На море в Гърция - 9

• 114 800
  • 746
  •   1
Отговори
# 525
Цитат
В booking.com май я няма тая практика - картата служи само за гаранция.

Не е така. И букинг.ком има същите условия. Просто трябва да се чете какво пише под обявената цена - какво включва, може ли резервацията да бъде анулирана и сумата възстановена, в какви срокове се прави това и т.н. Например много често цените са без включена закуска.
Хубавото на бугинг.ком, че е преведен на български и е много подходящ за хора, които не знаят език. 

# 526
  • с/у ОколоМръсТното
И още един въпрос, но не можах да се сдържа - кой е най-хубавия плаж на източния и на западния бряг на Ситония, според вас? Simple Smile

На източния - Sikia i Kalamitsi.
Но не съм била на Кариди и т.н нагоре...
На западния е красиво в Порто Кофу, но плажа не го харесвам. Както и плажа на Торони не го любя.
Има един плаж, който се ползва от хотел Деспотико, ако не бъркам името... Той става. Но е труден за налучкване.

# 527
  • София
Този не го намирам в Booking. , може ли за отзиви и дали си заслужава
http://www.lagomandra.gr/

От темите досега стигнах да извода , че този плаж Лагомандра е хубав. Хотела също изглежда добре, цената е приемлива, за нощувка с закуска и вечеря.

п.п. намерих го в booking-a., не му е хубава оценката.

# 528
Цитат
В booking.com май я няма тая практика - картата служи само за гаранция.

Не е така. И букинг.ком има същите условия. Просто трябва да се чете какво пише под обявената цена - какво включва, може ли резервацията да бъде анулирана и сумата възстановена, в какви срокове се прави това и т.н. Например много често цените са без включена закуска.
Хубавото на бугинг.ком, че е преведен на български и е много подходящ за хора, които не знаят език. 
Благодаря за корекцията, изтрих грешката от поста.  Peace

# 529
Този не го намирам в Booking. , може ли за отзиви и дали си заслужава
http://www.lagomandra.gr/

От темите досега стигнах да извода , че този плаж Лагомандра е хубав. Хотела също изглежда добре, цената е приемлива, за нощувка с закуска и вечеря.

п.п. намерих го в booking-a., не му е хубава оценката.

Rolling Eyes точно щях да ти кажа, че снощи четейки темата за Неа Врасна, попаднах на коментар, че било мноооогооо шумно и "бягат" другаде  Sick

# 530
ЗДРАВЕЙТЕ ИМАМ НУЖДА ОТ ПОМОЩ ДОСЕГА НЕ СМЕ ХОДИЛИ В ГЪРЦИЯ И СЕГА ИСКАМ ДА ОТИДЕМ КЪДЕ ЩЕ НИ Е НАЙ-БЛИЗО ОТ СОФИЯ С КОЛА,ОСВЕН ТОВА СМЕ С ДВЕ КАКИ НА ПО 9 И 10Г И ДВЕ 3 МЕСЕЧНИ БЛИЗНАЧЕТА-МОЖЕТЕ ЛИ ДА МИ ПРЕПОРЪЦАТЕ ДОБЪР ВАРИАНТ НА ПЪЛЕН ПАНСИОН МОЖЕ БИ НО НЕ  И 5 ЗВЕЗДИ-БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО

# 531
  • Пловдив / София
Е, определено на-близо ще ви е някъде в северната част - Тасос, Халкидики.
Пълне пансион в Гърция трудно се открива, но доста често има полупансион - закуска и вечеря.
Разгледай темата, първа страница особено. Има дадени линкове с хотели точно в тези райони.
Разрови се, прочети.

# 532
Ако е с кола на Тасос не е мн подходящо , защото таксите за ферибота , според мен са доста солени и тези пари може да се дадат на друго място. Лично мнение.

# 533
  • София
Ако е с кола на Тасос не е мн подходящо , защото таксите за ферибота , според мен са доста солени и тези пари може да се дадат на друго място. Лично мнение.

Бих казала, без кола на Тасос няма какво да се прави  Wink. Островът е голям и има какво да се види. Ако искаш да го разгледаш - трябва кола. И на фона на останалите фериботи, не е толкова скъп. Въпреки, че темата е "На море ....", едва ли ходим само да се печем на плажа, а и да видим нещо.  Grinning

# 534
Миналата година платихме 23 евро за голяма кола + 2 възрастни в едната посока. Чак пък толкова скъпо не е!

# 535

В нейния случай аз не бих избрала Тасос по друга причина - че е с мн малки бебета. Ако възникне здравен проблем - примерно с бързо протичаща дехидратация, може да е трудно  да се придвижи към голям мед. център, тъй като ферито не върви през нощта.

Бих търсила в Керамоти, Аспровалта и най - далече - Халкидики. Но май само на Халкидики ще намери хотели от нужния тип.

# 536
Този юли , от Керамоти до Тасос плащахме по 20 Евро за колата (по голяма), по 3 Евро на възрастен и 1,5 Евро за дете.
Реално парите за ферибота са колкото едно по хубаво вино на вечеря, или някакво друго удоволствие, от което възрастните биха могли да се лишат (децата не бива да се лишават от удоволствия на морето Laughing) Но за сметка на това имате самостоятелност и мобилност - можете да отидете където ви хрумне, когато ви хрумне. А си струва да се разходи човек из острова и да види различни плажове и забележителности.

# 537
karmelita - това е добър довод. Ние нали сме без деца и това изобщо не го мисля. То и ако хората са от Стара Загора, както пише, най-добре е да се ориентират около Кавала, така няма да пътувам много. Но това изискване за ол инклузив в Гърция си е доста трудно, вярно е че на Харкидики има най-много такива хотели, ама и цените им са доста по-високи.
Защо не потърсите друг тип настаняване - апартамент например? Така ще си имаш кухня, където да притопляш разни неща, ако е необходимо, каките са достатъчно големи да се хранят с вас по ресторанти и таверни. Освен това в един апартамент ще ви е доста по-широко, отколкото в една хотелска стая?!

# 538
  • София

В нейния случай аз не бих избрала Тасос по друга причина - че е с мн малки бебета. Ако възникне здравен проблем - примерно с бързо протичаща дехидратация, може да е трудно  да се придвижи към голям мед. център, тъй като ферито не върви през нощта.

Ох, личи си кой е с малки дечица! Последното, което ще се сетя е това  Embarassed. Да, наистина е много важно. Все пак в Лименас няма как да няма някаква служба за спешна помощ. Административен център е.  newsm78  Дори и Лименария не е много малка и също може да има.

Дано не се налага, но май и при тях Бързата помощ не е от най-бързите. Преди 10 дни познати бяха близо до Игуменица. На плажа турист е получил инфаркт, а линейката е дошла след 1,5 часа, когато вече е било късно. А са били на 15 минути от града, в някакъв голям хотелски комплекс.

# 539
  • София
Ужас, как може линейка толкова да се забави...явно не само при нас е зле  ooooh!

Аз също мисля, че Тасос не е подходящ за почивка с толкова малки бебчета. Добре е наоколо да има спешен център, а недай се боже ако се наложи нещо по-специално - да може да се отиде бързо и до Солун.
Разбира се, дано на никой не му се налага, било то с бебета или по-големи деца, но човек трябва да е подготвен.

Общи условия

Активация на акаунт