Акушер -гинеколози Варна -5

• 165 539
  • 771
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте отново.
Бих желала да направя малко отклонение от темата, защото съм силно притеснена   Cry
Получих си резултатите от кръвните изследвания и се оказа че хемоглобина ми е изключително нисък( от 120 минимум нагоре моя е 84) скоро влязох в 4-я и ми се стори че е паднал прекалено много.Преди време беше 100-110 малко по-нисък, но сега ме страсира тази цифра.Също така хематокрита (HCT) ми е 0.259 от нормално 0.37 нагоре.
Така или иначе ще ходя при АГ-то но все пак няма да е днес или утре и ще се побъркам от притеснение.
Някой бил ли е в подобно положение и дали може да ми дадете някакви съвети  smile3518
Благодаря предварително мами

Не се тревожи Simple Smile
Почвай да ядеш мн цвекло ( или сок от цвело ) , мн месо , черен дроб , и си направи смес от равни количества мед и сусамов тахан и орехи ( колкото обичаш ) и всеки ден 3 х 1 лъжица ядеш от тази смес . Изключително вкусна е .
Само ще ти кажа че за 15 дена всяка вечер ядене на цвекло ( без др работи който ти написах ) от 114 си вдигнах хемоглобина на 124 Wink

не се тревожи излишно Simple Smile
има решение на " проблема " и без хапчета и химии Wink

Благодаря ти мнооооого newsm20
Зарадва ме искрено Simple Smile

# 226
Здравейте отново.
Бих желала да направя малко отклонение от темата, защото съм силно притеснена   Cry
Получих си резултатите от кръвните изследвания и се оказа че хемоглобина ми е изключително нисък( от 120 минимум нагоре моя е 84) скоро влязох в 4-я и ми се стори че е паднал прекалено много.Преди време беше 100-110 малко по-нисък, но сега ме страсира тази цифра.Също така хематокрита (HCT) ми е 0.259 от нормално 0.37 нагоре.
Така или иначе ще ходя при АГ-то но все пак няма да е днес или утре и ще се побъркам от притеснение.
Някой бил ли е в подобно положение и дали може да ми дадете някакви съвети  smile3518

Не се тревожи Simple Smile
Почвай да ядеш мн цвекло ( или сок от цвело ) , мн месо , черен дроб , и си направи смес от равни количества мед и сусамов тахан и орехи ( колкото обичаш ) и всеки ден 3 х 1 лъжица ядеш от тази смес . Изключително вкусна е .
Само ще ти кажа че за 15 дена всяка вечер ядене на цвекло ( без др работи който ти написах ) от 114 си вдигнах хемоглобина на 124 Wink

не се тревожи излишно Simple Smile
има решение на " проблема " и без хапчета и химии Wink

Благодаря ти мнооооого newsm20
Зарадва ме искрено Simple Smile

Simple Smile  Blush
само не се притеснявай Wink
всичко ще е ок Wink

# 227
  • в рaя
Здравейте отново.
Бих желала да направя малко отклонение от темата, защото съм силно притеснена   Cry
Някой бил ли е в подобно положение и дали може да ми дадете някакви съвети  smile3518
Марина, щом по принцип ти е нисък може би имаш вродена анемия, която не е задължително да е желязодефицитна. В такива случай най-добре е консултация с хематолог. Но аг-то ще ти каже със сигурност. Иначе много желязо има във спанака, жълтък - по един твърдо сварен на ден, червените меса, цвеклото. Има и други, тези ми идват на акъла. Направи си една диета с тези продукти и виж резултата. Успех

# 228
  • Варна
Желязото се усвоява по добре от месото, но и някои от гореизброените зеленчуци не са за подценяване. По добре е цвекло пред коприва и тем подобни все пак.

# 229
  • Wolwedans
marina1985,
непременно се консултирай с хематолог. Правят се допълнителни изследвания за да се установи типа на анемията- серумно желязо, феритин, ТЖСК на хемоглобина, морфология на еритроците и т.н. Различните анемии се лекуват по различен начин. Само желязонедоимъчната се лекува с железни препарати, докато при таласемия минор например, /доста честа анемия за нашите географски ширини/ желязото се дава под повишено внимание, а понякога е дори противопоказано. Всички анемии се лекуват поне до определена степен, така че изобщо не се тревожи Hug Ще се оправиш! Hug АГ -то ти ще те ти даде направление за хематолог, а той от своя страна ще ти пусне нужните изследвания и ще назначи адекватна терапия. Успех!

# 230
  • около Варна
Здравейте! Искам да попитам някой ходил ли е скоро при д-р Марков от военна болница да ми каже какъв е редът, записват ли се часове, каква е цената на прегледа и актуален ли е телефона на първа страничка, доволни ли сте? Май много станаха въпросите, ще съм благодарна за мнения.

# 231
  • Варна
Днес ходих при Д-р Великова в МЦ Санита да се регистрирам да ми следи бременността.
Тя предлага абонаментни пакети- единият е 200лв, а другият 300лв. И както тя ми обясни те включвали допълнителни изследвания и наблюдения с видеознон, които по принцип не се поемат от здравната каса. И ако съм имала рискова бременност всички допълнителни изследвания щели да са включени в тези пакети. Аз от скоро съм във Варна (по принцип съм от Бургас) и се чудя дали това е някаква стандартна практика и при другите лекари тук, защото аз за първи път чух за тези пакети. В Бургас ти следят бременността без абонаменти и ако се налагат допълнителни изследвания заради рискова бременност не е нужно да плащаш допълнително.
Ще се радвам да чуя и други мнения по въпроса.

# 232
  • в рaя
Имах късмета да нямам рискова бременност, но по принцип стандартно не съм плащала нищо друго освен ФМ и БХС.

# 233
  • До морето
Имах късмета да нямам рискова бременност, но по принцип стандартно не съм плащала нищо друго освен ФМ и БХС.

И аз така  Peace Чувала съм, че при някои се плаща и за допълнителни прегледи на ехограф, извън тези по ЗК. Тези абонаменти ги въведаха Майчин дом, мисля. Сега вероятно има и други лекари, но със сигурност не е често срещано  Simple Smile

# 234
  • Варна
Здравейте! Искам да попитам някой ходил ли е скоро при д-р Марков от военна болница да ми каже какъв е редът, записват ли се часове, каква е цената на прегледа и актуален ли е телефона на първа страничка, доволни ли сте? Май много станаха въпросите, ще съм благодарна за мнения.
Не съм ходила скоро, но бях негов пациент преди да забременея.Този лекар ми изписа на око прогестеронов препарат, който се изписва по съвсем друг начин.Заради това имах проблеми.Кара ме да си правя лапароскопия/ с поликистоза съм/ и ми каза, че ако не си направя лапаро нямало да мога да забременея.И още няколко такива издънки имам от него.Докато бях здрава грешка нямаше лекаря и бях доволна.В момента, в който ми установиха заболяването се оказа, че е абсолютен некадърник.Ако бях останала при него нямаше да имам дъщеричката си.
Иначе следи бременността на позната, но тя имаше нормална и безпроблемна бременност и жената е доволна.
Ти си прецени, за мен този човек се изложи достатъчно.
Следващата ми лекарка като видя какво ми е изписвал и как и се хвана жената за главата.Тя е и причината да успея да забременея.

# 235
  • около Варна
 mmilityy, благодаря за изразеното мнение, не съм ходила при този доктор, бях останала с впечатление, че е сред професионалистите.
Аз съм обиколила половината варненски АГ/ Бейлерян, Маркова, Станева, Шопов, Якуб, Христова/ и така не открих моя лекар, сега имам гинекологичен проблем, който не е свързан с бременност и раждане, последно ходих при доц. Корновски, вдъхна ми доверие, но още не съм излекувана. Ще съм благодарна за всякакви препоръки, изчела съм всички теми за АГ.

# 236
  • Варна
mmilityy, благодаря за изразеното мнение, не съм ходила при този доктор, бях останала с впечатление, че е сред професионалистите.
Аз съм обиколила половината варненски АГ/ Бейлерян, Маркова, Станева, Шопов, Якуб, Христова/ и така не открих моя лекар, сега имам гинекологичен проблем, който не е свързан с бременност и раждане, последно ходих при доц. Корновски, вдъхна ми доверие, но още не съм излекувана. Ще съм благодарна за всякакви препоръки, изчела съм всички теми за АГ.
Доц. Маркова е моята лекарка, която ми помогна.Аз съм с поликистоза, хорм. дисбаланс и ИР.Една позната успешно лекува онкологичен проблем при Корновски, знам че за него има и мн. други положитени отзиви.Мисля, че Корновски е много добър избор Peace

# 237
Аман от тия абонаментни пакети за следене на бремеността (Великова е бивш лекар на МД, може от там да си ги носи). ПО време на моята бременност-2008г, лекарката, която ми следи бремеността ме гледаше на ехограф всеки преглед, без да пропусне-това значи вески месец по веднъж и накрая вече по-често. А изобщо не съм имала индикации за рискова бременност или какъвто и да е било проблем. Не ми е поискала и стотинка. Така че мисля, че е до лекар как ще прецени дали да си ползва ехографа или не  Peace

# 238
  • Варна
Великова нещо не ми вдъхна много доверие, и то не само заради абонаментните пакети. Много бърза и не обяснява почти нищо, а на мен ми е първа бременност и искам лекар, който да ме насочва.
Прочетох добри отзиви за Д-р Бочева и Д-р Шопова.
Някой дали има координати на Шопова.

# 239
Аз също не съм доволна от д-р ВЛАДЕВА ,но не ми се коментира нейната некомпетентност.С нисък хемоглобин съм 94 в 4 месец и ми трябва нов аг специалист.Ако може някой да ми каже координатите на д-р Танев и дали работи със зк.Или някои друг д-р от който сте доволни и не гледа да ти вземе парите. newsm78

Общи условия

Активация на акаунт