АПРИЛчета'2009!

• 65 934
  • 736
  •   1
Отговори
# 120
Благодаря за комплиментите за децата. Heart Eyes
Извинявам се, че съм дала грешен линк към снимките и трябва да се гледат отзад напред. Embarassed
Стиснати палци за майчето ти и оздравяване за всички вкъщи, Олче! Praynig
Рони, и за Мария! fingerscrossed Hug Дано го уморите този гадин вече. Praynig
На poem-ската рибка Самчи - браво! Grinning И пу-пу!

# 121
Явно не им е рано на такава възраст за плуване. Едно съседско наборче се е научило това лято да плува в бебешки басейн без никакви помощни средства-докато гледало батковците за 2-3 дни се научило да плува кроул Crazy

Днес пуснах чревните изследвания, утре смятам да я водя на кръв, но пък таткото ни се разболя снощи от грип и се чудя дали Вики е прихванала от него и дали няма да са кофти изследванията Sad
Какво е това постоянно боледуване на моя мъж направо не знам, скапа се последните 2 години, хем му махнаха сливиците, за да не се разболява повече, че бяха огнище, давам му постоянно имуностимуланти, пие витамини, но лятото много боледува, може би от стреса от работата  Sad

# 122
Здравейте аз от отдавна не съм се включвала но се старая поне  да ви чета  Mr. Green
Деси прекрасни снимки  Hug
Аничка честито ти момиченце   bouquet
Ние бяхме на море Ники беше търнокоп като се окопае не можеш да я видиш  Laughing, Мади и тя но последните два дни от пет влизаше в морето с мен. Като подарък получихме едно ентеро виросче изкарахме го всички в Плевен  ooooh!
Тайфунките  са на вън или на компа играят игри или гледат филм. Сега гледат за Мечо пух на тв че успях да се докопам  Mr. Green Снимков материал нямам че апарата се счупи  #Cussing out
Мади пак е с пристъпи но леки и най вероятно ще ги пускам на градина около 17 септември да я стабилизирам малко. Нямам големи надежди че ще ходят на градина по често от яслата, ама дано ме изненадат приятно.
Аз все още неуспешно си търся работа но не губя надежда
Това е от нас приятен ден на всички

# 123
За стимулиране на имунната система и не само, препоръчвам Шуслерови соли.Те са общо 12 номера, всеки номер отговаря на конкретни проблеми.В момента пия номер 5- за здрава нервна система и съм много, много доволна!Нещо взеха да ми се обаждат стари проблеми Sad
Препоръчвам ги и за малки и за големи!Вери, мисля че това е точно за твоя мъж!
Някои мои близки ги дават на децата си и също са много доволни, не помня обаче кой номер беше за добра имунна система.
Олче, надявам се вече да сте добре и дано това да ви е било за тази година!Стискам палци и аз за майка ти! Hug
Рони, дано и хубавата Мария вече да е добре и да сте се оттървали от гадните неща в нослето.Хубава почивка! Hug
Поем, хайде де, чакаме ви!!! Hug Grinning
Деси, страхотни снимки!Анито колко е сериозна само Heart EyesА малката кукла на Аничка е истински бонбон!Да ги поздравиш от нас! Heart Eyes
Дани нетева, дано тайфунките да те зарадват с по-редовни посещения на градината и да са ти здравички.Успех и с търсенето на работа! Hug

# 124
Принцеске, той не иска да се лекува с хомеопатия, пробва в началото, защото много го карах, но не иска, не им вярва за себе си, въпреки всички доказателства за децата. Шусл.соли са много хубави, но е добре да ги изпише терапевт, имат най-различни схеми и комбинации. Аз пия в момента 4 вида по схема.

# 125
  • София
Very, това последното все едно аз съм го писала. И при нас ситуацията е същата.  Hug За децата ме е оставил аз да взимам решение на тема лечение и макар и с не голям ентусиазъм приема, че ги водя на хомеопат, но дотам... А според мен ваденето на сливиците, въпреки че се води уж премахване на огнището, на практика отслабва имунната система. Покрай всяка хрема на децата, която те изкарват за 5 дена без усложнения, той прихваща и кара дълго и често слиза надолу и стига до АБ.  Confused За известно време пи на Аквасорс антиоксиданта, сега уж някакви комбинирани на Nature's best, но и аз си мисля, че стреса много им влияе...
Стискам ти палци резултатите на Вики да са наред и да  си тръгне на градина, когато трябва, а мъжа ти бързо да оздравява.  Hug

Олче, вие как сте? Здравички вече? Бабче?

