На море в Гърция - 9

• 115 038
  • 746
  •   1
Отговори
# 225
  • София

Филоксения бунгалос също има хубав двор, зеленина и вътрешна инфраструктура, но аз лично изобщо не го харесвам - овехтяло обзавеждане, кофти храна, до плажа се ходи по неприятен баир. Обаче, във форума има и много положителни отзиви за него - дори по-горе на тази страница.

За поостарялото обзавеждане и по снимките на сайта им се вижда, но за двама младежи това не е определящо, както и баирчето през гората. Цената за нощувка на база НВ е същата, като на най - обикновени студиа в района в пиковия сезон,които предлагат най - елементарни условия за почивка.  Peace
Стискам им палци, дано стаята да не им е до шосето  Praynig...иначе и двамата си харесват Псакудия. Simple Smile

# 226
  • София
soya-fen, никой няма да ти проверява торбите, какво си напазарувала и какво вкарваш в хотела. Не е лошо, все пак да не виждат, какво точно носиш. Покритото мляко, котките не го ядат.  Laughing
Виж, от шведска маса не дават да се изнася навън от ресторанта и се сърдят.
Да, ясно, благодаря. Защото в тая жега не може да се очаква от мен да ям само по таверните. Малко сиренце и домат или диня в хладилника ще ми дойде добре. Естествено, от шведската маса не се изнася, това си е навсякъде. Впрочем за закуската (както и за всичко останало в този хотел ) има страхотни отзиви в Букинг.ком - домашни вкуснотийки и всяка сутрин различна закуска. И таверната към хотела много я възхваляват.

Да, видях за оценката в букинг. Пожелавам Ви приятно изкарване  Hug Ние също си купувахме от супермаркетите храна и така си обядвахме.  Wink

# 227
  • София
СКО, Кате, явно се засичаме в началото на септември, така че дайте да организираме една бг мамска-морска среща  Simple Smile На Тодоричка мисля че също почивния и период е горе-долу тогава, ако не се бъркам де  newsm78

Ragga, благодаря много за инфо-то  Hug

Peterky, не съм ходила във Варна от дете и нямам представа колко оси имате там и коя бройка точно считаш за нормална. Тук в София оса виждам най-много веднъж-два пъти седмично - като имай предвид, че съм постоянно по паркове и градинки (централни) заради детето. Нямам преувеличена ософобия, просто смятам че в Гърция, на Халкидики, Тасос, Корфу, и още доста други места има много оси.
За сметка на това в Солун и Серес не съм видяла май нито една. И това, че осите са много, не е някаква моя фантазия, а се ровя из чуждестранни форуми вече няколко години точно за да разбера как е ситуацията в това отношение. Ами масово се оплакват хората - и англичани и всякакви други туристи пишат, че осите са кошмар, особено на Корфу и Тасос например. Прекрасно море, прекрасна природа, прекрасно отношение и ужасни оси.

И накрая - извинявай, но предложението ти да отида до някоя джунгла за да ме нахапят там месните хеликоптери ми се струва направо цинично. Аз съм живяла доста дълго време в арабска страна и там насекомо по-малко от врабче рядко съм виждала. Някои са ме и хапали - и това пак не ми променя мнението за гръцките оси, а именно - пречат ми и, да, твърде много са.

Уфф, ядосах се  Twisted Evil   Извинявам се на всички за дългия пост  Peace

# 228
  • София
Тодоричка си тръгва на 30 Август уви. Иначе щеше да ми е много приятно. Ако успея да навия ММ да си тръгнем на  2  септември, може и да се уцелим с някой. Ще подсвирквам и ще следя уговорките.

# 229
...  Пожелавам Ви приятно изкарване  Hug ...
Благодаря, да ви се връща на всички!  Hug И малко гръцко настроение с тези два клипа:

(Внимание - към края на клипа почват да хвърчат маси  Sunglasses и един много секси дядко с очила на челото танцува "бели данс"!  Laughing)

Последна редакция: нд, 22 юли 2012, 16:21 от soya-fen

# 230

И накрая - извинявай, но предложението ти да отида до някоя джунгла за да ме нахапят там месните хеликоптери ми се струва направо цинично. Аз съм живяла доста дълго време в арабска страна и там насекомо по-малко от врабче рядко съм виждала. Някои са ме и хапали - и това пак не ми променя мнението за гръцките оси, а именно - пречат ми и, да, твърде много са.

Уфф, ядосах се  Twisted Evil   Извинявам се на всички за дългия пост  Peace

Таис, не си струва да се ядосваш... и аз разярих доста хора тук с чистосърдечното си мнение за Гърция и станах прицел на различни обвинения (най-вече в несъстоятелност:)))))) Спорът е излишен - който е влюбен в бивша Елада (доколкото е останало нещо от нея), самоотвержено брани репутацията й  Laughing Който пък не я харесва, си избира друга дестинация, тихомълком Simple Smile
Благодаря още веднъж на всички, които откликнаха с любезни съвети  на разказа за неволите ми.  Peace

# 231
  • София
Tаис, миналата година в ресторанта на хотела, в който бяхме, като видеха, че се борим с осите и ни носеха на масата запалено кафе. Мисля, че имаше ефект.

# 232
  • София
Интересно, пък ние в Никити и околните плажове една оса не сме видяли (дай боже и тази година да е така). И комари нямаше. Първата вечер си тръгнахме на разходка с Аутанчето в ръчичка, но така и не го ползвахме. В студиото имаше оставена машинка и таблетки, а и ние си носим винаги и то с течност, тъй като я предпочитам заради липсата на миризма, но не сме ползвали.

# 233
  • София
dechy, и аз съм чувала за този трик, но мен ме мъчат основно на плажа - особено когато бяхме на Сарти. На Вурвуру сякаш бяха по-малко...а и размера им беше по-дребен  Simple Smile Дано и това лято е така.
 Иначе комари в Гърция както казах, са ме хапали веднъж, най-много два пъти.

Както и да е, осите и досега не са ме отказали да почивам винаги там, сега даже и детето ще водим.  Но си ме притесняват, за съжаление. А всичко друго е супер  Heart Eyes

# 234
  • Варна
Здравейте на всички  Grinning
Изключително полезна тема за която благодаря на всички, който предоставят полезна информация, мнения и съвети.
И на нас ни предстои пътуване до Гърция. Отиваме до о.Евия, Халкида.

Искам да запитам дали бензиностанциите работят денонощно?
Усмихнато лято на всички   bouquet
Като се върнем мога да споделя впечатления. Тръгваме на 29.07

# 235
  • София
Здравейте на всички  Grinning
Изключително полезна тема за която благодаря на всички, който предоставят полезна информация, мнения и съвети.
И на нас ни предстои пътуване до Гърция. Отиваме до о.Евия, Халкида.

Искам да запитам дали бензиностанциите работят денонощно?
Усмихнато лято на всички   bouquet
Като се върнем мога да споделя впечатления. Тръгваме на 29.07
Veni, може и да има бензиностанции, които работят денонощно, но като цяло впечатленията ми при пътуванията ми до Лефкада и Скиатос са, че по-скоро не работят дори в почивните дни. Всъщност през нощта съм пътувала само  от Солун към БГ и не сме търсили бензиностанция...
Би ли споделила къде точно ще бъдете на Евия, а след ато се върнете ще ми е интересно да разкажеш впечатленията си.

# 236
За нас тази година почивката в Гърция приключи,но вече замислям следващата.Всъщност даже съм я решила,само здраве да е. Laughing
В Псакудия ,където бяхме за 7 дни ни изядоха 3 комара и то при вечерните разходки,а те бяха повечето извън селището.Като четях темата се запасихме с всякакви репеленти,но почти не ги ползвахме,само нощем използвахме машинка за стаята,че нямахме комарници,а през нощта държахме отворено.Оси и други хапещи гадинки не съм забелязала.Наслушах се приятно на цикади,даже с удоволствие една сутрин към 5ч. се заслушах в постено, увеличаващия силата си звук.Яко! Mr. Green
И вие се завърнахме от Псакудия преди 3 дни.Намирам го за невероятно спокойно местенце, каквото всъщност и търсехме.
Бяхме в семеен хотел Апокалипсис-на 10 м.от плажа, но въпреки това, вечер не се чуваха никакви шумове или викове.Гледка от терасата-море и палми-приказка!
Първия ден бяхме на местния плаж, но водата ни се стори не много чиста, може би заради вятъра, не знам.Пясъкът е с една идея по-едър от нашия, а в морето няма камъни.Безплатен е, както и чадърите и шезлонгите.Плащаш си само задължителното фрапе-2 евро, което беше отврат.
В следващите дни пообиколихме плажовете до Никити.
Фаворит-Агиос Йоанис!!!Също с по-едър пясък, но кристално чиста и плитка вода.Безплатно е, освен консумацията на напитки-фрапе, безалкохолни- всяко по 3-3,50.Препоръчвам го!

# 237
  • София
Ние ходихме на плажа Александра в Псакудия-най-последния и самотния,което мен ме привлича.МНого спокойно,консумацията обаче е 3Е на човек,а не 2Е.Плажът сравнително чист,сутрин охладен пясъка с вода,позаравнен,водата си беше чиста,няма камъни,плитко навътре,пусках детето  на 4год. само с пояса да стои часове във водата.За пръв път ми беше много спокойно.

# 238
  • Пловдив
Inkа, имахте ли включено изхранване?
През агенция или директно в хотела резервирахте?
Казваш че сте ходили на друг плаж, но защото е имало много хора на този към хотела или по друга причина?

# 239
Привет.
Да спиоделя прясна информация за осите в Тасос.Сестра ми бяха миналата седмица там каза че е нямало никакви оси.А на плажа е било супер спокойно. Peace

Общи условия

Активация на акаунт