Йоркширски териер 3

• 166 319
  • 742
  •   1
Отговори
# 705
Ами аз незнам дали се води точно развъдник,една жена ги отглежда има много кученца,като отидохме по обявата се оказа позната,която от години знам яе се занимава с кучета.Тя ме кара да и звъня всеки ден ,и много подробно ми обяснява как де се грижа за кучето,тук в града имам познати с кучета оттам и са страхотни,по въпроса за родословието и те нямат.Кучето го взех 800 лв,как е като цена.Имам обаче и друг проблем нещо май се разболя неиска да яде и неможе да си стои на краката от тази сутрин,инъче е много игриво сега ще го водя на лекар,мъжа снощи му изми дупето и краката после го сушихме,дали може да е изстинало

# 706
Ох аз въобще не съм проучвала за тези класове,просто го видях на моята позната и много го харесах.,почнах да чета темата вече като го купихме.Сега съм много претиснена и чакам да стане по късно и на лекар,кучето го взехме само с една ваксина защото няма два месеца

# 707
Да не би да му е паднала кръвната захар. Аз знам, че във водичката се слага една малка лъжичка мед или захар. Абе като сме нови в тоя бранш е голям стрес в началото. И аз много съм притеснена за това, че мойто бебе се чеша доста зад ушите и краченцата и не знам на какво се дължи  Sad

# 708
Да май това се оказа,бяха ми казали да му давам вечер само 5 кубика,обаче  аз снощи забравих .Сложих сутринта във водата и ну дадох със спринцовка и вече живна.Нахрани се и почна да обикаля къщата но си личи че още е леко уморен.Сега се чудя дали да го водя вет или да изчакам,сега го сложих в легълцето но той си излезе явно вече е по добре.

# 709
Elfadora - Благодаря за пожеланията   bouquet Мисля и аз да пробвам Артемис, щом я хвалиш толкова,защото напоследък за РК доста негативи прочетох  newsm78 въпреки че кучо си я хапва с удоволсвие  Simple Smile

ipppi - Така както го казваш,хич не ми прилича на развъдник.Ако не е утвърден няма как да ти дадът каквото и да било родословие, освен ако не го напечатат те - следователно фълшиво.Иначе слагай захар или мед във водичката, пък ако пак е така идете на вет.

territory1 Честито мъниче и на вас  Hug Огледай му кожата да не би да е на люспи или пък някъде да има опадала козинка.Също така някакви паразити - много са причините, поради които може да се чеше.Ако нямам нищо такова не се притеснявай, пък като отидете на вет, той да го погледне.  Simple Smile

milenkaa_ И аз съжалявам за загубата ви  Cry Попринцип съм твърдо ЗА ново кученце - ще ти помогне да се усмихнеш и да свалиш стреса от себе си,но преди това както каза Elfadora задължително дезинфекциране и т.н. И вече ще внимавате откъде взимате и какво е здравословното състояние на животинчето. 

# 710
Забелязах, че има нещо като пърхут. Нормално ли е това? Мисля да взема сух шампоан на beaphar да видим каква ще е реакцията на кожата от него, а и искам да си го поддържам чистичко преди и след ваксината, за да не го мокря.

# 711
Ами като не разбираме така ще е,сега се поинтересувах май се водело развъдник защото имало много кучета от тази порода.И жената каза че се занимава от десет години с това.Ние като го купихне не сме питали за родословие после се обадихме и тя каза че с родословие са по скъпи кучетата.Незнам всички ли трябва да имат родословие като се купуват.Те така или инъче майката и бащата са там при нея.Тези въпроси се провокирах наш познат.Но пък тя много се интересува всеки ден от кучето и мога да и звъня по всяко време.

# 712
Любимия утре ще донесе кученцето, набарах един препарат с които почистват операционните но стигнах до дивана и съм в шах, никаква идея нямам с какво да го изчистя ..

# 713
Забелязах, че има нещо като пърхут. Нормално ли е това? Мисля да взема сух шампоан на beaphar да видим каква ще е реакцията на кожата от него, а и искам да си го поддържам чистичко преди и след ваксината, за да не го мокря.
Бих те посъветвала да се консултираш с ветеринар относно сърбежите и пърхута преди да правиш опити с разни шампоани.Кожните раздразнения могат да бъдат много упорити и да създадат серизони проблеми, ако не се лакуват адекватно.
milenkaa_ ,съжалявам за мъничето.За съжаление нямам идея как да почистиш дивана...

jenito99
, със закъснение , но от сърце ви пожелавам да ви е жив и здрав чаровния рожденик! Simple Smile

Моят палавник не страда от липса  на апетит /пу пу/.Яде Еукануба и от време на време му давам ябълка, кучешки бисквитки или хапчица хляб.Не отказва нищо Simple SmileОт 2 дни обаче ходи и накъсва пеленката на кучешката тоалетна.Притеснява ме, че гълта част от нея.Нямам идея как да го отуча сега Thinking
Другото ,което искам да ви питам е относно зъбите.Голяма част от тях вече ги смени.Кучешките все още не, а до тях са тръгнали новите зъбки.При вас как протече този процес и нормално ли е това?До кой месец си сменят зъбите?

# 714
При нас процесът по смяна на зъбките мина, безболезнено и незабележимо. През цялото време си ръфаше, гризеше и дърпаше играчките. Според мен, те много помогнаха. От време на време децата ми казваха, липсва зъбче.Беше много сладко, едно има, друго няма. на 7 м. е нашия Рики. Дали е сменил всички зъбки, не зная. Сега му давам по едно на ден, понякога го чупя на две, от тези стикчета за зъбки, за малки кученца, които взех по препоръка на съфорумка от темата.  Не сме чистили зъбен камък, и идея си нямам как се прави.

# 715
Да не би да му е паднала кръвната захар. Аз знам, че във водичката се слага една малка лъжичка мед или захар. Абе като сме нови в тоя бранш е голям стрес в началото. И аз много съм притеснена за това, че мойто бебе се чеша доста зад ушите и краченцата и не знам на какво се дължи  Sad
Аз ще ти кажа на какво - ако куче ти чеши уши, муцуна (по-скоро очи) и лапички, а дори ги "дъвчи" - имате алергия!!!
И ние имаме, можеш да отидеш на вет, ама той няма да ти помогне много - в Бг кръвни изследвания на кучета не правят, а ако правя струва това от 200 евро и нагоре.
Единственият начин - започвате с храна - давате само храна с риба - поне 1-2 месеца - и гледате, ако спре - имате алегрия на пилешко (най-честа е), ако започне още по-лошо да се чеши - имате алегрия на риба.
Ако с храна не стане - имате алергия на прах, мухъл, синтетика, пласмаса - абе дългият списък и няма как установи това, зато просто започвате да му давате антиалергични хапчета  Peace

# 716
Аз не съм доволна от фронтлайна-мин.година на всеки 20 дена давах по 20 лв за пипета капки.Много странно ми беше че даже и 20 дена не пазеше.а тя с тази гъста козина направо разлиствах все едно търся игла в купа сено.Ужас.И тази год. съм в шах и мат-наистина незнам какво да взема да и сложа та поне да и пази повече време. ooooh!
И ние били така, всеки 20 дена - хем фронтлан хем други препарати, оказах се, че нашат козина просто  много мека и не мазна, затова с такива препрати не става много много ефекта.
Изхода намерили в фронтлайн спрей - 30 лева бутилчица - просто я пръскаме всеки 20 дена - и нито една бълха оттогаво нямали Peace

# 717
Здравейте на всички,искам да ви споделя,че моят Рони пострада от храната Роял Канин за бебета,декември се наложи да му направят операция на дебелото черво ,понеже беше много запечен от РК,гарантирам че е от нея,понеже той друго не ядеше,никаква човешка храна и тн!Операцията му понесе добре и се оправи,но колко притеснения бяха!Не искам да ви налагам моето мнение,но просто споделям,че тази храна навреди на моето куче!Аз от известно време почнах работа и Рони мн трудно понася това че е сам през деня,просто много свикна с мен и имам оплаквания от съседи че лае цял ден без да спира,нз как да се справим с този проблем,обмислям да си вземем още едно йорки,но този път женско,но трябва да ги отделям в различни стаи за да не я надскочи Ронко:) ние вече сме на 11 месеца и тежим 1,400 кг ето и малко снимчици       http://prikachi.com/images/611/5957611C.jpg[/img]

# 718
# 719
rosita_92 Прекрасен е  Heart Eyes Ти така ме наплаши с РК, че веднага я спирам  ooooh!

MALVINA Благодаря за пожеланията  Hug

territory1 Според мен да го прегледа първо вет.Не прибързвайте със шампоани и т.н. Не сте сигурни какво му е  Peace

milenkaa_ Ново кученце ? Хайде този път живо и здраво  Praynig

И от всички нови попълнения чакаме снимков материал  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт