1АЕГ-ИНФОРМАЦИЯ

• 195 097
  • 1 605
  •   1
Отговори
# 405
  • София-Младост
Предполагам, че и нашите ще са големи, защото класната ни предупреди на РС. Били растели децата, по-добре по-големи размери униформи. Надявам се, че  няма да са като чували.  Thinking Всъщност колко често сте ги обличали въобще тези униформи,  foxysilver?
Мин.година беше споменато, че трябва вс.ден да са с тях, отделно купихме и блузка...по-скоро тениска, тип лакоста, с якичка...
Проблема на саката според мен е , че са безформени. Дъщеря ми е висока  и слаба, за нея би трябвало отзад да е малко по-вталено. А то право и отзад и стърчи... Sick

# 406
  • Там, където ме обичат
Предполагам, че и нашите ще са големи, защото класната ни предупреди на РС. Били растели децата, по-добре по-големи размери униформи. Надявам се, че  няма да са като чували.  Thinking Всъщност колко често сте ги обличали въобще тези униформи,  foxysilver?

Да растат, да растат, колко да растат Peace
Моята девойка не е пораснала и сантиметър, а свалила е 2 килограма.
Това с растенето е довод при малки деца, не за гимназисти, особено момичета.
За мен е глупаво да купуваш по-голям размер. Сега като пазаруваме дрехи за учениците, по-големи номера ли взимаме? Не! Не се връзвайте на това.

Колкото до носенето, направо нямам спомен и един ден да го е слагала.
А ни бяха предупредили, че ще се изисква.

Много ме е яд на средства ей така хвърлени на вятъра.

# 407
  • 1st floor

Много ме е яд на средства ей така хвърлени на вятъра.
Мен също!
Но признавам, че предпочитам да дам пари и да не изискват униформи, пред това да дам пари и да трябва да ги носи!  Mr. Green Мразя униформите, мразя уеднаквяването на децата. Разбира се, че би трябвало да има някакви допустими граници на дрехите, с които ходят на у-ще. Но никога не съм разбирала, защо трябва да са еднакви.  Naughty И силно се надявам, както при  foxysilver, да нямам и аз спомен кога е слагана униформата! Laughing

# 408
  • Там, където ме обичат
НеПоКоРнА
Аз лично не съм против униформите.  Peace
Дори ги одобрявам.
Но като всяка дреха, тя трябва да е по мярка.

И все още не мога да си обясня, като не ги изискват тези униформи, защо ни накараха да ги купим.
Всяка година твърдят, че ще станат задължителни.
Еми, първо да решат и после да ни задължават да ги купуваме.

# 409
  • София
За мой срам, едва сега попаднах на темата. Дъщеря ми е 9 'е' клас. Ако има и други, може да си пишем на л.с.
Иначе в момента съм супер озадачена от липсата на информация за нужните учебници. Или мойта все не е доразбрала, или учителите приемат, че като кажат "учебник за 9 клас", изчерпват всичко. В другите у-ща има борсички за размяна на учебници и т.н. Или пък изнесени списъци с необходимите. Тук няма такива работи! В часа на класа - нищо за предмета, по който е класният!
За информация на 8-класниците - имам нов Opportunities, part III с учебна тетрадка и диск. А търся учебник по френски, за който са им казали само че се купува от Френския институт. Предполагам, че е Echo, но това са си мои предположения  Confused А дали ще трябва и учебна тетрадки и т.н., тайна  Laughing Събирали са пари пролетта, "шматката" недочула и забравила. А и при положение че не всеки би искал да купува от техните дистрибутори, не знам защо не изнесат списък с изискваните помагала.
Май се поувлякох, ама нещо много се раздразних от организацията им. Претенции - огромни, а насреща - ... Може би съм афектирана от класната миналата година (Ганева), но малко съм разочарована от нивото.

# 410
За учебниците-до тук всеки преподавател е дал указания-какви учебници и помагала иска и на какъв език,издателство и автори също са указани.Много ми се виждат особено като стойност.Нашите бумажки ги предадохме на 8 клас и получихме такива от 10 клас-това което не съответства ще си го закупим.По АЕ-учебници имало в библиотеката-само да е отворена WinkПо втория език-събират пари и  групово ще си го купуват.Не се притеснявайте,ще се наредят нещата.За справка да питат съученици
по фейса. Peace

# 411
  • 1st floor
Нашите бумажки ги предадохме на 8 клас ...
За което благодарим много!  Hug Hug Hug

Идеята да се прехвърлят учебници от по-големите на по-малките е чудесна! Не знам защо го няма масово по училищата. В Класическата каките и батковците сами намират по-малките и предлагат на някаква цена бумажките!  Laughing Спестяват се средства и време за обикаляне на борси и книжарници!

На нас ни остана да си набавим само Математика на Просвета за осми клас. Ако някой има такава ненужна, моля да ми пише на ЛС. Simple Smile

Тази седмица, до колкото разбрах, ще имат презентация от издателството на Оксфорд. Имало някакво намаление, ако се закупят заедно речника + някаква граматика. Освен отстъпка в цената, подарявали и книжка! Laughing Старшите мами помнят ли цената на комплекта?

Замислям се и за курса по разговорен английски, за който писахме по-напред. Нещо ми се виждат множко 300 лева за пет дена? Thinking

И за речника на Габеров да питам. Този от 26 лева ли е най-пълен или има и по-дебел? Laughing

# 412
  • София-Младост
Дъщеря ми тренира в един отбор с момиче от по-горен клас и с нея се уговаря за учебниците, не се бъркам аз, само питам има ли нужда от нещо Simple Smile Лошото е в началото, че детето ги задържа да му минат вх.нива, за преговор...но тя се оправя като гледам Simple Smile Ще видя какво има и може да освободи за 8-ми клас и ще пиша, ако някой има нужда Simple Smile
Някакво изд. минавах мин. година по класовете и правиха презентация, Макмилан май бяха...иначе влез в сайта им, ако има промоция, тя не  е само за децата. ,
За курса...пак ще кажа, зъщеря ми беше много доволна, но тя сама поиска да се азпише и да се лиши от ваканция, аз не съм настоявала. А и се записаха повече деца и ни върнаха 20евро, 120 евро излезе в крайна сметка.

# 413
За речниците и аз се чудих миналата година,но се оказа ,че книжният се ползва по-бавно и не е удобен.Само електронен сме ползвали и сме доволни.За разговорния курс през ваканцията-според мен е удачен ,ако се срещат трудности при речевата комуникация.В началото само едно дете се записа,но в последствие преподавателката ни препоръча и на други да го посетят.

# 414
  • Sofia
Ако някой се интересува от материали за подготовка за IELTS, на ЛС.

# 415
  • Сфия
Sause baus, какъв електронен речник позлвате? Купили ли сте го или го свалихте от някъде? Моят син си е свалил на телефона някакъв, отделно имаме тук едно доста стари речници, тези с твърдите корици, от 1987 г на издателство "Наука и изкуство" и се чудя дали биха ни вършили работа? Те са бая дебелички...

# 416
  • София, Младост 2
Моите речници също са старите (имам разни модели, някои са от големите издателства за речници, другите са си английско-българските и българо-английските). Нови няма да купувам. Старите речници реално са по-добри от ученическите речници и дават много повече значения на думите, а и след като ги имате, защо да се купуват нови - няма смисъл в това за чисто ученическа (а не преводаческа) работа.

Така или иначе, децата няма да ги ползват, каквито и речници на хартия да им купите - с интернет на бюрото и на телефона си как пък не тръгнат да ровят в речници... Даже не съм убедена, че ще инсталирам специално речници на компютъра - безплатният речник за телефоните е достатъчно приличен като за ученици, гугъл преводачът става горе-долу (не много добре, но за обичайни справки става) и то се обезсмисля цялата работа.

# 417
thediction.com -това ползваше в началото
само безплатни разбира се сваля.
после този на университета оксфорд-http://oald8.oxfordlearnersdictionaries.com/dictionary/cologne
не знам дали са много точни линковете.

# 418
  • 1st floor
 Sause baus, мерси за линковете. Първият речник го ползвахме преди няколко години, ама после някъде се затри на компютъра, при безкрайните преинсталации на Уиндоус-а... Confused Ще дръпна и Оксфордския!
Мен малко ме притесняват електронните варианти, без книжни. Имаме много често проблеми и с двата компютъра у нас и често се оказва, че и двата се развалят по едно и също време  Tired. Оставали сме за по 5-6 дена без компютър. Та ми се ще да се подсигуря и с хартиен. Вярно, че там ровенето е голямо, но все пак...

# 419
  • 1st floor
Днес са им върнали някакво контролно, с което учителката искала да определи нивото на децата и да знае с какви темпове да преподава. Мернах го за три секунди, но от това, което видях, въпросите са по-скоро от към граматика, с несложни думи. 80 въпроса, максимум 80 точки. Щерката е изкарала 77, като оценка 5,775 било. Тази оценка няма да се вписва, което е правилно! Средно децата са изкарали между 70 и 76 точки. Три деца от класа имат максимума от точки! Минимума не знам колко е...

Нещо да се е чуло за родителска среща? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт