1АЕГ-ИНФОРМАЦИЯ

• 194 994
  • 1 605
  •   1
Отговори
# 210
Като ви чета , малко се притеснявам.  newsm78

Нашият не е добре с английския, учил го спорадично вкл. без последната година, което ни беше един от мотивите да запише АГ, но дано не му е трудно с нивото на съучениците. Дано го "дърпат", а не да го "откажат". Имам предвид с резултатите си, а не с някакви "репресивни"  Simple Smile действия. И той малко се притеснява точно от това - да не се изложи с езика. Confused

Иначе хич не е  от притеснителните, изключително контактен и общителен. Това ще му е четвъртото училище и мисля, че няма да има проблеми с адаптацията особено като се сформира нов екип, а не влиза като нов член във вече сформиран такъв.
За чантите.

Доколкото разбрах са на модулна система, което е много яко, защото имат по 3-4 предмета дневно, а в 8 клас предполагам по 2-3. До сега беше на този принцип и , за мен, е изключително удачен и като подготовка, домашни, багаж и т.н. Аз като се сетя как в един ден имахме химия, биология, математика, бел и история за разкош...

# 211
  • София
Чудя се за модулната система-за английския-ясно-и без друго ще имат достатъчно часове и ще бъдат все едно два от четиридесет минути слети (нали правилно съм разбрала?). Но например-математика, български, а в 9 клас и останалите предмети-това означава 80 минути математика, 80 минути биология и т.н., така ли?

# 212
  • София-Младост
Чудя се за модулната система-за английския-ясно-и без друго ще имат достатъчно часове и ще бъдат все едно два от четиридесет минути слети (нали правилно съм разбрала?). Но например-математика, български, а в 9 клас и останалите предмети-това означава 80 минути математика, 80 минути биология и т.н., така ли?
Да един учебен блок е 80мн, след него 20 мин. междучасие. И така е с БЕЛ и МАТ, тъй като средният седмичен хорариум по някои предмети (Физика и астрономия, Химия и опазване на околната среда, География и икономика и др.) не е цяло число, то седмичната натовареност през двата срока по тези предмети е различна.
По отношение на нивото на езика си спомням, че класната на една РД каза, че горе долу след първият срок децата се изравняват по знание...а и в началото на училите езика може да им е малко скучно, но пък неиното виждане беше, че понякога тези деца малко се отпускат, тъй като си знаят нещата и не си дават много зор, но то си зависи разбира се.
Така че учили неучили се започва от начало за всички Simple Smile

# 213
  • 1st floor
...а и в началото на училите езика може да им е малко скучно, но пък неиното виждане беше, че понякога тези деца малко се отпускат, тъй като си знаят нещата и не си дават много зор, но то си зависи разбира се.

Дано при нас не е така...

# 214
  • София
На първия учебен ден мислите ли да ходите с децата? Аз много искам, но дъщеря ми твърдо ми се противопоставя-предполагам, че тъй като в старото и училище, шести и седми клас никой от родителите не ходеше на първия учебен ден и затова. Идват ли обикновено родителите на първия учебен ден в 1 АЕГ?

# 215
Да,идват родители на първия учебен ден,но по желание Hug

# 216
  • София, Младост 2
Аз пък мисля, че ще си вървят по план, независимо от нивото на децата...Обратният вариант не би бил честен спрямо не училите до сега този език. Аз по принцип исках друг език да започне, но кой ме пита!  Mr. Green Пък в крайна сметка, нека си й остане първи език, вторият ще учи по курсове...За немският тотално ме отсвири, испански явно ще е...
Интересно ми е в края на осми клас с какви знания би трябвало да излязат - кое ниво, колко хиляди думи... newsm78

В края на 8. клас излизат с ниво В1 - това ниво се постига и със 7 години ходене на езикови курсове. В2 е в края на гимназията, а тези, които са много добри по езика, могат да се справят за С1 в 12 клас. Ще поровя да потърся теста за брой думи, с които разполага детето - можете да си го направите вкъщи и да видите приблизително с каква лексика разполага детето (моят син излизаше с около 6 хил думи преди около година).

Ето го теста за който му е интересно:
http://testyourvocab.com/

В Немската едно време също започвахме от нулата всички, независимо че половината деца бяхме учили езика - явно на никой не му се занимава да преценява нивото на децата и да образува групи според това (което би било добре за децата, но трудно за организиране в училището и противоречащо на принципа "равно за всички"... който също не е най-добрият, чисто логически погледнато, защото принципът навсякъде би трябвало да бъде да се предоставя на децата не еднакво, а съответстващо на нуждите и уменията им образование). Разликата за нас като деца беше единствено в това, че някои си ходехме на училище основно за кеф и социално общуване... на другите в началото им беше голям зор, но на края на годината част от тези, които започваха от нулата, бяха по-добри от други, които бяха учили преди това езика.

Аз работя на модули в училище (макар че моите училищни деца са начален курс) - удобно е и особено за по-големи деца е супер, защото не се разсейват през половин час с почивки и не се губи време да им привлечеш пак вниманието и да се концентрират след закачките от междучасието.

На мен също би ми се искало да ида на първия учебен ден, но поради професията ми реално е невъзможно Mr. Green Може би баща му ще иде с него, ако младежът не го натири (както най-вероятно ще стане).

Но пък нали ще сме ходили на родителска среща преди това Hug Вчера си мислех, че в традициите на седмокласната тема сигурно трябва да носим розмарин на родителската, че да се разпознаваме форумските майки hahaha

Последна редакция: чт, 18 юли 2013, 11:37 от hedra

# 217
А хубави момичета с френски нЕма ли ?  Mr. Green

# 218
  • 1st floor
Хедра, мерси за теста, ще го пратя на девойката!  Peace
И аз си мислех за първия учебен ден. Девойката май не е много навита да ходи с мен, но в същото време се чуди как ще открие новия си клас.  Laughing Иначе на мен ми се ще да отида. Mr. Green

# 219
  • София, Младост 2
Хм, аз си мисля, че на родителската среща ще ни кажат коя паралелка каква буква е - и вероятно на двора ще има обозначения кой клас къде да застава newsm78 Обикновено така се процедира - а освен това има и списъци в училището, ако някой закъснее и не е наясно къде да отиде.

# 220
Хедра, мерси за теста, ще го пратя на девойката!  Peace
И аз си мислех за първия учебен ден. Девойката май не е много навита да ходи с мен, но в същото време се чуди как ще открие новия си клас.  Laughing Иначе на мен ми се ще да отида. Mr. Green

Да бе, да те уцелят с морков или зеле Mr. Green
Сам да си носи последствията  Peace Laughing

# 221
  • София-Младост
Хм, аз си мисля, че на родителската среща ще ни кажат коя паралелка каква буква е - и вероятно на двора ще има обозначения кой клас къде да застава newsm78 Обикновено така се процедира - а освен това има и списъци в училището, ако някой закъснее и не е наясно къде да отиде.
Да още на първата среща ще се знае, обикновенно изнасят списъците отвън пред входа, написано е името на детето, съответната паралелка, стая и класен ръководител.
Не съм ходила с нея първият ден, минах само оттам, в двора беше имаше много народ.

# 222
  • 1st floor
Пфффф...ще се снабдя с хокейна каска, шлем и каквото още трябва, само да не пропусна заветния миг!!!  Mr. Green Може би трябва и като храстче да се дегизирам, ако девойката твърдо откаже да ме вземе.  Mr. Green Пък, ако има и някой друг желаещ, по розмариновите листенца ще ме познаете!!! Mr. Green

# 223
Още в края на ваканцията самите деца се организират,май по фейсбука и си правят срещи и т.н.
Въобще не ги мислете,всичко ще е "по вода".
Преди началото на учебната година има родителска среща и ще се запознаете с класните.По описание ще си ги намерят децата в началото,пък и все ще се намерят другарчета Hug

# 224
  • 1st floor
Още в края на ваканцията самите деца се организират,май по фейсбука и си правят срещи и т.н.

Да, видях във фейса на щерката, че се е включила в група „Зайците на 1 АЕГ - 2013“. Там вече се събират деца...

Общи условия

Активация на акаунт