АПРИЛчета'2009!

• 66 012
  • 736
  •   1
Отговори
# 240
Алекса от 1 месец се влачи със хрема, а Андреа е вече с доказана алергия към дом. прах(или по-точно акарите) и един вид плесен, с който се хранят акарите  Cry преди това бях изнервена и притеснена, защото често не смогвах да свърша всичко вкъщи и се чудих дали ще се потвърдят съмненията за алергия, но сега главата ми просто бучи.Тези акари нямат махане.Трябва всеки ден да чистя и тупам вкъщи, всичко вълнено трябва да се махне, защото задържа прах, трябва да се сменят съответно завивките ни, защото сме с одеала, трябва да се сменят щорите,трябва да се сменя матрака ни, защото е стар, трябва да се мърдат всички мебели за да се търсят и най-малките петна мухъл, ако има да се кърти и замазва наново, както беше правил моя мъж, трябва да направя преподреждане вкъщи, за да си усленя почистването......става въпрос за толкова пари и време.За времето как да е, но другото как ще стане незнам, кога ще успеем да подменим всичко  #Crazy Заради  това, че съм притеснена виждам промяна в поведението на Анито, отделно и от градината изкопирва някои неща.Утре ще ходим при педи да се направи рецептурна книжка за да се вземат някои неща по здравна каса.А да, Др. Мустаков я диагностицира  Crazy Дава понякога часове в Разград, в една клиника, и в петък бяхме там.Сега ще бъде на 6 месечен курс на лечение, после ще видим.Наоплаквах ви се, но ми е толкова жал за Анито, толкова кашля, и това цял живот  Cry Уж може да се лекуват алергии, но сега съм спряла да се ровя из нета, че съвсем ще ми бръмне главата  ooooh! Да оправя първо вкъщи, бюрото сега го гледам- вчера чистих праха, сега пак има.И тя го диша това.Много безсилна се чувствам  Cry Съжалявам, че ви натоварих  Tired

# 241
Аничка,  Hug Hug Hug Дано с всеки изминал месец нещата при Анито да се подобряват. Дано назначената ѝ терапия да даде резултат и да ви се разминават пристъпите. Ти и да излъскваш всичко - детето не може само у дома да седи и все ще попада на всевъзможни вредители. Това ти го пиша не за друго, а да си махнеш малко чувството за вина, което изпитваш. Нещата са като в омагьосан кръг, защото плесенните агенти се чистят и се морят качествено с белина, а белината отваря големи проблеми от алергично естество. Изчакай да видиш дали терапията на доктора ще даде резултат, какъв и колко скоро ще го получите. имате моите много гуш!  Hug Heart Eyes
 (сигурно вече ти е писнало, но е добре да видите какво ще ви даде носния секрет като резултат при Лекси. Родилните ни домове са прекалено щедри на всевъзможни коки-та  Confused)
Жиемче, наминавай по-често моля!  Grinning Предполагам, че кака Гери и батко Емко вече са достигнали до консенсус за името на сестричката.  Heart Eyes
Бен, за съжаление не виждам как точно ще постигнеш обрат в действията на бабата. Над определена възраст стават за компаньони, но не и за гледачи на деца. Ако си има и разни разбирания ... опасна става работата. Много ми се ще да нямата поводи да я ползвате и Дали да бъде здравичка, за да ходи на градина, да бъде сред връстници и ти самата де се чувстваш спокойна.
Дани, и за вас с Мади  Hug. Дано физиотерапията даде резултат.
Маймунка, ти как си? Хората има откъде да се образоват. Когато мъжът ми спре по-рязко, от диагонала му се включва една черна станция и започва да нарежда бисери и брилянти.  Mr. Green
Поемче, не знам какво ти е обърнала доброто с хастара навън, но и за теб голямо  Hug.