Рони, драсни как е по язовира?

Поем, ще чакаме да покажеш някоя снимка на рибката в действие Grinning

Дани, добре завърнали се. Да се похвалиш скоро с работа и здрави момичета, ходещи на градина.  Hug

# 126
  • София
Честит имен ден на всички Сашита, които си имаме в темичката, на Ивки-ния сладур и на Деси-ния батко Laughing, най - специално. Heart Eyes Heart Eyes
Да имат щуро и весело детство, и много да радват семействата си.
Весел празник!
baloni

Олче, вие как сте? Здравички вече? Бабче?

Добре сме, Jiema, благодаря! Heart Eyes
Всъщност, откакто се оплаках, драйфунцел не е имало. Да не ме чуе Twisted Evil.. На мен само ми се гадеше, ама зверски, чувствах се като пребита, а децата само по 2 пъти повърнаха, качествено. Сега наистина им се връща апетитът към храни и дивотии. Laughing

Днес ходихме да видим откога ще го даваме градинари. ЖЗ, от 10-ти. Трябва да събираме а**-та, също, понеже 2 месеца ваканция изкараха. Имам си и други притеснения с баткото, че нали ще е предучилищна, а е със СОП, и трябва бързо да задействаме ресурсен учител... но това не е за тази тема, да не ви товаря вас. Hug
Ени с влизането в двора на градина започна да се разправя, че "децата сега не ги искали на гАдина" Shocked, че "нямало да ходи" и "искала малко още да си почине"... Shocked Twisted Evil ooooh!
Та се подготвям психически, че ще има ревове, но какво да се прави, серт ми е детето. Mr. Green

Дани, принцеска, радвам се, че се обадихте, ако още някой го играе в ролята на "само четящ", да се счита за поканен да се разпише. Hug
Напоследък се чудя с Нани какво стана? Някой има ли инфо за тях? Rolling Eyes

Последна редакция: пн, 03 сеп 2012, 11:30 от ღолчеღ

# 127
Честит имен ден на Саши и бати Саши и от мен! Честит имен ден и на Айси (за каквото и да се сърди майка й, дечицата си ми остават много скъпи - и малките, и големите), а също и на най-прясната именячка Лески! Бъдете живи и здрави дечица, бъдете много , много щастливи!  Heart Eyes

Чудесни снимки отново, Олче! Да ги нацелуваш Щърболан  и Принчипесата!  Heart Eyes
Вери, ако мъжът ти е сринал имунната система заради стресът от работата, не съм сигурна че превенцията под формата на каквито и да са имуностимуланти ще се отразят в очакваната посока. А ако Вики не се разболява след татковите й разболявания, няма от какво да се тревожиш.
Аз ще говоря с директорката кога си искат децата след като се приберем. Но няма как да стане преди да имам някаква визия на проблема с бактерията. (сега се капем и тримата, че и баба й като бакшиш по заръка на добрия чичо доктор).
Жиема, ами язовирчето си е все така хубаво, каквото беше и миналата година. Само дето е имало събор предния уикенд и е  Sick откъм обакана природа. Иначе както и миналата година сме в града, но на 3 минутки пешком от брега на язовира. Хванахме студените дни, а и местните рибарски магазини не бяха зареждали със стръв, та повечко вятър уловихме. (и малко моренце прихванахме. Нашето ме загуби вече съвсем. Човечката реши, че иска да живее вече само на това море.  Wink) Освен, че тази година никак не я влече риболовът, откри нова страст - да яде киселец. Точно като в песента. Как са знаели хората да напишат песента "Мара берЕ киселец", не знам. Обстреля ме със спомен от миналата година, че било имало една лампа, закачена на една пръчка преди, а сега я нямало.  Rolling Eyes

И една смешка,

Ако остане време, ще се редактирам, че успалите се хора се събудиха.  Laughingдокато пътувахме към България вчера. Понеже подслуша, че има бактерия и се разпорежда Гушо (най-любимото куче, което ни е много специално и на нас- големите), да я пита защо ще ходи на лекар. И така Гушо (аз) я пита, а тя отговаря. "Защото лекарят трябва да ми махне батерията. Тя е много лоша и трябва да я махне лекар!!! (интонацията е с възходящ тон  Crazy)
Та понеже е лоша батерията, се сетих че всъщност бактерия трябва да се маха.

# 128
Благодаря много за поздравите! Hug И със закъснение - честито и на останалите именячета! От здраве да не се отърват!  bouquet
Алекса се оказа, че има имен ден на 17 март, сватята ме осведоми днес, когато й честитих със закъснение за вчера.

Рони, за такава упорита ба(к)терия Laughing не бях чувала до сега, какво е това чудо, направо... Rolling Eyes Продължавам с палцестискането за успешно унищожение. Praynig
Дано се е отразила добре смяната на обстановката на всички ви. Hug

Олче, радвам се, че сте добре вече, пу-пу. Hug Страхотен фотоматериал! Heart Eyes Дано Ени блъфира  Mr. Green  за градината и да тръгне с мерак, а не с рогИте напред.
Аз се вълнувам за Вели, за всяка една негова новост и постижение, и бих се радвала да споделяш.  Hug

Дани, присъединявам се към пожеланията на Jiema за здрави дечица и нова работа. fingerscrossed

# 129
Момичета благодаря за пожеланията я стиснете по едно палче, пък дано в сряда и аз да се похваля  Praynig
Олче прекрасни са ти дечицата Никито си е харесала вашия бати, вчера си го приплю че е нейн  Mr. Green

# 130
 Hug Hug Hug
Чета ви аз, но все не се хващам да ви пиша с 1 ръка, докато кърмя  Mr. Green
Споделям ви малко бебешки новости, както и историята ми за раждането (направо копирам от другата отчетна  Blush)
Коликите сер засилиха от 2-3 дена и сега поревава повече, по-често е на гърда и на ръце.Поне сега ми е много по-спокойно, като съм го преживяла, и всичко приоемам по-спокойно.Даже чакам да видя дали няма да се засилят коликите, защото с каката бяха доста сериозни и то доста време.Пъпчетп падна на 11-я ден, също като на сестра й  Heart Eyes Вече започна да свиква да спи на детската площадка, на този невъобръзим шум  Crazy Вкъщи обаче е доста събуждана от сестра си, която още не може да свикне да не я закача, докато спи  Close Незнбам колко наддава, нямам кантар, но и нямам, Слава Богу, притеснения за наддаването(дано си остане така  Praynig) и ще се теглим чак на 1-я месец.Трябваше да й давам подсладена  вода за жълтеницата, но реших да я спестя имай не сбърках, кърмя я често и очичките й са започнали да побеляват.Аз доста по-трудно родих и се възстанових от това раждане  Crazy Уж второто излизало по-лесно и бързо  Crossing Arms В тази връзка ето и разказа за моето "бързо" раждане  Mr. Green
Скрит текст:
В четвъртък(09.08) по обяд започнаха контракции.Изпратих Анито при свекърите и зачаках да станат начесто и по-силни.Вечерта вече бяха на 3 мин, но аз все не тръгвах, притеснявах се да не е пак фалшива тревога.Ударих един чат по скайпа с 2 приятелки, които засичаха с мен  Mr. Green Crazy Няма да забравя колко беше весело и с какво настроение, наййй-после след 23 h, отидох в АГ-то.Приеха ме, а аз този път не си исках преглед преди приемането, защото все пак бях доста часове с болки, а и преносвах(термина ми беше понеделник, 6-и).Прегледаха ме в родилно и изненадааа, 2 см, 50 % скъсена шийка, както вече няколко седмици си ходех  Shocked Сутринта, на визитация, ми назначиха система(с окситоцин, а процедурата я водят ФОТ),  и предполагаха, че ще родя, все пак второродка, която преносва.Към 9 часа ми включиха системата и не след дълго започнаха доста силни контракции, които се отчитаха и на апарата за тонове и предполагахме с акушерките, че ще тръгне раждането.Към 2 часа ме прегледаха(още бях на система, без да ставам, пикае се на подлога  ooooh!) и О, чудо! статуса ми е същия  #CrazyОткачиииих.Толкова лежане и болки и нищо  Close Едната акушерка се смили над мен и говори с лекаря да ми се спре системата.Добре, че бяха двете акушерки, които бяха на смяна, иначе щях да се побъркам.Постоянно си говорихме и шегувахме за кюфтетата, които е трябвало да пържа предната вечер, а аз бях много гладна, все пак нищо не можех да ям, ако случайно започне раждане.В крайна сметка моя мъж ми пържи кюфтета  Joy В събота и неделя нямаше как да ми назначат пак ФОТ, незнайно защо, но и нямаше как да ме пуснат, защото преносва.Изкарах кофти 2 дена, защото в петък вечерта контракциите от системата бяха спрели и аз цял уикенд бездействах и бях като на хотел.Лошото е, че в нашеро АГ в родилно отделение е забранено свиждането и разходките.Бях като в затвор, много депресиращо  Rolling Eyes За моя радост в събота вечерта поне бяха на смяна акушерките от петък(Петя и Милена) и с тях убих малко време.В края на смяната им се шегувахме, че ще ги чакам във вторник да родя, когато са на работа след почивката  hahaha В понеделник пак ми назначиха ФОТ, след преглед, който установи, че статуса ми пак е без промяна  Crazy Контракциите този път бяха по-слаби и на мен вече започна да ми става страшно, защото все пак няма да стоя на системи до безкрай, ще се наложи в даден момент секцио, а аз никак не бях подготвена за такъв вариант, чисто психически.Пролежах си цялата система, над 6 часа  Tired Rolling Eyes,изпратих 3 родилки  Crazy и се почувствах като Рейчъл от сериала "Приятели", която по същия начин само посрещаше и изпращаше раждащи жени, без тя да роди  hahaha Crazy Контракциите ми пак спряха и реших че скоро нииищо няма да се случи.Отчаях се общо взето.Цялото това лежане на система, изтърпяване на толкова болезнени контракции, които не дават резултат, незнанието какво ще се случи, какво ще решат лекарите много негативно ми действаше на психиката.Към 5 часа ме прегледаха и се оказа, че шийката ми вече е на 90 %  Party Няма такава радост за тази шийка  Crazy hahaha Вечерта и тапата ми падна(за която си мислех че е паднала преди няколко седмици  Crazy явно парче е било само) и аз започнах да се шегувам, че бебка чака 14-и за да се роди на рожденния ден на свекърва ми  Mr. Green С нея сме в добри отношения, иначе сигурно щях да стисна кълки да не родя тогава   Mr. Green През нощта имах няколко по-силни контракции, които ме събудиха, но не бяха чести и не им обърнах особено внимание.На сутрешната визитацията се оказа, че разкритието ми вече е 3-4 см  Party Laughing. Лекарката каза "на система, пукате мехура, днес ще ражда". Юхуууу, толкова се зарадвах, развиках се на акушерката- нали ти казах, че ще чакам във вашата смяна да родя  Joy В 10:30 ми сложиха система, започнаха контракции, но слаби, в 11:30 пукнаха мехура, водите не бяха зелени, Слава Богу, и контракциийте вече бяха  #Crazy Раждах  Mr. Green Бебка, обаче беше високо и ме накараха да стана права и по време на напън да клякам, без да се напъвам, за да й помогнем. Тогава разбрах защо толкова жени протестират в полза на естественото раждане.Когато ме приеха ме прегледаха видеозон и казаха, че ще е малко бебето и лекаря от ЖК беше казал даже, че ще е около 3 кг.Лекарката обаче като чу измерената обиколка на главата не беше съгласна(докато ме "бъркаше" по време на поредния напън ).Дойде време за ориване в родилна зала и аз се успокоих, защото с Андреа, това беше най-лесната част от раждането, нея с няколко напъна я изкарах.Обаче това човече ми разказа играта  Crazy Мнооого ме болеше и имах чувството, че никога няма да излезе.Нмяа да го забравя това чувство  Crazy Излезе в крайна сметка (в 12:40)и се разплаках от радост и облекчение.Беше жива и здрава, с доста суха кожа от преносването.Когато я видях за първи път имах чувството, че държа сестра й, голяма прилика.(Сега вече не е така  Crazy).Взеха я за теглене и казаха 3800, 51 см.Аз бях така  Shocked Буквално  Laughing Все пак чаках бебе около 3 кг  Joy Това е била едната причина да излезе трудно, а другата, че не е била в правилна позиция, вместо с лице нагоре, към тавана, излезе с носа надолу.Мъжа ми се шегува, че е като мен, всичко наопаки  Laughing Crazy Мъжа ми в първия момент не ми повярва като му казах, толкова време се шегувахме за това   hahaha А свекърва ми сигурно щеше да припадне от радост като й съобщих новината  Mr. Green Качиха ме при бебетата след 18 часа.Бяха й дали АМ, за това първото кърмене беше към 9.И беше кошмарно  Tired Тя засука веднага, като шампион, обаче не знаех, че при второ дете матката, по време на кърмене, боли повече.Тооолкова силна болка  Confused Прилоша ми от болката и чак повърнах, така ме болеше  #Crazy През следващите 2 дена кърменето за мен никак, ама никак не беше приятно.Успокоявах се с мисълта, че тя сучеше и на 2-я ден ми слезе кърмата.
От първото раждане много по-лесно се възстанових, още същия ден хдех нормално и спокойно.Този път много ме болеше корема и то не само при кърмене, чак на 3-я ден започна да става по-поносима болката.Общо взето това раждане и възстановяването от него бяха доста по-трудни от първото.
Доста дълъг стана разказа, но нали и раждането беше такова   Mr. Green Crazy 
Андреа на моменти сериозно изпитва търпението ми  Rolling Eyes Но нейното си е характер  и фаза, не толкова ревност.Промяна в поведението й преди/след раждането не забелявам съществена, все толкова е своенравна и инатеста  Mr. Green Типичен овен  Wink Радва се страшно много на Алекса, даже редовно я буди  Crazy Гледам да я карам да помага и да я хваля повече, но още се уча как да се пречупя и да не й се карам всеки път, когато сбърка нещо с Лекси, все пак е на 3 г!Обаче тръшканици за това да си пие сока веднага!!!, а не след като се наобядва, като и говорихме, ме вбесяват  Close След като изхвърлих сока истерията беше пълна за половин час  Crazy Най-забавно ми беше, когато ревяха и двете   Mr. Green
Мнооого имам да ви пиша, обаче дълга зове  Mr. Green
Стиснати палци за ... имам чувството, че са за всички ви, май почти всяка има нужда  Rolling Eyes Гушкам ви много, всичките  Heart Eyes
Снимки за не-фейсърите  Heart Eyes

# 131
  • Бургас
Ето ни и нас, вече от вкъщи.
От утре сме по разпределение, аз на работа, свърши не/платената опуска, а Далинка на детска градина. Директорката се е съгласила да ни вземат в групичката, която се подвизава в друга детска градина докато тече ремонта. По случайност тази детска градина(ОДЗ) е и яслата, в която тръгна за първи път на 1г. и половина. Дано има повече късмет сега и да е по-здравичка, защото тогава ходи 2-3 дни и ... да не казвам докъде стигнахме... стиснете по едно палче, ако се сетите.  Hug
Дани Нетева, дано скоро си намериш работа, ще стискаме палци на деня... зная колко е трудно, като си спомня как нищо не успях да започна докато живеехме при майка ми, защото или няма места или съм твърде квалифицирана за мястото.  Peace
Олче, не сме пускали палчетата за майка ти.  Hug
ани4ка, радвам се, че се включи. На мен също ми е много интересно и ще се радвам да споделяш и тук, дано само имаш време.  Hug Hug
Честит имен ден на патеричкина всички Сашита, а и Монита  Hug Hug Да са ви живи и здрави, сладурите!!!
poem, много съм впечатлена! Браво на вас! Все си мислех, че са малки още.   Hug
Jiema, чакаме да се разпишеш и ти.  Hug
Деси, успешен старт на лекциите на теб.  Hug

Успешен старт на всичките ни ученици този месец  Hug Hug Hug

Последна редакция: нд, 02 сеп 2012, 15:32 от ben78

# 132
  • София
Много набързо, да БЛАГОДАРЯ от сърце на всички, стиснали ни палци. Heart Eyes
Резултатите от скенера са и много добри, за момента можем да си отдъхнем. Praynig newsm44 newsm68 omm newsm52  superuu People Angel nuts Drunk

ани4ка, много ме умиляват двете сестрички. Да са ти живи и здрави, прекрасни са и двете.
За изпълненията на Ани.. права си, и с бебе, и без, рогатщината им от км си личи... Twisted Evil Mr. Green Crazy

ben78,  Heart Eyes Hug fingerscrossed

Момичета благодаря за пожеланията я стиснете по едно палче, пък дано в сряда и аз да се похваля  Praynig
Олче прекрасни са ти дечицата Никито си е харесала вашия бати, вчера си го приплю че е нейн  Mr. Green

fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed
Баткото ни е свободен, приготвяй зестрата! Mr. Green hahaha Heart Eyes

Хубав ден на всички ви, дано целият месец да е толкова успешен, както стартира днес за мен. Още веднъж благодаря, че ви има. Heart Eyes

# 133
  • Лудогорието
Момичета, пиша от Токуда.
Ванката все още спи след операцията-вече трети час (пу-пу). Още нямам информация дали всичко е наред  Praynig чакам лекарката да каже. Вчера му протече носа и се изплаших, че нещата няма да стигнат докрай. Обаче нали съм си отряд за бързо реагиране-коризалия, стеримар и ксилметазолин и вече е ОК.
Това е за сега  Hug

# 134
  • София
maimunka07, стискам палци. Praynig
Пиши как е Ванко, като имаш повече яснота.

Общи условия

Активация на акаунт