Бебчета сладки и засмени през АПРИЛ 2013 ще са в "Родени" :)

• 32 130
  • 692
  •   1
Отговори
# 495
  • Тук
Ластнейм , Денис, радвам се за хубавите новини от прегледите  Heart Eyes Heart Eyes Все така да са и за напред!

И аз нямам почти никакви симптоми, само гърдите, но те преди всеки цикъл винаги са били така, само че сега си продължават в същия дух. И от време на време имам съвсем леко напрежение долу в корема и към кръста.
За ЦИГАРИТЕ- ми аз пушех доста преди, но откакто видях теста ги спрях. Първите няколко дни доста си се сещах за тях и ми се пушеше, ама сега вече взех да не обръщам толкова внимание. Кафето също го спрях, обаче как ми се пийва ...... Мисля след време ако всичко е ОК да си правя по половин доза 3в1 с повече вода и така.

# 496
maminka23, не разбрах в крайна сметка взе ли ти лекарката направлението, или то е в теб, а прегледа си го плати?

maminka23 и на мен направлението ми беше направо за проследяване на бременноста. А ти плати ли си за прегледа и взе ли си направлението?

Преди малко успях да се добера до компютъра и затова пиша със закъснение.  Hug

Вчера се прибрах от поликлиниката без направление, без снимка от видеозона и без да заплатя 20-те лева за него.

А днес - взех направлението, не съм плащала нищо, но и не взех снимката от видеозона!

Накрая се оказа, че личната лекарка ми е дала направление за избор на АГ – тоест за проследяване на бременност, а не установяване! Вживяла се е в ролята на специалист и ме е определила за бременна - без да бъда прегледана от гинеколог.

Много ми се иска да споделя какво ми се случи вчера, предварително се извинявам за грешките, които може би ще допусна, но съм много емоционална в момента.

Историята е дълга, макар всичко да се случи в рамките на един ден - по-точно в рамките на 6 часа!

Отидох при личната лекарка за направление.
Тя ме помисли за малко момиче, но като й казах, че съм на 23 години си глътна езика, уви започна да говори глупости по адрес на мен и бебчо - каза, че съм прекалено малка, как можело деца като мен да раждат, моето поколение било едва ли не сбъркано, защото раждаме прекалено рано и т.н.. Първият въпрос на личната лекарка беше: За какво ти трябва направление за гинеколог. Казах й,  че ми закъснява МЦ с 1 седмица и имам положителен тест за бременност, а тя ми отвърна - ТОВА БЕБЕ ЖЕЛАНО ЛИ Е??? Жалко, че нямах фотоапарат, за да снимам физиономията й, държанието й беше ужасно, думите й бяха ужасни. Тя продължи да набляга на  това, че ми е рано да ставам майка и явно бебето е нежелано - попита дали бих искала да го махна, попита ме дали таткото иска това дете! А аз няколко пъти й казах, че бебето е желано, чакано - от мен и от таткото!!! Но това не я спря да продължи с глупостите по мой адрес - жалко, че другата лекарка в кабинета се бавеше с направлението и трябваше да понасям ужасното отношение на личната лекарка.

Най-накрая излязох от кабинета и си отдъхнах.... лекарката затвори вратата след мен и на мига се чуха викове, веднага познах гласа на личната лекарка и това, което успях да чуя беше нещо от рода на: как може деца като това дете да раждат, какви майки са ги гледали и т.н. !

Въпреки това.... аз с гордо вдигната глава подминах кабинета и продължих към целта ми за деня - да отидя на първия преглед, да разбера дали съм бременна и да видя, че бебчо е добре!
 Реших да не се впрягам, нямаше смисъл. Те не го заслужаваха!

Реших да отидя при гинеколожката в същата поликлиника, която работи частно, но и към ЗК.
Първо исках да отидя и да преценя дали ми всява доверие, но пък и за мен ставаше въпрос само за един преглед с видеозон - да разбера дали наистина съм бременна и как е бебето. Е, отидох при нея, първо впечатление - симпатична жена, много внимателно се държеше с мен, говореше разбираемо, а и преди това видях, че има доста пациентки, които чакат пред кабинета й и се успокоих. Казах й, че идвам с направление, попитах изрично дали се заплаща нещо, също така й казах изрично, че идвам само да разбера дали съм бременна и нищо повече.
Видя ме на видеозона и за първи път видях моето бебе - каза ми, че съм в 6-тата седмица и всичко е наред. Много много се зарадвах, така се развълнувах, най-хубавия миг за мен!
Седнахме и започнахме да обсъждаме какво ме чака оттук нататък.
Гледаше ме така... все едно съм златна касичка за нея, не мога да го опиша по-точно.
Това, което ми каза е, че трябва да се регистрирам при нея и съответно тя да ми следи бременността. Аз й казах, че едва вчера съм разбрала, че може да съм бременна, адски неподготвена съм, а и съм дошла само за един преглед, да се установи дали съм бременна и нищо повече!
Казах й, че не съм сигурна дали искам да се запиша при нея.
(Само да отбележа, че живея в центъра, а поликлиниката е чак в Надежда, веднага завързах нещата, че зимата ще тряба да ходя на преглед чак там и ми се стори много неудобно.)
Но все пак й казах, че ще трябва да обсъдя това с мъжа ми.
Тя ми каза че още сега трябва да се разбера с него, защото ако направлението остане при нея - трябва да ме регистрира, а ако си го взема - трябва да й платя 20 лева за видеозона.

Излязох от кабинета и първото нещо, което направих е да отидя да се изпишкам!!!
Мехурът ми беше пълен, щях да се пръсна - нали бях пила вода, за да може да ме види на видеозон!!!
Започнах като луда да обикалям поликлиниката, за да търся тоалетна, за моя радост намерих две тоалетни, но за мое нещастие - ЗАКЛЮЧЕНИ. Реших, че може да има някой вътре и затова изчаках, проверих пак, но заключени си останаха, а аз вече не издържах!
Отидох до охраната, до регистратурата, разпитах лекари - никой не ми обърна внимание, само ми казаха, че има тоалетни в поликлиниката, но не би трябвало да са заключени. Помолих за ключ, но всички ми отвръщаха с това, че нямат.
Представете си едно бременно момиче, което обикаля близо един час, за да отиде да се изпишка в поликлиника  все едно съм в цирк и АЗ съм главния участник!
Излязох отвън, за да видя дали има някаква сграда, в която да вляза и да помоля да отидя до тоалетна, но нямаше - наоколо само блокове.
Върнах се обратно и за щастие попаднах на една мила лекарка, която си личеше, че търчи по работа, но се спря и ми помогна - намери ми ключ за една от тоалетните - благодарих й от сърце, толкова много се зарадвах на този малък, но съществен жест, един човек най-накрая да ми обърне внимание.
(Друг е въпроса, че тоалетната беше под всякаква критика и за малко да повърна, но важното бе, че свърших важната работа - какво облекчение!)

Чух се по телефона с приятелят ми и му казах какво ми е предложила гинеколожката, той каза да не се регистрирам в тази поликлиника, беше твърдо против, а за мен е важно в такива важни моменти да взимаме решенията ЗАЕДНО - затова се съгласих с него.

Обадих се на майка ми, за да дойде по най-бързия начин до поликлиниката, за да ми донесе флашка, на която да ми запишат снимката от видеозона. Защо ли? Защото гинеколожката не ги давала на хартия, а всеки трябва да си носи флашка.
Естествено, че майка ми дойде за 30 минути, беше като фурия и ми донесе флашката. Споделих й накратко какво се е случило през деня и тръгнахме към кабинета на гинеколожката, а аз най-накрая си отдъхнах.

За моя изненада - засякохме гинеколожката на входа на поликлиниката, 1 час преди края на работното й време!  А аз си бях нагласила нещата така че да мога в същия ден да свърша всичко - тоест да й платя, да ми качи снимката от видеозона и да приключа с това. Попитах я дали си тръгва, тя каза ДА. Попитах я до колко часа работи, тя каза до 19:30 (така пише и на табелата над кабинета й!), а беше едва 18:35.
Попитах я дали може да отидем да ми качи снимката от видеозона, а тя ми каза, че работи частно и може да си тръгва, когато поиска!!!
Никога до сега не се бях сбъсквала с такава наглост, по този начин да говори с мен и майка ми, все едно говори на малки деца. Капка уважение нямаше от нейна страна.
Онази усмихната и дружелюбна докторка се беше променила - и държанието, и изражението на лицето - все едно сме НИЩО за нея.
Отидохме до етажа, на който е кабинета й, НО се оказа, че нямала ключ за кабинета си! Не може да ми качи снимката и да ми върне направлението!

На майка ми това й дойде в повече, но аз се опитах да я успокоя, за да проявим уважение към докторката, а не да беснеем (сега осъзнавам, че е заслужавала не уважение, ами същото отношение като нейното), НО докторката въобще не оцени това, а започна да говори на майка ми по мой адрес от рода на: ВАШАТА ДЪЩЕРЯ НЕ Е РАЗБРАЛА НИЩО. ТРИ ПЪТИ СЪМ ГЛЕДАЛА ДЪЩЕРЯ ВИ НА ВИДЕОЗОН. (лъжа - не, не бяха три пъти, а един!).
Каза ми да отидя утре (тоест днес) до поликлиниката, за да си взема направлението и да си платя 20-те лева за прегледа.

Яд ме беше, че разкарах напразно майка ми. Второ, че аз така исках да наглася нещата, за да може да е удобно и за гинеколожката, не предполагах, че не си спазва работното време.
Попитах майка ми - гинеколожката каза ли нещо, което аз да не ти бях обяснила... майка ми отвърна - НЕ. Всичко съм й казала точно и ясно. Просто искаше да ме изкара, че съм малко момиче, което нищо не разбира.

Отидох днес към 8:30 с мъжа ми!
Имаше доста чакащи, но когато гинеколожката каза - нека влезе следващата... влезе мъжа ми и тя си промени изражението и беше една усмихната.
Още със самото му влизане... тя беше наясно, че става въпрос за мен! Веднага понечи да вземе моето направление! Просто беше наясно, че вчера се е държала крайно нагло! Зарадвах се, че я накарах и тя да се почувства неудобно, да се притесни!
Даде ни направлението й каза, че няма да плащам 20 лева за прегледа и съответно няма да ми даде снимка от видеозона.
Беше наясно, че с мъжа ми до мен... няма как да се държи неуважително!

Изглежда, че някои жени (като мен) трябва да ходят по доктори с мъжете си, за да всяват респект. С какво съм виновна, че изглеждам по-малка отколкото съм (така казаха самите докторки).

В рамките на 1 минута приключих с цялата работа и казах сбогом на тази гинеколожка, на тази поликлиника! 8-ма поликлиника в Надежда! Никога повече няма да стъпя там!

Сега майка ми ще чака да дойде декември месец, за да смени личната лекарка, твърдо е решила, че за нищо на света няма да стъпи на такова място... където са се държали по този крайно гаден начин със собствената й дъщеря!

Съжалявам, че толкова подробно разказах това, което ми се случи вчера.
Отстрани може да изглежда, че не е нищо сериозно, но в рамките на 6 часа - хората в тази поликлиника ме сринаха - физически и емоционално!
А бях отишла с усмивка, с надежда!

Как не ги е срам, че са се държали така с едно младо момиче, което току-що е разбрало че чака бебе!!!

Дано никоя бъдеща мама не попада в подобна ситуация, но съм наясно, че такива неща се случват - както преди, така и сега.

Мили мами, не трябва да им се даваме!
Не трябва да позволяваме такова отношение - нямат право!
За бога - те са лекари!

Преди всичко сме ХОРА!

Последна редакция: пт, 17 авг 2012, 16:50 от maminka23

# 497
3 в 1 продължавам да си пия по 2 на ден, защото ми се спи постоянно. Вероятно ще трябва да ги деля и аз на половина.
Гърдите ми са по-поносими сега, преди няколко дни бяха много болезнени. А как са се подобрили по форма..., все едно са ми влели елексира на младостта Laughing Живот и здраве, ще се лее кърма и по пода. Аз си продължавам с Дуфастон 2х2 десетина дни още. Като се развиели нещата, ще видим докога ще го пия. Зацапването ми почти спря  Praynig, дано прескочим трапа.
Имате ли симптоми като разхлабване, при мен може би е от лекарствата?
Освен ася20 кой беше като мен на 35 г. и с детенце на около 4 г.? Ася20, ако греша, извини ме.
Приятен уикенд от мен. Аз ще се опитам да огранича пътуванията.

P.S. maminka23, съжалявам за преживяното от теб. Не са лекари това, а мошеници. Как може да се държи така, най-малкото от елементарно възпитание тази гинеколожка трябва да е поне любезна! Явно и като професионалист не струва, щом е паднала толкова ниско! #2gunfire #2gunfire #2gunfire Ако бях аз на твое място, още в началото щеше да има скандал и съответно да си изпатя, защото в малкия град нямам алтернатива с лекарите.

Последна редакция: пт, 17 авг 2012, 16:11 от kali_k

# 498
maminka23, не разбрах в крайна сметка взе ли ти лекарката направлението, или то е в теб, а прегледа си го плати?

maminka23 и на мен направлението ми беше направо за проследяване на бременноста. А ти плати ли си за прегледа и взе ли си направлението?

Преди малко успях да се добера до компютъра и затова пиша със закъснение.  Hug

Вчера се прибрах от поликлиниката без направление, без снимка от видеозона и без да заплатя 20-те лева за него.

А днес - взех направлението, не съм плащала нищо, но и не взех снимката от видеозона!

Накрая се оказа, че личната лекарка ми е дала направление за избор на АГ – тоест за проследяване на бременност, а не установяване! Вживяла се е в ролята на специалист и ме е определила за бременна - без да бъда прегледана от гинеколог.

Много ми се иска да споделя какво ми се случи вчера, предварително се извинявам за грешките, които може би ще допусна, но съм много емоционална в момента.

Историята е дълга, макар всичко да се случи в рамките на един ден, по-точно 6 часа!

Личната ми лекарка си помисли, че съм малко момиче, но като й казах, че съм на 23 години си глътна езика, уви продължи да говори глупости по адрес на мен и бебчо - казваше, че съм прекалено малка, как можело деца като мен да раждат, моето поколение било едва ли не сбъркано, че раждаме толкова рано. Първият въпрос на личната лекарка беше - за какво ти трябва направление за гинеколог, казах, че ми закъснява и имам положителен тест за бременност..... а тя ми каза ТОВА БЕБЕ ЖЕЛАНО ЛИ Е??? Трябваше да й снимам физиономията, беше ужасно и продължаваше да ми вкарва това, че ми е рано и явно бебето е нежелано, дали съм искала да го махна! А аз няколко пъти повтарям - бебето е желано, чакано и от мен и от таткото!!! Но тя не се спря... жалко, че другата лекарка в кабинета много бавно ми приготвяше направлението и трябваше да понасям ужасното отношение на личната ми лекарка.
Когато излязох най-накрая от кабинета.... лекарката затвори вратата и в един миг се чуха викове, веднага познах гласа и това, което имах нерви да чуя беше нещо от рода на: как може деца като това дете да раждат, какви майки са ги гледали и т.н.

Аз с гордо вдигната глава подминах кабинета и си продължих към целта ми за деня - да видя моето бебче и да знам че всичко е наред! С усмивка! Реших да не се впрягам, няма смисъл.

Отидох при гинеколожка в същата поликлиника, работи частно, но работи и към ЗК.
Реших първо да отидя и да преценя дали ми всява доверие, но пък за мен ставаше въпрос само за само за един преглед, колкото да ме видят на видеозон и да разбера дали наистина съм бременна и как е бебето. Е, отидох при нея, много приятна жена изглеждаше, хубаво говореше, беше внимателна, направо се влюбих в нея хихи, и видях, че има доста пациенти, които са се записали при нея и се успокоих. Казах й, че идвам с направление, попитах изрично дали се заплаща нещо, казах изрично, че идвам само да разбера дали съм бременна и нищо повече.
Видя ме на видеозона и видяхме бебчо - каза ми, че съм в 6-тата седмица и всичко е наред.
Много много се зарадвах, така се развълнувах, най-хубавия миг за мен!
Седнахме и започнахме да обсъждаме какво ме чака оттук нататък.
Погледът й беше.... все едно съм златна касичка за нея, не мога да го опиша по-точно.
Това, което ми каза е, че трябва да се регистрирам при нея и съответно тя да ми следи бременността. Аз й казах, че съм дошла само за един преглед, да се установи дали съм бременна, но нищо повече! Първо, живея в центъра на София, а поликлиниката е чак в Надежда!
Помислих и веднага завързах нещата, че зимата ще тряба да ходя на преглед чак там и ми се стори много неудобно. Но все пак й казах, че ще помисля и ще говоря с мъжа ми.
Тя ми каза че още сега трябва да се разбера с него, защото ако направлението остане при нея - трябва да ме регистрира, а ако си го взема - трябва да й платя 20 лева за видеозона.

Излязох от кабинета и първото нещо, което направих е да отидя да се изпишкам!!!
Мехурът ми беше пълен, щях да се пръсна - нали бях пила вода, за да може да ме види на видеозон!!!
Започнах като луда да обикалям поликлиниката, за да търся тоалетна,
намерих две тоалетни, НО ЗАКЛЮЧЕНИ. Реших, че може някой да е вътре и затова изчаках, за да проверя после пак, защото наистина не издържах вече! Уви - заключени си останаха.
Отидох до охраната, до регистратурата, разпитах лекари - никой не ми обърна внимание, само ми казаха , че има тоалетни в поликлиниката, но не би трябвало да са заключени. Помолих за ключ, но никой нямал такъв.
Представете си едно дребно бременно момиче, което обикаля близо един час, за да отиде да се изпишка в поликлиника.
Излязох отвън, за да видя дали има някаква сграда, в която да вляза и да помоля да отидя до тоалетна, но нямаше - само блокове.
Върнах се обратно и за щастие попаднах на една мила лекарка, която си личеше, че има някакви задачки, но се спря и ми помогна - намери ми ключ за тоалетната на работещите в поликлиниката - благодарих й от сърце, не вярвах, че мога да се зарадвам толкова много от такъв жест, един човек най-накрая да ми обърне внимание. Друг е въпроса, че тоалетната беше под всякаква критика и за малко да повърна, но важното е, че си свърших важната работа.

Чух се по телефона с приятелят ми и му казах какво ми е предложила гинеколожката,
той каза да не се регистрирам в тази поликлиника, беше твърдо против, а за мен и неговото мнение е много важно, затова се съгласих, а и аз си мислех, че е най-добре да ходя някъде по-наблизо.

Обадих се на майка ми да дойде набързо до поликлиниката, за да ми донесе флашка, на която да ми запишат снимката от видеозона, защото гинеколожката не ги давала на хартия, а всеки трябва да си носи флашка.
Естествено майка ми като фурия дойде за половин час и ми донесе флашката, споделих й какво се е случило през деня и тръгнахме към кабинета на гинеколожката.
За моя изненада - гинеколожката я засякохме, че си тръгва, 1 час преди края на работното й време!
А аз си бях нагласила нещата така че да мога в същия ден да свърша всичко - тоест да й платя, да ми качи снимката от видеозона и да приключа с това.
Попитах я дали си тръгва, тя каза ДА. Попитах я до колко часа работи, тя каза до 19:30 (така пише и на табелата над кабинета й!).
Попитах я дали може да отидем да ми качи снимката от видеозона,
тя ми каза, че работи частно и може да си тръгва, когато поиска!!!
Толкова нагло ми го каза, каза го на мен и майка ми, все едно говори на малки деца.
Никакво уважение от нейна страна.
Онова усмихнато създание.... си промени държанието, физиономията - гледаше ни все едно сме НИЩО за нея.
А майка ми едвам дишаше, защото беше тичала, за да дойде бързо, уви дойде 1 час преди края на работното време на гинеколожката.
Отидохме до етажа, на който е кабинета й, НО се оказа, че нямала ключ за кабинета си!
И каза че не може да ми качи снимката и да ми върне направлението!
Майка ми побесня, но аз, за да съм внимателна - казах й да се успокои и се опитах да говоря спокойно с тази нагла жена, НО тя въобще не оцени това, а започна да говори по мой адрес на майка ми от рода на: ВАШАТА ДЪЩЕРЯ НЕ Е РАЗБРАЛА НИЩО. ТРИ ПЪТИ СЪМ ГЛЕДАЛА ДЪЩЕРЯ ВИ НА ВИДЕОЗОН. (лъжа - не, не бяха три пъти, а един!)
Накара ме да отидя днес до поликлиниката, за да си взема направлението или да си платя 20-те лева за прегледа.

Отидох днес към 8:30 с мъжа ми!
Имаше доста чакащи, но когато гинеколожката каза - нека влезе следващата.......
влезе мъжа ми и тя си промени изражението на лицето и гласът й стана един тих,
още като го видя как влиза - разбра че става въпрос за мен, защото веднага понечи да вземе моето направление!
Просто беше наясно, че вчера се е държала крайно нагло!
Зарадвах се, че е накарах да се почувства и тя неудобно, да се притесни!
Мъжът ми само каза - идвам за едно направление. Тя му го даде и каза - няма да ми плащате 20-те лева за видеозона. Погледна ме и се държеше толкова мило, подмазвачка.
Беше наясно, че с мъжа ми до мен... няма как да се държи неуважително към мен!

В рамките на 1 минута си взех направлението и казах сбогом на тази гинеколожка, на тази поликлиника - 8-ма поликлиника в Надежда!!!
Никога повече няма да стъпя там!!!

Майка ми само чака да дойде декември месец, за да сменим личната лекарка,
майка ми каза, че за нищо на света няма да отиде там където са обиждали дъщеря й и са се държали така с нея!!!

Съжалявам, че толкова подробно разказах какво ми се случи вчера.
Отстрани може да изглежда, че не е нищо сериозно,
но в рамките на 6 часа - хората в тази поликлиника ме сринаха - физически и емоционално!
А бях отишла с усмивка, с надежда, с позитивна нагласа!

Как не ги е срам, че са се държали така с едно младо момиче, което току-що е разбрало че чака бебе!!!

Дано никоя от вас не попадна в такава ситуация, но съм наясно, че такива неща се случват - преди и сега.

Просто не трябва да им се даваме! Не трябва да позволяваме такова отношение - нямат право!
За бога - те са лекари!

Преди всичко сме ХОРА!
КАкви нагли бабички има.. леле много се вбесих  Shocked И какво значение имат годините, когато един човек иска детенце. 23 си е прекрасна възраст за дете.. Просто съм потресена от отношението.. И аз може да се каже, че бях в тази ситуация, но поне не ми говореха така.. на 19 съм, и когато им казах, че бебето е желано ме погледнаха малко така странно, но нищо не казаха- все пак нямат и право. Забрави за тази ужасна случка, и се радвай на най-прекрасните мигове, които предстоят..  Confused аз още не мога да повярвам как може да говорят така на млада бременна жена.. ако може сподели името на тази поликлиника, за да не попадна случайно там, тъй като си търся вмомента гинеколог

# 499
maminka23 Работата с АГ не ме впечатли толкова, колкото отношението на личната. Никой няма право да се отнася така, още повече, че ти не си на 15, а на 23, според нея коя е подходящата възраст за дете?!?!
Мисля, че ако подадеш жалба с/у нея можеш да си я смениш по-рано.
Случката с мен когато отидох за потвърждение на бременността след положителния тест беше:
Ами да бременна сте! Честито или съжалявам, незнам кое от двете да кажа...
Явно че гинеколозите са се сблъсквали с доста разочаровани от новините Wink Е аз не го приех обидно, а по-скоро се разсмях с глас   Joy

# 500
  • Тук
Маминка.....останах без думи  ooooh! Как може такъв емоционален стрес да са ти нанесли???  Angry  Забрави за случката до колкото се може и си се наслаждавай на сегашното си положение  Hug

Кали, твоето зацапване колко време е продължило? Моето е от около 10 дена, но днес забелязах,че кажи речи нямам вече. Дано е така и за в бъдеще вече. А от лекарствата аз нямам разхлабване.

# 501
Аз все си мисля,че когато отидеш при личния с усмивка на уста и да искаш напраление,то си е ясно,че е желано детето.Аз само мога да кажа да са ни здрави нервите защото галимациите ни с лекари и документация и здравна система тепърва започват...България не е от най-одбрите държави за виреене на бременна жена.

# 502
Вече съм по-спокойна.
Всичко си споделих, олекна ми!
Важното за мен е, че срещам подкрепа, както от семейството, така и от вас!
Поне осъзнавам, че не грешката е в мен, а в тях!
Благодаря на всички за подкрепата и отново съжалявам, че постът ми бе толкова дълъг!  Hug

Само искам да отбележа, че когато отидох при личната лекарка за направление... отидох с усмивка, бях толкова щастлива, нетърпелива. Другата лекарка в кабинета каза че си личи, че бебето е желано от мен, но личната не беше на това мнение. Това си е до човек!
Подходящата възраст за нея е минимум 30 години!  Mr. Green
Не намирам нищо лошо в това, че ще ме попитат - желано ли е или е нежелано бебето, но тя не се изказа така!

П.С. Поликлиниката се намира в Надежда. Води се 8-ма поликлиника.
Личната лекарка се казва д-р Аделина Янева.
Гинеколожката - д-р Цонка Йорданова.

П.С.1. Може би е хубаво, че в един ден се сблъсках с тези проблеми, за да съм подготвена в бъдеще. Научих, че вече трябва да мисля не само за себе си, но и за бебчо. Никой не заслужава да се впрягам за него, не трябва да позволявам да се държат с мен като с боклук.
Аз за какви неща пиша, а още не мога да осъзная, че ще ставам мама.... newsm44
Страхотно е, че има такава тема, в която можем да споделяме за всичко.
 Hug

Последна редакция: пт, 17 авг 2012, 17:11 от maminka23

# 503
  • Varna
Хайде и аз при вас с EFP smile3503. По мои сметки термина ми трябва да е на 25.04.2013г. На 05.09 съм на втори преглед, надявам се тогава да чуя сърчице.

Последна редакция: пт, 17 авг 2012, 17:30 от Ani_Dimova_89

# 504
Здравей Ани,
Добре дошла в априлските редици! Пожелавам ти приятна бременност изпълнена само с хубави емоции!

# 505
maminka23 Отношението на личната ти е без коментар #2gunfire!Дали е желано или не,на нея не и влиза в работата!Там е да си изпълнява задълженията!Съжалявам че те е натоварила с толкова негативна енергия и нерви Hug!Избери си добър  гинеколог и с нея няма да имаш повече работа,докато я смениш.А ако трябва да ти се правят някакви изследвания тои гинеколога ще ти дава направления.Докато родиш тои ти е  "личен лекър'!!!

# 506
mella, 1-2 дни беше при мен, и то около датата на менструацията.

# 507
maminka23 Отношението на личната ти е без коментар #2gunfire!Дали е желано или не,на нея не и влиза в работата!Там е да си изпълнява задълженията!Съжалявам че те е натоварила с толкова негативна енергия и нерви Hug!Избери си добър  гинеколог и с нея няма да имаш повече работа,докато я смениш.А ако трябва да ти се правят някакви изследвания тои гинеколога ще ти дава направления.Докато родиш тои ти е  "личен лекър'!!!

Благодаря и на теб за подкрепата!  Hug
Дори да ми се налага, няма да стъпя в тази поликлиника.
Каквото станало, станало! Ще ми е за урок!

Важното е, че си взех направлението, нали важи 30 дни от датата на издаване?
Значи в рамките на тези дни, живот и здраве, ще си намеря добър гинеколог! Но с мъжа ми решихме да не ходя сама, поне на първия преглед ще дойде с мен, за да не ме разиграват отново.

Последна редакция: пт, 17 авг 2012, 17:46 от maminka23

# 508
maminka23 с въпросната г-жа Йорданова(не мога да я нарека лекар) имах подобен сблъсък преди години, но в една друга поликлиника, тогава за малко да я  box. Имам познати,които са със същите впечатления от нея, дори без да е специалист лекува в продължение на 2 год. моя приятелка от стерилитет  Thinking, без да пусне спермограма на съпруга и, какъвто в последствие се оказа проблема им-мъжки фактор ...........абе думи нямам.

Аз пък преди да се запиша при сегашния ми лекар за ЖК се обадих в няколко гинекологични кабинета и в момента, в който разберат че искам по здравна каса започват да увъртат цитирам единия-С бременни не ми се занимава...много ми е трудоемко....а не му е трудоемко ако си плащам така ли? В крайна сметка познати ме насочиха към лекар, работещ със ЗК и добър специалист и без дори да го познавам се записах при него и засега нямам оплаквания.
Пожелавам ти да намериш своя лекар, и да бъдеш по-спокойна заради бебчо  Hug

# 509
Брейййййййййййй голям зор докато ви изчета.  Laughing Laughing Laughing И аз се разписвам с най-голяма радост в тази добре заформила се групичка. Научих прекрасната новина миналата седмица. В понеделник бях на преглед, има бременност, но за сърчице ще ида пак в края на месеца. Безкрайно съм щастлива, вече си имам едно слънчице на близо 5 годинки, дано всичко мине както трябва. Интересно ми е има ли някоя от вас мами, която ще ражда секцио, при мен и сега живот и здраве ще е абсолутно наложително.

Общи условия

Активация на акаунт