# 242
  • Лудогорието
Как да съм Рони... вечно изморена, с променящи се настроения, опитвам да не правя планове много за напред. Страх си ме е  Rolling Eyes Ванко вече ме пита кога ще излезе бебето  Crazy Обясних му, че бебето ще расте и корема ми ще стане голям. Така ококорено ме изгледа  hahaha
Аничка, и от мен голямо  Hug Дано се повлияе положително от лечението  Praynig  Научих нещо полезно за града ни  Wink

# 243
Аничка  Hug и изобщо не се чувствай виновна. Не можеш да я държиш в инкубатор, така че колкото и да е излъскано у вас- в градината , навън...а и където и да е все ще има дразнители. Гадни са тези алергии, но се израстяват често, дано Анито я израсте. Дано лечението се окаже действащо. Сами и аз скоро ще му правя тест,да видим към какво е алергията...не че с нещо ще ми помогне това инфо. Постепенно ще си подмените всичко в къщи, не си блъскай главата как ще стане-знаеш, нещата винаги се случват , по- бавно или по- бързо  Hug Само ти бъди спокойна , акарите ще ги изтребете постепенно. А и с лечението те би трябвало да не я дразнят. Дано хремата на Лекси се изчезне най-накрая , за да е спокойно мъничето  Hug Много  Hug лично за теб!

# 244
Аничка, на една приятелка детето е с такава алергия, ползваше някакъв спрей, с който пръска леглото и където й да отидеше-на лагер, на гости си го носеше. От 2-3 години (тя е вече на 15г.) ползва инжекции, които се бият всеки месец и все едно няма никаква алергия. Трудно е, но не е безнадеждно. Също така съм сигурна, че с хомеопатия и добавки може да се повлия добре и дори излекува. Помисли си, следващия път като идвате във Варна Peace

# 245
  • София
ани4ка, присъединявам се към момичетата.
Нямаш гаранция за непредвидени обрати, колкото и добре да си гледаш дечицата. Особено пък на тема здраве! Я горе главата, ще отшуми всичко. Неприятното е единствено с финансовата част... но ще се справите. Поне, добре е, че знаете със сигурност какво е, и сте реагирали. Hug

Като стана дума за кашлици, Велизарката ми е у дома, вирусът със со*олите естествено не го подмина Rolling Eyes и прерасна в някаква ужасна, лаещо-ларингитна кашлица, не помня скоро да е карал такова чудо. Вече отшумява, а дано, наистина... Praynig Най ме е яд, че болест след болест, не може да се задържи на градина.. а на него специално му е важно. Rolling Eyes
Мацката замина тая сутрин (п'И Митко Laughing) помрънквайки, че "искала още малко да си полежи"...  Rolling Eyes

На всички, имащи нужда от палцестискане, удрям един голям  fingerscrossed, да са здрави наборчетата, преди всичко. Praynig
Много целуФани на малки и голЯми. lovekiss

# 246
Привет и от нас.  Hug
Сватя, гуш!  action032 Съвсем не е задължително да са доживотни алергиите на децата Praynig, аз вярвам, че ще ги израстат. Съчувствам ти за всичко и те прегръщам мечешката! Целувки за двете ти мъничета, дето толкоз много ги обичам! Heart Eyes Heart Eyes
Олче, бързичко да се оправя Вели. Hug Как се справя той в градината, намерихте ли добър ресурсен учител (ако ти се споделя) ?
Анито също ще е вкъщи тази седмица, тази сутрин бяхме при пулмолога. Не е зле, но да речем, че не е и идеално добре и искам да е под наблюдение. Сашо е на градина, недоволен от този факт, но... няма как. Репликата сутринта беше: "Ооо, пак ли това положениееее?" (Само той да е прецаканият, дето е на ДГ)  Whistling Анито пък се тръшка, че трябва да остане вкъщи. ooooh! Тя пък страда заради един Бранко. Mr. Green Еееееххх.... Joy
От "извънкласните" занимания, Анелия ходи на латино танци, а Сашо реши, че е малко да учи немски и пожела да го запиша и на английски. Спорт не ще, защото много се измарял. Laughing Но пък сега съм в процес на търсене на детски футболен клуб, извън градинските занимания. Там нямало да се измаря. Искал да става футболист като порасне, защото не му се работело. Mr. Green hahaha Но това в едно по-далечно бъдеще... Обаче наистина е много запленен по футбола напоследък, като минем покрай някое игрище и започва да гледа като омагьосан, спира да ме вижда, да ме чува, само дебне дали топката няма да отлети към него, че да я подаде на играещите (батковци). Crazy
На мен ми започна сесията и взех първия си изпит (най-трудния) и вече съм "пей сърце", нищо, че имам още четири.  #Silly А след направения и завършен преди няколко дни ремонт на покрива ни, ще се опитам да направя и малък козметичен ремонт вкъщи. Ще шашна Митко по Коледа. Mr. Green Има много влага из всички стаи (вследствие на течове), а това е много, много лошо, особено за Анито. Та тези дни ще се заемам със  загъване с найлони, местене на мебели, стъргане на стени, пръскане с препарати, а за шпакловането и боядисването ще търся помощ. Sunglasses
Тази седмица времето (май) ще е хубаво, пожелавам да бъде уползотворено качествено от всички!

