На море в Гърция - 9

• 114 710
  • 746
  •   1
Отговори
# 570
  • В полето, под тепето.
Първите стаи Диогенис не ги препоръчвам. no
Наистина са на първа линия, с хубава гледка .
Но като база  къщата е доста вехта и условията доста скромни.
Настаниха ни в крилото, в което живеят собствениците. Нещо като  студио, в единия край на което се влиза в отделна спалня , в случая заключена. Гъркинята смотолеви нещо, че няма нищо в нея. Само дето през ноща с изумление чух покашляне, шум и т.н от нея. ooooh! Оказа се, че там спи внука им на възраст 12-13 години.
На практика детето спеше на 2 метра от нас, през една тъничка стена.
Все пак ние сме сравнително млада двойка  Mr. Greenи се чудя с какъв акъл настаняват детето до нас.
Стана ми много неприятно и гадно!  ooooh!
През деня навън беше много тихо и спокойно,за разлика от 2-3 часа през ноща. Та така набързо си тръгнахме на другия ден. Sad

# 571
Теси, хубаво е че имаш лични наблюдения, аз ги нахвърлях като добри оферти, които са ми пуснали по имей главно ценово, на първа линия и близо до БГ. За Диогенис ми дадоха цена 25 Е/тройно студио, но при тези условия, които си споделила е обяснимо.

Последна редакция: пт, 03 авг 2012, 20:52 от migeo

# 572
  • Габрово
Здравейте!
Наложи се много бързо да запазим хотел в Паралия Катерини /не знам дали правилно съм изписала наименованието на селището/. До сега не сме ходили из Гърция да почиваме. Не намерих и много отзвуци за това място. Ще съм много благодарна да споделите впечатления от Паралия Катерини /сигурно има доста изписано по темата, но аз не можах да се ориентирам/.

# 573
  • София
Моето първо гръцко море беше там...тогава много ми хареса, но когато втория път отидохме на Ситония, разбрах че разликата е голяма, в полза на Ситония, разбира се.
Втори път в Катерини не бих отишла, но си има хора, на които им харесва там  Peace

Аа, спомням си, че и хотела, в който бяхме не ми хареса - 'Хубавата Елена', ако не ме лъже паметта. Иначе курортът малко ми напомня за нашето черноморие, но без безумно високите строежи...има си доста циганийка като цяло, разни черни непрекъснато предлагат евтини боклуци и леко дразнят...това е в общи линии. Плажът не е нищо особено, също.

Препрочетох си коментара и нещо ми звучи много негативно  Simple Smile
Виж, първия път си изкарах добре, а ако следващите години не бях мръднала до Халкидики, сигурно още щях да ходя там и да се кефя - така или иначе, Катерини е по-добре от нашите злощастни препрепрезастроени курорти..там поне не те смазват с величието си 20-етажни блокове-хотели тип Младост 15  ooooh!

# 574
  • В полето, под тепето.
 migeo-аз винаги тъпо и упорито търся първа линия  Laughing и правя компромис с условията стига да има
sea view! Преглъщам и камъните по плажа и морето стига да сме почти сами там! Joy
Ако не ме беше притеснило "чуждото присъствие" можеше да преглътна шума и условията. Другото крило на къщата беше пълно.
Цената май е нормална за септември, ние сме били за 28 е, но преди 5 години. Контретно в това студио през август м.т ни искаха 50 е за двамата.
Много малко места от района ги има в интернет. Ако решите да ходите може на място да прецените дали е вашето място или да се преместите другаде
Само да допълня, че за първи път ни искаха цялата сума предварително/ трябваше малко да се позамисля още тогава/ и имаше малко трудности да си вземем парите обратно.

# 575
Здравейте!
И на мен ми предстои гръцко моренце! След много перипетии с резервациите най-накрая имаме потвърдена резервация в Elinotel Polis, Ханиоти.
Има ли някой с лични впечатления от хотела?
За селцето попрочетох и се надявам да ни хареса, да не е много шумно и на плажа да е спокойно...  Laughing  (не искам много,а? Simple Smile)

# 576
Момичета, някакви отзиви за хотел Elea Village - Ситония? И плажа newsm78

# 577
  • София
не зная кога ще ходите и  дали ще сте с дете, но на мен ми отговориха, че от 01,09 хотелът е adults only, иначе аз му се точа вече 2-3 години.

# 578
  • София
моля, кажете като по-опитни,в средата на септември къде ще е по-спокойно  на къмпинг(с едро куче съм),т.е. малко хора и комари Wink...Тасос или Сарти

# 579
  • Пловдив / София
За Сарти не мога да коментирам, но мин. година бяхме на Тасос от 10.09 до 15.09 беше спокойно. Пак си имаше хора, но не толкова. На плажа, особено, беше супер.

# 580
  • София
не зная кога ще ходите и  дали ще сте с дете, но на мен ми отговориха, че от 01,09 хотелът е adults only, иначе аз му се точа вече 2-3 години.

От Рейма сега ми пуснаха цена от Елеа
http://www.reyma.bg/index.php?option=com_content&view=articl … 70&Itemid=873

ама в booking, оценката му е 5  Tired

Аз сега се чудя , как ще ми е по добре с две деца капризни на ядене и как ще ми е по изгодно разбира се. Да търся с НВ или само спане  newsm78
Иначе се спрях на Никити и надолу до Мармарас , каквото ми хареса и е изгодно, но за спане има по голям избор.

# 581
  • софия

От Рейма сега ми пуснаха цена от Елеа
http://www.reyma.bg/index.php?option=com_content&view=articl … 70&Itemid=873

ама в booking, оценката му е 5  Tired

Аз сега се чудя , как ще ми е по добре с две деца капризни на ядене и как ще ми е по изгодно разбира се. Да търся с НВ или само спане  newsm78
Иначе се спрях на Никити и надолу до Мармарас , каквото ми хареса и е изгодно, но за спане има по голям избор.

Отивайки към пиратската кръчма, гпс-а ни даде път през Елеа. Влязохме и повъртяхме - комплекс извън града, едноетажни постройки, зеленина. Стори ми се, че е и на наклон. Не знам какви са отзивите, но на мен определено подобна откъснатост не ми харесва. Хубавото е, че е на 5 мин. с кола от пиратската кръчма, която е супер, но ако си всеки ден там би писнало.

Не писах други впечатления от това ни море:
Бях започнала за Неа Потидеа - това градче ме върна сигурно 15 години назад във времето. Сууупер спокойно, почти никакви коли, вечерта около 11, вървейки по улицата шепнехме без да искаме, за да не нарушим тишината. Бяхме там за 3 часа. Мога да препоръчам с чисто сърце таверната със зелени карирани покривки в центъра. Сигурно си има име, но е само тя.
На брега до канала има 2 интересни места: Marina fish и бар Bayamo. Ресторанта не е нищо особено - типичен за класа си. Такива има навсякъде: доста стерилно и тривиално. Ако ти се гъзарее - това е мястото.
Барът е много приятен. Над брега, с гледка към останките от стената. Готина музика. Перфектен за коктейли.

Ходихме и до Waterland. Има 8 различни атракциона - пиратски кът, който е насочен основно към децата, но там водата е най-студена. За мен беше странно и определено сгрешихме, че започнахме от там. Има още: 4 ролби за големи; река, по която се пускаш с пояси (готино); пързалки с пояси (готино); басейн с изкуствени вълни; детски басейн; дзен басейн; малък Тарзан басейн. Площта на парка е голяма, има шезлоги и чадъри навсякъде и не се усеща дори и да има много хора. Нищо особено, но е атракция за децата и приятно прекарване на 1 ден. Семейният билет е 40 евро.

Друго вече не се сещам. Върнахме се преди седмица и вече планирам септемврийската ваканция.

Последна редакция: пн, 06 авг 2012, 15:39 от zvanche

# 582
мигео, може ли да споделиш каква е цената. Аз търся за същия период от 01.09.

# 583
мигео, може ли да споделиш каква е цената. Аз търся за същия период от 01.09.
Ако за това питаш 29 Е/студио на ден.

Здравейте, момичета!

Много съм щастлива, че открих тази тема, съвсем навреме  Simple Smile
Моля ви, препоръчайте ми апартамент, студио или хотел за двама възрастни, деца - на 3 години и 9 месеца за началото на септември.
Много искам да отидем в Гърция на море, но не ми се рискува с децата..
Искам да сме на първа линия, да има храна наблизо или в хотела, да не е много далече от границата и да е на добра цена.

Предварително много благодаря!   bouquet

Сещам се за това в Неа Врасна на брега на морето http://www.asprovalta-vrasna.gr/en/members/diogenis.html, на мен ми дадоха мн. добра цена за студио от 1.09
Това също в Ставрос пак регион Кавала http://www.feelgreece.com/bg/north/kavala-region/stavros/accommo … el/maritsas-rooms
Това също в Неа Врасна http://www.studiosalexandra.gr/bg/

Първото 25 Е/студио на ден, другите бяха 30 Е, но си пусни индивидуално запитване по емейл, защото цената се опр. индивидуално, в зависимост от заетостта и периода Wink

# 584
Здравейте, момичета!
Толкова се изкушавам за кратка септемврийска ваканция, но наистина нямам представа как стоят... всички неща там EmbarassedПърво попаднах на оферти за Аспровалта, после ми похвалиха Халкидики, а тук четох, че е хубаво на Ситония (и съвсем се обърках)  Embarassed
Можете ли да ми препоръчате от кое място сте доволни (с уговорката за сравнително най-близко разстояние - двама сме, иска ни се да идем с кола -- но да не е пък най-убития и безинтересен курорт!) // А островите си ги оставям за догодина, иначе и те са ми такъв мерак, ех...

И още нещо: тъй като вече правихме българско море, то, ако стигнем и до гръцко, ще е съвсем скромно откъм финанси. И понеже наистина нямам идея как са цените Embarassed, не знам дали 'резонно' съм се размечтала изобщо? Дали да гледам ваучери за колективно пазаруване или може да се оправим и на място, с преспиване в по-скромни стаи newsm78 + разпространено ли е да се пазарува от супермаркети, отколкото да се вечеря навън, например?

Хайде толкова като за начало, отивам да чета повече, за да се образовам Embarassed, но все пак много ще се радвам, ако ми драснете Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт