Помощ Хламидии...

• 96 209
  • 375
  •   1
Отговори
# 45
А второто, което е правено в Бодимед също е с взимане на кръв като първото в Цибалаб, но резултата е отрицателен. Каква е разликата между двете?

# 46
По точно каква всъщност е разликата между Chlamydia IgG и Chlamydia IgG Ab? Има ли такава или са едно и също? Ако някой има идея

# 47
  • Somewhere far away

Леле ...не че поста ми ще е  много полезен, но аз много се изплаишх и просто искам да си го споделя и да помрънкам на някоого е така! изчетох доста по темата им ного се стреснах... най-много от това че протича почти без никакви симптоми и човек може да си я има тази гадна хламидия трахоматис без дори да подозира и без да знае!оффф ... голяма съм паника, снощи цяла вечер съм го мислила и съм  ставнала тотално луда на темата!
Сега дори ме е страх да отида на генеголог и да си направя изследванията...!

Последна редакция: пт, 12 юли 2013, 16:15 от Deathcrush

# 48
  • София
По точно каква всъщност е разликата между Chlamydia IgG и Chlamydia IgG Ab? Има ли такава или са едно и също? Ако някой има идея

Едно и също е -Ab e  Antibody  или антитела

# 49
  • Somewhere far away
Добре де, аз от всичко прочетено пак не разбрах едно нещо.
кое е по -добре да се изследва - кръвта или цервикалния секрет?? Или и двете ?

Последна редакция: пт, 12 юли 2013, 22:39 от Deathcrush

# 50
  • срещу двата комина :)))
кое е по -добре да се изследва - кръвта или сервикалния секрет?? Или и двете ?

най-сигурно е и двете, но първо може и кръвта  Peace

# 51
  • София
кое е по -добре да се изследва - кръвта или сервикалния секрет?? Или и двете ?

Кръвният тест  Peace - Иг.А и Иг.Г - той показва нова и стара инфекция  - засича антитела, образувани в резултат на реакция на тялото към патогена
докато церв.-я  PCR/ДНК  тест - само нова, защото засича жив патоген -  и то в долните отдели на половата с-ма - до шийката на матката

# 52
  • Somewhere far away
Благодаря. а лаборатория коя ще препоръчате ? Аз гледах тази Цибалаб - добро ли е мястото?

# 53
  • срещу двата комина :)))
Благодаря. а лаборатория коя ще препоръчате ? Аз гледах тази Цибалаб - добро ли е мястото?

според мен да  Peace

# 54

Благодаря за информацията. Явно в различните лаборатории излизат различни резултати, поне при мен така се получи.

# 55

Благодаря за информацията. Явно в различните лаборатории излизат различни резултати, поне при мен така се получи.
за това едно и също изследване(контрола) се пуска в същата лаб.

# 56

Никаква логика в това,което казвате или поне аз не го разбрах. Ако си здрав, би трябвало в която и лаборатория да си направиш изследването да излиза, че си здрав,т.е отрицателни резултати, а не в едната положителен, а в другата отрицателен, същото важи и ако си болен. Какво значение има в коя лаборатория ще го пуснеш или дали ще е в различни. Нали трябва да изкарват верни резултати в края на краищата.

# 57
  • София

Никаква логика в това,което казвате или поне аз не го разбрах. Ако си здрав, би трябвало в която и лаборатория да си направиш изследването да излиза, че си здрав,т.е отрицателни резултати, а не в едната положителен, а в другата отрицателен, същото важи и ако си болен. Какво значение има в коя лаборатория ще го пуснеш или дали ще е в различни. Нали трябва да изкарват верни резултати в края на краищата.

Различните лаборатории работят с различни реактиви / и рефер. стойности са различни/
За да може да се прецени как се променят антитела желателно е / не е задължително/ контролата да се направи в лабораторията  направила първото изследване - преди АБ Лечение

# 58
Здравейте и от мен, от около 6 месеца съм с неустановени болки в гръбнака и областта на гръдния кош отпред в дясно, като ми беше направено всякакво изследване и всичко беше ок! Скоро прочетох и разбрах, че хламидиите причиняват реактивен артрит и други заболявания на ставите и отидох да си направя кръвно изследване в Рамус като се установи следното:

Хламидия трахоматис IgM       0.89 Граничен резултат            <0.8 negative; bordline 0.8-1.1; >1.1 positive   

Хламидия трахоматис IgA       1.54 (+)positive                        0.8,(-) negative, 0.8-1.1 граничен резултат, >1.1 (+) positive   

Хламидия трахоматис IgG       18 Граничен резултат            <16 (-) negative, 16-22 граничен резултат, >22 (+) positive   

Не доумявам какво показва положителния резултат на IgA, като побързах да направя и ДНК тест с урина в НЦ"заразни и паразитни болести" София, като след излизането на резултатите се установи отрицателен! Сега незная кое е вярното и на кое да вярвам? Възможно ли е кръвния тест да е прихванал някаква друга гад от тези като хламидия плевмоние или нещо от сорта? Благодаря Ви предварително за мненията! Hug

# 59
  • София
Здравейте и от мен, от около 6 месеца съм с неустановени болки в гръбнака и областта на гръдния кош отпред в дясно, като ми беше направено всякакво изследване и всичко беше ок! Скоро прочетох и разбрах, че хламидиите причиняват реактивен артрит и други заболявания на ставите и отидох да си направя кръвно изследване в Рамус като се установи следното:

Хламидия трахоматис IgM       0.89 Граничен резултат            <0.8 negative; bordline 0.8-1.1; >1.1 positive   

Хламидия трахоматис IgA       1.54 (+)positive                        0.8,(-) negative, 0.8-1.1 граничен резултат, >1.1 (+) positive   

Хламидия трахоматис IgG       18 Граничен резултат            <16 (-) negative, 16-22 граничен резултат, >22 (+) positive   

Не доумявам какво показва положителния резултат на IgA, като побързах да направя и ДНК тест с урина в НЦ"заразни и паразитни болести" София, като след излизането на резултатите се установи отрицателен! Сега незная кое е вярното и на кое да вярвам? Възможно ли е кръвния тест да е прихванал някаква друга гад от тези като хламидия плевмоние или нещо от сорта? Благодаря Ви предварително за мненията! Hug

Имаш стара Хламидиална инфекция - трябва да се лекуваш / заедно с партьора си/
Без секс докато трае лечението
Контрола 40 дни след лечението / в същата лаборатория/

ПП. ДНК теста е (-), защото инфекцията е стара
ППП. Консултирай се с ревматолог, причината за болките може да не е Хламидията
Пиши каква диагноза са ти поставили - дано да не е нещо сериозно

Общи условия

Активация на акаунт