Отговори
# 435
Блонди и аз така си мислех като ми тръгнат контракциите или нещо само влизам и пиша : РАЖДАМ!!!!  Mr. Green Mr. Green

smile3532 Ще падна от смях.

Д. Захариева, стискам палци всичко да мине като по вода.

Аз много време нямам днес. Излизам да си платя застраховката на колата, че ми била до днес.  Crazy Добре, че напомнят с SMS- и, хората. Simple Smile

Аз за утре не мога, ангажирана съм. Така като гледам, най- рано в петък, и четвъртък съм заета. Много готино беше вчера. Simple Smile Съжалявам, че не дойдох до Джъмбо да се разтъпча и аз. Че и нищо не свърших, ония пак не получил стока. Каза, да ида в събота, че на 99 % щял да има нова стока. Аман вече.

Екзо, ами, мила, много положителни емоции ти пожелавам, и дано всичко стане както трябва.   bouquet

Шезлонг, с братовчедка ми харесахме и понеже не остана на дребчо какво да му се купува и тя каза, че ще го купи тя. Та.. така.

Ааа, тръгвам да си плащам гражданската.

# 436
Ха ха ха Блонди така се смях...ние те мислим, че се мъчиш да раждаш, пък ти с пържоли се тъпчеш smile3533 smile3533 smile3533

Пак да кажа БЛАГОДАРЯ на всички за комплиментите за дъщеря ми:) Много мило ми стана:) Hug Hug Hug reverance reverance reverance

ЗА утрешната среща на софийските мами: Последно 12 часа в Кривото до СУ?

В нашата аптека са останали 2 машинки против комари за контакт - някой иска ли да му купя и да я донеса на срещата утре? Тези преносимите са били и те само 2 и свършиха. Едната я взех аз за Биби, а другата се надявам да е бил милото на Тайра:)

Принцеске...няма да се даваш ей!!! Да не се размекнете пък сега... Naughty Naughty NaughtyОставяй го АЛФ да се оправя... Naughty

# 437
Уф,ей ме на пак Simple Smile

нямам антителааааа (супеееееееееееер)  newsm44 newsm44 newsm44

Майка ми ходи да ми вземе изследванията,зарадва ме.Бях и казала да каже на лекарката,че имам болки от няколко дни...не постоянни,но всеки ден започна да ме боли кръста и корема ниско долу...и евентуално да ми изпише магнерот или нещо друго.Тя й казала да отида да ме погледне дали нямам разкритие.Ооооо,господи..като я знам каква е груба понякога..ако ме разкървави пак..ще и ... #2gunfire

Иначе tayra аз реших да рискувам с пакостник и се изкуших да си поръчам някой нещица :
2 спални комплекта,един сет за количка (дюшече,одеалце и възглавничка),одеалце,шишетата,еднократните гащи и едно комплектче ножичка,нокторезачка и пиличка.
И се чудех и това дали да не поръчам,но гледам,че е с дълго ръкавче и се чудя от 0-3 или от 3-6 (в червения цвят)

http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=11859&cat=23 (много ми е сладкооо)  Heart Eyes

# 438
Здравейте,момичета.
Влизам само да кажа,че сме добре,в болницата съм още,ако тоновете на бебка са добри,утре ще ме изпишат.Бебка едобре,2785 гр е,отговаря на 37 седмица,води и плацента са ок,имам си дата за секциото,аз пък ще я споделя свас,само да наближи.
Сори,че не мога да се включа
адекватно,но ми е трудно писането от телефона,дано утре да пиша от нас вече.
Благодаря,че ме мислите Hug
Бейбито ми се губи на мен,да не е тя следващата изненада newsm78
Дано е добре.
Захариева,успех и безпроблемно раждане от мен.

# 439
Здравейте,момичета.
Влизам само да кажа,че сме добре,в болницата съм още,ако тоновете на бебка са добри,утре ще ме изпишат.Бебка едобре,2785 гр е,отговаря на 37 седмица,води и плацента са ок,имам си дата за секциото,аз пък ще я споделя свас,само да наближи.
БРАВО БРАВО БРАВО!!!! И ти си от майките георини дето ги излежахте тия бебчета! Радвам се че всичко е наред!  Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

Аз за това гледам да не се оплаквам, че тук ме подръпвало, там ме побутвало...като знам какво притеснение изживяха мамите дето трябваше да лежат или пък Блонди с всички тия съмнения за проблеми с Камито...само да са живи и здрави бебчовците ...пък всичко друго толкова бързо се забравя а и е бял кахър:) Hug Hug Hug

# 440
ИВКА - браво  Hug
Тринити, така, така и аз така мисля  Hug
Значи, нощта може и да беше по-хладна,а ма на мен сега пак си ми е жега  Crossing Arms а помеждудругото може ли мамите дето вече са минали по педиатри и т.н. да кажат дали е вярно, че температурата за бебе трябва да е около 22 градуса? Понеже нашият педиатър така бил казал на съседката  newsm78 аз вкъщи държа климатика на 24 градуса и ми е добре, на мъжо му е леко студено  hahaha та не знам 22 градуса да не е много пък малко  Shocked въпреки, че съседката нямат климатик и не мога да си представя колко градуса е у тях  Mr. Green

# 441
  • Добрич
Момичетаа, привет от моренцето! Simple Smile
Сигурно не остана друга плажуваща мама, но ей ме на мене на море на прага на деветия месец.  Mr. Green На св. Влас сме, надявах се да е малко по-прохладно, а то е такъв задух и влага.  Tired
Вчера бях на консултация и пътувахме до Варна, после до Добрич и накрая обратно до Влас. Накъсах се от контракции, но за радост днес нещата се нормализираха. Пътят беше много натоварен, но е нормално за това време на годината. Simple Smile
В Майчин дом вчера беше толкова натоварено, че сме висяли час и половина там. Изписвания, раждания и то рискови, консултации и много много руснаци... Новините при мен са добри - не съм качила от предния месец до сега, обиколката на корема ми е +5 (98 см.), а бебето вместо на 34 отговаря на 37 седмица.  ooooh! Видеозона го измери 3200.  Shocked Записах си датата за секциото - 17 август и се надявам да устискаме 2 в 1 до тогава. Запазих си и стая с придружител, че предния път ми беше много трудно да се оправям сама с бебето. Та така около нас Simple Smile
Чета ви всеки ден, когато Камен спи, че инъче е невъзможно да се докопам до лаптопа.
Междувременно се намери купувач за Стокето ми и другата седмица ще задвижим и доставката. Остава само да си дочакам двойната Мима до началото на август, когато ще има внос.

От няколко дни насам ми е много притеснено и на мен как ще го оставя за 5 дни Камен, когато сме в болницата. Миналата седмица го оставих със свекърва ми вкъщи да го нахрани и приспи вечерта, а ние излязохме с приятели да вечеряме. Никога досега не е имало проблеми, винаги е бил спокоен, но оная вечер се накъсал да реве и да вика "мама".  Sad Много криво ми каза и от изказването на свекърва ми според която много лошо съм го била научила детето само с мене. Въобще не и останах длъжна и и казах, че не съм правила нищо специално, просто съм си гледала детето.  Naughty Само дето после цяла нощ не спах и все на рев ме избиваше. Въобще много го мисля малкия и ми е много тъжно като си помисля, че трябва да се разделяме за известно време.
А мислите ли, че е добра идея да идва с родителите ми на свижданията докато сме в болицата, или само ще се разстройва повече?

Пожелавам много спокойствие на всички ви, момичета, много сила и късмет и прекрасни здрави бебета!  Hug

# 442
  • Враца
Абе кви са тия хора дето само ви казват, че сте дебели.  #Cussing out
А пък това да го чуя от мъжа ми, направо ще го застрелям  #2gunfire Теб пък Тайра чак с фитнес те заплашват  Mr. Green
Ох много се дразня на такива несъобразителни хора!
Екзо, стискам палци всичко да е наред  Hug
На Д. Захариева също  Hug
Чакам и новини от Даниелка, Лили, дано е наред всичко и при тях  Hug
Ивка, радвам се за теб, дано утре си вкъщи вече  Hug
Бюти, нямам опит, но за лятото на климатик 22 градуса ми се струва адски студено за мен, пък кво ли остава за бебе. За зимата ми се струва по-нормално 22 градуса.  Hug Не знам да кажат и другите.  Simple Smile

# 443
  • Варна
Ивка,
радвам се, че се включи Hug
Бюти,
и на мен ми звучат прекалено малко тези градуси за лятото, макар че съм чела същото. И все пак ми се струва невъзможно да поддържам чак толкова ниска температура Confused

# 444
Да бе, и на мен ми звучи доста ниско  newsm78 ще я питам пак като се видим, може да не съм чула правилно  hahaha пък и аз мисля да пускам климатика само в хола, за да не духа и този в спалнята, където ще е бебето.. той 1 климатик докато дръпне на 22 градуса за целия апартамент  newsm78 Mr. Green

# 445
помеждудругото може ли мамите дето вече са минали по педиатри и т.н. да кажат дали е вярно, че температурата за бебе трябва да е около 22 градуса? Понеже нашият педиатър така бил казал на съседката  newsm78 аз вкъщи държа климатика на 24 градуса и ми е добре, на мъжо му е леко студено  hahaha та не знам 22 градуса да не е много пък малко  Shocked въпреки, че съседката нямат климатик и не мога да си представя колко градуса е у тях  Mr. Green

Бютка вярно е. Препоръчителна температура е между 18-22 градуса. Много по-вероятно е да се претопли бебе от колкото да се изстуди...Но все пак тъй като не всеки има климатк пак поствам при различните темпертури в стаята как да се облича и завива бебчето:) Hug
За къпане:
Температура в стаята около 24°-25°;
Температура на водата 37°

Ето и на Mothercare препоръките за спане:

How much bedding to use

The amount of bedding you use depends on room temperature. However, the rule of thumb is a vest, a bodysuit, plus one sheet and up to three thin blankets.

24°C/75°F - 1 sheet only
    21°C/70°F - 1 sheet plus 1 layer of blanket
    18°C/65°F - 1 sheet plus 2 layers of blanket
    15°C/60°F - 1 sheet plus 3 layers of blanket

(Note: A blanket doubled over counts as two layers)

# 446
Ами ние нали сме в един от най-горещите градове в БГ та на лекцията за родители ни казаха, че сега лятото бебчо ако е в 1 стая с климатика трябва да е с дълго ръкавче (тънка блузка, но с дълъг ръкав) перките на климатика да духат на горе и температурата да е 28-30 градуса. За зимата мисля, че до 18 градуса е нормално да се поддържа особено през нощта.

# 447
Тринити, мерсии  Hug
Еличка - ееее, как така лятото 30 градуса, то тогава друг да го гледа това бебе, аз няма да издържа на тая жега  hahaha а пък зимата - 18 градуса  Shocked да би да ги размени лято и зима  Mr. Green

# 448
Еличка - ееее, как така лятото 30 градуса, то тогава друг да го гледа това бебе, аз няма да издържа на тая жега  hahaha а пък зимата - 18 градуса  Shocked да би да ги размени лято и зима  Mr. Green

30 градуса като се има предвид, че при нас навън става 40 градуса, че и на горе та 10 градуса разлика в началото е нормално за бебчо. Ние мислим на 28 да го държим даже вече 2 нощи пускам климатика на 28 градуса да духа цяла нощ, че и ние да свикваме.
Ела в Русе и 30 градуса ще ти се стори хладно особено ако е било като последни дни тука по 40. Laughing

# 449
Еличка - с тези 28-30 ще го уморите...нещо не си разбрала Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Това е абсурд и няма педиатър, който да ти препоръча такава температура

http://www.deteto.bg/articles/view/5/161

http://www.hermesbooks.com/readchapter.php?pID=804

Цитат
Ако вие живеете в южните райони на страната, то не е излишно да ви припомним, че по време на летните горещини температурата на въздуха достига 30–35°С, която бебето трудно понася. Ако имате повече от една стая, през лятото предпочетете северната. Там бебето ще е по-добре на прохладното.
Температурата в стаята. Температурата на въздуха в стаята, където живее новороденото, трябва да бъде между 20–22°С.
Запомнете: децата спят по-здрав сън в по-хладна стая, а са неспокойни в претоплената. Ако температурата в стаята достигне 24°С и повече, новороденото, което още не може да регулира своята телесна температура, може да повиши температура до 37,3–37,5°С. Вие ще се разтревожите и ще търсите лекар, който няма да открие никакво заболяване. Затова привиквайте детето си отрано към стайна температура в долната граница на нормалната, а не над горната граница.

Общи условия

Активация на акаунт