Бебчета сладки и засмени през АПРИЛ 2013 ще са в "Родени" :)

• 32 149
  • 692
  •   1
Отговори
# 465
  • Варна
Аз изкарах цистит, хвана ме няколко дни преди да разбера със сигурност,че съм бременна. Тогава ходих на гинеколог ,защото имах усложнения след пункцията (правих инвитро) И понеже целия корем ме болеше не се бях усетила,че и цистита ме е хванал. Гинеколога ми изписа антибитотик и каза,че защото имам бактерии в урината трябва да го пия и понеже беше рано все още не беше вредно за плода. Аз после развих алергична реакция от тоя антибиотик и в спешното ми го смениха с друг. Със сигурност при първа възможност отиди на лекар. Аз утре мисля да питам дали мога да пия червена боровинка профилактично,защото много помага. Има и сашета с червена боровинка,които се пият като чай, тях съм ги пила също като ме хване. И аз си слагам утрогестан , той може да ти дразни червата. Няма ли дежурен кабинет,където можеш да се обадиш?

Мерси за информацията:) Аз снощи бях много зле, повръщания, виене на свят, доста се уплаших. И цистита за капак. Звънях в Майчин
дом и дежурния лекар каза, че уринала е ок. Аз имам хроничен и според мен не е бактерия, а просто заради обезводняването и слагането вагинално на утрогестана. Снощи пак си сложих и към 3ч се събудих от дразнене, мих се с лайка и успях през нощта на няколко пъти да изпия 0,5л вода с много лимон. Днес сутринта цистита е ок, леко още ми е отпаднало, но няма нищо общо с вчера.

Възможно ли е увеличената доза на Утрогестана да предизвиква повръщанията? Нали е хормон, а то от тяхното голямо количество и пренареждане уж идва гаденето и повръщането.АГто ми каза 3х2, което е максималната доза, а аз нямам оплаквания - зацапване никакво newsm78

Сподели после какво са ти казали за боровинките.

# 466
 Гали доколкото знам Утрогестан се изписва в начална бременност, а Дуфастон в по-напреднала, но е възможно и твоят лекар да е прав-все пак това му е работата  Simple Smile

maminka23 и на мен направлението ми беше направо за проследяване на бременноста. А ти плати ли си за прегледа и взе ли си направлението?

yara на мен Утрогестана ми действа по-различно-замайване, сънливост и световъртеж, пия го 3 по 2 и само орално.

Добре дошли на новите момичета  Hug
п.п Кари какво стана ходи ли на лекар?

# 467
ох, момичета не можах вчера да седна да пиша. Мина прегледа- всичко е ок, само дето съм в 4та седмица и 6 дни , но всичко си е наред. Стопли ми се душичката като си видях мехурчето.  и снимка си имам. Трябва обаче да си оправя тея здравни, че много тегаво. Взеха ми 40 лв за вагинален ехограф.. направо...
Бях в 17 поликлиника, че в нашата не ми препоръчаха никой. Следващият път ще ходя след морето към 11 септември, та ако може някой да ми препоръча гинеколог, при който да се запиша тогава, че вчера едно обикаляне падна и по едно време бях в паника, че не знам къде да ида да ме прегледат.
Само, че забравих да питам доктора дали това мехурче е плодно сакче или какво е  Laughing ама нищо важното е, че сси е там. Дай боже следващият път да видим вече сърчице.
Вие как сте иначе, момичета:)
ПП: термина ми се пада вече на 21 април, но не е окончателен, докато док не ми каже

# 468
  • До морето :)
Лично за мен гинекологичния преглед не може да каже с точност термина на раждане.  Peace Особено сега, когато става въпрос за милиметри. 1 мм по малко измерено си е цяла седмица. Ако не се е видяло хубаво на ехографа... А и затова го наричат ВТР (вероятен термин на раждане). Ако сте секцио, той много-много не ви интересува, защото там се определя по друг критерии дали плодът е готов да излезе или не, взима се предвид стареенето на плацентата и много друг фактори. А при нормално раждане - божа работа! Тогава детето си знае кога да излезе. Така че 2-3-4 дни не са болка за умиране.  Peace

# 469
Здравейте и от мен! И аз се записвам за този форум.
Следяви от както видях двете чертички на теста за бременност миналия петък. Ходих на преглед в понеделник и видяхме точица 0,42мм, но е много рано за тонове. От радост забравих да питам кога ми е термина, но на следващия път ще попитам.
Имам леки притеснения дали трябва да споделям на толкова ранен етап че съм бременна защото в началото на тази година преживях мисет в 7г.с., но вярвам че този път всичко ще е наред.
За момента се чувствам добре - нямам прилошавания или пориви за храна  Simple Smile.

Поздрави на всички!

# 470
  • София
karityyy на мен в 17та поликлиника ми беше ЖК при Елица Иванова, бях доволна от нея и сега май пак там мисля да се запиша, като дойде време, А мехурчето което сте видели е плодното сакче, радвам се, че всичко е наред.

# 471
 Grinning и мен ме пращаха при Иванова, но беше май Павлов на смяна. То не се вижда много добре, но мехурчето е голямо и елипсовидно. ( плодното сакче) И той доктора като каза " Олеле, ама то много мъничко"  и аз  Shocked в първия момент се стреснах Laughing

# 472
Ох, добре, че имаме мами с опит при нас Simple Smile Благодаря ви   Hug

Относно направлението - аз първия път отидох на частно в болницата и до третия месец мисля да е така. Дай Боже, всичко да е наред, после ще си взема направление за проследяване Simple Smile

Искам да ви попитам имате ли бяло течение? Аз доколкото знам е нормално, но ми е интересно колко от вас имат този дискомфорт.

# 473
аз имам. гадничко е, чувствам се мокра  Confused Но вчера док каза че е нормално

# 474
  • Тук
Гали доколкото знам Утрогестан се изписва в начална бременност, а Дуфастон в по-напреднала, но е възможно и твоят лекар да е прав-все пак това му е работата  Simple Smile

Това, предполагам, беше обръщение към мен  newsm78 Ами и аз четох, че не се изписва в ранна бременност Дуфастона  Confused , на по-късен етап можело. Затова и питах. Работата е там, че на нашите АГ им нямам доверие , но просто на този етап нямах друг избор.

Яра, на мен док ми каза, че приеман вагинално Утрогестана няма странични ефекти. При пиене смъква кръвното и от там идва и виенето на свят.

Лов п.в., и аз имам някакво течение. Моето си беше кафеникаво, но сега забелязвам, че сякаш вече не е толкова наситено ( явно от лекарствата) ,но пък си имам и сега е нещо като лееко бежово или мръсно белезникаво. И аз незнам как точно да го опиша.

Карити, с теб значи сме заедно. И аз вече съм 4 г.с. и 6 дни  Simple Smile ( но това само по стандартните изчисления Wink )

Фифи, добре дошла и приятен престой тук    bouquet

# 475
mella  Laughing да извинявай, към теб беше написаното Blush

# 476
mella, моят лекар с предишната бременност ми каза, че в началото винаги изписват Утрогестан. Не помня дали и какво ми обясни тогава. Защо не потърсиш още едно мнение от специалист?

maminka23, не разбрах в крайна сметка взе ли ти лекарката направлението, или то е в теб, а прегледа си го плати?

за първа страница не се наемам да помагам, защото не съм наясно, пък и не съм от най-редовните във форума  Peace

Който се притеснява, че малките гърди са несъвместими с кърменето, аз съм живия пример, че това не е така. Кърмя сина си вече година и 10месеца, без проблем. Е, имахме трудности първите месеци, но те не бяха свързани с размера или количеството мляко, а по-скоро минахме през т.нар. "кърмаческа стачка".
Иначе аз вчера се записах на ЖК, но както и предния път ще си ходя на частно при моя лекар. Имам му огромно доверие и за 3 години нито веднъж не ме е подвел  Simple Smile

# 477
аз май приключих с кафето  Sick

# 478
 Момичета отивам на лекар. Стискайте палчета всичко да е наред след две седмичния прием на Утрогестан. Иначе зацапване нямам, но ми е много притеснено какво е положението с бебчо  Sad като се върна ще разказвам.

# 479
Все още не ме болят гърдите, не ми се гади.... дали всичко е наред... има ли някой друг без признаци?  Sad
Единственото, което усещам е тежест ниско долу в корема, като че ли съм глътнала гюле, не знам как да го обясня, и това придърпване понякога отива към кръста.

Общи условия

Активация на акаунт