лигавщини.... Laughing

# 593
Aleksander, от кое точно си вадиш заключенията, че съм "наплашена"???
Запозната съм и с европейската харта и с един куп други документи. Които не се уважават от РБългария.
И въпреки всичко, държавата продължава да изисква задължителни имунизации.
С кое точно и се противодейства? Да има случайно създадена организация на неваксиниращите, или на подкрепящите препоръчителните имунизации?
Докато няма някакви сериозни действия, държавата ще прави това, което е правила до сега.
Аз пък не разбирам как може да се твърди, че държавата била изгубила, когато няма абсолютно нищо подобно налице.

# 594
  • София - Варна - Бургас
Не е Държавата, а едно гръмогласно съсловие, което засега! ни надвиква, от мнооого загриженост за нашето здраве?!... или за нещо друго. Те засега заблуждават Държавата, докато Държавата не чуе и нашия силен глас.

# 595
Aleksander, то това съсловие го има навсякъде....но в други държави има и такова, което дава отпор на първото.
Все пак тези, които приемат законите няма как да са наясно с абсолютно всички въпроси, за това се наемат хора, които уж трябва да знаят.

# 596

+1.
Няма какво да губят те, ваксините сложени или не, се заплащат. Държавата може и да губи, защото населението се стопи и няма кой да плаща осигуровки.
Не е задължително човек да е наплашен, просто това е реалноста в България. Закона е на страната на белите престилки и те съвсем преиграват.
И наистина, досега аз не съм видяла работеща организация в защита на пациента. Всеки се спасява както може.
Тази година бях зверски ядосана, че не искаха да ми дадат изследванията, взех си ги, но е брутално да ядосват така болен човек, който освен като човек има права и още и като пациент.
Ей това е проблемът - че се отказва правото на човек да мисли и решава самостоятелно.

# 597
Ох, косата ми се изправя какви проекти се готвят по любимата ни наредба за имунизациите /ако ги приемат, но сигурно/.

http://www.mh.government.bg/Articles.aspx?lang=bg-BG&pageid= … p;categoryid=5140

Отлагането по мед. показания от шест месеца става на три.
Астмата и тя се добавя към атопичния дерматит, че не била противопоказна.  #Crazy
Таз ваксина с намалено антигенно съдържание, за която пише Мирама, и тя е включена като препоръчителна, сигурно по поръчка на заинтересованите лица.  ooooh!
И т.н. други хубавини.

Сериозно удрят по недоносените бебета...
Ето какво е положението в момента:
"6. Недоносеност:

6.1. недоносени деца с клинични и параклинични симптоми за интравентрикуларен кръвоизлив не се имунизират до 6-месечна възраст;

6.2. здравите недоносени деца се имунизират след навършена коригирана двумесечна възраст, т.е. два месеца след определения термин за раждане (напр. при термин за раждане 20.IХ.1992 г. и раждане на 20.VII.1992 г., детето може да се имунизира след 20.ХI.1992 г.);

6.3. деца с много висок риск (родени с тегло под 1500 грама) се отлагат от имунизации до навършване на 6-месечна коригирана възраст; при тези деца не се провежда имунизация срещу коклюш;

6.4. недоносени деца с клиника на неонатален сепсис не се имунизират до 6-месечна възраст;

6.5. недоносени деца с клиника на бронхопулмонална дисплазия не се имунизират с ДТК преди навършване на едногодишна възраст; тези деца могат да бъдат имунизирани с другите ваксини, изисквани през първата година след раждането, след предварителна консултация с неонатолог.

Времето за провеждане на имунизации при децата по т. 3, 4 и 5 се определя след консултация с педиатър от специализирана практика. Когато се касае за отлагане на имунизациите за срок до 6 месеца, отлагането се извършва по реда на чл. 20, ал. 2. Отлагането на имунизациите за срок над 6 месеца се извършва по реда на чл. 20, ал. 3, като в областната комисия освен педиатър се включва и неонатолог."

А така искат да стане:
"5. Недоносеност:
5.1. имунизации срещу хепатит тип В и туберкулоза се започват при достигане на
тегло 2000 гр., установена добра тегловна крива и липса на противопоказания по т. 1, 2, 3
и 4;
5.2. в случаите когато майката е с позитивен HBs Ag, HBe Ag, HBcor Ag
имунизацията срещу хепатит тип Б се провежда в първите 12 часа след раждането,
независимо от теглото и гестационната възраст на недоносеното дете;
5.3. всички останали имунизации при недоносени деца се провеждат след
навършена коригирана двумесечна възраст, т.е. два месеца след определения термин за
раждане (напр. при термин за раждане 20.IХ.2012 г. и раждане на 20.VII.2012 г., детето
може да се имунизира след 20.ХI.2012 г.);
Времето за провеждане на имунизации при децата по т. 3 и 4 се определя след
консултация с педиатър от специализирана практика и детски невролог. Когато се касае за
отлагане на имунизациите за срок до 3 месеца, отлагането се извършва по реда на чл. 20,
ал. 2. Отлагането на имунизациите за срок над 3 месеца се извършва по реда на чл. 20, ал.
3, като в областната комисия освен педиатър се включва и неонатолог."

Обаче се грижат и за столетниците: "§ 27. Задължителните реимунизации срещу тетанус и дифтерия при лица на 85
години и 95 години започват от 01.01.2013 г."
  Явно не се стискат да изплащат пенсии...  Laughing

# 598
stelt77, дъщеря ми си има ваксина за хепатит В, нищо че се роди 1850гр. И не се знае изобщо кога е бита, дали веднага след раждането или като е направила 2кг. Но изобщо не са ме питали, или искали съгласието за това в болницата.

# 599
  • София - Варна - Бургас
Да, права си че на Запад има такива, които дават отпор и това са Хората - там на митинг излизат да си защитават правата десетки хиляди. А ние 15-20?!  Все пак нещата у нас бавно се промениха, последните години. Все повече хора спират да се вайкат и мрънкат, а се борят и гласът им се чува! Засега по форумите.

Общи условия

Активация на акаунт