На море в Гърция - 9

• 114 810
  • 746
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Като за първи път предпочитам през агенция или от отзиви тук от форума. А веднъж мина ли от там ще ми е по лесно и сама да си търся и да знам къде да си търся.

Те вариантите са два или прилича на Несебър и Созопол или на Синеморец и Черноморец , на мен това ми стига за да с еориентирам какво ми трябва и какво ми харесва.
Ходих с малката хапнахме по сладолед и сядам да гледам пак  Mr. Green

# 496
Един "метеорологичен въпрос", момичета: след 15 септември какво време и температура на водата да очакваме на Халкидики?

# 497
  • София
Здравейте момичета,

дали имате някакви отзиви, мнения, коментари и т.н. за остров Амулиани и хотелчетата там, видях че има един голям хотел и множество студиа, някой да е бил там и да може да препоръча нещо!

Благодаря и прекрасен Вторник!

# 498
  • Пловдив / София

Те вариантите са два или прилича на Несебър и Созопол или на Синеморец и Черноморец , на мен това ми стига за да с еориентирам какво ми трябва и какво ми харесва.
Ходих с малката хапнахме по сладолед и сядам да гледам пак  Mr. Green

Ами аз като не съм била ни на Черноморец, ни на Синеморец, ни на Китен. Созопол само веднъж, но имам лоши впечатления.  Simple Smile
Такива паралели, според мен, не могат да се правят. Вески си ги усеща по различен начин.
Лично ние се спряхме на Никити. Защото нашето изискване беше плажовете да са хубави. Не казвам, че другаде не са. Но тук повечето препоръчаха Никити пред Неос Марамара.

Един "метеорологичен въпрос", момичета: след 15 септември какво време и температура на водата да очакваме на Халкидики?

Ние едва ли сме Минчо Празников  Wink. По-добре следи метеорологичните сайтове.
Но съм чувала, че колкото е по-дългосрочна една прогноза, толкова е по-голяма вероятността да не излезе така, както е "предвидена".

# 499
Така де - ясно ми е, че отсега прогноза няма как да се направи. Но по принцип се чудех втората половина на септември обикновено как е. Понеже не искаме да е горещо в никой случай - в случая предпочитам дори леко хладно, отколкото горещо - затова към този отрязък съм се насочила.

Около Никити плажовете са страхотни. На самото Никити плажът е тесничък и не е кой знае какво. Но като се тръгне от Никити към Неос Мармарас, и се започва с най-страхотни плажове. Любимият ми е Калогрия на мен лично - голям-широк-просторен, горски бекграунд, фин пясък, чисто, малко островче, има и бийч бар в единия край.  Peace

# 500
  • София
Но като се тръгне от Никити към Неос Мармарас, и се започва с най-страхотни плажове. Любимият ми е Калогрия на мен лично - голям-широк-просторен, горски бекграунд, фин пясък, чисто, малко островче, има и бийч бар в единия край.  Peace

С кола ли се предвижвате по тези други плажове и как седи въпроса с паркирането. И аз снощи след като се разрових за оферти и предложения стигах до извода, че са по хубави тези малко след Никити местенца.
Продължавам с издирването имам месец  Mr. Green
И от къде разбирате кои плаж как се казва  newsm78 Embarassed

# 501
  • Пловдив / София
Но като се тръгне от Никити към Неос Мармарас, и се започва с най-страхотни плажове. Любимият ми е Калогрия на мен лично - голям-широк-просторен, горски бекграунд, фин пясък, чисто, малко островче, има и бийч бар в единия край.  Peace

С кола ли се предвижвате по тези други плажове и как седи въпроса с паркирането. И аз снощи след като се разрових за оферти и предложения стигах до извода, че са по хубави тези малко след Никити местенца.
Продължавам с издирването имам месец  Mr. Green
И от къде разбирате кои плаж как се казва  newsm78 Embarassed

В сайта halkidiki.com пък и в други срещнах има информация за плажовете с имената им. Има инфо как е с паркирането, дали има някакъв бар или не на самия плаж. Просто трябва да се разрови човек.

Така де - ясно ми е, че отсега прогноза няма как да се направи. Но по принцип се чудех втората половина на септември обикновено как е. Понеже не искаме да е горещо в никой случай - в случая предпочитам дори леко хладно, отколкото горещо - затова към този отрязък съм се насочила.

Около Никити плажовете са страхотни. На самото Никити плажът е тесничък и не е кой знае какво. Но като се тръгне от Никити към Неос Мармарас, и се започва с най-страхотни плажове. Любимият ми е Калогрия на мен лично - голям-широк-просторен, горски бекграунд, фин пясък, чисто, малко островче, има и бийч бар в единия край.  Peace

Едва ли ще е чак горещо, предполагам. Малко по на юг са от нашето море, но все пак не толкова по на юг.

Благодаря за предложението за плаж. Ще видим какъв е в самото Никити и най-вероятно ще посетим и други в района.

Иначе друго интересно инфо, което случайно видях в нет-а. Всеки петък от 08:30 до 13:00 в Никити има пазар, на който се продавало така известният им мед. Предполагам, ще има и доста други интересни неща - зехтин, маслини и т.н. Лично аз смятам да го посетя.

# 502
  • София
Здравейте момичета,
дали имате някакви отзиви, мнения, коментари и т.н. за остров Амулиани и хотелчетата там, видях че има един голям хотел и множество студиа, някой да е бил там и да може да препоръча нещо!
Благодаря и прекрасен Вторник!
Sisko, в миналата тема за Гърция - 8 на стр.30 съм писала личните си впечатления от Амулиани. В началото на тази тема Параход е публикувала сайт с места за настаняване на острова. Не знам дали предпочитате да сте в селцето или до плажа. Ако е в селото аз лично харесвам Neorio като местопложение и апартаменти, също Архонтико, но мисля, че са без кухня. Zefiros  е до Neorio, но е малко по-непретенциозно. Като цената предполагам е по-ниска. Pension Evi също е на хубаво място и отвън изглежда добре. Те ни дадоха най-висока цена от всички изброени.

Последна редакция: вт, 31 юли 2012, 11:48 от dechy

# 503
  • София
Sisko, за остров Амулиани има доста писано, дори края на юни някой беше ходил и беше със съвсем пресни впечатления ако не се лъжа. Потърси с търсачката в предишните теми, ще видиш че има доста инфо, а пък ако все пак нещо не ти е ясно - питай  Hug

А, с Dechy сме писали едновременно  Peace

Параход, интересни сравнения  Simple Smile

Обаче не бих сравнила Сарти с Китен - тука вече ми заби нож право в сърцето  Naughty
Това наше село ми е един от най-черните морски спомени... На Сарти и плажа, и атмосферата и всичко просто му е класи над чалгаджийския Китен.

# 504
В сайта halkidiki.com пък и в други срещнах има информация за плажовете с имената им. Има инфо как е с паркирането, дали има някакъв бар или не на самия плаж. ...
Търсих в haklkidiki.com, но не намерих информация за паркиране и барове на плажа на Никити. Моля те, пусни линк. Praynig

# 505
  • София
Обаче не бих сравнила Сарти с Китен - тука вече ми заби нож право в сърцето  Naughty

То си е направо за кама не за нож.
По скоро питането ми беше за местата като оживеност, ако мога така да се изразя.
Да ли са по оживени като Несебър и Созопол със старите си градове и има къде какво да видиш. Или са като Синеморец и Ахтопол по тихи селца, няма къде да излезеш , няма къде да се разходиш.  Далече съм от мисълта да се прави каквото и да е сравнение. Аз обичам вечер да излезна и да се мотам из градчето да си зяпам , защото наши приятели бяха на Ситоня в ASSA MAris, и приятелката ми каза, че умирали вечер от скука, само в хотела , защото е отдалечен на 7-9км. от най близкото градче.
От снощи само зяпам и чета форуми и отзиви и вече ми е пълна каша в главата всеки с неговите си разбирания и изисквания , спирам да чета и да се ровя за да ми почине мозъка малко  Mr. Green
Набелязала съм си няколко местенца като наближи време за ходене хващам нещо за ушите и заминаваме  Peace
Със сигурност ще си изкараме по добре и на по чисто място отколкото е нашето море / силно се надявам да е така/ .

# 506
  • София
Кимболина, разбрах те, аз се пошегувах така или иначе  Hug Естествено, че са несъпоставими нещата, то и затова толкова народ избяга от нашето моренце..

Недей да четеш твърде много, наистина става каша в един момент. Просто харесай местенце, а при опаковането на багажа си сложете и доброто настроение вътре, и проблеми няма да имате - или хайде, ако има то ще са дребни и смешни  Simple Smile

А водата е в пъти по-чиста от нашата, да.

# 507
# 508
http://www.castristudios.com/images/beaches/SITHONIA-MAP.png

Тази карта си разпечатваш и вземаш. Продължаваш след Никити по брега на ръкава. И там гледаш табели, а и самите плажове ще видиш - Агиос Йоанис - много готин, Ковиу - на някои им е любим, Калогрия, Лагомандра... Спираш, поглеждаш, и ако ти допадне - оставаш. На другия ден - следващия.
Ходенето е с кола, места за паркиране има, безплатно - край пътя и по шубраците, но не са безброй. В натоварен сезон отивайте по-рано.

Обиколила съм щателно ръкава - като градче ми допадна Неос Мармарас, заливът Порто Куфо е особено красив за романтична вечеря, плажът Кавуротрипес (на срещуположната част на ръкава) е с много интересни и красиви скали, макар да не е мн достъпен и удобен за плажуване, особено с дребни деца. Почти всички плажове са готини, но най-голяма концентрация на комфортни и красиви пясъчни плажове действително има между Никити и Неос Мармарас.

# 509
Таис, сигурно защото последно съм била в Китен 1999 г. Grinning Може би трябваше Приморско да кажа, знам ли, но Китен го помня точно с огроооомната му плажна ивица. Чувам, че и двете места са се превърнали в Мека на чалгата последните 10-15 години...

За плажовете - на първа страница има 2-3 линка с пълен списък, снимки и описание на плажовете.
Четенето е безплатно, ей!

Общи условия

Активация на акаунт