Да го местя ли в друго училище?

• 4 545
  • 69
  •   1
Отговори
# 15
Да, наистина може и да е специален класа. Аз не се сетих, че може би става въпрос не за масово училище.

# 16
  • София
Училището си е абсолютно редовно, както и детето Grinning
Кистата не ни пречи за нищо, освен, че спряхме тренировките, защото трябва да ограничим до минимум механични натоварвания, които могат да способстват евентуален растеж....Нямаме двигателни проблеми.....Смятам обаче, че детето ми е....твърде емоционално....
Да, бих говорила със специалист и ще го направя....

Това, което ни отведе при невролозите беше, че понякога, когато си лягаше се оплакваше, че при затворени очички има усещането за люлеене и положение някак настрани....Трудно е за разбиране, но веднага го заведохме....Е, това беше диагнозата....Не е нещо фрапиращо - остава да не порасне и така....Засега проблеми нямаме....Отзвучаха щом спряхме натоварванията....А те бяха...сериозни в тренировките...

Плюсът на това училище е, че е до блока ни....Но само това, поне по мое мнение....
Малкото деца също биха били плюс ако госпожата не ми изглеждаше някак....отнесена...Пак казвам - детето ми чете, пише и смята, по-бавно, но се справя...Все пак е една година по-малък от другите и отиде без домашната подготовка за тези умения...поне не достатъчна...

Последна редакция: нд, 15 юли 2012, 19:27 от GENTIL

# 17
В София няма начин паралелка да е от 4 деца! Кое е това училище?

Съгласна съм.
GENTIL, ако не те притеснява, къде се намира това училище? Доколко имаш избор? Какво е другото алтернативно училище?

# 18
  • София
Около нас има още три училища и едно малко по-отдалечено, но аз съм с кола, това не ми пречи....
Училището не ми се ще да го издавам, защото не знам какви злини ще причиня на директора, учителите, а са много свестни хора..... Tired

Ама наистина са четири деца в класа...Никой не иска да повярва, но е факт

# 19
Аз ти вярвам. Знам, че има и такива паралелки, в които децата са на СФО, пък и ако са в чужбина.

# 20
  • София
Решението за местене зависи от това какво е важно за теб и семейството ти.

За мен "до нашия блок" не е ценност, даже е по-скоро недостатък. Забелязвам, че хората записват децата си в най-близкото училище и така една и съща група деца играят заедно на кварталната площадка и учат заедно в кварталното училище - получва се "затворено общество". Това (според мен) не е полза в развитието. По-добре малка, но динамична среда, отколкото голяма, но статична.
В тази връзка, класът от 4 човека не би ме притеснил, ако детето си има ДРУГИ приятели, среща се с ДРУГИ деца да спортува или да си играе.

Много важен фактор е нивото на обучение (отново за мен). Ако детето ти напредва в училище, ако обучението му е адекватно и ти го виждаш - не бих го местила. Ако изостава - да бих го преместила.

Стресът от местенето за мен също не е фактор. Важно е децата да свикнат с местенето, а не от детската градина, та чак до университета с едни и същи деца.  ooooh!

# 21
Напълно съгласна съм за стреса. Той е почти неизбежен. Обаче в клас с 3 деца, каква конкурентна среда може да има? Относно близостта на учи.лището, не виждам нищо лошо. Ние навремето така израстнахме, много деца бяхме - и на улицата, и в училище,  все заедно. Хубаво беше. По същественото е адекватността на учителката. Но там трябва сама да прецениш.

# 22
Близостта на училището до домаа е голям плюс. Представете си само зимата при минус 22 градуса как се ходи и как се става всяка сутрин рано с малко дете, което не си доспива, а и със здравословен проблем, та дори и да не е сериозен, но ще се отрази.

# 23
  • София
Притеснява ме  напредъкът с учебния материал и неконкурентната обстановка.....Те са само трима-четирима, като синът ми и още едно от децата напредват, а другите две /едно от които почти не идва и си има някакви проблеми с психиката/ са много зле...Няма приятели в квартала, в който живеем....Само при родителите ми.....

Той самият не иска май да се мести, като имам предвид резултатите от плахите ми опити за разговор...

# 24
Моето мнение е да не се мести детето. В начален курс може спокойно да си изкара в този клас. След това вече в 5 клас е по-важно да имак онкуренция и т.н. Детето все още е малко, за да го излагате на стрес, една промяна се преживява тежко в този период, по-важното да обича училището и да ходи с желание там. Има много деца, които съзряват по-късно, особено пък и момчетата. Според мен малкото деца в клас могат да бъдат само плюс, защото целта е да се работи с по-малко деца, по -качествено е, но не може да се позволи при финансовата криза. Мое мнение - не местете детето, ще направите грешка.

# 25
Моето мнение е да не се мести детето. В начален курс може спокойно да си изкара в този клас. След това вече в 5 клас е по-важно да имак онкуренция и т.н. Детето все още е малко, за да го излагате на стрес, една промяна се преживява тежко в този период, по-важното да обича училището и да ходи с желание там. Има много деца, които съзряват по-късно, особено пък и момчетата. Според мен малкото деца в клас могат да бъдат само плюс, защото целта е да се работи с по-малко деца, по -качествено е, но не може да се позволи при финансовата криза. Мое мнение - не местете детето, ще направите грешка.

Напротив, в 5 клас дори и най-оправните деца изживяват някакъв стрес. Тогава обичайно спада и успехът. Има някои основни неща, които се градят точно в началните класове. Ако детето ще търси конкурентната среда чак в 5 клас, как ли ще се справи? А броят на децата не е мерило за качеството на преподаване.

# 26

Напротив, в 5 клас дори и най-оправните деца изживяват някакъв стрес. Тогава обичайно спада и успехът. Има някои основни неща, които се градят точно в началните класове. Ако детето ще търси конкурентната среда чак в 5 клас, как ли ще се справи? А броят на децата не е мерило за качеството на преподаване.
[/quote]
Дъждовно време, може и да си права, но може и да не си. Всяко дете е индивидуално.

# 27
Дъждовно време, може и да си права, но може и да не си. Всяко дете е индивидуално.

Ok, така е. Но при всяко положение тая ситуация с класа не е нормална. Щом детето свикне да работи в тиха, спокойна среда /нямам предвид качеството/, как ще се приспособи после в клас с 25 деца? Как ще успее да се вмести в такъв колектив?

# 28
  • София

Ok, така е. Но при всяко положение тая ситуация с класа не е нормална. Щом детето свикне да работи в тиха, спокойна среда /нямам предвид качеството/, как ще се приспособи после в клас с 25 деца? Как ще успее да се вмести в такъв колектив?

Точно това ме притеснява.....До четвърти ще кара с тази госпожа и три деца, а после....

# 29
Някой росители си плащат децата им да бъдат в такава среда. Предполагам, че детето е контактно и общува с деца от всички възраастови групи. Може при баба и дядо или с вас на почивка, пред блока, на улицата, в градския транспорт, на детската площадка. ОК, замислете се, ако беше прието класовете да са от по 4 деца какво првим тогава? Нима на работата колектива е от 25 души? Ние сме социални същества и като такива социализацията ни е неизбежна. Детет не бива да се мести от този клас, поне на този етапа - не. Що се отнася за учителката - всички си имаме странности, дали ги показваме или не, това е друга тема. Нали си е свършила работата и е научила децата да четат и пишат? В момента са ограмотени. Това се гледа основно. Аз пак казвам детето да си остане в същия клас. Малката психика се травмира по-лесно, отколкото вече тази на пораснало дете. Малките деца са по-крехки.

Общи условия

Активация на акаунт