# 247
  • София
Жиемче, наминавай по-често моля!  Grinning Предполагам, че кака Гери и батко Емко вече са достигнали до консенсус за името на сестричката.  Heart Eyes

Ето ме, рони, наминавам Simple Smile. Вчера доктора ми се стресна малко от записа, че се регистрираха 3 силни контракции и ме прати да си лежа вкъщи с повечко магнезий. Като цяло бебка си е голяма вече, но каза, че тя си се чувства добре и може спокойно да си поседи още малко. Та ще видим до кога ще я изкараме. Вчера не можах, но днес послушно лежа. Утре пак на запис и ще видим накъде отиват нещата.

Аничка
, много силно  Hug и от нас. Недей да изпитваш вина - ти си най-добрата майка за твоите деца и правиш най-доброто за тях. Силно стискам ппалци лечението да даде резултат при Анито и също споделям мнението на Вери найс, че хомеопатията може много да помогне в насока алергии. Дано намерите точния път.  Hug

Деси, и на твоето Ани желая да се стабилизира и да може да си ходи при любимия Бранко.  Heart Eyes Hug, а и Саши да не се чувства прецакан. Браво на теб за изпитите и за ентусиазма за ремонтите. Ти си направо супер-мама. Simple Smile

Олче, да ти оздравява Вели и да се завръща в редиците "градинарски" за дълго ви желая. А госпо'ицата с нейния Митко ще я изпапам  Heart Eyes

Дани, стискам палци Мади да се повлияе успешно от физиотерапията и да изкарате по-спокойна зима с редовни посощения на градината.

Маймунка, недей да имаш страхове. Стискам палци след прегледа да се поуспокоиш  Hug

# 248
Здравейте, момичета! HugНе съм писала скоро, но пък редовно ви чета!
При нас няма нищо ново, още сме си тук в София Simple SmileЗасега наблягаме над докторантурите, че сега ни е паднало, малко да дръпнем в тази посока, че то времето си минава.Ния е добре, още не ходи на градина.Исках да мине малко време за адаптация, после се разболя малко/нищо сериозно/, после докато свърши голямата работа за изследванията минаха още 3 дни ooooh!, после се оказа, че в лабораторията били объркали нещо и трябваше пак да я бодат за кръв и така....но се надявам от другата седмица вече да тръгне.
Аничка, звучиш много притеснена, а мисля че не е толкова тежко положението!Ще се оправи Анито, ще видиш че бързо ще го израсте, не се обвинявай, сигурна съм, че ще се намери добро лечение.Аз също горещо препоръчвам да опитате с хомеопатия!Много  Hug Hug Hug!!!
 Hug
МаймункаHug, всичко ще бъде наред!!!
Деси, шапка ти свалям!  bouquetБраво на теб!Сама с 2 деца, изпити, ремонти... HugИ аз ти желая Анито скоро да е съвсем добре и лошите работи да са зад гърба ви!
Олче, скорошно оздравяване и на Вели.Наистина нищо не си споделяла за него скоро.Надявам се всичко се развива чудесно! Hug
Джема, малко остана, почивай повечко!Възползвай се, сега ти е паднало! Simple Smile
Рони, честита изтребена гадост и от мен!Да няма повече! Naughty Hug
Бен, аз също много ти се възхищавам на борбеността и организацията! HugСамо мога да си представям колко ти е трудно!Дано Дали скоро да си ходи само на градина и да не се налага да прибягвате да услугите на тази баба!Според мен един по- сериозен разговор с нея ще повлияе, но зависи до каква степен бабата разчита на дохода, който има от вас.
Дани Нетева, и на вас желая Мади скоро да има подобрение и да забравите вече за тази алергия! Hug
Лека вечер от мен!Прегръдки на всички наборчета! Hug

# 249
Здравейте мамита , ние имамаме малко подобрение след 2 процедури, но ме е страх да се похваля 
Аничка  Hug прекрасно те разбирам ,но светлина в тунела винаги има  не се обвинявай каквото и да направиш няма спасение от прах аз чистя по два пъти на ден и все тая остава ми утехата че казват че ще го израсте и малко по малко с годините ще затихва и пристъпите ще стават по леки.
Деси гушки и за Анито бързо да се оправя та да отиде при любимия  Mr. Green
Маймунка не си спомням да съм ти честитила Желая ти лека бременност и Ванко да е най здравия и щастлив батко  Hug
Джема леж си малко остана  Hug
Аз имам и друг много голям проблем с Мади не желае да се облича, за навън с триста зора и ревове а влезем ли в къщи се съблича от вратата. Вчера се изпокарахме и с моя заради това. Моля дайте съвет пробвах с добро и поощрения и със заплахи нищо аз я обличам тя се съблича TiredНа градината нямат проблем с това.
Приятен ден

# 250
  • Някъде там...
Здравейте, момичета. Отдавна не съм минавала оттук, но ме бяха налегнали големи неволи и не ми беше до писане ама никак. Сега малко по малко нещата си влизат в релси, надявам се за дълго време...
Бандитките са добре, вече първа група в градината. Попаднахме на прекрасна двойка "погожи" в градината, аз съм очарована от контакта с тях, а и виждам вече резултати. Децата са много по-спокойни вечер, не както бяха след яслата преди, сутрин ходят с желание и за един месец научиха мнооого нови неща. Записах ги и на танци в градината, много им харесва, имат 2 пъти седмично. Исках и на плуване да ги запиша, но тях ги е страх от водата и засега се отказах, временно. Хубавото е, че имат басейн в градината. Естествено с идването на есента започнаха и болестите, но засега се справяме повече от успешно с тях - Йоана само едни сополи повлачи 10 дни, Яна всеки петък си я взимам болна, но се оправя до понеделника и не сме отсъствали още по болест от градината. Изкарахме чудесно лято, децата бяха постоянно навън, всеки уикенд на село боси и голи, мокри, басейнче на двора. Ходихме и на море за седмица и две седмици при свекърите, където висяха по 2-3 часа на терасата в басейн също. Та явно сме позиградили малко имунитет + от началото на септември започнах да ги подготвям с по една доза Осцилококцинум всяка неделя и коластра. Яна все още не е направила пристъп, въпреки вирусите, а не пием Сингулар, защото искаме да видим дали ще се справи и без него след като две зими подред го пи. Тест за алергия не сме й правили, педиатърката ни разубеди, че на тази възраст повече можело да навреди отколкото да помогне. Та ще видим какво ще правим по този въпрос ако пак започне да прави астматични пристъпи.

Маймунка, честита бременност. Лека и спокойна да е и с щастлив финал.  Hug

Ани
, не се обвинявай. Каквото можете направете за да ви е спокойно, но наистина средата няма как да стане стерилна за жалост. Най-вече изхвърлете ако имате стари матраци и мокети, ако някъде има плесен да се изчисти. Ние в квартирата имахме много такива дразнители, не знам дали и те не повлияха на Янините здравословни проблеми, сега в новото жилище поне нямаме почти нищо старо. То и ново нямаме де, все така са ни голи и депресиращи стените, но все пари не остават за обзавеждане.  Laughing Пробвай и с хомеопатия, направи консултация с класически хомеопат, имам позната, която успешно си излекува алергия на стари години с хомеопатия.

Джиема, то не останало, леко раждане!  Hug

На всички, които имат нужда, стискам палци!  Hug

Извинявам се, че не мога да обърна персонално внимание на всички, много съм изостанала с новините, а трябва и да поработя.

Последна редакция: ср, 17 окт 2012, 11:09 от Жабче

# 251
  • София
Пак аз  Grinning
Да се отчета, че вчера записът беше добър и са ме оставили вкъщи да си почивам още някой и друг ден. Бебка вече е минала 3те кг, добре е според докитата, дори и да тръгне всеки момент, всичко би трябвало да е наред.  Praynig

Дани, все така да се подобрява  fingerscrossed По другия въпрос едва ли мога да ти помогна - и моята щерка е вироглава. Днес тръгна по блуза с къс ръкав след като не одобри и 3те такива с дълъг, които й предложих... Трудно излизам и аз на глава с нея. Надявам се, че ако учителките преценят ще й облекат от резервните дрешки друга блузка.

Принцеске, Жабче, радвам се, че наминахте и благодаря за пожеланията  Hug

Принцеске, лек старт на Ния в градината - да й хареса и да си намери приятелчета. Пиши по-често какво става при вас.  Hug

Жабче, дано нещата при вас си останат в релси, както пишеш, за дълго. Хубаво лято са имали бандитките - така звучи по разказа ти. Покажи ни и някоя снимка. Simple Smile Чудесно е, че имаш такива хубави впечатления от госпожите в градината им.
Понеже и тази бременност се следих при любимия твой и мой, и може би на още хиляди българки, док. Сигридов  Grinning, се присещах от време на време как споделяше на времето трепети след прегледите при него и се чудех защо не пишеш вече в темичката... Та, добре завърнала се.  Hug

# 252
  • Някъде там...
Джиема, аз си признавам, че много ми липсват посещенията в клиниката, колкото и налудничаво да звучи. Страхотен човек е д-р Сигридов, радвам се, че отново ходиш при него, това си е предпоставка за по-спокойна бременност. Simple Smile

С обличането и ние имаме големи проблеми. Могат вече и сами да се обличат и събличат или поне с повечето дрешки се справят. Обаче докато изберат какво ще обличат, може да брадяса човек. Случвало се е по 3 пъти да се преобличат сутрин преди градина докато майка им изпадне в нервна криза... Предпочитано облекло са роклите - дълги (за мой ужас) и да се въртят. Също и полички. Панталоните и анцузите са недолюбвани и отлежават.  Laughing

# 253
  • Лудогорието
Лелееее  ooooh! Колко съм далеч от тези неща (по повод преобличането). На Иван му е все едно какво ще му облека-стига да не му е некомфортно.  Simple Smile Направо не ви завиждам  Mr. Green
Всички около мен ми пожелават бебето да е момиче  Whistling 
Прегледа ми е другата седмица в четвъртък, днес вече си пуснах отпуска, а вчера си взех направлението. Като не ям ми е лошо, а като ям-резултат + 3 кг. от както разбрах за двете черти  Embarassed Не ям за двама, ама на  Rolling Eyes
Благодаря за  успокоителните и доброжелателни  Hug Ако оцелее ще е инат като баща си  Twisted Evil
Ванката разправя на ляво и на дясно, че ще става батко на момиченце-няма скрито покрито почти  Heart Eyes

# 254
Жабче, крайно време беше да наминеш. Доказана е терапевтичната функция на форОма.  Grinning
Жиемче, брава на девойката! Когато реши да ви се представи, ти явно спешна работа нямаш.  Laughing
Я ме вижте какъв веселяк и добряк съм станала. Само се хиля като ряпа. (ние понеже сме почти на финалната права и вече съвсем сме луднали - и от препускане, и от протакане, и от нетърпение), та могъщо облъчваме Мара с лудостта си. Тя съответно съвсем взе да ни умножава по нула. И аз само "не" чувам да излиза от устата си. Днес поне получих твърд отговор кога ще започне да ни чува. На 7-ми август.  doh Вчера се пазареше, че искала била един ден да ни слуша и един да не ни слуша. Явно сега сме в полугодието на обратното на чуването. Поне за дрехите още не прави проблеми. оставям й по 2 чифта и да си избира. Е, онзи ден искаше да ходи на фризьор, че й било дошло време вече и отдавна не била ходила, но в природата празно няма - аз нямам време да се погледна в огледалото, тя явно е напред с материала.
Почти не я снимам напоследък, но ей на няколко еднотипни снимки -  http://glorimaria.snimka.bg/children/2012.670889.28795084.

Общи условия

Активация на акаунт