На море в Гърция - 9

• 115 016
  • 746
  •   1
Отговори
# 420
  • София
От три дни се каня да пиша, но все не ми остава много време.

Върнахме се от Кефалония, където изкарахме една приказна седмица и мога да кажа,че съм  Heart Eyes в този остров!Това е едно от най-дивите и красиви места, на които съм била в Гърция.Била съм и на Корфу, минахме и през Лефкада,но Кефалония е много, много различна.
Островът е доста голям, плажовете са най-различни от ситен пясък през дребни камъчета  до по-едри такива и нито един с един не си прилича и всеки за себе си е много, много красив.
Бяхме и в пещерата Мелисани - невероятно красиво място!
След Кефалония бяхме за 5 нощувки в къмпинг Арменистис на Ситония в т.нар. mobile homes.Ще бъда честна - не ми хареса.За първи път в Гърция попадам на плаж,на който няма нито един чадър и шезлонги.Гърците редят чадърите си по плажа буквално един върху друг и всеки иска да е до водата и в един красив момент е трудно да стигнеш до морето.Шумно, ужасно шумно!Противно на всяка логика вместо през деня бара на морето да озвучава плажа, това се правеше през нощта, дори в съботата продължи до 4 часа.Спането просто дори на затворени прозорци и климатик беше невъзможно.Водата в бунгалата едва течеше в моментите след връщане от плаж.Дори за първи път видях опашки пред тези бани за хората от караваните и палатките.Като сравнявам с Талата - нищо, нищо общо!

Ето и две снимки от Myrtos beach на Кефалония, които с помощта на Параход ще кача тук,за което й благодаря  bouquet

Последна редакция: сб, 28 юли 2012, 17:44 от veka

# 421
  • В полето, под тепето.
Чудесни снимки! Laughing Аз на скоро гледах филма за капитан Корели и също се влюбих в острова. Плажът ми прилича на този от филма newsm78
Жалко за втората част от почивката  Hug, аз се зарекох да не стъпвам повече през автуст на море.

# 422
  • София
Спомням си, че скоро някой каза, че е хубаво да имаме обувки за плаж.... За Никити ли беше?

Охххх, чета ви, гледам снимки и нямам търпение вече, а има още месец....

# 423
  • София
Veka, още след предния ти пост намерих страницата за Кефалония във Facebook. Уникални неща се предлагат там. И вашето място изглежда страхотно.
Аз мисля догодина да се ориентирам към Кефалония, но по-скоро мисля да се настаним в южната част до пясъчните плажове, а и да го съчетаем със Закинтос по възможност. Препоръчай някои от хубавите южни плажове, моля те.

# 424
  • София
Veka, още след предния ти пост намерих страницата за Кефалония във Facebook. Уникални неща се предлагат там. И вашето място изглежда страхотно.
Аз мисля догодина да се ориентирам към Кефалония, но по-скоро мисля да се настаним в южната част до пясъчните плажове, а и да го съчетаем със Закинтос по възможност. Препоръчай някои от хубавите южни плажове, моля те.

dechy, не съм обиколила всичките, но на мен много ми хареса на Кси Peace
Колкото до онази страница на Кефалония във фейсбук, там има неща за всеки вкус, всеки джоб и всяка претенция Peace, трябва ти само желание да тръгнеш натам  Simple Smile

Чудесни снимки! Laughing Аз на скоро гледах филма за капитан Корели и също се влюбих в острова. Плажът ми прилича на този от филма newsm78

Точно това е плажа, а другия е Антисамос, но той е много различен от Миртос Peace

Последна редакция: нд, 29 юли 2012, 02:15 от veka

# 425
  • София
Спомням си, че скоро някой каза, че е хубаво да имаме обувки за плаж.... За Никити ли беше?

Охххх, чета ви, гледам снимки и нямам търпение вече, а има още месец....

За Никити според мен няма да ви трябват обувки за плаж. На плажа пред Дафни имаше малко камъчета на влизане във водата, но бяха направени и пътеки между тях. Не е болка за умиране и чак обувки според мен не са необходими.
И аз чета и мечтая.
А току що даваха Капитан Корели и съвсем се размечтах. 

# 426
  • София
Момичета,аз не съм ходила и се чудя за една екскурзия до Йонийските острови в началото на октомври.Имате ли представа какво е времето примерно 1-10 октомври?Все си мисля да не вали и да ни развали екскурзията.

# 427
  • София
Колкото до онази страница на Кефалония във фейсбук, там има неща за всеки вкус, всеки джоб и всяка претенция Peace, трябва ти само желание да тръгнеш натам  Simple Smile
И аз него си бях набелязала от прочетеното в нета.   bouquet Той е с червения пясък, нали?
От другата страна на залива, около столицата Аргостоли също има разни пясъчни плажове - Макris Gialos и Platis Gialos, но ми се струват по-обикновени.
Инка, била съм около 22-25.09. миналата година на Лефкада и времето беше перфектно, а водата много топла. Но то си е до късмет. Преди да отидем ние беше валяло, имаше големи локви. А през октомври много намаляват и фериботите. Между островите почти гаранция, че няма да работят (само от континента до островите и то нарядко).

# 428
  • София

Може ли линк към страницата моля     bouquet

# 429
  • София
И аз него си бях набелязала от прочетеното в нета.   bouquet Той е с червения пясък, нали?
От другата страна на залива, около столицата Аргостоли също има разни пясъчни плажове - Макris Gialos и Platis Gialos, но ми се струват по-обикновени.

Знаеш ли за мен няма обикновен плаж, аз затова написах всичките са различни и красиви сами по себе си.Да не говорим,че мен ме впечатляват красиви детайли - примерно на Кси имаше невероятно оригинален душ  Laughing Отделно единият ден бяхме на плаж между Скала и Кателиос, където е защитена зона от строителство, заради костенурките Карета-Карета, които живеят там, обаче аз не знам защо не направих нито една снимка.Там пък влизаш в морето и буквално на 50 метра от брега е все още плитко, а отсреща е Закинтос  Heart Eyes
На Антисамос пък влизаш на 3 метра от брега и става много дълбоко,но водата е кристално чиста, плуваш с огромни пасажи риба,не рибки дребни като тези по бреговете на Ситония и отсреща Итака Heart Eyes
На страницата на Кефалония има много снимки на всички плажове.Аз съжалявам,че времето не ни стигна да отидем и до Петани,но пък това е повод да се върна там когато имам възможност Peace

# 430
  • София
 тодоричка , заповядай https://www.facebook.com/#!/Island.of.Kefalonia     bouquet

# 431
  • sofia
Ехеее, и аз за пореден път го гледах Корели. Както е казал поета: great minds think alike Wink Кефалоня, Кефалоняяя, друг път обаче. Първо Корфу за мен!

# 432
  • В полето, под тепето.
Кефалоня, Кефалоняяя, друг път обаче. Първо Корфу за мен!
И аз така! Mr. Green Догодина среща на Кефалония! Joy

# 433
  • София
Отделно единият ден бяхме на плаж между Скала и Кателиос, където е защитена зона от строителство, заради костенурките Карета-Карета, които живеят там, обаче аз не знам защо не направих нито една снимка.Там пък влизаш в морето и буквално на 50 метра от брега е все още плитко, а отсреща е Закинтос  Heart Eyes
Toва много ми хареса  newsm74 Надявам се да го намерим и посетим. A имаше ли костенурки или сега не им е сезона? От Кефалония засега съм ходила само във Фискардо, при обиколка с корабче от Лефкада и много ми хареса.
Тодоричка, заповядай http://www.facebook.com/#!/Island.of.Kefalonia

# 434
  • София
Toва много ми хареса  newsm74 Надявам се да го намерим и посетим. A имаше ли костенурки или сега не им е сезона? От Кефалония засега съм ходила само във Фискардо, при обиколка с корабче от Лефкада и много ми хареса.
Тодоричка, заповядай http://www.facebook.com/#!/Island.of.Kefalonia

dechy, на нас един грък ни подари карта още с пристигането, на която са отбелязани всички плажове, всички забележителности на острова и с нея се ориентирахме много добре.Но аз ползвах помощ и от едно от момчетата администратор на страницата на Кефалония.Той ме попита още в България какво искам да правя там и ми беше изготвил нещо като програма, много съм доволна Peace

Общи условия

Активация на акаунт