Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви изследвания са необходими преди раждането?
Какви са препоръките за кърмене след раждането?
Какви са препоръките за подготовката за раждането?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви изследвания са необходими преди раждането?
Преди раждането се изискват различни изследвания, включително направление от личен лекар, обменна карта с изследвания, лична карта и задължителни изследвания като Was, HbSAg и HIV (по желание). Други необходими неща са чехли, халат, нощници, тоалетни принадлежностии , памперси за новородени бебета , термометър за измерване на температурата на бебето и дрехи. Преди раждането се извършват кръвни изследвания като Was, HbSAg и HIV, които са задължителни. Препоръчват се също тестове за хепатит B и C. Тези изследвания са от съществено значение за здравето както на майката, така и на бебето.
-
Какви са препоръките за кърмене след раждането?
-
Какви са препоръките за подготовката за раждането?
Подготовката за раждане включва създаване на списък с необходимите неща като халат, пелени, помпа за кърма, гащички за еднократна употреба, сутиен за кърмене, пелена-тензухена, крем за зърната , чехли , стерилизатор с пара , гримчета и ръкавици , лъжички , памперси , смрадливка за промивки, дрехи за изписване, столче за кола и други полезни артикули за бебето и майката.
-
Какви са препоръчителните изследвания преди раждането?
-
Какви са препоръките за багажа в болницата при раждане?
Ако не обади се на някоя роднина или приятелка да идва уж на гости та да ги наглежда. Спокойно всичко ще бъде наред, само не се тревожи, че да тревожиш и бебчето.
ако устискам до 10.08 наистина ще черпя
напоследък много ме е страх, че мъника ще се появи рано, рано.
И на мен ми е адски трудно, но тя няма никакъв шанс да се справи
това са важни неща...още повече, като знам как се надяваш и разчиташ на това
Чакам баба ми днес да дойде за малко, ще я предупредя за четвъртък, че ще гледа децата. Тъкмо след тоновете ще мина през Бамболиното, че имам още някои неща за купуване.
Обаче този път хич не обръщам внимание, нищо, че съм качила 7 кила, пак се намира някой да каже, че съм пораснала 

Бяхме снощи в Брюксел да разнасяме филмите на видеотеките и след това на гръцки ресторант, преядох със свински ребърца и калмари 

Чудя се преди или след това да отскоча до педиатърката да си задавам глупавите въпроси
А на обикновен видеозон дали мойта ще може да ми каже дребната колко е голяма вече