АПРИЛчета'2009!

• 65 988
  • 736
  •   1
Отговори
# 375
  • Бургас
Олче, Бен, проучете добре дали няма да се набутате страшно много с батерии за подобен фотоапарат.  Peace (Понеже и аз бях решила да взимам подобен на дребната, че даже и купувах такъв някакъв за подарък на брадчеда, та случайно разбрах, че правели по 5-6 снимки и батериите се изтощавали.  Peace
Принцеске, успех на изпита. Щом Ния се корумпира по подобен начин,имаш златно дете.  Hug Heart Eyes 

Дано не е така, вече го бях поръчала, днес го получихме, утре ще го изпробвам, дано издържа, знам ли...

Принцеске, стиснати палци и от мен. Дезире и за теб.  Hug Hug

маймунка,  Hug Hug

# 376
  • Някъде там...
Ние имаме подобни фотоапарати. Не е чак толкова зле положението с батериите, издържат прилично време, но все пак зависи и колко се ползват де.  Peace

# 377
Рая, положението не е като да нямаш да учиш Whistling, стискам палци и съм сигурна, че ще се справиш! Hug
Маймунка, честито пърхане и от мен, така се разнежих... Heart Eyes Радвам се, че са ви харесали меденките. И в нас половината сършват преди да ги затворя в кутиите. Grinning
И на моите деца тържествата в ДГ ще са на 18-и, днес ще им дадат да учат думички (на Сашо поне, за Анито не знам още). Бързичко да минава хремата на Ванко. Hug
Жабче, дано утихнат кашлиците. Confused Анелия също прихваща дивашките настроения на Сашо. Twisted Evil Чудя се как така децата не попиват поне малко от кроткостта на братчето/сестричето, а само дивотията (като се има предвид, че при нас обръщането на внимание на по-шумния и дивия го няма, а напротив - пращам в другата стая  Twisted Evil). Анелия явно си мисли, че ако ми се противопоставя постоянно както батко си, ще изглежда по-голяма. Whistling Вчера ми изтърси, че много, ама ужасно много искала и тя да бъде кака.
Рони, съвсем съм съгласна с казаното от теб, особено след като си написах курсовата работа по Психология на развитието  Mr. Green(по-точно за развитието и психичните промени на децата в предучилищната възраст, 3-7 години). Съвсем си е в реда на нещата всичко - кризите, драмите, провокациите, променливите настроения, налагането, тръшкането. Sunglasses Един ден ще им мине, и ще дойде друго, още по-весело. Crazy Просто сега:
Цитат
...някои хора градят характер в момента и си се борят за място под слънцето.
Аз установих, че кризата на 7-та година е по-ужасна от тази на третата.  Twisted Evil Със Сашо си имам доста интересни преживявания напоследък, последното от снощи е, че след като го взех от ДГ тръгна в друга посока, а не към вкъщи и каза, че съм лоша и не иска да живее с мен (причината беше негова постъпка, за която сам си беше виновен, обаче избухна срещу мен). Shocked Аз това го говорех в пубертета чак.  ooooh! Изобщоооо, скука явно никога няма да има с децата ни...

Бен, благодаря за палцестискането, помогна ми. Свършиха ми изпитите за този семестър, последният беше в събота, голям кеф ми е сега, мързелуване....  Blush
Нацелувай фенката на "Колите"  Heart Eyes, чудни са подаръците!

# 378
  • Някъде там...
Жабче, дано утихнат кашлиците. Confused Анелия също прихваща дивашките настроения на Сашо. Twisted Evil Чудя се как така децата не попиват поне малко от кроткостта на братчето/сестричето, а само дивотията (като се има предвид, че при нас обръщането на внимание на по-шумния и дивия го няма, а напротив - пращам в другата стая  Twisted Evil).

Деси, под обръщане на внимание имах предвид, че като не слуша, все с нея се разправяме един вид.  Laughing И Йоана май се чувства малко пренебрегната.
Днес пак са на градина, продължават да бухат ужасно... Бих ги задържала малко вкъщи, но нямам възможност да отсъствам от работа.  Tired За капак съм в ужасна депресия пак.

Последна редакция: вт, 04 дек 2012, 13:15 от Жабче

# 379
  • София
За капак съм в ужасна депресия пак.

Жабче, две сме. Hug При мен проблемите от друго естество, но да не ти е самотно под слънцето.

Давала ли си им Флудитек? На мой магарОк - Вели, много добре му подейства. Обичайните, дето сме пили - д-р Тайс, Ен ти тус, Стодал и пр., никаква работа не вършеха...А той е като мен, като се разкашля, кашля с месеци, имам чувството. Rolling Eyes
Другото е боров мед.

Последна редакция: вт, 04 дек 2012, 14:14 от ღолчеღ

# 380
Привет и от нас
Маймунка честито пърхане  Hug скоро да се похвалиш и с някое ритниче
Жабче  Hug неприятно е да са болнички
Деси те всички деца така правят явно имат датчик в себе си да прихващат само щуротиите едно от друго. По този повод вчера бяха на градина за пръв път от месец насам и вчерашния разговор в къщи
Никол: Мади е по смела от мен
Аз : Защо така мислиш
Тя: Защото прави всичко първа / разбирайте бели/ и аз се уча от нея
Аз:   Thinking
Ние бяхме в четвъртък на София Мади е алергична от домашнопрахови микрокърчежи, краве мляко, яйчен белтък,соя и ядки.Освен пова и поставиха и диагноза астма лека степен каквото и да означава пова Tired Сега се учим да живеем без сиренце и сладкиши  ooooh!
Това е от нас ставам че Миди ми се сърди

# 381
  • Някъде там...
Флудитек не давам и въобще силно отхрачващи сиропи. За Яна е противопоказно заради астмата, а Йоана повръща от него. То и аз щях да пукна като го пих веднъж, толкова секрети тръгнаха, че щях да се удавя.  Laughing Стодал давам и Тонзилотрен, че сливиците пак са подути.

# 382
  • София
Флудитек не давам и въобще силно отхрачващи сиропи. За Яна е противопоказно заради астмата, а Йоана повръща от него. То и аз щях да пукна като го пих веднъж, толкова секрети тръгнаха, че щях да се удавя.  Laughing Стодал давам и Тонзилотрен, че сливиците пак са подути.

На мен и Вели повлия супер, и детския, и за възрастни. Rolling Eyes Изписаха ни го, защото след същинското кашляне си оставаше една суха непрестанна кашлица, дето ми звучеше направо като тУтюнджийска (за дете! ooooh!) Аз 3 седмици кашлях, ама направо не спирах, а сутрин ми се повдигаше от сухота и напъни.
Бързо да се оправяте, с каквито и да било средства. Hug

маймунка, честити пеперудки в корема. Heart Eyes

# 383
Жабче, правила ли си рецептата с черна ряпа? Сякаш има ефект, също така при Габи имаше голям ефект компрес с ракия на гърдите и да спи така, ама Вики не пожела, ако можеш да ги накараш да спят така Thinking Тонзилотрена действа симптоматично, потиска временно симптомите, по-добре да се даде нещо друго чисто хомеопатично за кашлица. Не знам каква ви е точно кашлицата? Влажна от секрети или суха лаеща задушаваща... Давай също и много чай от мащерка, вместо вода, постоянно. Може да 1:1 мащерка с жиловляк. Ние двете с Габи доста дълго кашляхме, повече от месец.

# 384
Ох, като чуя думата кашлица и косата ми се изправя  ooooh! Няма да казвам, че вече не кашляме... Ние имаме проблем с отоплението. Климатика ни действа и на двамата много зле, независимо дали е идеално чист или чистен преди ден. Опитахме с радиатор- същото- кашляме по цяла нощ. Сега защото сме много специални спим без отопление. Сега се търпи, ама когато стане -10 не знам какво ще правим.  Тонзилотрен давам всеки ден по едно. Това ни е най-спасяващото и за двамани срещу всякакви вирусчета зачервяващи гърла /а ние и двамата имаме проблем с червените гърла/. Ежедневно вечер правим инхалации с физ. разтвор...ей така - за настроение  Crazy .
 Днес получих официалната поръчка към Дядо Коледа : малко роботчета, едно войниче с бяла
Блузка и червена звездичка, китара, пожарникарски дрехи и три пиленца- черни  Rolling Eyes обаче с къщичка, че да има къде да живеят. Днес открихме и коледния сезон- правихме меденки. Самчи много се забавлява, но точно като майка си и той не яде такива неща  Joy Ще чакаме татко му да се върне , че да си отяде на меденки /и без друго от октомври месец ми дудне за тях / .  Утре ще правим и елхата  Flutter  
 Много обичам декември месец и всички подаръци, които се купуват  Crazy , лампичките навсякъде, красотичките по витрините  Heart Eyes Да видим времето каква Коледа ще ни подготви сук във Варна-  бяла и тиха или кално- ветровита  Crazy
 Желая хубава вечер  Hug

# 385
  • София
Бихте ли споделили за Тонзилотрена, схемата, по която се приема?
Може ли превантивно? Rolling Eyes

Черна ряпа за първи път дълбах и пълних за мен, не ми подейства хич.
Желе от дюли, в краен случай компот е много добро за кашлица, също.
Постоянно нещо сладичко, дори сок, небет шекер, ако обичат.
Компреси при нас е абсурд някой да търпи, мазала съм инкогнито с памуче с ракия, върха на постижението е поло или шалче и така да спят. ooooh!

