АПРИЛчета'2009!

• 65 934
  • 736
  •   1
Отговори
# 510
Аз като усещане съм повече да не участваме, но не се знае. Все пак началото на април си е празничен период за част от априлчетата и мен това със сигурност ме спира. Отделно, че тогава може и здрав студ и голяма влага да си бъде. Та 24, 25 и 26-ти май също са вариант.
Деси, дано вече всичко да е минало и децата да не поднасят повече изненади.  Hug Heart Eyes
За хапването - хапва си вече детето. Стига да не види нещо доматено или друго в червен цвят. Пак яде, но и голямо чистете пада тогава. А прояде миналата година, когато рискувах с шведските маси в Сандански. Готвеха добре хората и тя все си намираше по нещо да пояде. И най-любимо ми е да отговарям на въпроса "мамо, ти защо не ми готвиш едикаквоси?"  Crazy Или пък констатациите й, че в градината им готвели по-вкусен спанак от този, който аз готвя. Най-доволна съм, че вече яде и макаронести работи, особено ако са обилно подправени със сирене, но и винаги трябва сама да си сложи пакетче захар. А супите ги прояде покрай кротоните на баща й. Сега вече и тя участва в готвенето им, като си хапва по лентичка хляб  Simple Smile. Въобще всичко, сготвено от татко й е на най-висша почит - спагети, равиоли, пържоли ... И винаги на масата ни присъства поне един приятел, който трябва да храним с баща й.  За зеленчуците и плодовете я моля да ми ги опитва, за да провери дали са вкусни. Всъщност много често тя първа опитва манджорите.  Crazy
А след градина винаги е ужасно гладна или поне свикна да се държи ужасно гладно. Та вече си имам и запаси от ядки или поне изпопътьом взимаме от някъде микс от ядки. Чудесна манджа са. Понякога ме води в любимата на квартала хлебарница, за да вземем соленки и трябва да натискам спирачката, защото много ги обича и после има опасност да не вечеря.

# 511
Аз като усещане съм повече да не участваме, но не се знае. Все пак началото на април си е празничен период за част от априлчетата и мен това със сигурност ме спира. Отделно, че тогава може и здрав студ и голяма влага да си бъде. Та 24, 25 и 26-ти май също са вариант.

Съдейки по датите от първа страница. Може между 3 и 7 април.
За мен лично май месец не е вариант невъзможно е за мъжа ми, но аз не се знае дали изобщо ще мога финансово да понеса, та не ме слушайте Mr. Green

# 512
Моля ви, моля ви, момичета, отново, да стискате палци и да изпращате положителни мисли за моя баща! PraynigИзследванията му са добри, както се надявахме, но сега е развил някаква анемия, която съвсем го срина.Не мога да ви опиша какво е в тази болница, предполагам както и във всички останали.Какво безхаберие, некадърност и мизерия цари!Нямам вече на никого доверие, нямам вече и думи, с които да опиша гнева си и безсилието си!

# 513
Рrincessa raia, имаш силно стиснати палци от мен. Дано бързо да се овладеят нещата. В коя болница е татко ти?

Относно срещичката. И ние искаме да дойдем, НО с кака седмокласничка, подготвяща се зза матури и за кандидатстване преди 23 май, когато е втората матура, едва ли ще можем. Като следя колко са различни предложенията, не знам кога ще е удобно за всички. Може и чак първите дни от юни да стане срещата. Важното е да има такава и да бъде в удобно за всички, ако може време.

За нас, да ви разкажа с две думи. Този месец въобще не сме ходили на детска градина. Много продължителен бронхит изкара Калина и затова си стои в къщи. Много й се ходи вече на градина, а на мен хич не ми се пуска, защото има кой да я гледа още поне три седмици. Ще видим как ще се разберем.

Относно яденето не мога да се оплача. Търся начин да спра на малката сладкото, който всеки ден си търси нещо такова да яде. Кажете вие как се справяте с този проблем. 

# 514
 Принцеске, имаш и моите стиснати палци  Hug Напълно те разбирам, особено след отминалото лято, което баща ми прекара в болницата, а ние пред реанимация  ooooh! Въпреки всичко неуредено дано случите на добри специалисти. Има добри лекари в България, има! Напук на тъпата ни система!
 Ма_лоло, и Сами много обича сладичко /полага му се едно на ден след вечеря /ако си го потърси  Crazy/. Старая се да е или шоколадово яйце или Киндер пингуи, за да е с по- малко шоколад, но съм забелязала, че ако след вечеря го "натъпча" качествено с плодове някак си пропуска десерта. В дните, в които плодовете са на минимум на него най-му се яде сладичко...явно организма просто си го иска, а за детето шоколадът е по по от ябълката примерно/ за моето де/. Затова се старая да изпреварвам събитията. Но от всичко ми е най- полезно правилото за едно на ден- сам избира какво да бъде/мога малко да го изманипулирам  Twisted Evil,но не прекалявам/,  но да е едно.

# 515
  • София
Принцеске, не съм писала скоро, но следях темичката и стисках палци и продължавам сега fingerscrossed Дано скоро е добре татко ти и да си се прибере вкъщи.

Рони, и ти не пишеш по тази тема, но се надявам, че вървят добре нещата и за твоя тати и там пращам положителни мисли  Hug

За срещичка - нищо не мога да кажа, не го виждам много да се включим и затова ще се въздържа от коментари, пък, ако в последния момент ни се получи, ще е добре дошло. Simple Smile

# 516
РаяPraynig Hug
Благодаря за оздравителните пожелания, всички малки и големи бъдете здрави. Hug
Моите деца не ядат много сладко и не ги ограничавам, когато искат - купувам им. Малко по-трудно ми е с вредните солени храни, които обичат много - пуканки, чипс и подобни. Избягвам да пазарувам с тях и така си спестявам доста искания.
За срещата - аз съвсем пропуснах факта, че почти до края на май месец през 2 седмици (в съботите) имам изпити. Сетих се сега в събота, когато отидох на изпита по математика. Embarassed И с Рони съм съгласна, че не е много удачно да е точно около рождените дни на децата. Виждам, че за повечето от нас е сложно да се направят "твърди" планове, може би идеята за среща не е много добра за момента.

# 517
Принциске, и от мен стиснати палци  Praynig Hug
На среща почти категорично не!
Анито хапва почти всичко, не обича ориз под всякаква форма. Странно на градината как всичко яде  Crazy За съжаление имаме проблем със сладкото, старая се да ограничавам, но тя все за десерт пита  Rolling Eyes
Беше известно време вкъщи, тръгваше да прави бронхит, аз си го изкарах, даже АБ пих.Вчера рисувахме и ми стана леко притеснено, заради цветовете, които използва, тя по принцип рисува с по-тъмни цветове, но сега аз рисувах, а тя казваше с кои цветове и обясняваше всеки какво прави. Алекса започна да вика много силно, когато е нервна,гладна и т.н и Анито супер много й се изнервя и започва да й вика  Rolling Eyes Иначе няма проблеми, много иска да си играе с нея. А малката започна да се изправя преди 2 седмици и ми заминаха надеждите едното дете да не е шило  Mr. Green За сега толкова, че викааа  Mr. Green

# 518
И купонът да бъде открит днес!  Tada
Честит рожден ден на най-голямата априлска кака Гери! Все такова прекрасно детенце да расте! Много радост и гордост да носи на мама и тати и все така в хармония и сговор да бъде с бати Емко и малкото Бузанче Боянче!  Heart Eyes
Честит празник, Жиема!
  bouquet
Принцеске, открит ли е вече източникът на анемията?  Praynig
Аничка, не се притеснявай толкова за картинките. Децата също си имат настроения. (странно съвпадение, защото онзи ден Марчето рисуваше едни неща, но тя е на принципа да използва последователно всички цветове. Та за панделката остана черния. Започнах да обяснявам, че черния цвят е много красив за очички и косички, но иначе за други неща е малко тъжен. Бях изслушана най-старателно внимателно и накрая бях успокоена. "Добре, мамо. Права си. Щом не искаш да ти бъде тъжничко, не ме гледай когато рисувам с черното  Wink). После видях писаното от теб и доста се смях.
За сладичкото - ами гледам да не спирам съвсем. Обаче покрай последната болест наизлизаха едни ситни пъпчици около устата и се наложи да видим дали не е било на какаова основа. Та поне шоколадовите неща поограничих. Обаче и Мария е доста разбрана де. Поне за това не се оплаквам. Много обясняваме. Сега набляга повече на ядки и разни миксове от ядки и сушени плодчета.
Жиема, ами засега състоянието на баща ми е повече тревожно, отколкото оптимистично. Все пак е в сpедата на химиотеpапиите. Дано когато вpемето се поопpави да живне и да му се доживее повечко.  

Последна редакция: ср, 27 фев 2013, 06:54 от рони

# 519
  • София
Ч.Р.Д, красавице Гери!
Какво ми остава да добавя към перфектното пожелание на рони - да си жива и здрава, безгрижна, весела, щастлива, все такова дяволито пламъче да грее в прекрасните ти очички. Най - добрата и умна сестричка и дъщеричка да си!

принцеска,  Praynig Praynig Praynig

Ние сме вкъщи тази седмица, някаква хрема задържа дребка вън от социалния живот. Батко и също ще се тръшва, като му слушам хъркането, нощно. Rolling Eyes

Сладкото не точно, че ограничавам, единият брой не му е фен бил никога (като майка си), Елина за сметка на това би живяла на шоколад, стига да можеше. Като попрекали, също и се появяват тези ситни пъпчици по бузите, хем шоколадчетата са детски, уж с минимално съдържание на какао. Не търси непрекъснато, но има периоди, в които направо се настървява. Вчера, примерно, получих следното телефонно оплакване:
"Мамо, аз ревАх, защото много ме боли грЪбата!" Laughing
"Защо те боли?"
"Защото баба не ми дава шоколад!!!"
 Joy

# 520
Честит рожден ден на Гери!
Да е здравичка, весела и щастлива!

рони, Олче, аз не мисля, че пъпчиците са толкова от какаото, колкото от другите гадорийки в готовите сладки неща. Ние наблягаме да домашни сладки-мъфини, торти и кремчета. Много обичат желирани кремчета с кисело мляко.

# 521
  • София
рони, Олче, аз не мисля, че пъпчиците са толкова от какаото, колкото от другите гадорийки в готовите сладки неща. Ние наблягаме да домашни сладки-мъфини, торти и кремчета. Много обичат желирани кремчета с кисело мляко.

Други сладории на практика не яде, за да са от друго.. Rolling Eyes Точно от злоупотреба с шоколад Laughing и се зачервяват бузите и избиват едни много неприятни ситни пъпчици.

# 522
  • София
Благодаря ви много, момичета. Рони, Олче, Вери  Hug Hug Hug

Моля почерпете се за голямата ни кака  Laughing Тази торта занесохме в детската сутринта Simple Smile

Все още ми е странно да я наричам 'кака'. Макар и на 4 вече, за мен си е детенце.
Вчера тичат с Емо от хола към детската, бързайки да свършат нещо си тяхно важно  Mr. Green и чувам следния диалог: (Тя се спъва пътьом)
 - Добре ли си , Геге?
 - Да, добре съм, нищо ми няма  Grinning
 - Ох, успокоих се.
Ей тия малки  моментчета ми пълнят душата... Blush Хубав ден на всички

П.П. Между другото май не съм писала - Геге е измислено от баткото, когато тя беше на 1г.6, той твърдеше, че тя така си казвала. аз никак не го харесвах в началото, а таткото пък го одобри, после и аз го възприех и за нас си остана така и до ден днешен.

# 523
Честит рожден ден на Герито много здраве и щастие на цялото ви голямо семейство Джема   bouquet
Аз не съм писала  отдавна но децата почти не ходят на градина и са обсадили компа. Мади вече е много по добре от ноември до сега само 2 пристъпа има .
Аз почнах работа от 2 дни а от понеделник тайфунките тръгват на градина.
Принцеска  Praynig Praynig Praynig за бащати
Това е от нас за сега

Последна редакция: чт, 28 фев 2013, 09:54 от Дани Нетева

# 524
Jiema, Честит рожден ден на порасналата кака Гери! Да е жива, здрава,  усмихната, добра и много, много щастлива!  bouquet  Tada

Общи условия

Активация на акаунт