На море в Гърция - 9

• 114 744
  • 746
  •   1
Отговори
# 660
Ahat,
Вила Теодора е ОК (тъкмо вчера писах едно мнение за нея Simple Smile).
Във Фанари плажовете са два - градският, който е по-малък, и Паралия Фанари, която е на около 1 км. И двата са пясъчни, широки, хубави.
Кръчми в градчето - по-скоро селце - има, мисля, 4 броя. С нормална храна са, нищо върховно, но и не са лоши.
На партера на Теодора има фурна, откъдето можете да си купите закуски, напитки, кафе.
Иначе в студиата има хладилник и някакъв малък кухненски бокс.
С магазините, обаче, ми се видя не много добра ситуацията  - бях т.г. през май и имаше един работещ минимаркет към Паралия Фанари и един неработещ в центъра на селото (изглеждаше полупразен и полуфалирал, но може да са го отворили за активния сезон).
Комотини, обаче, е съвсем наблизо и там предполагам има големи супермаркети, от които може да се пазарува за готвене.
Единственото, което Вила Теодора няма (поне аз не видях да има, може да е някъде отзад) е характерният за гръцките къщи двор с барбекю. Но пък има wi-fi, което за този регион си е рядкост!!!

# 661
Много се изписа за времето през септември....особено последните страници....
И пак отново - ако всичко е нормално /тоест няма нетипични атмосферни явления/ времето в началото на септември е супер, става за плаж, не е ветровито. Това е нормалното време за сезона, но все пак никой не може да го гарантира.
На Уранопули не съм била на почивка, нищо не мога да кажа.

# 662
  • София
Много се изписа за времето през септември....особено последните страници....
И пак отново - ако всичко е нормално /тоест няма нетипични атмосферни явления/ времето в началото на септември е супер, става за плаж, не е ветровито. Това е нормалното време за сезона, но все пак никой не може да го гарантира.
На Уранопули не съм била на почивка, нищо не мога да кажа.

Благодаря за отговорите. Четох аз, ама повече за островите ставаше въпрос и затова попитах  Embarassed А и да си се успокоя още веднъж  Rolling Eyes

# 663
  • София
Миналата година бяхме с мъжа ми на Халкидики от 21 до 26 септември. Викам си, то е късно, вече сме се пекли веднъж на море и ведъж на планина, та няма да взимам мазила за слънце. Е изгоряхме като филии, времето беше трепач - около 27-32 градуса, а тръгнахме от София в яко проливен дъжд и 10-12 градуса по-ниски Т.
Ние от години ходим от 28.08/31,08 докъм 06,09/09,09 винаги е било много приятно и почти никога не е валяло. Дано времето не ме опровергае и тази година Simple Smile.

# 664
  • София
Времето през септември според мен е различно. Миналата година до 08.10. нямаше лош ден...след това захладня. Но преди 2-3 години бяхме на Переа от 06.09. за седмица...ами почти не спря да вали...Като се завихри някой средиземноморски циклон и няма спиране.

Дано тази година, да е като миналата през септември - с много слънце и приятно моренце. Hug

# 665
  • Пловдив / София
Е, времето никой не може да го гарантира какво ще е. Все пак Халкидики и Тасос, въпреки средиземноморския си климат не са мн. по на юг от нас. Но аз имам полож. нагласа и мисля, че ще е супер. Ние ще сме от 06.09 до 12.09. Без резервация. Набелязали сме 4-5 хотелчета в Никити, които дадоха добри цени и на място ще видим.

# 666
Параход сърдечно благодаря  bouquet изпуснала съм ти коментара-ще го прочета, но много ми помогна с обяснението за барбекю и двор- поне да не купуваме неща за скара Hug Ще гледаме  да вземем сухи вакумирани мезета и ще опитаме местните специалитети и разбира се риба  Peace
И най-вече се успокоих от твоето мнение, че в мястото всичко е ок, защото много набързо ступахме резервациите/ платих ги и нямах време за проучване- а камо ли да ги отказвам и да започвам ново търсене.  newsm10

# 667
Ние бяхме в друга къща във Фанари, но то всичко там е на 1-2 улици - Теодора съм го виждала отвън и в лобито, изглежда ОК, от снимките също.

Коментарът беше на лични, затуй не си го видяла Simple Smile Плажовете със сигурност няма да ви разочароват. Подгответе си репеленти за комари, защото наблизо е езерото Вистонида и има Grinning

# 668
  • София
Дамм, и аз се надявам на хубаво време през септември, дано не вали  Simple Smile

Момичета, след злополучната ми резервация в Латура за която ви се оплаках, сега пак съм се заровила в сайтове  Crazy Иначе още не са ми отговорили на мейла, та засега въпроса с връщането на депозита остава висящ...

Чудя се дали да не мръднем до Неа Скиони - някой по-напред в темата го беше похвалил селцето, но за плажа нищо не се спомена...? Ето това изглежда добре:

http://studios-stellameri.com/chalkidiki/?page_id=20

Другият вариант си остава доброто старо Никити  Simple Smile Загледах се по ето това:

http://www.olivehouse.gr/

Имате ли някакви впечатления...специално на плажа Елиа не сме ходили, можете ли малко инфо да дадете за него  Praynig
Харесва ми, че има дебела сянка там, т.е. няма да се налага да търча след дребната да я прибирам непрекъснато под чадъра.

# 669
Таис,
ами тесничък е плажът на Елиа... те всъщност са два - има и Микри Елиа - тази къща не знам на кой от двата е (иначе и аз съм я заглеждала в нета). Съседните Калогрия, Ковиу и Ай Йоанис - на север и Лагомандра - на юг, са по-хубави. Но са съвсем наблизо. Всъщност сега се сещам, че като тръгнеш по пътя към Никити край морето от Лагомандра, Олив Хаус е точно на него.

Ти искаш да сте непосредствено до плаж ли?

# 670
  • София...........
Момичета, влизам за да ви се оплача  Sad  Моя близка в момента е тук

http://www.halkidiki.com/latoura-studios/index.htm

и казва, че плажа е просто ужасен - целият е в тиня, мръсен, пясък практически нямало...на всичкото отгоре имало някакви стълбове забити около брега и намазани с нафта, и съответно смрадта била ужасна  Sick

Аз съм просто в потрес защото лично и го препоръчах мястото, а и имам резервация за там за една седмица от първи септември...От вчера направо не съм на себе си, ходихме преди три години до това местенце и се влюбих, приличаше на късче от рая...и с такъв кеф преди месец резервирах за цяла седмица...просто не мога да си обясня какво се е случило.. Shocked
Снощи писах на собствениците, поисках си и депозита обратно и се надявам да не се направят на интересни  Rolling Eyes
Лощото е, че сега пак трябва да се ровя и да търся място за септември, а така не ми се занимава...

Divna_, за плажът Ливрохио (Трани Амуда) има писано - дълъг и чист е, водата е кристална, в началото става малко по-дълбока, но после се закрепва на около метър и малко и навътре си е все толкова...Момичетата са много доволни от плажа като цяло, а тази година пак му дадоха син флаг.

Tаис
, това , което си описала по-горе не е ли съседния плаж до Ливрохио?

# 671
  • София
Момичета, сигурно ще ме пратите да чета назад, но нямам време!!
Моля препоръчайте ми хубав all inclusive или HB хотел на Халкидики, много ми е спешно Praynig
Искам да е със собствен плаж, да е голям и да е о/о 100-120 Е на вечер стаята.
Благодаря предварително Hug

# 672
  • София
Параход, да, бих искала да сме максимално близо до плажа заради дребната фурия  Simple Smile

Трябва да можем при нужда да отскачаме с нея до стаята, особено предвид факта, че още е с памперс и си върши работите когато и скимне, тресе я як бебешки пубертет и става много зла при оказана съпротива от чуждо детенце, приспива и се по най-необичайно време, и т.н., списъкът е доста дълъг  Wink То аз и затова избрах Латура-та, щото от вратата до морето са 20 метра, ама нейсе...жалко за мястото обаче, съсипали са го  #Cussing out

Ти с какво би комбинирала Вурвуру, където ще сме първата седмица...с Никити, или нещо на Касандра...и аз не знам вече...

Дивна, плажа Ливрохио се казва още Трани Амуда, ако за това обяснение питаш  Peace
А покъртителната картинка е от Латура - малко заливче наблизо.

# 673
  • София
Момичета, сигурно ще ме пратите да чета назад, но нямам време!!
Моля препоръчайте ми хубав all inclusive или HB хотел на Халкидики, много ми е спешно Praynig
Искам да е със собствен плаж, да е голям и да е о/о 100-120 Е на вечер стаята.
Благодаря предварително Hug

Ако има такъв хотел с горните условия, препоръчайте го и на мен.

# 674
Около тази ценова група са Лагомандра, Вилидж Маре (но в Метаморфози плажът е компромисен според мен), Антигони бийч.

Сега виждам, че и Ekies All Senses на Вурвуру е така. Той изглежда супер на картинка, но нищо не знам за него. Ориентировъчни цени могат да се видят в сайта на Reyma, преди да се пращат запитвания Simple Smile

Последна редакция: ср, 08 авг 2012, 16:52 от Параход

Общи условия

Активация на акаунт