На море в Гърция - 9

• 114 710
  • 746
  •   1
Отговори
# 585
Меичка,
Ситония е част от Халкидики (втория ръкав на полуострова), Аспровалта също не е много далеч. Огледай карта на Гърция в Google maps или офлайн, и ще се ориентираш кое къде е от местата, които обсъждаме. Общо взето става дума за един и същ регион, в който почти всичко е на 300-380 км от София. Пътищата са хубави, така че не повече от 5-6 часа път за най-отдалечените места.

За преспиване в студио/хотел без изхранване приготви около 30-40 евро на нощ за септември. Тъй като всяка стая е оборудвана с кухненски бокс, а в дворовете обикновено има барбекю, без проблем можете да си готвите сами през цялото време.
Има и евтини хотели с HB (същите пари със закуска и вечеря, обикновено долно качество), някои от тях се въртят в сайтовете за колективно пазаруване, но откровено казано не ти го препоръчвам. Там пък няма условия за самостоятелно приготвяне на храна.

Обаче, сега, ако си свикнала със Слънчев бряг примерно, всичко в този регион на Гърция е "убит и безинтересен курорт". Особено извън сезона. Та, не знам какво да те посъветвам.

# 586
O, благодаря много за отзивите! Hug

Слънчев бряг ми е мноооооого далеч от идеята за хубав курорт Sick

По-скоро си представям нещо кристално чисто, с хубав пясък, много зеленина, не-застроено, и по-безлюдно -- предпочитам да е някое селце Hug Не знам, просто написах това, защото малко по-нагоре четох мнението на Таис за разликата между Ситония и Катерини, например  Peace

# 587
На Ситония нищо не прилича по нищо на Катерини, споко.

# 588
Отивайки към пиратската кръчма, гпс-а ни даде път през Елеа. Влязохме и повъртяхме - комплекс извън града, едноетажни постройки, зеленина. Стори ми се, че е и на наклон. Не знам какви са отзивите, но на мен определено подобна откъснатост не ми харесва. Хубавото е, че е на 5 мин. с кола от пиратската кръчма, която е супер, но ако си всеки ден там би писнало.
Гледам, че пиратската кръчма се е сдобила с още почитатели  Mr. Green Peace
Звънче, как са цените?

п.п. Аз също не бих се забила на такова място - визирам хотел Елеа.  Naughty

# 589
  • София

Mеичка, Ситония наистина по нищо не прилича на Катерини, както и писах по-назад  Simple Smile
Мисля, че ще си изкарате супер през септември, а и цените тогава са доста по-ниски..пробвай да поразгледаш Никити, Каламици, Сарти, Вурвуру...много са селцата, да не ги изброявам, но като цяло на Ситония наистина е зелено, с чисти води и много красиво  Heart Eyes

А студия има много, просто трябва човек да се порови и да поразгледа...

Звънче, а как е плажа в Неа Потидеа?

# 590
Момичета малко help  Praynig
"сглобявайки" една лека септемврийска петневка големия ми син /19/ заяви, че много му се ходело в GR и щял да дойде с нас, но ако можело да не е на Халкидики, че там вече сме го водили и по 3-те ръкава  Wink та сега съвсем ми обърка плановете  #Crazy хем ще ни трябва по-големи помещения, което води до допълнителни финанси  Rolling Eyes хем се почва ровене наново....гледам за Катерини или около Аспровалта, че за 5 дни мъж ми не му се бие път по-далеч, ама и двата района  са ми тотално непознати....ще съм благодарна за всякакви идеи и препоръки   Peace

# 591
  • София
*2K*, района около Солун и преди ръкавите не ти ли харесва.. той също е наблизо... Rolling Eyes

# 592
*2K*, района около Солун и преди ръкавите не ти ли харесва.. той също е наблизо... Rolling Eyes
ако имаш нещо конкретно на ум, свиркай, че то и там ми е също непознато  newsm78 като изключим Hyatt, където бяхме за уикенд миналия месец, но пък ми е скъпичко за 4-ма  Rolling Eyes та дори и през офертата на един колективен сайт  Joy
... досега рових и за около Кавала, пуснах сума ти запитвания и ще го мисля.....приемам съвети и препоръки за изпитани хотели/студия в близка Гърция  Wink

# 593
  • София
Имам предвид хотел Golden star - Peraia, major suite. Почивали сме заедно със сина ми там две лета. Ако проявяваш интерес, апартамента се предлага само на запитване на сайта на хотела.

# 594
  • с/у ОколоМръсТното
или около Аспровалта,

била съм в Катерина'с хаус... http://www.greek-hotels.ltd.bg/03-Thessaloniki-001.htm
Но студиото няма да ви побере, мисля че сте си за стая с 4 легла.
Иначе в дворчето има барбекю, собствениците са много готини възрастни хора. Владеят перфектен немски език. Тихо и спокойно е, близко до плажа... Но мисля, че на Ставро е по-хубав плажа.

# 595
  • София (Възраждане)
Включване от Никити Mr. Green, главно за тазгодишно инфо относно обстановката с бубулечките, преди време доста се обсъждаха тук, и за да успокоя планиращите почивка в градчето. Оси на плажа няма, видях една впрочем, но до този момент - два дни плажуване - няма проблем. Комари също мога да кажа, че няма, дано не греша за остатъка от почивката ни. Ако пък ги пъди нашия репелент, препоръчвам го - масло от цитронела.

# 596
  • софия
Гледам, че пиратската кръчма се е сдобила с още почитатели  Mr. Green Peace
Звънче, как са цените?
Wink
 Hug Ако не беше твоят пост нямаше да я знам.
Цените са нормални. 6 човека (4 възрастни, 2 деца) здраво похапнахме (супа, салати, калмари, октоподи, риба, рицина, безалкохолно) - около 90 евро. Порциите са големички, а "пиратът"  Wink си готви, минава по масите. Мисля, че има украинска жилка.

Звънче, а как е плажа в Неа Потидеа?
За съжаление не знам. Ходихме там на вечерна разходка и дори не разбрах къде е Embarassed

# 597
  • Пловдив / София
Къде е тая пиратска кръчма, простете за невежеството.  Blush

# 598
  • софия
Къде е тая пиратска кръчма, простете за невежеството.  Blush
След Никити е. Ето. За съжаление, аз не мога да дам по-ясни указания. Оказа се, че в нашия гпс я имаме като интересно място за посещение. И малко снимки (не са мои. От нет-а са.).

Забравих да напиша: палатката за плаж, на която толкова се радвах не ни свърши работа. Голяма сауна ставаше като я сложим, а и трябваше да я въртим по слънцето. Иначе лесно се сглобява/събира. Два пъти я пробвахме и до там. Ще видим за какво и кога пак ще я ползваме. Чадърите си остават най-подходящата сянка за нас.

Последна редакция: вт, 07 авг 2012, 10:01 от zvanche

# 599
  • София
Отзиви за този Хотел
http://www.reyma.bg/index.php?option=com_content&view=articl … 23&Itemid=867

И нещо не мога да се ориентирам, това м/у Никити и Неос мармарас ли е или е след н. Мармарас, а от рейма са много "отзивчиви"

Общи условия

Активация на акаунт