Помощ Хламидии...

• 96 219
  • 375
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте и от мен, от около 6 месеца съм с неустановени болки в гръбнака и областта на гръдния кош отпред в дясно, като ми беше направено всякакво изследване и всичко беше ок! Скоро прочетох и разбрах, че хламидиите причиняват реактивен артрит и други заболявания на ставите и отидох да си направя кръвно изследване в Рамус като се установи следното:

Хламидия трахоматис IgM       0.89 Граничен резултат            <0.8 negative; bordline 0.8-1.1; >1.1 positive   

Хламидия трахоматис IgA       1.54 (+)positive                        0.8,(-) negative, 0.8-1.1 граничен резултат, >1.1 (+) positive   

Хламидия трахоматис IgG       18 Граничен резултат            <16 (-) negative, 16-22 граничен резултат, >22 (+) positive   

Не доумявам какво показва положителния резултат на IgA, като побързах да направя и ДНК тест с урина в НЦ"заразни и паразитни болести" София, като след излизането на резултатите се установи отрицателен! Сега незная кое е вярното и на кое да вярвам? Възможно ли е кръвния тест да е прихванал някаква друга гад от тези като хламидия плевмоние или нещо от сорта? Благодаря Ви предварително за мненията! Hug

Имаш стара Хламидиална инфекция - трябва да се лекуваш / заедно с партьора си/
Без секс докато трае лечението
Контрола 40 дни след лечението / в същата лаборатория/

ПП. ДНК теста е (-), защото инфекцията е стара
ППП. Консултирай се с ревматолог, причината за болките може да не е Хламидията
Пиши каква диагноза са ти поставили - дано да не е нещо сериозно
Здравей благодаря ти за мнението ценя го! Проблема е в това, че не могат да ми поставят диагноза...Лечението на болките е било всякакво от НСПВ през магнит, ултразвук, ток, иглотерапия, мануална, та се стигне до лечебна поморийска кал и всякакви витамини и мехлеми- и без резултат! Това ни насочи към автоимунно заболяване, каквото се причинява от хламидиите, но микробиолога, който ми направи ДНК тест с урина е твърдо убеден, че нямам такава, защото бил отрицателен, а аз съм имал и други от симптомите й, като този положителен резултат на IgA ме убезпокоява!!! Някак си съм убеден че причината е в нея, тъй като лечението не се повлияваше от нищо, тъй като ако е от хламидията най вероятно просто тя си седи  и имунната система се бори с нея, но не съм я лекувал! Съпругата ми от години е с бяло течение, като постоянно си е правила всякаква профилактика но без резултат! Преди време имах период от около 7 дни в който забелязвах изтичане на секрет от пениса, но не съм имал никакви други симптоми и той отмина. Утре ще отида да си направя изследване и за хламидия плевмоние, за да изключа вероятността да е тя! Но...някак си мисля че причината е това...какво показва IgA?

# 61
  • София
 IgA  антителата са започнали да се понижават, което означава, че инфекцията е от доста време и патогена е започнал да напуска лигавиците и да навлиза в други тъкани

Ако заразяването беше отскоро  IgA    щяха да са високи
Изследвал ли си C-реактивен протеин (CRP).?

# 62
IgA  антителата са започнали да се понижават, което означава, че инфекцията е от доста време и патогена е започнал да напуска лигавиците и да навлиза в други тъкани

Ако заразяването беше отскоро  IgA    щяха да са високи
Изследвал ли си C-реактивен протеин (CRP).?

Нещо не разбрах, ами то точно IgA ми е повишено, 1.54 при 0.8 негативен не е ли висок... IgM и IgG са в "граничен резултат" А относно другите изследвания освен биохимия, ПКК -ок, съм направил и С-реактивен протеин 0.29 / негативен до 0.5mg , както и ревматоиден фактор -6 / негативен до 20 IU. Смяташ, че имам хламидиална инфекция така ли?

# 63
има ли проблем да пия антибиотика, който ми изписа лекрая ми пък дори и да не е сигурно, че я имам? В смисъл може ли да има някакъв обратен ефект...Назначи ми обичайният Сумамед но 6 дни по 500mg а 14 дни след него Levox 500  Praynig

# 64
  • София
IgA е повишен, но стойностите му са по-ниски от тези на IgG, което означава че инфекцията е стара.
Да, трябва да се лекуваш, имаш Хламидия

За лечението се консултирай с лекар

# 65
IgA е повишен, но стойностите му са по-ниски от тези на IgG, което означава че инфекцията е стара.
Да, трябва да се лекуваш, имаш Хламидия

За лечението се консултирай с лекар

Благодаря ти отново! Смятам да започна лечението, а смяташ ли за удачно да правя още веднъж изследването но в друга лаборатория, примерно Цибалаб? И необходимо ли е отново да са и трите IgA IgG IgM?

# 66
  • София
Ако искаш, повтори изследването  / на Ig- ните/ в др. лаборатория.
Често има и лабор. грешки

Ако резултатът се потвърди - лекуваш се. Ако  резултатът покаже, че нямаш Хламидия - повтаряш изследването в трета лаборатория - това е правилото Simple Smile

# 67
Ако искаш, повтори изследването  / на Ig- ните/ в др. лаборатория.
Често има и лабор. грешки

Ако резултатът се потвърди - лекуваш се. Ако  резултатът покаже, че нямаш Хламидия - повтаряш изследването в трета лаборатория - това е правилото Simple Smile
Определено ще го направя, благодаря отново!  Party
Значи, ако правилно съм разбрал, въпреки че са в гарничните стойности / но са над допустимити/ както е в изследването, може да се счита че са завишени! newsm78

Хламидия трахоматис IgM  0.89 Граничен резултат    <0.8 negative; bordline 0.8-1.1; >1.1 (+)

Хламидия трахоматис IgA  1.54 (+)positive    0.8,(-) negative, 0.8-1.1 граничен резултат, >1.1 (+)

Хламидия трахоматис IgG  18 Граничен резултат <16 (-) negative, 16-22 граничен резултат, >22 (+)

# 68
  • София
ИГА не ти е в гранични стойности, а е положителен.
Трябва ти лечение. Такова могат да ти изпишат в НЦЗПБ.

# 69
Е те точно от там след направен ДНК тест с урина смятат че нямам и ми казват да не се безпокоя

# 70
  • София
Е те точно от там след направен ДНК тест с урина смятат че нямам и ми казват да не се безпокоя
Shocked Shocked Rolling Eyes Rolling Eyes
от кога правят такива тестове там?
Преди 1 година, когато аз ходех изследваха и признаваха само ИГГ, ИГМ, ИГА...

# 71
Shocked Shocked Rolling Eyes Rolling Eyes
от кога правят такива тестове там?
Преди 1 година, когато аз ходех изследваха и признаваха само ИГГ, ИГМ, ИГА...
Ами това ми казаха!!! Било най сигурното и така, да не се притеснявам...Кръвните показват наличие, урината показва само отрицателен, а де?

# 72
Здравейте,
днес ми излязоха изследванията за хламидии и ще бъда благодарна,ако може някой да ми даде инфо. Ig A е 1.9 (над 1.1 -пол.)
 IgG 8.6(над 22-пол.)
IgM 0.7(над 1.1 пол.)
Благодаря предварително.

# 73
  • София
Здравейте,
днес ми излязоха изследванията за хламидии и ще бъда благодарна,ако може някой да ми даде инфо. Ig A е 1.9 (над 1.1 -пол.)
 IgG 8.6(над 22-пол.)
IgM 0.7(над 1.1 пол.)
Благодаря предварително.

Показва свежа инфекция, но резултата нещо не е както трябва - може да е и лабор. грешка
Повтори изследването Иг.А и Иг.Г след 20-на дни

Не се притеснявай - резултата не показва стара инфекция и за толкова кратко време нищо няма да ти стане Simple Smile

# 74
Здравейте,
Правих си профилактично изследване за хламидии, такова с взимане на секрет, и ми излезе положително. Гинеколожката ми каза да си направя и ДНК тест, а не кръвен, защото кръвният понякога не давал точни резултати. Прати ме в кожното на Медицинска академия, но аз проучвам и други места в София, където да се прави такова изследване. Видях, че има в Геника, където е значително по-евтино. Сега обаче като ви чета и се чудя... този секрет, който на мен ми взеха, показва прясна инфекция, така ли? В смисъл нещо, което е от последните месеци, а не от няколко години? И този ДНК тест само за прясна инфекция ли показва или за всякаква... Уффф, нещо съвсем се обърках с тези различни букви и видове Sad

А да, и още нещо - партньорът задължително ли трябва да си направи тест или може направо да му предпишат от моите антибиотици?

Общи условия

Активация на акаунт