Помощ Хламидии...

• 96 219
  • 375
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Здравейте,
Правих си профилактично изследване за хламидии, такова с взимане на секрет, и ми излезе положително. Гинеколожката ми каза да си направя и ДНК тест, а не кръвен, защото кръвният понякога не давал точни резултати. Прати ме в кожното на Медицинска академия, но аз проучвам и други места в София, където да се прави такова изследване. Видях, че има в Геника, където е значително по-евтино. Сега обаче като ви чета и се чудя... този секрет, който на мен ми взеха, показва прясна инфекция, така ли? В смисъл нещо, което е от последните месеци, а не от няколко години? И този ДНК тест само за прясна инфекция ли показва или за всякаква... Уффф, нещо съвсем се обърках с тези различни букви и видове Sad

А да, и още нещо - партньорът задължително ли трябва да си направи тест или може направо да му предпишат от моите антибиотици?

ДНК тестът показва само свежа/ прясна/ скорошна инфекция.
Ако теста е (+) - лекуват се и двамата партньори и без секс докато трае лечението
Контрола 40 дни след лечението.

# 76
 За пръв път чувам ,че трябва да се направи и ДНК тест.

# 77
А какво се разбира под свежа инфекция? От колко месеца? Защото аз подозирам, че при мен са от януари-февруари... Дали ще го отчете ДНК тестът?

# 78
  • София
А какво се разбира под свежа инфекция? От колко месеца? Защото аз подозирам, че при мен са от януари-февруари... Дали ще го отчете ДНК тестът?

Свежа инфекция е инфекцията преди разгърнат имунен отговор или преди Иг.Г да започнат да се повишават - когато само Иг.А /М. са високи
Обхваща средно  период от 2-3 месеца  -  индивидуално е

ДНК теста може и да не засече патогена, защото той е от типа възходяща инфекция - предвижва се от долните - към горните отдели на половата с-ма

# 79
Здравейте, момичета. Правих си профилактичен преглед и изследвания за много неща и днес ми излязоха резултатите - положителни за хламидии. Докторката ми каза да си направя ДНК тест за потвърждение, защото този секрет, който ми е взела, можело да даде фалшив положителен резултат, ако попадне нещо друго в него и сега трябва да ходя в Александровска. Проблемът е друг - заедно сме с мъжа ми от много години, аз със сигурност не съм му изневерявала, а предполагам (т.е. надявам се), че и той не е... та въпросът е от къде, по дяволите, са се появили тези гадини!!! Просто съм в някакъв шок, наистина... изобщо не знам какво да си мисля Sad

# 80
  • София
Пусни си направо кръвни изследвания.
Вероятно ги имате от много години, щом сте заедно отдавна.

# 81
Да, ама докторката категорично ми каза да не пускам кръвни, защото не били достоверни и можело ако има други бактерии (а аз имам някакви други бактерии от микробиологията) да дадат фалшиво положителен резултат. Каза, че ДНК тестът е на 100% сигурен и ако той потвърди, че ги има, ще започваме лечение.

# 82
  • София
Да, ама докторката категорично ми каза да не пускам кръвни, защото не били достоверни и можело ако има други бактерии (а аз имам някакви други бактерии от микробиологията) да дадат фалшиво положителен резултат. Каза, че ДНК тестът е на 100% сигурен и ако той потвърди, че ги има, ще започваме лечение.

ДНК теста показва само свежа/ нова  инфекция
Кръвните тестове - показват нова и стара инфекция

Ако имате Хламидия - било то нова или стара - трябва да се лекувате

# 83
Така, направих си ДНК тестът - положителен. Мъжът ми обаче си направи кръвен тест и двата му показателя за отрицателни!!! Как е възможно това, при положение, че тези хламидии не са дошли от мен?

То е ясно, че ще почваме лечение, днес ходих на доктор и ми предписа антибиотици и за двамата, но в момента съм в някакъв шок просто... Явно не се предават само по полов път тези гадинки, но другата ми чуденка е как като правим постоянно секс, дори аз да имам, той не ги е прихванал...

# 84
  • София
Така, направих си ДНК тестът - положителен. Мъжът ми обаче си направи кръвен тест и двата му показателя за отрицателни!!! Как е възможно това, при положение, че тези хламидии не са дошли от мен?

То е ясно, че ще почваме лечение, днес ходих на доктор и ми предписа антибиотици и за двамата, но в момента съм в някакъв шок просто... Явно не се предават само по полов път тези гадинки, но другата ми чуденка е как като правим постоянно секс, дори аз да имам, той не ги е прихванал...

Има няколко вариянта:
- някой от резултатите да е фалшив /-о положителен/отрицателен/
- още сте в инкубационен период  - той може да продължи до месец
- единият е само носител, без да се развива инфекциоцен процес
На твое място аз ще искам да съм сигурна дали има Хламидия или не.
Ще повторя ДНК теста в  др. лаборатория и ако е (-) - ще вдигна луд скандал в лабораторията, където е правен първият.
Ако е (+) - ще пусна след  20 дни кръвен тест - Иг.А и Иг.Г и ако и те  са (+) - ще се проведе АБ лечение

Макар и много рядко е имало случаи, когато само единия развива инфекцията.
Напоследък обаче има много фалшиви резултати и се наложиха повторни изследвания при много момичета.

Ако не ти се занимава с изследвания и контроли -  провеждате лечение.

# 85
  • София
Някои даже потретваме теста Joy

# 86
  bouquet Преди почти една година си пуснах изследвание за Хламидии и само ИгГ ми излезе слабо положително 1.6 ,тогава лаборантката ми каза,че според нея е много слабо и от самосебе си ще намалява и не го лекувах.Месец след това се оказах бременна,но за съвсем малко ,чхг беше стигнало една 150 и започна да спада ,имах и слабо кървене,че така и не се разбра какво стана... Днес с приятеля ми си пуснахме пак изследвания за Хламидии и този път дори и само старата инфекция да е слабо положителна ,ще започнем лечение , и дано не е късно.Каза ми жената,че понякога ако организма е по-силен и сам преборва инфекцията,без лекарства. Както и да е ..въпроса ми е друг.Колко дълго трябва да е нелекувана Хламидията,че да е нанесла вреди на маточните тръби . Навсякъде пише ,че ако не се лекува дълго,нанася вреди,но никъде не е уточнено,колко дълго време...Месеци,година,2 години,3 ...?

# 87
  • София
  bouquet Преди почти една година си пуснах изследвание за Хламидии и само ИгГ ми излезе слабо положително 1.6 ,тогава лаборантката ми каза,че според нея е много слабо и от самосебе си ще намалява и не го лекувах.Месец след това се оказах бременна,но за съвсем малко ,чхг беше стигнало една 150 и започна да спада ,имах и слабо кървене,че така и не се разбра какво стана... Днес с приятеля ми си пуснахме пак изследвания за Хламидии и този път дори и само старата инфекция да е слабо положителна ,ще започнем лечение , и дано не е късно.Каза ми жената,че понякога ако организма е по-силен и сам преборва инфекцията,без лекарства. Както и да е ..въпроса ми е друг.Колко дълго трябва да е нелекувана Хламидията,че да е нанесла вреди на маточните тръби . Навсякъде пише ,че ако не се лекува дълго,нанася вреди,но никъде не е уточнено,колко дълго време...Месеци,година,2 години,3 ...?

Това не е вярно - организмът не може да се пребори с този патоген.
Може да се преодолее инфекциозният процес,  но хламидията след това тихо и безсимптомно нанася поражения - в началото на половата с-ма, след това на кости и стави /ТВБ, Ревматизъм и т.н./
Степента на поражения е индивидуална - може да имаш Хламидия от 1 год. и едната тръба , напр. частично вече да е запушена или - да си се заразила преди 7-8 год. и да нямаш никакви поражения
Имало ли е контакт с този патоген - задължително трябва да се провежда АБ лечение

# 88
 Wink А ,след като започнем лечение ,как ще разберем дали сме се излекували,след като само ИгГ ни е положително,а то можело да спада с години... ?

# 89
Доколкото разбрах, трябва ДНК тест да се направи 2 месеца след края на лечението. Той показва наличието на инфекция в момента. Това поне ми казаха и двете докторки - и гинеколожката, и тази, която ми прави изследването.

Общи условия

Активация на акаунт