АПРИЛчета'2009!

• 66 007
  • 736
  •   1
Отговори
# 225
  • Бургас
В яслата всички бяха много доволни от нея, никога не съм имала оплаквания от какъвто и да е било род. Питала съм редовно. Винаги я хвалеха. (В редките случаи когато е ходила де. )
Първо сподели едната госпожа, която е съвсем новата, че Далинка е проявила пълно нежелание да се облича сама, когато всички останали са се опитвали да го правят. Тя наистина е доста своенравна, но това го прави само на мен. До сега, при все че доста хора са се грижили за нея, знам че ги е слушала.
Второ, отказала е да спре да лази цял ден. Тя и като бебе не е лазила. Много обича животните и след последната среща с кученцето на едната жена, която я гледа я имитира по всякакъв начин. Прави се, че е тя. Измисля си всякакви игри. Но това не им го е обяснила на госпожите. Аз ги просветлих по въпроса  Mr. Green
По първия въпрос и обясних че трябва да се помага на госпожите и затова всички дечица се обличат сами и не чакат помощ. По втория й обясних че в детската градина не се приемат домашни любимци и затова трябва да остави игрите на Мишел (така се казва кученцето) у дома.  Wink

Записана е на всички възможни извънкласни форми на обучение и не мрънка.

На нас ни казаха че нямат никакви допълнителни занимания, били малки и неадаптирани. За нея разбирам, въпреки че би й било интересно да се занимава с нови и различни неща. Още повече за всички дечица, които са си ходили редовно на ясла... Не знам. Странно ми стана.

Оказа се, че малчо много обича да си измисля, като я питам за някои неща и тя често започва да ми разправя врели некипели... въображението й веднага се включва  Mr. Green Хубаво е, че я хващам още де, но занапред  ooooh!

Благодаря ви за окуражаването, казват че това се израства, дано е така.  Hug Мисля да потърся хомеопат. Има ли от мамите от София, които са доволни или имат мнение за МЦ Хирон? Ще идват в края на месеца в Бс и обмислям дали да не отидем.

Последна редакция: сб, 06 окт 2012, 10:16 от ben78

# 226
Бени,аз нещо не разбрах,какъв им е проблемът на вашите госпожи!!!4е децата не са робот4ета,егати и да правят вси4ко по команда,още пове4е деца,които сега се адаптират,4е и тръгнали веднага да се оплакват Confused Не виждам изобщо при4ина да се притесняваш!Просто им трябва пове4е време и на Далина и на възпитателките да се нагодят един към друг!

И при нас няма никакви извънкласни занимания,ама тук по принцип си няма!Виж,ако искат могат много 4ужди езици да нау4ат Grinning А всъщност,какви извънкласни форми се предлагат?
Аз много искам да запиша малката на балет,но сега ми е непосилно с времето.

Вери,ама как само ме разсмя
После не искаше да й го връща, ама кучето беше бая изморено от бягането с Вики Mr. Green

Баща ми гледа дребната наскоро за 4ас и половина и после не можеше да диша Mr. Green

Рони,поздравления и от мене,като знам,каква борба е било!

# 227
ben78, нашият дребосък е при хомеопат от МЦ Хирон - Мариана СТоименова се казва. Но само за нея мога да кажа от личен опит, че сме доволни. За другите - нямам идея.  Peace

Мара Подробната, допълнителни занимания в нашата градина има, записахме го на футбол и народни танци. Има още латино танци, английски и карате. Това, че децата били

На нас ни казаха че нямат никакви допълнителни занимания, били малки и неадаптирани. З

..ми звучи, като глупаво оправдание. А пък като почне някой да обощава от типа на "всички деца на тази възраст" или нещо подобно и не знам какво ми става...Децата са толкова различни...А и Прес например е много въодушевен от футбола. Пък от кога мрънка да го запишем на "хоро"..добре, че има народни танци в ОДЗ-то.  hahaha Не знам защо вашата директорка е решила да си спести тези неща... newsm78

# 228
  • София
При нас извънкласните занимания са доста мижава картинка, с оглед, че ЦДГ-то си се намира в село.. и базата е стара.
Вели има мерак хорА да дзУпа Mr. Green, Ени... "да си играе с Дари!" Laughing и да виси при госпожите на пейките, да не изпусне сакЪн някоя клюка..  ooooh!
То ние ОЩЕ родителска не сме имали дефакто.. за да ни предложат нещо конкретно.

ben, не се впечатлявай, наистина, от умозаключенията персоналски. Колко пъти питам една матрона (г-жа на Ени) - как се чувства, с обучителната програма как се справя, има ли желание да се включва в заниманията... И най - вече: има ли приятелчета, играят ли ЗАЕДНО (за навън знам, че се търсят само с Вели..) И тя: Амии, да, детето е спокойно, вече ВСИЧКО си яде, ВСИЧКО сама прави.. И аз: Аз за други неща питам. За социализацията и, т.нар.? Щастлива ли е? Не дали яде (за това нямам притеснения  Laughing) Г-жата пак - ама да, много е добре, преди седеше настрани, и на пейките, встрани от децата Я ХРАНЕХ!
 ooooh! Rolling Eyes Crazy
Ти си прави изводите. Wink

В събота, седи си на тоал. чиния и си гледа пупата:
-Мамоо, момичетата имат пупа да носят бебета ли?
- Shocked
-КаЗи?
-Даа, момичетата имат коремчета, но и момчетата имат.
-Нее, те нАмат.
-Е какво имат тогава?
-ШкембЕта!
Joy Joy Joy

# 229
  • Лудогорието
При нас извънкласни занимания липсват. Едвам успяхме да накараме една дама да поеме малчуганите за народни танци-не искала да се занимава с толкова малки деца.  Rolling Eyes Иначе предлагат рисуване, мажоретки, английски-естествено за по-големите деца.
Оплакват ли се децата ви за други агресивни деца? При нас има един Виктор, който хапел, щипел и удрял по ред на номерата   Thinking Ванко каза, че го удрял по главата докато спи  Shocked Къде са госпожите тогава?

# 230
  • Бургас
maimunka, задължително си поговори с персонала, ако ще и с директора да се вземат някакви мерки.  Confused

no name, благодаря. Тя няма да е от посетителите за съжаление.

Днес имахме втори фал-старт, уж е оздравяла, ама не съвсем, само като я видях ми стана ясно.  Outta Joint кога ли ще оздравее напълно?  Crossing Arms

Поне хвана купона в детската им градина днес.  Wink Снимките от спалнята и занималнята са на нейната група.  Heart Eyes

Последна редакция: пн, 08 окт 2012, 22:40 от ben78

# 231
Къде са госпожите тогава?
Обикновено пият кафе и си говорят Whistling Задължително обърни внимание, може наистина да не са видяли.

Както си играят вчера с баща ми изведнъж изтърсва: "Искаш ли брак с цел бебе?" Shocked Joy От коя ли реклама го е чула hahaha Да не говорим, че откакто ходи на градина и явно пикаят заедно с момчетата е отново много актуална темата за "чурите" Blush Все гони баща си да го хваща там Crazy

# 232
Добро утро мойте тайфунки тръгнаха на градина и Мади получи пристъп точно на петия ден  Twisted Evil
тази година по лесно ги преодолява стояха в къщи само 1 седмица и въпреки че още не беше напълно добре тръгнаха отново. Засега се чувстват добре.
При мен няма нищо ново продължавам да си търся работа, тайфунките са си все толкова диви правят много бели но и къщата ми е пълна Joy
Ние вече сме на тема зима и Дядо Коледа разговор между Ники с мен
– Мамооо кога ще дойде Дядо Коледа
– Защо
– Не изтърпям да ми донесе лаптопааа ама лозоф  Joy
Бен много ви е хубава градината. Що се отнася до госпожата тя излиза от 4 група където всичко могат ще си припомни че наште са на 3 годинки а не на 6. В този ред аз като ги взимах първия ден г–жата каза че децата нямат навици аз Какви ? Не искат да си преместят столчето от масата в кръг на килима аз се учудих и питам Никол ли ? тя Не Мади . Лека полека различията се изгладиха и сега всичко е наред групата ни е горе долу 50 на 50 момичета момчета от всеки пол си имат по един побойник  ooooh!
Целувки от нас за вмсички априлчета  Hug

# 233
  • София
Да се обадя, че малко се загубих.
Бен, и моите деца са при Мариана Стоименова - баткото вече почти 3 год. Много съм доволна. Има една по-младичка докторка - Деница Пунева, която се е обучавала при Стоименова, не е толкова натоварена, но лични впечатления не мога да изкажа. При спешни случаи сме попадали при дежурни - по този случай, не бих ти препоръчала двамата мъже от екипа - Енчо Николов и Бечев. Не че тогава не бяха адекватни, но някак по друг начин възприемат нещата. Разбира се, всичко това е лично субективно мнение. 
Пожелавам ти Дали скоро да е здрава.  Hug И на мен ми харесаха снимките от детската й градина.

Много интересно ми стана темата с домашните любимци. Явно сега е момента, в който се отключва интереса. При нас имаше преди време подпитвания. Сега темата е изместена от очакваното бебе- явно то ще се превърне в домашен любимец.  Mr. Green

Иначе, рони, от 7.10. официално влязох в деветия, но май и малко по-раничко, защото на финалната права момата избързва. Та в това отношение съм спокойна. Само на записа в понеделник док. регистрира 1-2 контракции и ми вдигна дозата магнезий и аз само си стискам палци да изчака още малко, че не съм съвсем готова с подготовките вкъщи.  Blush

Олче, Деси
, много забавен разговор заформихте покрай женските терзания на Ени  Grinning
Деси, дано сте здрави вече всички  Hug

Ще пропусна някой, извинете ме, но беба ми разпъва яко корема и ще ставам.

Хубав следобяд на всички.   bouquet

# 234
  • Бургас
Jiema, точно Бечев ще идва. Запазих час, но все още много се колебая, защото не прочетох добри отзиви за него. Ако имаш възможност пиши ми повече на ЛС.
Стискам палци сестричката да покротува още малко.  Hug

Дани Нетева, и ние сме на темата за Дядо Коледа от сега  Mr. Green

# 235
  • Бургас
Не пишете, но аз пак имам да споделям, дано не се сърдите.  Hug
Жената, която гледаше Далинка от миналия декември, започна лятото работа всеки ден сутрин ( и затова се наложи да го комбинираме гледането с още една жена, по точно баба), а от миналата седмица започна и друга постоянна работа.
Наистина съжалявам, че така се случи, чудесно се разбираха с нея, имаше подход явно, а и Далинка все я търси...
Сега ходим само при бабата, но нещата не вървят добре, тя си е възрастен човек и набляга повече на караниците и заплахите  Rolling Eyes Втория ден я чух ( чаках зад вратата, да видя дали няма да заплаче за мен) и се опитах да и обясня, че не това е начина. Тя омекна веднага за пред мен, но не вярвам че ще промени цялостния си подход. За два три часа на ден, не е имало проблем, но вече нещата са различни. Вчера след като я оставих на обяд да спи там (бях я взела на обедната почивка да хапнем и да се разходим), е плакала дълго време за мен и не е могла да я успокои по никакъв начин... Най-накрая е намерила едно голямо плюшено коте и й го е дала да спи с него. Далинка сега е неразделна с него, това е първата плюшена играчка, на която обръща внимание и казва че се нарича: Мама  Cry
Днес пак сме на лекар, дано от понеделник си е здравичка и да си ходи в детската.  Heart Eyes

Извинете че ви се наоплаквах така  Embarassed

# 236
Бен, не знам какво да ти кажа освен , че ти свалям шапка за хъса, който имаш да се справиш с всичко!   bouquet Много много се надявам Дали да е здравичка вече и ежедневно да си посещава градина  Hug Старите хора имат изграден стереотип на възпитание и трудно се променят, но предполагам след като си й направила забележка вече ще внимава.
 При нас не мога да се похваля с нищо кой знае какво. Случиха се някои гадории, но то не е от нас, а от беззаконието което цари в Бг. Пихме по една студена вода и продължаваме напред...и от сърце пожелах на гадовете /нали прабаба беше магьосница  Mr. Green/всички нехубавини, за които се сетих...та вече официално и аз съм от лошите  Twisted Evil Живи и здрави да сме, след това, което преживях покрай баща си това лято явно съм помъдряла...
 Желая приятен ден на всички! И се усмихвайте повече на пук на есента  Mr. Green

# 237
  • София
Ben, писах ти на ЛС.
Пожелавам ти здраве преди всичко и наситина разговори с бабата - да разбере какви с атвоите виждания по темата. Дано по-малко време се налага да прекарва Дали с нея.  Hug

Поемче, да ви остават лошите работи зад гърба вече. И само хубавини за вашата фамилия  Hug

Много  Hug Hug и на всички ви.

# 238
Бен  Hugне е честно да даваш пари и така да се отнасят с Дали аз на твое масто бих разпитала Дали непринудено какво правят двете когато е с нея и възоснова на това или ще поговоря с нея какво изисквам или ако е много зле положението бих потърсила друг човек
Ние от понеделник си оставаме в къщи Мади ще ходи на физиотерапия вече 1 месец това дете се мъчи да се бори с тая алергия и това ни е последната спасителна сламка  Tired Дано се оправя вече  Praynig

Поемче, да ви остават лошите работи зад гърба вече. И само хубавини за вашата фамилия  Hug

И аз си присъединявам

# 239
  • Лудогорието
Хайде и ние да се разпишем  Simple Smile
Ванката ходи две седмици на градина вече и още нямаме екстри (пу-пу). Един ден ми звъннаха и ми казаха, че му течало кръв от носа, сложили му тампон с адреналин, но много се бил разстроил. И в къщи се е случвало, когато си бръкне в нослето  Rolling Eyes Питах, дали това е проблем, да ходя ли да го вземам-нямало проблем, само да съм знаела  Thinking Има си, обаче, един приятел с който се познават още от яслата. По цял ден се търсели, за да играят и после се скарвали за играчки, та госпожите ги разделяли  Mr. Green Викали си пикльо, некадърник, глупак, негодник , тъпак... Такива думи у дома не използваме-те все още го приемат за игра, но все пак  Rolling Eyes Обяснявам на Иван, че приятелите не се обиждат така и че тези думи са лоши, но нещо не включва за сега.

Общи условия

Активация на акаунт