На море в Гърция - 9

• 115 049
  • 746
  •   1
Отговори
# 210
  • София
За нас тази година почивката в Гърция приключи,но вече замислям следващата.Всъщност даже съм я решила,само здраве да е. Laughing
В Псакудия ,където бяхме за 7 дни ни изядоха 3 комара и то при вечерните разходки,а те бяха повечето извън селището.Като четях темата се запасихме с всякакви репеленти,но почти не ги ползвахме,само нощем използвахме машинка за стаята,че нямахме комарници,а през нощта държахме отворено.Оси и други хапещи гадинки не съм забелязала.Наслушах се приятно на цикади,даже с удоволствие една сутрин към 5ч. се заслушах в постено, увеличаващия силата си звук.Яко! Mr. Green

Inka,вие къде бяхте отседнали в Псакудия? Ако можеш да дадеш някакви отзиви за самия хотел/респ. студио ще ти бъда благодарна.

# 211
  • София
Ние бяхме в Philoxenia Bungalows и останахме много доволни и 3-те семейства.Много чисто беше навсякъде в хотела.Даже кошчето за боклука,все едно всеки ден беше ново.Последните години все на Албена ходим и го сравнявам все пак с хубави хотели в Бг.Хареса ми градината на хотела и в рестаронта също беше чисто.Чаршафите си сменяха на 3 дни,всеки ден си чистеха стаята,но това си е нормално.
Относно Никити -вечерта в градчето е много приятно.Единствено ми дойде в повече задръстването от коли като си тръгвахме,та оцених Псакудия и въобще селцето и спокойствието.

# 212
  • София
В Псакудия ,където бяхме за 7 дни ни изядоха 3 комара и то при вечерните разходки,а те бяха повечето извън селището.Наслушах се приятно на цикади,даже с удоволствие една сутрин към 5ч. се заслушах в постено, увеличаващия силата си звук.Яко! Mr. Green
Inka, аз пък искам да те попитам за плажа на Псакудия какъв е? Има ли камъни, плитко ли е, пясъкът едър ли е, има ли много хора? Събирам си мнения, защото съм си харесала къщите Меnia и Stela.
А за цикадите, аз се чудих на Амулиани какви са тези звуци цял ден. Казаха ми, че били дървесни жаби и какви ли не насекоми, но най-вероятно са били цикади. През деня се чуваха много силно, но вечер и през нощта млъкваха.

# 213
Като сме почнали преброяване и аз да си кажа за протокола. Ние сме в Никити от 20 до 29 Август.
Ако все пак има някой в района може да подсвирне и на лични  Simple Smile
Е, разминаваме се - ние сме от 14 до 20 август. Но и там ще бъда онлайн, ще ми бъде драго да се засечем със съфорумци.  Peace

Относно Никити - вечерта в градчето е много приятно. ...
Звучи добре.  Peace

# 214
  • София
Ние бяхме в Philoxenia Bungalows и останахме много доволни и 3-те семейства.Много чисто беше навсякъде в хотела.Даже кошчето за боклука,все едно всеки ден беше ново.Последните години все на Албена ходим и го сравнявам все пак с хубави хотели в Бг.Хареса ми градината на хотела и в рестаронта също беше чисто.Чаршафите си сменяха на 3 дни,всеки ден си чистеха стаята,но това си е нормално.
Относно Никити -вечерта в градчето е много приятно.Единствено ми дойде в повече задръстването от коли като си тръгвахме,та оцених Псакудия и въобще селцето и спокойствието.

Е, много ме зарадва отзива ти за Филоксения, понеже точно там синът ми резервира за средата на август. Inka, благодаря ти   bouquet

Последна редакция: нд, 22 юли 2012, 10:56 от bibi_2

# 215
  • София

Е, разминаваме се - ние сме от 14 до 20 август. Но и там ще бъда онлайн, ще ми бъде драго да се засечем със съфорумци.  Peace

Аз все се разминавам с повечето от вас уви. Но с мойта работа преди 15 Август нямам шанс за почивка .

# 216
  • София
А за цикадите, аз се чудих на Амулиани какви са тези звуци цял ден. Казаха ми, че били дървесни жаби и какви ли не насекоми, но най-вероятно са били цикади. През деня се чуваха много силно, но вечер и през нощта млъкваха.

Да, винаги има какво да се научи от форума  Laughing. Винаги съм мислила, че дзидзиките са вид щурец, а те били цикади.  Grinning  Много обичам да ги снимам  hahaha.

Скрит текст:
Боже! Намерих и рецепта как да ги сготвим!  ooooh!  Shocked  Sick

Последна редакция: нд, 22 юли 2012, 22:52 от Тaня67

# 217
...а бе направо ми се искаше там да умра. Ходехме с мъжа ми с повод и без повод в следващите години само да намерим време и пари. И постепенно всичко започна да запада и да се опошлява. Не ми се ще да го свързвам с нашествието на нашенци,пъдя от главата си тази мисъл,но тя няма как да не ме човърка. Дали няма да прецакаме и гръцкото море? Кризата им и тя има значение, но какъв пръст може да има в мръсотията на плажа,състояща се предимно от празни кутии от Виктори и бутилки от вода Девин например.
    Не ми е по сърце да слушам нашите чалги точно на този плаж. Точно в Керамоти не ща да чета меню на български. Не ми се иска гърците,които не познавам като такива,да продават селски тарикатлъци, каквито никъде другаде по Гърция не съм срещала. ...
    Прекалено много обичам Гърция и емоционално съм свързана с нея,та да се откажа да ходя въобще. Но в последните години бягаме все по-далече. Там където уж са по-малко балканците. Ама не става винаги. Невинаги имаш възможност да ходиш на Цикладите.
    Пак ще пиша по въпроса.
Аз споделям емоцията на този пост Simple Smile АнаБел, благодаря за хубавата формулировка.
Много се радвам на всички, които се наслаждават на първите (вторите, третите) си пътувания. Наистина е много различно от българското Черноморие, в добрия смисъл, дори и сега. Не бих направила връщането натам.
Обаче, след десетина години, повече от 20 посещения в Гърция, първо с приятели като по-млада, после с мъжа ми, после и с детето - това лято за пръв път имах системни трудности да изпитам същия трепет.
Така че, не съдете прекалено постове като този на Enigmata. Сбор от обстоятелства и фаза на луната е, не е само продукт на (лош) избор. Изборът може да е супер, и пак да се случи.
Аз също планирам още едно пътуване около края на август-началото на септември. Не съм сигурна дали ще е на Халкидики, но ако сме там, ще се радвам на среща.

# 218
Здравейте, моля за компетентната ви помощ.
За избрания от нас период има свободни стаи в Elea Village, Никити и в Dolphin Beach, Посиди, като вторият е с по-добри отзиви в booking.com. Евентуално, опция ще бъде и Филоксения бунгалос, Псакудия, но за там чакам допълнително потвърждение.
Не съм посещавала нито селищата, нито хотелите и просто не знам кой да избера, а отговарям за резервацията на още 4ма души...
Моля, дайте съвет, кой да изберем.   bouquet

# 219
Brand new day,
за Долфин бийч не мога да кажа нищо; върти ми се, че през годините е имало хора в темата, които са го посещавали, дано се включат с отговор на питането ти.

Елеа вилидж не е в Никити - на 7-8 км извън градчето е. Освен това оценката в букинг е просто брутално ниска, никога не бих помислила да посетя място с такава. Иначе ми се струва, че като природа и местоположение той е по-добрият от двата, но само по този критерий. С такива оценки от потребители би трябвало да е мегазле всичко останало.

Филоксения бунгалос също има хубав двор, зеленина и вътрешна инфраструктура, но аз лично изобщо не го харесвам - овехтяло обзавеждане, кофти храна, до плажа се ходи по неприятен баир. Обаче, във форума има и много положителни отзиви за него - дори по-горе на тази страница.

# 220
Ragga, как са нещата в момента в Никити, има ли много хора...чисто ли е морето??
Да, Ragga, моля те, дай подробности, че ние заминаваме към 12-13 август. Как е атмосферата, спокойно ли е, шумно ли е, весело ли е, от какви националности са туристите, какви развлечения има освен плажа и таверните?

В Никити зависи в коя част ще отседнете около пристанището е по- шумно, повечето заведения са там. Укенда е прииждат повече хора съответно и купона е по-голям.
Ако сте деца на пристанището имаше забавление за тях.
Националности има всякакви - повече сърби или поне тяхната реч се чува на високи тонове отвсякъде, има албанци, много гърци, немци, по- малко българи Simple Smile
Като цяло обстановката е спокойна не е лудница и блъсканици.

Относно Филоксения бунгало споделям мнението на Параход- миналата година  ходихме и освен ниската цена друго не си заслужава! Да не говорим, че е на пътя и колите се чуват ако си по- близо до пътя, а за прахът да не говорим. Колата за 2 дни престой стана с 2 пръста пепел и прах отгоре, плажа не нищо особено и минаването през горичка и събирането на целия прах изобщо не ми хареса.

Елеа вилидж само отвън съм го виждала, но сигурно има причина за ниската оценка. Плажа ставаше.

# 221
Ragga, благодаря.  Peace Ние ще бъдем в хотел Xenios Zeus (ето сега освен датите вече знаете и къде ще сме  Sunglasses) . На картата виждам, че е малко по на юг от пристанището.
Сега се сетих да питам и нещо друго - въпрос към ползващите хотели най-вече. Някъде из предишните теми ми се мярна коментар, че гърците не позволявали да вкарваш хранителни продукти от магазина в стаята. Вярно ли е това?

# 222
  • София
Ragga вие къде сте отседнали? Не съм сигурна, но все си мисля, че вие резервирахте за Дафне.

# 223
  • София
Ragga, благодаря.  Peace Ние ще бъдем в хотел Xenios Zeus (ето сега освен датите вече знаете и къде ще сме  Sunglasses) . Някъде из предишните теми ми се мярна коментар, че гърците не позволявали да вкарваш хранителни продукти от магазина в стаята. Вярно ли е това?

soya-fen, никой няма да ти проверява торбите, какво си напазарувала и какво вкарваш в хотела. Не е лошо, все пак да не виждат, какво точно носиш. Покритото мляко, котките не го ядат.  Laughing
Виж, от шведска маса не дават да се изнася навън от ресторанта и се сърдят.

# 224
soya-fen, никой няма да ти проверява торбите, какво си напазарувала и какво вкарваш в хотела. Не е лошо, все пак да не виждат, какво точно носиш. Покритото мляко, котките не го ядат.  Laughing
Виж, от шведска маса не дават да се изнася навън от ресторанта и се сърдят.
Да, ясно, благодаря. Защото в тая жега не може да се очаква от мен да ям само по таверните. Малко сиренце и домат или диня в хладилника ще ми дойде добре. Естествено, от шведската маса не се изнася, това си е навсякъде. Впрочем за закуската (както и за всичко останало в този хотел ) има страхотни отзиви в Букинг.ком - домашни вкуснотийки и всяка сутрин различна закуска. И таверната към хотела много я възхваляват.

Общи условия

Активация на акаунт