Мойта щерка е била плашена с някакви мишки в детската Rolling Eyes, снощи си оцветява и си нарежда, ооо, като не слушаш, ще ходиш при мишките... и ТИХО. Rolling Eyes
Тази сутрин направо ревна - не искам при мишките, мамо! Confused Само да разбера кой е... перушина ще хвърчи.

поемка, и мен безкрайно ме радват коледните украси и атмосфера, но студа, хич. Тази наша къща, каквото и да правим, и каквито и пари да наливаме във варианти на отопление не е съпоставима с апартамент,  и това ме побърква, отделно. През нощта си става невероятен стуууд, климатици не пускаме, защото освен да плащаме космически сметки за ток, друга файда няма. Още не е дошла, дет се вика същинската зима, а вече нямам търпение да си ходи. Не го понасям този сезон. Sick

Елината за сметка на мен, се радва от сърце на сняг, зима и Коледа. От онзи ден, откакто наваля се пазари да прави снежен човек, тази сутрин замина с плюшен такъв вариант на градина. Имаше го и момента, че не иска да влиза в групата, защото искала "навън при зимата!" Laughing Не е от мен това дете. Laughing

# 386
Олче  Hug " навън при зимата"  Joy  Елате да живеете извън зимата - при дългата есен във Варна  Mr. Green Иначе за къщите...не знам. Едно време живеехме на края на света до плажа в една къща и ...беше прилично топло, особено когато имаше ток  Joy Но пък тук не е така студено като при вас, зимата само когато колата ми не е у ред става -15  Crazy през другото време си е приятно ветровито само.
 Тонзилотрена моята лична и педиатърка на Сами ми е казала от есента да му давам превантивно по едно на ден, а когато е бил вече болен- първите два дена - 2х по 3 на ден, а останалите 1х3 на ден. Но....е факт, че когато му давам всеки ден по едно не ни се е случвало да се разболее от нещо удрящо в гърлото. Дали от тонзилотрена или от късмет ..не знам. Иначе този тонзилотрен съм го признала- и мен оправя за ден , а съм много кекава на тема гърло и кашлица.
 Черна ряпа и ние миналата година пробвахме, с много уговорки си приемаше дозата, но ефект нямаше. Чайчетата са чудесно питие за зимата, но Самуил не мога да го убедя да пие нещо различно от вода или айрян. За компрес и аз съм се отказала- битката винаги е била дълга и ..неуспешна. А като се сетя аз какво добро дете съм била и как по цяла зима спях все с компреси ... кой какво прави, аз все болна ходех  ooooh! 
 Напоследък забелязвам, че когато дребното се чувства виновен или ... просто е смъмрен го избива на смях. Като че ли се включва някаква самозащита, а не го овиквам много . Не ми се хили нагло, ами едно странно... смее се и имам чувството че във всеки момент ще се разплаче. Много е чувствителен , опитва се да прави сам нещата , но само когато е сам....иначе е готов да се откаже, ако има публика. Вчера учителката го помолила да участва в някаква сценка градинска и той " Не, госпожо, изберете друг, аз мисля че няма да се справя" . Много много е чувствителен на тема излагане. Търся вината в себе си, но не мисля че някога с нещо съм го притискала или имам болни амбиции, които да му окажат влияние. Искам да е спокоен и уверен, да не му пука за хорското мнение, защото аз цял живот си страдам именно от тези неща... Сигурно бъговете се предават генетично  Rolling Eyes Просто искам да не е тъжен никога....
 Отплеснах се....но снощи пак ми направи впечатление, че след като го смъмрих, че не чува когато му кажа да направи нещо и че това ме обижда, първо се разсмя, а после се разплака.... Не ми се мисли как би приел ако го овиквам качествено  ooooh! После играхме с колички- майка, татко и дете количка. Ей там вече ме разби. Разигра семейниЯ ни модел , но както го вижда през своите очи- толкова истински и .... толкова реален. Не знаех че дребни думички и жестове, могат да го огорчат.... Абе странна работа... това децата са по- умни и проницателни от възрастните....

# 387
Явно тази коледа дядо Коледа ще подарява предимно фотоапарати и ние това ще получим  Blush
Освен това най-накрая му взехме и TRUNKI с чантичка седло-мисля,че много ще му се зарадва: http://www.amazon.co.uk/gp/product/B001A2H050/ref=oh_details_o00_s00_i00
И разни други неща, които се надявам скоро да започнем да внасяме в България и веднага ще се похваля  Mr. Green
Ние за първа година живеем зимата в къща и само климатиците спасяват положението  Sunglasses

# 388
Добро утро! HugЧестит Никулден!Да са живи и здрави всички, които имат имен ден днес и всички, които по някакъв начин са свързани с морето!!!  bouquetАааа, да не забравяме и банкерите! GrinningМного празнуващи, много нещо!  Party
Според мен доста от вас са се спряли на леко скъпи подаръци. PeaceАз не смея да купувам по- скъпи играчки, защото Ния им се радва седмица- две макс и после влизат в графата безинтересни и само ги подмятам от единия чувал с играчки- в другия.При нас вечно на мода са само дребните животни, скоито играе всеки ден!Вече са толкова много, че се побират само в голяма пазарска торба! ooooh!И най- интересното е, че си ги познава всичките!Изпадам в ужас като ми каже: мамо, къде ми е малкото слонче, онова другото... ooooh!
Ние също украсихме вкъщи, даже още в понеделник!Ния беше много щастлива и много ми "помагаше" Mr. Green.В детската градина също са украсили, много е хубаво!Децата много се радват, даже имат един елен от лампички, на който му се върти главата!Голям хит е! Laughing
Мойта щерка е била плашена с някакви мишки в детската Rolling Eyes, снощи си оцветява и си нарежда, ооо, като не слушаш, ще ходиш при мишките... и ТИХО. Rolling Eyes
Тази сутрин направо ревна - не искам при мишките, мамо! Confused Само да разбера кой е... перушина ще хвърчи.
Уф, че отврат, някой хора живеят още в миналите векове, какви са тия бабешки глупости?!Ния ми докладва всеки ден, кой какво й е казал в детската градина, защо била плакала и т.н..Елина не споделя ли кой й го е казал?Сигурно е някоя от госпожите.
Ние имаме нова госпожа, която нещо не ми се нрави особено засега, но ще видим, може да греша.Вчера следобед Ния се разревала като чула звънеца и докато се кача не била спряла да реве, беше ми раздразнено натъртено, неколкократно, че в 3-те минути, докато се кача от входната врата до тяхната група непрекъснато ревала!Имам чувството, че някои хора са си сбъркали тотално професията!Ния се оплакваше вчера цяла вечер, че госпожата й казала да ходи да си легне, защото плакала и все не можеше да разбере защо така й е казала?!
Поем, говори ми за чувствителност..... ooooh!Ния е дори по-зле!В детската градина не смее да шукне, както се казва.Не може да се отпусне и да говори и играе спокойно.Не смее да пита, срамува се, чувства се като във войнишки строй.А честно казано, не мисля че са строги учителките й, поне тази, която е от по-отдавна там ми се струва много свястна.Все пак не съм я наблюдавала там, може да пресилвам нещата, но определено има такава склонност.Но и вкъщи, ако й направиш забележка дори, не говорим за скарване, веднага се разтройва, следва рев и т.н..И не е от лигавщина, просто приема всичко много надълбоко, много е обидчива.
Хайде спирам до тук, че много дълго стана, а и учене ме чака! ooooh!По този случай, Деси, браво на теб!  bouquet

# 389
От голямо канене да пиша, все не го правя  Blush
Андреа от вчера е с темп, беше 38.3През нощта може и по-висока да е била, много задъхано дишаше, а да се опитам да й измеря темп. в това сънено състояние е голямо наказание  ooooh! На градината се справя супер, хвалят я, а вкъщи ми разказва играта. От миналата седмица спи по половин нощ в тяхната стая  Mr. Green  Имаше и няколко цели нощи.Още не сме украсили, първо ще си правим сами малко украса и после ще извадя готовата.Коледно настроение нямам никакво, заради забавянето на осигуровките този месец няма да взема майчинство и сме на заплатата на мъжо  Tired
Андреа иска за подарък розов паяк , който прави "ссс"  #Crazy Освен това иска писта за паяка  Crazy И всичко, което види по рекламите  Mr. Green В крайна сметка ще й вземем някоя по-занимателна игра, на тези фотоапарати ще се зарадва, но още не съм я научила да си пази играчките и ще ме заболи сърцето ако го счупи  Crazy
Дани, "честита" ви алергия  ooooh!  Hug На какви лекарства сте? Аз си мислех, че праховата алергия е гадна, но явно има по-скапани случаи  ooooh!
Стискайте палци, майка ми или вече я оперират, или скоро предстои  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт