Бебчета сладки и засмени през АПРИЛ 2013 ще са в "Родени" :)

• 32 814
  • 692
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Браво Алексче!

Аз съм утре на тестове, а другата сряда на вече истинска снимка и таткото е поканен  Party

Да види как грахче ми расте в коремчето  Heart Eyes

Успех на прегледа ти утре. Стискам палци.
Хахаха иначе и аз моя го инструктирах на 28-ми да е с мен за да можем заедно да инживеем този момент на щастие.

# 331
 Алексче, изживяването е неописуемо  Hug радвам се че всичко е ОК.
Момичета да ви питам-използвате ли някаква козметика за бременни(против стрии) и каква?

# 332
  • Sofia, Bulgaria
Алексче, изживяването е неописуемо  Hug радвам се че всичко е ОК.
Момичета да ви питам-използвате ли някаква козметика за бременни(против стрии) и каква?
Оф...болна тема. Аз като препатила и използвала всякакви мазила първия път-НИЩО НЕ ПОМАГА, АКО СТЕ ПРЕДАЗПОЛОЖЕНИ т.е., ако кожата ви не е достатъчно еластична. Почнах от "МУстела", минах през "Мама Дона" на Чико и зехтин и обикновени кремове и олиа...НИЩО. Накрая имам кожа, като кората на диня  Rolling Eyes Най-вероятно пак, ще се мажа, защото като почне да се опъва кожата е неприятно. Може да има сърбеж, става суха, а с мазане се облекчават тези неща. Мен сега не ме е страх, защото няма просто накъде повече... Mr. Green
Браво за прегледите и чакаме и другите!

# 333
Здравейте, момичета  Hug
Сладинка, добре дошла тук, мила, лека и безпроблемна до края ти пожелавам  Hug
Алекс, браво за добрите новини  Hug
Ванеса, много съжалявам! Другият път нека да бъде последен и успешен  Praynig  Hug
Аз знам за суровото месо и меките сирена, но не знаех за млякото  newsm78 Всяка сутрин си пия кафе с мляко, мислех, че не е проблем.  Thinking
Хубава вечер на всички  Hug

# 334
пастьоризирано прясно мляко може да се пие  Peace  Дори е полезно заради калция.
Не е добре да се пие НЕпастьоризирано мляко.

# 335
И аз мисля,че НЕпастьоризирано мляко не трябва да се пие. Има някаква грешка в това,което копирах и постнах тук. Сега чета,че можем да ядем риба тон от консерва.... Абе всеки различно казва, бахти....

Последна редакция: вт, 14 авг 2012, 20:10 от denise78

# 336
  • До морето :)
Според мен може всичко, но в умердни количества. С първата си бременност и сурови яйца съм ядяла, и непастюризирано мляко пиех, и сушено месо ядях, детето ми е живо и здраво. Въобще не се притеснявайте толкова много. С нищо не съм се ограничавала. Много по важно е да сте спокойни и колкото по-малко четете, толкова по-добре.

# 337
Здравейте, сладурки,

На мен докторката ми изписа аспирин протект за всеки случай - по една таблетка вечер?! Някой има ли идея за какъв случай би могло да иде реч? Изписа ми и утрогестан. Та не знам сега да ги взимам ли тези неща, да не ги ли взимам.

# 338
....и моята кожае шок и ужас...май със зехтина беше най-добре,но за сима е ок...
леле миналата седмица колкопъстърма изядох Joy

избиха ми и тъмни петна полицето,все едно съм в 5ти месец баси...

# 339
Здравейте!
Тайничко ви чета, утре съм на преглед и тогава ще се похваля, защото имам някои съмнения. Ще си обновя и снимката тогава, че не съм писала от преди 2 г. сигурно Rolling Eyes
sis13, аспиринът е за предпазване при склонност към тромбофилия, няма да навреди, стига да е в ниска доза - аспирин протект. Аз съм го приемала до 5-6 месец с предната бременност, също и утрогестан за предотвратяване на спонтанен аборт. Това е прогестерон и само може да подпомогне бременността, споко. Не чакай, а ги почвай щом са ти изписани.
Сега съм на дуфастон и аспирин, но-шпа си назначих сама, ще видим дали няма да ми сменят дуфастона с утрогестан. Минала съм през доста проблеми и съм "старо куче", хах, и в прекия, и в преносния смисъл.
Лека и спокойна вечер.

# 340
Привет Брум Simple Smile тук е много социалистическа, почти комунистическа система на здравеопазването. Големият + е, че всичко ти е покрито от здравното осигуряване..само за 3д видеозон бих платила, ако искам..и поради тази причина не ти правят прегледи, когато на теб ти хрумне....не съм чула да има частно..може и да греша аз за година и половин живот тук само 2 пъти ми се наложи да ида на лекар.. на 22ри имам час ( 2ри преглед) и ще разбера повече...би трябвало да е за сърчицето, и съм решила да нахалствам и да искам видеозон преди 30ти октомври..личната ми лекарка днес каза, че само ако гинеколожката прецени, че има проблем нещо ще ме прати на видеозон по-рано..много гадно имам сумати колежки и те така 1ви преглед, когато им потвърдиха бремеността с кръв, урина..втори преглед пак кръв за хепатит, спин и тн..и може би сърчицето и на 3ти преглед в 20 седмица за видеозон и после към 7 месец и така стоят нещата..даже лекарката днес ми вика да не съм се стресирала толкова и да мисля за прегледи, те си следват системата, която си имат...но на 22ри ще нахалствам да си видя бебчо преди 5-ия месец...дано да стане Praynig..ако не имам друга идея в друг град да ида и там може на частно..но къде ти да издържа до 20 седмица..и да се задоволя с едно сърцебиене само Crossing Arms Naughty...Друг е въпросът, че тук бачкат здраво до 7-8 месец..с коремите напред и даже до едва ли не термина..шантава работа..ама така е,като майчиството започва да тече в момента, в който напуснеш и вместо да си седиш с бебо 1 година ще е по-малко ..и затова бачкат до последно... ooooh!
Ванеса, миличка не съжалявай и не се обвинявай!! Бебчо си знае кога да дойде! Ти не му се бъркай в работата Simple Smile Надявам се скоро да ти се случи това щастие и да ни се похвалиШ!

Леле, толкова сте изписали, че не знам от къде да започна:)))
Като гледам в темата сме доста мами с 2-ри и 3-ти деца  Hug Трудно е, не знам как ще се справя и малкия си е бебе...Тази бременност няма да е лека. Но се надявам да завърши благополучно  Praynig
За кг.-първия път качих много(20+). Свалих ги обаче за 4 месеца. Сега се надявам да е по-добре и да са по-малко, но...това с килата е моментно!!! По-важното е бебчетата да са добре!

beginner_mamma, НЕ яж сурово месо!!! Абсолютно забранено по време на бременност!(напр.суши!!!).

За казването-знаят само сестра ми, кумата и майка. За сега предпочитам да е така. По-нататък, може би 3-ти, 4-ти месец, ще информираме родата. Първия път всички разбраха веднага, с бързината на тест за бременност  Crazy Този път съм решила по-полека да го давам с инфото.

Маменце, защо не отидеш на частно? Там няма ли такива практики, след като не ти се полага по-ранен преглед, плати си го и отиди, за да си спокойна. Тук има 3 прегледа с ехо, поети от ЗК, но знаеш ли колко пъти ходих аз предната бременност? ВСЕКИ месец! Не защото се притеснявах, просто исках да си го виждам  Heart Eyes Буквално живеех за тези прегледи...ех спомени  Heart Eyes

# 341
Мами - да ви споделя нещо смешно  Joy:

Прегръща ме вчера миличкият и ми вдишва главата и рамото - аз си мисля, нещо май му мириша..и той изцепва, че съм мирисала на бебе..щях да падна... Joy вика ми, че имам тази специфична миризма на бебе...много ме разсмя честно..Някоя от вас да е чувала нещо такова??? newsm78 rotfImbo

# 342
 Thinking Уфф, мен пък ми е самотно, моят с тая работа от четвъртък не е идвал да ме вижда.. аййдеее по-бързо да се местя при него, че това виждане 1 път в седмицата не ме устройва вече  ooooh!
Много искам да ида на преглед колкото се може по-бързо, но не съм си платила осигуровките за здравната каса  Crossing Arms и чак след като ги платим ще мога да ида- и по този въпрос да ви питам- има ли смисъл да ги плащам и да чакам- по - добре ли е, всичко ли покрива, или пак се плаща отделно. Нищичко не разбирам честно, нито какво следва, нито при кой да ходя на преглед, нито как да си избера гинеколог, абе пълна скръб  Crossing Arms

# 343
 karityyy http://www.nhif.bg/c/ext/publications/get_file?p_l_id=58538& … name=PBFE-109.pdf
това поема здравната каса, а останалите прегледи и изследвания се заплащат.
Ти си от София, затова имаш голям избор къде да ти се следи бременността.
Можеш да се запишеш на ЖК в някоя поликлиника или в някой от родилните домове, а също така може и да си ходиш при твоят гинеколог.

# 344
Там е работата, че аз нямам гинеколог  Simple Smile Нещо не можах да отворя документа.. тоест- по добре без здравна каса"?

Общи условия

Активация на акаунт