Да го местя ли в друго училище?

• 4 539
  • 69
  •   1
Отговори
# 45
Да не е от тия класове, където се водят 20 циганчета, за да получават детски, а училището пари.

Ми, Трещи, май нещо такова се е получило..... Sad

В такъв случай, мисля че най-добре ще е да поговориш с детето, да му обясниш защо трябва да е в по-голям клас и да спечелиш доверието му. Надявам се да нямаш проблем с издаването на отпускно, щом всяка бройка им е важна.

# 46
  • София
О, тогава аз бих го преместила със скоростта на светлината! Тази работа хич не е читава, представи си утре да направят проверка в училището и се разбере цялата история с мъртвите души, тогава ще бъдеш принудена да търси друго училище, защото паралелката ще се разформирова, или вземат, че наистина започнат записаните деца да идват! Появяват се десетина напълно неграмотни деца, с липса на всякакви навици и социално поведение и не само че няма да напредва твоето дете в материала, а и ще дръпне назад, защото за мнозинството ще трябва всичко да се започне от ченгелчетата и чертичките, ученето да казват "добър ден" и да си седят мирно на чиновете. И не е въпросът, че другите деца ще са циганчета, а че те ще са по-зле от твоето дете, а твоето и без това напредва по-бавно и трудно,  тогава изоставането от връстниците му в другите училища е гарантирано.
На моето бих му обяснила, че ще има възможност за повече приятели, да се запознае с нови деца, с по-добри учители и ще му е по-полезно и по-приятно.

# 47
Интересно положение, наистина  Thinking И местенето, и оставането в същото училище си имат плюсовете и минусите. Не мисля, че местенето ще е проблем за детето. Нека педагозите се произнесат, но ние местехме детето на четири годинки в друга детска градина и всичко мина идеално. Защо на осем това да е проблем?
От друга страна обаче това, с четирите деца, може и да е предимство. Конкуренция може да се създаде и само между две деца (понякога и в големи класове се получава точно това). Освен това съществуват състезания, олимпиади - на тях детето може да си свери часовника. Ако му липсва навалица, може да се запише на извънкласно мероприятие и така да разшири социалния си кръг. Иначе е хубаво максимално да се възползва от малкия клас и да не оставя никакви пропуски в знанията си. Това е почти индивидуално обучение и може да се окаже много полезно.

Наистина, в първия момент е стряскащо - как така само четири деца? Но ние едно време бяхме 40 деца в клас  Laughing И после в езиковата - "само" 25. Та си мисля, че голямата разлика в броя деца въздейства по-скоро психологически, но едва ли има съществено значение при равни други условия.

И още едно много важно нещо: Ако все пак решите да го местите, не му се обяснявайте надълго и нашироко. Кажете му накратко защо се налага, подходете с настроение към промяната и представете нещата като окончателни. Така ще му спестите колебания и тревоги - за него е важно да знае, че за вас това е най-правилното решение.

Последна редакция: вт, 17 юли 2012, 10:31 от Химикал

# 48
Следях темата с интерес, защото точно такива причини очаквах. Не попитах, да не съм зла  Mr. Green
Но през цялото време си мислях, че не бих искала детето ми да е в такова училище - не заради малцинствените деца, а заради компромисното му ръководство. Това означава и други компромиси, а не знаем докъде може да ни отведе това...

И разбира се (макар, че признавам, точно затова аз не се сетих), една огромна причина за преместване е:

О, тогава аз бих го преместила със скоростта на светлината! Тази работа хич не е читава, представи си утре да направят проверка в училището и се разбере цялата история с мъртвите души, тогава ще бъдеш принудена да търси друго училище, защото паралелката ще се разформирова, или вземат, че наистина започнат записаните деца да идват! Появяват се десетина напълно неграмотни деца, с липса на всякакви навици и социално поведение и не само че няма да напредва твоето дете в материала, а и ще дръпне назад, защото за мнозинството ще трябва всичко да се започне от ченгелчетата и чертичките, ученето да казват "добър ден" и да си седят мирно на чиновете. И не е въпросът, че другите деца ще са циганчета, а че те ще са по-зле от твоето дете, а твоето и без това напредва по-бавно и трудно,  тогава изоставането от връстниците му в другите училища е гарантирано.
На моето бих му обяснила, че ще има възможност за повече приятели, да се запознае с нови деца, с по-добри учители и ще му е по-полезно и по-приятно.

# 49
  • София
Момичета, сега пък има друг проблем вече....
За всеки случай разучих училищата наоколо - никъде нямаместа...Нито за единия ми син, нито за другия...
Сега дребното ще го уредя в детска градина да си изкара двете подгответа, но какво да го правя бати.....Така стеклите се обстоятелства малко ме паникьосаха....

# 50
И местенето, и оставането в същото училище си имат плюсовете и минусите. Не мисля, че местенето ще е проблем за детето. Нека педагозите се произнесат, но ние местехме детето на четири годинки в друга детска градина и всичко мина идеално.

Децата на тази възраст се приспособяват бързо, после е доста по-трудно.
Andariel е била съвсем изчерпателна.

# 51
За всеки случай разучих училищата наоколо - никъде нямаместа...Нито за единия ми син, нито за другия...
Сега дребното ще го уредя в детска градина да си изкара двете подгответа, но какво да го правя бати.....Така стеклите се обстоятелства малко ме паникьосаха....

Ще потърсиш, ще намериш. Нали имаш кола и воденето не ти е проблем. Помисли обаче защо в съседните училища няма места, а във вашето учат по 3-4 деца в клас. Това за мен е достатъчен мотив.

# 52

Ще потърсиш, ще намериш. Нали имаш кола и воденето не ти е проблем. Помисли обаче защо в съседните училища няма места, а във вашето учат по 3-4 деца в клас. Това за мен е достатъчен мотив.

Peace

# 53
  • София
Прави сте до последната запетайка....
Местим се..
Има още едно училище, което не съм проверила, а е доста добро...
Днес ще свърша тази работа....

# 54
И аз съм за местене. При така стеклите се обстоятелства - мирише ми.

# 55
  • Варна
Аз също бих си преместила детето веднага. Да не повтарям доводите на родителите преди мен. Искам само да допълня, че бях свидетел на подобна форма на обучение - в прогимназиален и гимназиален етап в математическа гимназия. Бяха въвели т.нар. "изпреварващо обучение" - класът беше от 4 до 6 ученика и вземаха 3 год. за 2. Мога много да говоря за недостатъците на толкова малки класове, най-вече в социален план. Ученето беше на много високо ниво, защото това бяха деца, избирани с тежки изпити. Но училището не е само учене. Добре поне, че и други отговорни фактори го разбраха и скоро тази практика беше прекратена.

# 56
  • София
Мисля, че е редно да споделя с вас, тъй като съм ангажирала вниманието ви с нашия въпрос: преместени сме вече и в училището има и подготвителна група за малкия...Ще бъдат в едно училище, а баткото е в паралелка с информатика и тенис на корт - ужасно сме щастливи всички!!!!
В подготвителната група е и на братовчедка ми детето и с малкия ще бъдат двамата и като начало ще им е приятно, че се познават и не са сами.....
Извадих истински късмет с училището, от което онзи ден ме върнаха...Днес отидох да настоявам и се оказа, че могат да ни вземат, но този път говорих лично с директорката....
Запълнихме последните две места - сякаш нас са чакали!
Благодаря ви много, повлияхте доста за решението ми! Hug Hug Hug

# 57
Лесно ли ви дадоха отпусното от предното училище?

# 58
  • София
Днес занесох служебната бележка от новото училище и ми казаха да ида утре да получа Удостоверението. Не са ми правили проблем...Поне засега....

# 59
Това е добре, защото нали каза, че всяка бройка им е от значение. Явно сега ги няма Директорите и са им заместници.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт