Бебчета сладки и засмени през АПРИЛ 2013 ще са в "Родени" :)

• 32 106
  • 692
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Нещастници. Аз когато учех до колкото си спомням никакви молби не съм попълвала затова дали работя и кой да ми плаща осигуровките. След като завърших вече работех и ми се плащаха от фирмата. А след като записах да уча в един колеж от там ми искаха да попълня молба дали работя за да знаят дали да ми плащат здравните.....според мен си търси правата и може би се обърни към някоя министерство за да видиш дали от там могат да ти помогнат.
А ако е трябвало да попълваш молба според мен това е било работа на класната да ви раздаде молби и да ги попълните и след това тя да ги предаде на който трябва.

# 601
 Sad Ще видя какво можем да направим.  Cry Просто не е честно ..

# 602
Алекс, за училище до 12-ти клас ли говорим, или за висше училище?
Ти на колко години си и колко годишна си била във въпросното учлище? Редовна форма на обучение ли си била?

# 603
Ако става въпрос за моя случай - говорим за училище до 12 клас- тази година завърших.
Септември миналата година бях на 18 - сега съм на 19

# 604
  • София
Алекс, за училище до 12-ти клас ли говорим, или за висше училище?
Ти на колко години си и колко годишна си била във въпросното учлище? Редовна форма на обучение ли си била?

Аз говоря за средното ми училище ( 2003 - 2007 г. ) не са ме карали да попълвам каквито и да било молби за здравно осигуряване. А за колежа да тъй като ставаше въпрос за задочна форма и си работех.

# 605
Ако става въпрос за моя случай - говорим за училище до 12 клас- тази година завърших.
Септември миналата година бях на 18 - сега съм на 19
Извинявам се, въпросът ми е насочен към karityyy
Училището е длъжно да осигурява своите ученици, които са редовна форма на обучение. Ако си била такава, си подай една жалба до доректорката на учлището, с копие до регионалния инспекторат, пфффф може би и до още някой, но в момента не се сещам до кого. Хубаво е да информираш и НАП, но не знам кой точно е надлежният ред newsm78 Абе ще си търсиш правата до дупка, кви молби, кви 5 лв. #Cussing out

# 606
леле, ще има едно ходене по мъките.  Sad
Благодаря за съветите.  Иначе- бях редовна форма

# 607
  • Sofia, Bulgaria
Привет, привет!
Аз не влизах 3 дни и ви чета от 2 часа, браво браво!
Добре съм, даже прекалено, никакви оплаквания. Дано и така да си остане, че малкото пумпалче сама си го гледам и не знам как ще я караме...

И на мен ми е под"?" как ще спим, но вероятно всички в една стая, всеки в леглото си:) Още са малки да ги отделям...
И така, смятам другия месец да ходя на консултация и да се видим пак с точицата...

# 608
леле, ще има едно ходене по мъките.  Sad
Благодаря за съветите.  Иначе- бях редовна форма
Еми вярно е, ще има, но няма как. Леле, много се нервирах, не стига, че се оа*али, ами вместо да гледат да потулят случая, те нагли и чак за молби говорят! newsm61

Това е имейлът за информация на НАП infocenter@nra.bg , кратко и стегнато си опиши проблема и виж какво ще ти отговорят. На станицата има и телефон за информация, но не знам дали той не е информационен само относно осигурителните ти права, но не пречи да пробваш.

# 609
  • София
леле, ще има едно ходене по мъките.  Sad
Благодаря за съветите.  Иначе- бях редовна форма

След като си била редовна форма те са длъжни да те осигуряват както ти е писала alvelina. Хващай се здраво и започвай да ги напираш да си ти платят осигуровките. Не оставяй нещата така.

# 610
  • До морето :)
Кари, според мен иди до НОИ и виж те какво ще ти кажат. И аз бях така няколко месеца, но просто си взех служебна бележка от училище, че съм била ученичка през този период и всичко се нареди. Не оставяй така нещата. Те, сега, лятната ваканция, ги мързи да гледат.  Mr. Green Или пък в НАП ли си носих бележката... Все пак не оставяй така нещата. На всичкото отгоре, не съм сигурна, но май те не плащат нищо, просто си се водиш здравноосигурена. Вече за летните месеци не знам как седят нещата.

# 611
 Embarassed Аз бях във вечерно училище Embarassed  И съм сигурна, че точно заради училището ще ме върнат  Embarassed Нали разбирате..

# 612
Според мен, щом си била редовна форма на обучение, независимо дали си била вечерно или не, те са длъжни да те осигуряват. Сестра ми в 12 клас, беше частна ученичка, защото беше бременна и декември месец роди. Никой не ѝ е направил на въпрос осигуровките.

# 613
  • Sofia, Bulgaria
Кой ще прави новата тема и ще даваме ли предложения? Хрумват ми някои идеи Mr. Green

# 614
Аааа, ♥¸.•*´¯)Brum♥¸.•*´¯) , не четеш.  Crossing Arms Новата тема съм я оформила, така че чакам предложенията ти за заглавия.   bouquet Моята муза изчезна с цикъла ми.  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт