1АЕГ-ИНФОРМАЦИЯ

• 195 110
  • 1 605
  •   1
Отговори
# 420
По непотвърдени официално данни 03,10,2013г. РС или около тази дата.

# 421
  • 1st floor
По непотвърдени официално данни 03,10,2013г. РС или около тази дата.
Joy И аз имам непотвърдена дата, ама за да не объркам някой, не написах. Иначе, миналата седмица бяха казали за 02,10.  Ако някой чуе твърдо потвърдена дата - моля да пише. Много сложно ми е разместването на графика и ми се щеше да знам предварително... Tired

# 422
  • София
Още нищо не са им казали за РС, но днес не са имали английски. Ако утре класната им каже - ще пиша.
А контролното при нас е утре, но се знае, че ще е на транскрипцията.

Последна редакция: ср, 25 сеп 2013, 09:41 от svet_cvet

# 423
  • София, Младост 2
И аз за 3.10 чух като дата. Завиждам за тези, на които са пуснали тест... нашата класна дали въобще ще стигне дотам... Взели са около 370 думи досега - младежът няма непозната дума дотук, затова пък чинно ги пише по 10 пъти, с молив Rolling Eyes

Вашите деца имат ли фейсбук-групи, в които да са включени учителите им и да служат за "обмен на информация за училище"? Аз съм с доста особено мнение по този въпрос, просто ми се иска да знам доколко е разпространена тази практика - и какво мислите по въпроса.

# 424
Със сигурност има група във фейсбука на учениците.За преподавателите-по скоро-не.
Не мисля,че е необходимо.

# 425
  • Сфия
svet_cvet, аз разбира се не знам за никакво контролно... Въобще моят син си държи на тактикиката - "дезинформирай майка си възможно най-много!" Другият вариант е той самият да не е разбрал. Иначе до момента не се е разпрал да учи.. Даже за утре твърди, че нямали да учат. Имал само да си препише досегашните думи в тетрадкат за работа в клас. А пък транскрипциите хич не са му любовта на живота.... От де на къде ще го кара някой да се занимава с тези досадни дейности? И другото, което е: твърди, че утре не са от 11.20, а от 13-14 някъде, защото нямало да имат ИТ? дали е верно? И ако има още нещо, което не знам, сподели!  #Crazy

# 426
  • 1st floor
Завиждам за тези, на които са пуснали тест...
А аз завиждам на вас за 370-те думи. Mr. Green При нас положението е все още вакнационно - 3-4 стр. думи в речника имаме... Whistling

А за транскрипциите - Ах, транскрипциите!!!  Mr. Green Такова нещо до сега не й се е налагало да назубря. Прави се, че ги знае, но ако й дадат контролно, според мен, ще омаже положението! Confused

От фейсбук група от учители-ученици не виждам смисъл! Но пък сме имали като приятели бившата класна и 2-3-ма учители. Полезно е като трябва да питаш нещо спешно...

# 427
  • София, Младост 2
Контролно на транскрипции... какво ще карат децата, да напишат транскрипция на дума или да напишат думата от транскрипцията newsm78 Като учител ми е съвършено непонятна целта на въпросното занимание. Факт е, че английският правопис е труден - затова си има методика как се преподава, и тя не е с транскрипции, а с гнезда от думи, центрирани около някои от правописно-изговорните правила, за да може децата да схванат логиката и ритъма на езика, а не да учат една нова и напълно безполезна "азбука" от транскрипционни символи... В работата ми постоянно черпя идеи от американски и английски материали за начален курс, където ограмотяването тече с пълна сила, така че по неволя знам повече за тези неща, отколкото ми е необходимо - съответно непрекъснато се ядосвам, че у нас се преподава с методика от преди 40 г.

Да свършва тоя 8.клас, че накрая от много мрънкане ще писна на всички - ама просто не мога да се въздържа, на учителската ми душа направо й се реве Confused

# 428
За контролно по транскрипции-не сме правили в 8 клас и препоръката на преподавателката беше-който се затруднява с изговора да пише транскрипции.Останалите,ако нямат затруднения-без транскрипции.Не съм филолог,но транскрипциите ми се струват уместни за първоначално запознаване на езика и то при възрастни.

# 429
  • София
*starlet*, днес са от 13ч, ИТ имат през седмица (тази нямат). А първия час имат музика.
 Е, децата си мислят че теста ще е на транскрипцията, класната не е уточнила newsm78.

Последна редакция: ср, 25 сеп 2013, 09:54 от svet_cvet

# 430
  • София
НеПоКоРнА, ти май ще си моят информатор относно подробностите в училище  Embarassed Моят не ми е казал за никакво контролно. Вчера се прибра много уморен, защото след последните 2 часа физическо беше и на лека атлетика. Каза ми : "Уморен съм. Мързи ме да говоря. Добре мина деня". Като го питам за някой съученик как изглежда : "Нормално"....изобщо...много сме словоохотливи... Whistling За родителска среща, естествено, нищо не знам. Дори и предполагаема дата.

# 431
hedra, ама голямо си мрънкало!

# 432
  • Там, където ме обичат
Контролно на транскрипции...

И аз бях с такава чуденка, ама кой ли ни пита нас.  Peace

# 433
  • София, Младост 2
hedra, ама голямо си мрънкало!

Нали smile3521 Хем си знам... и пак не мога да се въздържа.

Обаче съм влязла специално да споделя нещо положително за нашата госпожа - обещах, че като намеря, ще отбележа Mr. Green Дала им е групова работа, което е много голяма червена точка в моите очи Hug
Скрит текст:
(е, дала я е от днес за утре, без да ги раздели по групи - деца, които не се познават и все още нямат контакти извън училище и т.н... ама все пак, оценявам го високо)

Съвсем друг е въпросът, че моето чадо твърде много прилича на майка си в почти всички отношения - и вече си имат близки срещи от третия вид с госпожата... няма да има спокойствие за мен и в 8.клас явно Laughing

# 434
  • Сфия
моят снощи в 22.30 ми сервира, че трябвало някакви 45 лв да носи за граматика. Кожухарова го била казала на РС, ама аз нали закъснях и сигурно за това съм пропуснала? Вие дадохте ли вече тези пари?

Общи условия

Активация на акаунт