На море в Гърция - 9

• 114 755
  • 746
  •   1
Отговори
# 540
# 541
ами аз четох че 20 евро в едната посока , после по 7 евро на човек в едната посока. и нали ще се върнеш това са 40 +28(2ма възрастни) = 68 евро .. За това казах, че е скъпо

# 542
  • София

Iva, погледни и офертите на Солвекс за Халкидики със собствен транспорт. Повечето хотели предлагат или HB или АI, доколкото видях. С тази фирма преди време почива моя приятелка в Гърция и беше много доволна  Simple Smile

http://www.solvex.bg/?AC=71&HC=5&CITY=161

# 543
Ох, личи си кой е с малки дечица! Последното, което ще се сетя е това  Embarassed. Да, наистина е много важно. Все пак в Лименас няма как да няма някаква служба за спешна помощ. Административен център е.  newsm78  Дори и Лименария не е много малка и също може да има.

Simple Smile

Важно си е, а и тези бебета са много малки. Затова на Халкидики ми се струва добре - за час вероятно се стига до Солун, а ако случаят позволява или изисква, за 4 часа някъде до България... Разбира се, не дай боже, но човек трябва да е предвидлив, за да е спокоен. То ясно, че има мед. центрове във всички туристически и други райони, обаче... щом става дума за малко и чувствително бебе, аз не бих го поверила на малък център с неизвестен опит с такива бебета. Много страшно стана - хората ще вземат да се откажат.  Mr. Green

Относно апартамент: с две деца и две бебета, хората едва ли имат сили и време да готвят и приготвят  Peace

За съжаление, конкретен хубав хотел с ол инклузив на добра цена не мога да предложа, но може би туристическите агенти ще ви помогнат...

# 544
За всеки случай имай предвид ,че не е необходимо при спешен случай да се ходи до Солун.Болницата в Полигирос е съвременна и добре оборудвана.
Един апартамент с две спални ще ви свърши добра работа-потърси, има добри идеи.

# 545
За всеки случай имай предвид ,че не е необходимо при спешен случай да се ходи до Солун.Болницата в Полигирос е съвременна и добре оборудвана.

10x за инфото - предполагам, че е полезно за доста мами!!!   bouquet

# 546
днес моя позната горещо ми препоръча това някой бил ли е тамhttp://www.studios-ioanna.gr/

# 547
  • В светлината на слънцето
Ако е с кола на Тасос не е мн подходящо , защото таксите за ферибота , според мен са доста солени и тези пари може да се дадат на друго място. Лично мнение.

В нейния случай аз не бих избрала Тасос по друга причина - че е с мн малки бебета. Ако възникне здравен проблем - примерно с бързо протичаща дехидратация, може да е трудно  да се придвижи към голям мед. център, тъй като ферито не върви през нощта.

Бих търсила в Керамоти, Аспровалта и най - далече - Халкидики. Но май само на Халкидики ще намери хотели от нужния тип.

Само да вметна, че в Керамоти пълен пансион няма. Но пък има добри оборудвани с всичко необходимо апартаменти от различен ценови клас. На няколко км от Керамоти е областния център Хрисуполи, където има много добър медицински център (клиника май беше). Спешната им помощ е напълно безплатна (на едни от гостите там, където бяхме ние, им се наложи да ползват, та оттам знам).

# 548
  На мен ми се струва, че с толкова малки бебенца, за първи път в Гърция, на място, препоръчано ми от някой, не бих рискувала да отида. Но това е решение на родителите. Ако все пак решите, за добра почивка, според мен е необходим апартамент с две стаи и непременно кухненски кът. Решението хотел с каквото и да е изхранване за майка с 4 дечица от една страна е добро,но как без кухня ще я кара с две бебета?
  Така че мястото трябва да апартамент с кухня, много близо до плажа, на недалечно разстояние да има медицински център, по възможност с педиатър. Добре е и да не е много далеч от Бг. Кое е това място?
  Тасос изключвам. Керамоти може би? Аз не го харесвам по мои си причини, но ми идва на ум за това http://www.holidaycheck.com/hotel-travel+information_Katerina+Ap … ts-hid_74081.html
Там ходех в миналото когато Керамоти ми беше на сърце. Тези апартаменти покриват изискванията за това семейство според мен и биха свършили работа.
  Ако резервират апартамент, ще имат две спални, малка дневна с кухненски ъгъл, веранда. Красив двор с беседка и BBQ.Плажът е на 50 метра.  Наоколо таверни,сладкарници,пекарни  дал Бог ако желаят да хапват навън. България е на  2 часа път, Кавала -на половин. В Кавала голяма болница има ако се наложи с педиатри, не общопрактикуващи лекари,както е в повечето курортни места.

Последна редакция: чт, 02 авг 2012, 14:46 от Anna bel

# 549
  • София
Анна Бел, ако майката кърми, точно кухня няма изобщо да и трябва за 3 месечни бебета - предполага се, че би трябвало да са само на кърма. Но ние не знаем, разбира се  Peace

Иначе за по-големите деца си трябва или някаква база за изхранване в хотела, за да не се губи време в търсене на заведения, или майката/таткото да им приготвят нещо в кухнята. А ако все пак им се обикаля по ресторанчета, то в Гърция дал бог приятни заведения в почти всички курорти.

Ива, лично моето мнение на човек, който е бил в Гърция през юли и август е, че не е особено подходящо точно тогава да се влачат толкова малки бебета там. Жегата е наистина голяма. Колкото и да ги пазите и да ги държите на сянка, на плажа си е ад и гмеж...по-добре отидете септември, тогава и времето е меко, а и тълпите са много по-малко.

Пак казвам - изразявам лично мнение, не е нужно сега да се развихри безмислен спор за/против дали малки бебета да се водят по плажа. Всеки родител си преценява  Peace

# 550
Ива, лично моето мнение на човек, който е бил в Гърция през юли и август е, че не е особено подходящо точно тогава да се влачат толкова малки бебета там. Жегата е наистина голяма. Колкото и да ги пазите и да ги държите на сянка, на плажа си е ад и гмеж...по-добре отидете септември, тогава и времето е меко, а и тълпите са много по-малко.
+1 Аз не бих тръгнала въобще на път с толова малки бебета. Минимум годинка.

# 551
Аз се примъквам плахо да кажа, че на бебетата - от моя личен и на доста мои познати опит - всъщност доста добре им понася пътят и морето. Няма спор, че е по-добре да не е в големите жеги през август. По-добре е, разбира се, и да са изцяло кърмени... иначе има някои рискове, за които бих предпочела да не мисля (и не съм мислила).

Иначе това студио, което са й препоръчали във Вурвуру, изглежда чудесно и бих го избрала пред произволен хотел с изхранване.

Последна редакция: чт, 02 авг 2012, 16:02 от Параход

# 552
  • София
Soya-fen, и аз мисля като теб - минимумът за мен е годинка.

Параход Hug 
Всичко е субективно и ужасно индивидуално - ето ти не си имала проблем с твоите дечица, както и твои познати с техните, но аз пък имам познати, които се напатиха. Зависи си от бебето, дали се кърми изцяло, колко здрава му е имунната система, колко благоразумно се държат самите родители когато го водят на плажа...с една дума, факторите са толкова много, че не можем да даваме обобщения. Всеки си гледа от неговата камбанария.

Знам само, че когато бяхме във Вурвуру, на плажа в 1 часа на обяд, юли месец, при температури от които дори и на мен ми ставаше зле, поне три пъти видях мънички бебета оставени на слънце, без шапки, без нищо - а родителите им нехаеха. Ако им бях направила забележка, сигурно щяха да ме изядат с парцалите..но това си беше престъпление за мен. Просто има хора, за които собствения кеф е по-важен от здравето на децата им. Трудно е да се осмисли, аз лично не го разбирам, но е факт, за огромно мое съжаление, защото едно малко бебе е абсолютно безпомощно и не може да извика на лудите си родители ''зле ми е''  Sad

# 553
Ето предложение и от мен http://sidihotel.gohalkidiki.com/, без включена храна, но близо до Солун 56 км.,  и много добра цена за апартамент с две стаи.

Да споделя и моето субективно мнение по въпроса с "бебе на море", защото ние  бяхме на 6 месеца, а не на 3 и не в пиковия сезон, а началото на септември. Изцяло го кърмех, което ме улесняваше страшно много, студиото ни беше на брега и с това избягвахме всякакво излишно движение и свързаното с него претопляне, ако въобще може да става въпрос за такова септември  Rolling Eyes , курорта ни се намираше на 5 км. от областен град, в който се намират мед.центрове, така че може, но трябва изцяло да е съобразено с нуждите на бебето, а не с нашия кеф.Много хубава и спокойна почивка изкарахме.
Знам само, че когато бяхме във Вурвуру, на плажа в 1 часа на обяд, юли месец, при температури от които дори и на мен ми ставаше зле, поне три пъти видях мънички бебета оставени на слънце, без шапки, без нищо - а родителите им нехаеха. Ако им бях направила забележка, сигурно щяха да ме изядат с парцалите..но това си беше престъпление за мен. Просто има хора, за които собствения кеф е по-важен от здравето на децата им. Трудно е да се осмисли, аз лично не го разбирам, но е факт, за огромно мое съжаление, защото едно малко бебе е абсолютно безпомощно и не може да извика на лудите си родители ''зле ми е''  Sad
Таис Peace

Последна редакция: чт, 02 авг 2012, 22:18 от migeo

# 554
  • София
Добрютро, моля да ме ориентирате какви пари трябват за вечеря на 1 човек в кръчма ? Без оливане - узо/ бира, салатка, картофки, скара ( без риба и морски дарове). Ще пращам майка ми до Метеора жива и здраве и искам да сметна джобните горе долу.
Благодаря предварително !

Общи условия

Активация на акаунт