АПРИЛчета'2009!

• 65 996
  • 736
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Извинете, че вече не липсвам, но не мога да не се изфукам. Току що видях, че гадната батерия/бактерия е утрепанаааа!!!!

newsm68 newsm44 newsm68
Видяхте и сметката, значи! Браво на терминаторката. Heart Eyes

# 211
  • Бургас
Извинете, че вече не липсвам, но не мога да не се изфукам. Току що видях, че гадната батерия/бактерия е утрепанаааа!!!!

newsm68 newsm44 newsm68
Видяхте и сметката, значи! Браво на терминаторката. Heart Eyes

Браво!!!!

# 212
Рони, голямо БРАВО и от мен! Знаех си аз, че адашчето е по-голям инат от някаква си бактерия... Hug

# 213
Рони, голямо БРАВО и от мен! Знаех си аз, че адашчето е по-голям инат от някаква си бактерия... Hug
Благодаря на висчки!  Grinning
ДА е жив и здрав д-р Масларски бих казала. Много упорит човек излезе. И робите даже накара да се капят за благото на неговата овнеста приятелка.
 Laughing

# 214
  • София
Ехо, мами, къде сте?
То и аз залипсвах напоследък, но децата направиха едно щафетно боледуване - класическа хрема с малко кашлица. И покрай гледането им и тичане по лекари и зъболекар (за мен) някак не остава време.
Ученикът вече си е на у-ще, засега все още е ентусиазиран. Simple Smile
Градинарката ми и днес си е вкъщи, вчера на контролния нещата изглеждаха добре, та скоро ще я пускам и нея, дано.  Praynig

Иначе да споделя, че беба расте добре - в събота беше 2800 гр., което е супер понеже е минала кг за недоносено бебче.  Heart Eyes И всичко друго изглежда наред. Док. каза, че й е добре вътре, няма проблем по старите шевове, пу-пу. И така ще стискаме още 3-4 седмици, пък ще видим до кога точно.

Как са другите градинарчета? Давайте още лафове, че са ми много забавни. Simple Smile

Рони, какво стана при вас със спането на 2ри етаж? Не си споделяла скоро и нищо за новата къщичка- там ли сте вече?

Маймунка,
как са при теб нещата? Ходи ли на първи преглед вече?

И нещо забавно от вчера. На връщане от прегледа сме в колата с Гергана и за пореден път темата нещо се завърта покрай бебето и аз казвам нещо за "сестра ти", а тя ми отвръща:
 -Не казвай сестра ти, мамо, аз съм "сестра ти"  Grinning (така е чувала да говоря на Емо за нея и все още притежателните не се сеща как се променят  Laughing)
- Е, и двете ще сте сестри, Емо ви е брат, а вие -  сестри. Ако искаш - тя ще е сестриче.
- Не, мамо, бебето ще е много малко, то не става за сестра!  Mr. Green

# 215
  • Бургас
Много са сладки умниците ни  Heart Eyes Браво на баткото!
Браво за коремче, Jiema.  Hug

Ние пак сме болни... От както тръгна на ясла на 1г.5м. се скъсахме да боледуваме и двете. Доста съм си кекава аз, но минаваха някак мимоходом нещата, а сега сме само по лекари и лекари...  Tired

рони, нашите двуетажни легла са тези, но все още имало свободни от другите и не са слагали дечица там.

И да ви призная, че госпожите ми се оплакват от малкото диване, не ги слуша, явно няма никакъв респект към тях. Тя си има изграден режим от яслата, нищо че ходи малко. Не е заради това, но като й направят забележка за нещо тя въобще не им обръща мнимание. Сега започваме да градим авторитета им.  Peace Преди го нямаше това нещо... да не би да е заради това, че и двете са много млади...

Последна редакция: ср, 03 окт 2012, 09:52 от ben78

# 216
Бен, оздравявайте бързичко.  Praynig По въпроса с градината... една от преподавателките ми в унито казва (и аз съм напълно съгласна с нея), че оплакванията на учителките от възпитаниците им е все едно да си лепнат етикет, че не ги бива за педагози. Peace Едно е да насочат вниманието на родителя към нещо определено, но да се оплакват, че децата не слушат. Crossing Arms
На Анито едната госпожа също е много млада и онзи ден казваше на майката на едно детенце: "Всичко е наред, спокойна е, бла-бла-бла...., и само й казвайте и вие, както и аз, че не съм кака, а съм госпожа. Mr. Green
А аз споменах ли, че на мойто Ани и двете госпожи са Анелии? И се шегуваха помежду си, че поне на нея няма да й забравят името. Laughing Joy
Jiema, Рони, Олче, развеселихте ме с изцепките на дребните. Grinning
Jiema, браво на ученика, все така да му е интересно! И Гери скоро да се включи в редиците на "учениците"! Hug  Гуш по коремчето ти за "неставащата за сестричка"  Laughing Heart Eyes, браво за размерите!
Второто ти изречение напълно се отнася и за нас (+ лекар, освен зъболекар за мен  Whistling)
Рони, алилуя!   Hands Clap (за ба(к)терията де)

# 217
Привет и от мен,

Малко се позагубих  Whistling
Браво на терминаторката на бактерии Мария и нейният добър доктор Hug и никакви повече прихващания Praynig
Бен оздравявайте бързичко Hug
Джема много са сладки като говорят такива умни неща, и Дидето казва искам при *майка ти* като говори на татко и, аз много се ядосвам и обяснявам че не се говори така, а се казва искам при мама или майка ми, и че като казва майка ти значи мамата на тати, която е нейна баба, а не нейната мама Joy тя добре мамо и повтаря след мен искам при мама, си след малко пак на ново, и така, аз си мислех че е от двуезичната среда тук, ама явно съм в грешка Mr. Green
Да ви споделя желание на Диди: мамо защо не ми вземете куче? Аз отговарям: ми защото живеем в апартамен и няма място за него, а тя: ми ще го изкараме на терасата и аз ще го разхождам, храня иии такива неща ще правя мамо  Joy при следващият ми въпрос: а кой че му чисти? и Диди вика: аа това ще прави баба  Mr. Green

# 218
  • София
Да се обадя след точно седмица, да не ме издирвате къде съм. Heart Eyes

Нямам много настроение за писане, да не кажа хич, но да си похваля овнЕто, пардон... детето Laughing, че вече с удоволствие си ходи на градина, и даже няма търпение събота и неделя да дойде понеделник, и да си види другарките по съдба.

Прясна изцепка от снощи:
Питам я: Ени, госпожите добри ли са, какво ти казват НА ТЕБ?
Тя: Ш-ш-ш-шт, Елина! (с показалец пред устата) Децата спЯт!!!
Аз: А ти защо не спиш, какво правиш?
Тя: Говори си със Стаси отгоЛе! (колежката от горния етаж на легълцето)
Аз: Е за какво си говорите?
Тя: За момчета!
Аз:  Shocked
Ени: За Митко, БЕ!
 Joy

Последна редакция: чт, 04 окт 2012, 16:25 от ღолчеღ

# 219
То това е хубаво БЕ, Олчеhahaha Те Митковците са много хубави хора. Laughing Crazy

# 220
  • Лудогорието
Здравейте майчета!   bouquet
Ванко вече ходи на градина активно от понеделник  Mr. Green Първия ден плака на влизане, от страх явно. Обаче от следващия ден ходи с желание-ми, че той повечето от децата ги познава-съседчета, деца от яслата... Всеки ден го хвалат, че е много възпитан и нямали никакви проблеми с него. Ако всички деца били като него, групата щяла да е мечта  Heart Eyes Я това го знам уееее  Laughing
На преглед съм на 25,10-едва днес се уговорихме, че доктора е чак във Варна (пак). Гаденето попремина и отвори път на апетита  Embarassed Много се изморявам нещо, остарявам  Mr. Green

# 221
Олче, защо ми събуди детето, пЪрдон овнето с хилеж в 7 сутринта?! Бива ли така?  Joy Joy Joy
В добавка с коментарът на Деси съвсем се разцвилих. Сега Марчето закусва толкова рано и иска да ходи рано на градината заради вас.  Blush
Маймунка, от девойката ще да е умората.  Laughing Браво на Ванко!
Жиемче,  Hug. От днес беше влизането в деветия, нали? Hug Страхотни размери си има сестричката на братчето и сестричето.  Mr. Green
Бен, поредното пожелание за бързо оздравяване ти желая! А това с непослушното дете и мен много ме изненада. Права е Деси да поискаш да узнаеш в какво точно се изразява непослошанието.
(креватите в нашата градина въобще не са толкова обезопасени, въпреки че Мария казва как имали прегради откъм крачетата, главата, крачетата и даже откъм стълбичките им слагали. Когато я попитах дали госпожите така са им казали да ни казват, че има и откъм стълбичката, детето се съгласи с мен, а бащатко й щеше да ме бие, че така подло водя разпита.  Laughing В понеделник не видях да има подобно нещо. Важното е на детето, че му харесва да си спи там, на високото явно).
Мимето, от известно време и мен ме облъчват за истинско куче-пазач на въженце, която сама ще си разхожда. И каквито и да ги крои, накрая все до баба й опираме, като си разясняваме колко важно е добре да се грижи за едно кученце и как ще му бъде ужасно скучно да бъде по цял ден самичко. Но понеже се очертава в новия ни блок само ние да бъдем с плюшен домашен любимец, явно ще търсим компромисен вариант за някакъв не съвсем дребен дзвер.
Иначе и Мария за моя изненада не ми прави живота черен с ходенето на градина. Записана е на всички възможни извънкласни форми на обучение и не мрънка. Само по английски, когато я питах какво точно правят, ми отговори че не знае, защото не й се е слушало.  Laughing
Станала съм ужасна кощрамба напоследък. Единствено се чувам да казвам НЕ. А детето е само малко непослушно. В съвсем приемливи граници.  Embarassed

# 222
Ох и аз се разсмехурках от сутринта  Crazy
Рони, а добре дошла в клуба на Не-тчовците  Blush Това ми е любимата реплика напоследък, а на дреб - "ама защооо???, аз само искам ...."
Ние сме с някакъв странен модел гнойна ангина  newsm78 Няма Т, не го боли гърло, яде като разпран и видимо нищо му няма /пу пу пу/ освен зверски червеното гърло/което дори аз успях да различа като кърваво червено/ и налепи по гърлото. Аз като бях дете от друга гнойна ангина се разболявах  Thinking А отидохме на лекар заради ушенце, в което се чувало като диша, както той каза. То пък су оказа, че съм набутала ушната кал навътре с клечките за ушета  Shocked
 Снощи си разказвахме за смействата , кой чие дете е и чия майка, баща, дадо, племеник е. Беше му много интересно Simple Smile А на мен още повече интереса му. В един момент усетих колко е пораснал и ...малко ми дотъжа за бебешките дни. Но пък беше искрено възторжен, че когато порасне ще стане татко . На моя отговор , че на 4 няма да е още татко не се зарадва, но почти успя да ме убеди , че когат е на 8 ще е достатъчно голям за татко  Crazy
 Днес или утре ще се водим за риба  Mr. Green Хич не ги обичам такива начинания, но заради усмивката на дреб и аз нямам търпение ...
 Бен, бързо оздравяване и вече никакви болести.
 Jiema, много са сладки Герините разсъждения  Heart Eyes хич няма да ти е скучно когато се увеличите Simple Smile
 Олче, радвам се че градинските драми са отстъпили на нетърпението да ходи там.
 Маймунка, нацелувай Ванко и намиляй коремче  Hug
 Рони, не ви честитих за избитите бациликус сополикус  Hug Вече да не си въдите такива !
 За неслушането в градината  Mr. Green и ние не смернай-послушни- чета го в погледите на учителките му  Crazy но не се оплакват. Споделят само по- интересните му постъпки и разискваме стратегии за справяне  Mr. Green енергичен е, както съм казвала, а и нали съм натъпкала ушет с ушна кал- може и на това да се дължи хитрия поглед когатохнещо не му изнася  Twisted Evil За мен е мноо важна обратната връзка, защото по цял ден е там и точно сега е момента, в който трябва и от тяхна и от моя страна дапму се обясни кое е добро и кое лошо. Попива бързо и може да се каже , че за важните неща е разбран. Но едно голо оплакване "не слуша"не би ме зарадвало. Искам обяснение, искам да усетя че отсрещната страна си е размърдала малко сивото вещество и е наблюдавала детето. Те да непса войници. Малко разхвърляно го написах, но съм само на първото кафе  Wink
Още щях да пиша, но ще ви оставя и вие да се включите  Hug

# 223
Ей, стимулирахте ме да се разпиша и аз. Още се чувствам, като караконджул - със зачервени очи, недоспала, без кафе, ама здраве да е!  hahaha

За креватчетата в градината - нашите не са на 2 етажа, ама естествено, са без решетки. А това вкъщи си е с решетки още, само сме махнали 2-3 пръчки, колкото да може да влиза и излиза в хралупата. И оная вечер го слагам да спи и му викам "Искаш ли да махнем решетката?", той вика "Да", аз "Ама да не паднеш?!", а той започва да се хили едно особено хилежно и ми вика "Ми да!". Усъмни ме мене тая работа. Попитах "Ти падал ли си от леглото в градината?", той пак, хилейки се, "Ми да!". Аз  Shocked Shocked Shocked "И какво направи, като падна от леглото?", той "Ми плаЧах!". Явно не е било голяма драма, щом не е споделим своевременно...Но се радвам, че не са на 2 етажа, въпреки, че аз много се кефех в моята детска градина да спя на 2-я етаж. Той се върти много в леглото....

maimunka07, наш'то чааве също е от примерните и послушните. (Пу-пу, да не чуе  newsm36 )
Това, което ме радва сега е, че госпожите разказват много повече за психо-емоционалното развитие на детето. Понеже в яслата, като ги питаме как е, как се държи и все получавахме отговор "Много е послушен, папка, спинка".

poem, как бързо порастнаха, а? И аз от време на време започвам да изпитвам носталгия....Обаче снощи пък през нощта ме събуди 6-месечното съседче отгоре с голям рев и си казах "Абе, не е толкоз зле, че е по-голям вече!"  hahaha hahaha hahaha

Бен, оздравявай скоростно!
Мимето*, скоро не те бях "срещала", радвам се, че намина. Другият път - повече, нали?   bouquet

# 224
Гледам, че за кучета си говорите...
Моето нали е хапано от куче, ама да не мислите, че я е страх от кучета Sunglasses Миналата седмица, както играеше пред блока и сме заприказвали с една майка и виждам Вики в далечината да разхожда за каишката едно кученце Shocked Имаме барче пред блока и сервитьорката си донесла кученцето, Вики й го поискала и тя й го дала да го разхожда Party После не искаше да й го връща, ама кучето беше бая изморено от бягането с Вики Mr. Green

С градината нямаме проблем, както беше и с яслата, понеже много й харесва-много слуша, само дето всеки ден е напикана Rolling Eyes Има си приятелки-Дарко, Митко, Антонио Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт