На море в Гърция - 9

• 115 010
  • 746
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте, някой ходил ли е ето тук: http://www.toronibluesea.com/bg/rooms_studios.php
Това е на Халкидики, Ситония.
Ще се радвам да споделите каквито и да е впечатления, а междувременно се връщам назад в темата да чета.

# 241
  • Варна

По-скоро си мисля, че в Никити ще ви допадне - има и кафенета и някак доста повече живот от Порто Куфо - и все пак си е адски спокойно местенце. Плажа е много добър, а около Никити са и едни от най-хубавите плажове на Ситония.

Сарти ви е другия вариант, но там си е доста по-шумно. Обаче си е страхотно селцето, а щом децата са и по-големи мисля, че не би трябвало да е проблем. На мен Сарти ми е слабост  Heart Eyes

Вурвуру е супер спокойно, но мисля че и на вас и на малките девойки ще ви е доста скучно там - то е по-скоро вилна зона, без център, и ходят основно семейства с бебета и малки дечица.

А аз защо съм останала с впечатление от коментарите, че Никити и Вурвуру са някак по-оживени от Сарти?
Може ли в рамките на един ден да се отиде от Сарти до Никити и Вурвуру и да се включи и разходка с корабче до о-в Диапорос и Синята лагуна или о-в Амулиани. Кое е за предпочитане?

Аз имам фобия от оси. Нещо като спрей против оси има ли?

В тази връзка, ако имате желание, може ли да споделите някои неща, без които не тръгвате за Гърция, или пък нещо като кратки съвети за начинаещи? Simple Smile

# 242
  • София
Такааа, ние се завърнахме и се записвам чак на 17та страница Simple Smile

# 243
Keit,
Вурвуру не е оживено въобще Simple Smile няма дори главна улица, място за спокойна пасторална почивка.
Никити, Сарти и Неос Мармарас са градчетаТА.
Останалото са малки, тихи селца Simple Smile

Относно осите - най-добра работа за мазане върши амонячен разтвор. Много е евтин и можеш да го купиш от аптека, в която се приготвят екстемпорални лекарствени форми. В Кипър съм си купувала готово стикче с амоняк, като нашия аутан (че там има много зли гадини), от супермаркета. Но в България такова нещо няма, в Гърция не помня да съм виждала също.
Някой по-горе каза, че фенистил веднага след ухапването върши работа, за мен това мазило е безполезен и скъп рекламен хит.
Ако си доказано алергична, носи си антихистамин на капки, например Ксизал. И дано не ти се налага да използваш никое от тези средства Simple Smile

За разходките. Ако сте отседнали в Сарти, няма проблем да обиколите Никити и Вурвуру с кола за 1 ден, но да включите в същата разходка и корабче, ще е амбициозно.
Единият вариант е - отивате сутринта до Вурвуру, наемате лодка и оттам до Диапорос и лагуната.
Другият, за Амулиани, за друг ден - хващате пътя през Агиос Николаос и Пиргадикия до Трипити (след Йерисос) и оттам на всеки 30-60 минути има ферибот за Амулиани, цената е 2 евро за пътник. Колата я возете само ако смятате да прекарате целия ден на острова и да пообиколите плажовете.
И двата маршрута си струват, просто ги направете в различни дни Simple Smile

Последна редакция: пн, 23 юли 2012, 12:51 от Параход

# 244
  • София
Да се включа и аз в темата от последните страници - в Сарти кьорава оса не видях Laughing Чак се чудех какви са тези преувеличения за комари и оси в Гърция - комари имаше не повече, отколкото у нас, оси както казах - не видях въобще. Може и да съм имала късмет, не знам, може и да е било заради това, че беше все още юни Rolling Eyes Детето на прителката ми го жилна оса на връщане - в Сандански ooooh! Намазахме веднага с Фенистил - само леко се зачерви, не успя да се надуе много. Иначе след ухапване от комар, аз лично от Фенистила не виждам абсолютно никакъв ефект.

П.П. сега се сетих за една оса на Ориндж бийч, която искаше да ми пие от колата. Това е - една оса!

# 245
  • sofia
 Осите по мои наблюдения се явяват през август по някое време - не само в Гърция, но и тук. Чат-пат някоя може и да се мерне, но като цяло дори и аз, която имам небивала фобия от всякакви такива твари и тичам и подскачам като същински атракцион - за толкова години не съм имала никакъв проблем.

# 246
Bomboto,
и аз никога не съм имала проблем, даже не съм ги забелязвала. Комари винаги са ме хапали със стотици (явно съм им вкусна Simple Smile, дори и в България ме намират редовно), но за осите само четях и се чудех дали е преувеличено.

Но тази година - през юни, по външните душове беше някакво чудо. И по плажовете. Както се бях оплакала, дори ме ужили една на терасата Simple Smile Мястото беше Парадисос край Мармарас, в случая, но и на други места имаше.

Veti_D, имаше отзиви за Торони блу сий, писани в началото на лятото, както мисля и 1-2 от минали години. Ако не излизат с търсачката на форума, пусни в гугъл ключовата дума + bg-mamma.

# 247
  • София
Такааа, ние се завърнахме и се записвам чак на 17та страница Simple Smile

Eeee, pontes, кажи откъде се върнахте?  На Лефкада ли бяхте или бъркам нещо. Знам, че посещавате интересни места. Разказвай...

# 248
  • Sofia
Момичета малко страничен вьпрос или по скоро по различен Mr. Green
Какви са цените на октоподи и морски дарове от пристанищата или там кьдето седят рибарите и продават прясна риба.Наумила сьм едни спагетки с октопод.Просто ориентировьчно и на рибките за керемидки Joy

# 249
За спагетките ще трябва бейби октоподи да си вземеш Simple Smile

...иначе по помнене и цитиране на цени хич ме няма...

# 250
  • София
Belinda, не са преувеличения - за месец юни и аз съм чела, че оси почти няма, но ние винаги сме ходили юли-август в Гърция. През юли ги има, но не се забелязват чак толкова, но през август на Сарти особено, беше доста зле.
Пак казвам - всеки си преценява различно каква му е допустимата бройка оси/комари, но не може да се каже че еди-кой-си си фантазира щото аз пък не съм ги забелязала...Все едно аз да коментирам за комарите, че някои от момичетата преувеличават само защото мен там не са ме хапали - ще бъде доста некоректно. В БГ ме хапат на поразия.
Чета как доста народ се оплаква от комари в Гърция, но и през акъла не ми минава да размахвам пръст и да обяснявам наляво и надясно как АЗ не съм видяла комари и следователно, който е нахапан силно си преувеличава  Rolling Eyes

И с това наистина се надявам да приключим дискусията за осите и комарите в Гърция, просто няма смисъл да разводняваме хубавата ни тема  Simple Smile Важното е да си почиваме добре по гръцките плажове и това е  Hug

# 251
  • София
И аз евентуално от 2.9 ще се присъединя към форумската среща в Никити. Стига да се съгласи и ММ довечера.

От Гърция купихме Moustipik и after nip, първото е гел за деца, за ухапване от комари, оси и медузи. Второто за ухапано от комари - ползвахме това, ефикасно е, но бързо свършва  Mr. Green . В аптеката в Керамоти имаше доста неща, тип репеленти, за всякакъв вид насекоми. Имаше и с амоняк, но аз го избягвам заради децата.

# 252
  • София
Спокойна, къде ще сте в Никити? Благодаря за инфото за репелентите, тези не ги бях чувала.

Мен тук в София комарите жива ме изяждат навън, но откакто слагам гривна и се преродих, нямам нито една пъпка  Simple Smile На детенце слагам от лепенките и също са без грешка.

# 253
  • София
Спокойна, къде ще сте в Никити? Благодаря за инфото за репелентите, тези не ги бях чувала.

Мен тук в София комарите жива ме изяждат навън, но откакто слагам гривна и се преродих, нямам нито една пъпка  Simple Smile На детенце слагам от лепенките и също са без грешка.

Във Филианна, благодарение на СКО   bouquet . Само да ми одобрят офертата довечера и да ходя да превеждам парите. Гледам, че са в EFG, ще питам утре като техен клиент колко ще ми излезе.

И нас комарите в БГ много ни обичат. Хапят ни постоянно. Но никога такъв сърбеж дни наред не съм получавала, както като ни хапаха тези в Керамоти. Но и там беше вечер за 2 часа. След 4я ден, всичко ми имаше вкус на Аутан. На плажа в Керамоти също имаше доста оси, а също така и щипалки /тях не сме ги обсъждали  Joy / но не е било проблем. Силиконовите гривни не ни свършиха никаква работа. На децата втория ден само ушните миди не бях намазала, там ги изядоха гадовете. А моя смел мъж не се маза, ядяха го през дрехите  hahaha

# 254
Цитат
Относно осите - най-добра работа за мазане върши амонячен разтвор. Много е евтин и можеш да го купиш от аптека, в която се приготвят екстемпорални лекарствени форми. В Кипър съм си купувала готово стикче с амоняк, като нашия аутан (че там има много зли гадини), от супермаркета. Но в България такова нещо няма, в Гърция не помня да съм виждала също.

Има със сигурност, купували сме и не е скъпо, май около 2-3 евро.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт