1АЕГ-ИНФОРМАЦИЯ

• 195 184
  • 1 605
  •   1
Отговори
# 450
  • Сфия
да, знам, че идеята е да се стреснат,ама моят не е от тия... Той е тооооолкова мързелив, че не му пука. Стига да не го карат да прави нещо, всичко е ок. Вчера, като му казах, че му спирам игрите и той ме заплаши, че тяка нямало да го накарам да учи, щял да си живее живота и не му пукало. Освен това не е виновен, защото госпожата го е изпитала на "много трудни неща". След репликата от моя страна, че и трудните думи трябва да бъдат научени, ми отговори: да бе, от къде на къде?  #2gunfire Като помня през какъв ад минахме 7-ми клас в опит да го накараме да учи и така и не седна, та се плаша, бе хора. А наистина няма как да стане с 1 час учене. Той просто не иска да възприеме, че трябва да се учи по доста повече.... Даже и 1 час не знам дали учи... А иначе не си мислете, че съм го оставила да каже той последната дума в спора, но все пак не знам как ще го накарам. Той е ваксиниран с/у работа и учене.

# 451
РС ще има на 03,10,2013г. поне за 9 клас е сигурно и до тогава трябва да са направени всички входни нива ooooh!

# 452
  • София, Младост 2
нашият днес се прибра с 2!!! Честито да ми е! Знаех си, че ще почнат проблемите с него... Толкова го мързи!!! Той не може да си представи да учи повече от час - час и половина и само за скапаните си игри мисли! Бясна съм!  #2gunfire

Споко, нашите имат по ДВЕ двойки целия клас, написани в четвъртък от госпожата - едната, защото когато правили контролното, едно дете се осмелило да поиска госпожата да повтори изречението, което диктувала, след което тя им заявила "така няма да стане, аз нали ви предупредих никой да не се обажда" и пляс, по една двойка на целия клас. А другата била, защото от сряда за четвъртък имали да пишат само два израза по 10 пъти, което само 2 деца от класа били написали вкъщи (другите взели да си ги пишат в клас) - и тя скъсала листовете на всички, вкл на тези, които си ги били написали у дома, и пак така строго и справедливо написала двойки на всички, дори и на тия двама, дето били с домашно ooooh! Въобще, казармения принцип "заради редник Иванов сега цялата рота ще прави лицеви опори" госпожата много го тачи Rolling Eyes (да не се чудите защо почти нищо положително не мога да кажа за училището и обучението дотук)

Иначе и моят син е голям мързел и не ми е известно някога да му се е събирал повече от час учене на ден, вкл и в седми клас (и съответно резултатите бяха ooooh!) - твоето дете обаче явно му е достатъчно това, след като се е представил добре на изпитите лятото Hug Моята майка едно време също пищеше ужасно, че другите учели до полунощ и т.н., и т.н., пък ние с брат ми сме били мързеливи и без никакво полагане на усилия сме си изкарвали оценките - аз така и никога не успях да разбера защо трябва да полагам повече усилия, след като тия са ми достатъчни Mr. Green Та не се притеснявай за детето - едва ли му е приятно, че е изкарал двойка и сигурно сам ще се стегне и амбицира да оправи двойката Hug Умни са ни децата, ще се оправят Hug

# 453
  • Сфия
вие при Капка ли бяхте? По думите на моя е подбна ситуацията: едно момче от класа се обадило, за да напомни на г-жата, че имат и 3-ти блок англ. за деня, защото тя за малко да забрави. После същият й напомнил да им даде домашно. След това не знам какво е станало, но моят хубавец, заедно с още 3-ма юнаци ( по негови думи) нещо са му трили сол на главата на въпросният съвестен младеж или дори сигурно са му нашокали репата, не знам, обаче майката на момчето се обадила на класната и се оплакала. Та на другия ден смелчагите били строени пред дъската и нашият си извоювал двойката. Естествено не знае другите колко имат, което ме навежда на мисълта, че техните оценки са различни от 2... Та така - не бил той виновен. Върви му обяснявай, че ако си е написал всичко, едва ли щеше слаб да получи.

# 454
На това с двойките на целия клас хич не му разбирам педагогическата цел. Една от "службите" на оценките е да има обратна връзка към родителите. Как да му търся сметка като е получил двойка, барабар с целия клас, защото някой друг не е дочул въпроса? (версията на Хедра я потвърждавам - чух същата Wink Може би възпитава някаква отговорност, че от собствените ти действия зависи съдбата на класа, но като цяло не съм уверен в ефективността на подобен метод. От тук разбрах и за втората подобна двойка за ненаписано домашно - целият клас. Определено нещо в комуникацията не е наред, та колективно да забравят. Моя, след като демонстрирах информираност  Laughing, даже се похвали, че постъпил почтено като не хукнал да си го пише в междучасието, пък и Капка не била глупава Laughing. Ама не е много впечатлен, както и аз - очевидно не е оценка на знанията.

# 455
  • София, Младост 2
Аз упорито се опитвам да се въздържа да не коментирам възпитателните методи Mr. Green Много силно се опитвам hahaha
Скрит текст:
(защото имам много какво да кажа и по отношение на това как се изкарват деца пред класа, за да им се държи сметка за решения на родителите им и т.н.).

И понеже все пак не ми отива да съм чак толкова въздържана, ще се опитам каквото излиза от клавиатурата ми, да е положително - одобрявам драматизацията на Робин Худ Hug За една седмица две добри неща съм намерила да кажа, определено напредваме Hug

# 456
  • София-Младост
Аз упорито се опитвам да се въздържа да не коментирам възпитателните методи Mr. Green Много силно се опитвам hahaha
Скрит текст:
(защото имам много какво да кажа и по отношение на това как се изкарват деца пред класа, за да им се държи сметка за решения на родителите им и т.н.).
Аз нямаше да мога да се въздържа, а съм търпелива, ама прекипи ли ми... а това пък с двойките...без коментар...

# 457
  • София, Младост 2
Хъхъ... аз чисто колегиално се опитвам да се въздържа, пък и е съвсем началото на годината, така че се опитвам да дам шанс и да не си правя съвсем прибързани изводи заради лошите първи впечатления - но не се знае докога ще е, ако продължава по същия начин. Особено пък ако се зачешем на родителската среща, както е възможно да стане Confused Ще видим.

# 458
  • 1st floor
Днес са правили първото входно - по БЕЛ. Девойката мълчи как се е представила!!!... Naughty....Ама нека й, щом не намери време да седне да преговори...

# 459
  • София
Знаете ли нещо за РС?
Класната не е казала нищо, а една от мамите беше написала, че за 9 клас е на 3.10.
8 клас  ще имат ли РС или обявената е за другите класове?

# 460
  • София
И за осмите класове РС ще е на 3-ти, в 18,30 ч. Днес получих и имейл от училището.
Това с двойките не го разбирам  Naughty Никаква педагожка според мен не е тази госпожа! Вместо да стресне децата, ще ги накара да намразят предмета. Иска да ги направи едни мекотели, които не смеят да си кажат мнението!  Shocked В кое време живеем  Rolling Eyes Не сме при социализма, а на такова ми намирисва поведението й. Не може ли да внуши респект по друг начин ?!
Входният тест по БЕЛ по мнението на сина ми не бил лесен, въпреки че господинът /Павлов/ бил казал, че е лесен. Ама така е, който не преговаря достатъчно. Ще видим днес на входния по математика как ще се представи...

# 461
  • София, Младост 2
И ние сме при Павлов по БЕЛ - и моят син каза, че тестът е бил сложен, и другите познати деца са на това мнение. Обаче пък господина много го харесват, така че това не ги стряска.

А учителите по езика не са педагози - обикновено са филолози. Филолозите учим методика на преподаването на езика и имаме малко практика в горен курс, но изобщо не се учат чисто педагогическите дисциплини като психология и т.н. Оттам и доста плачевните умения в тази област на една доста голяма част от езиковите учители Confused

Което обаче не е оправдание за тоталната демотивация, която госпожата всява сред децата - днес е написала поредните по 1-2 двойки на човек - синът ми каза, че едно от момчетата се е просълзило от яд вече. Много ми се иска няколко родители да повдигнем въпроса - това не е нормално отношение и поведение към децата.

# 462
  • 1st floor
Хердра, колкото повече те чета, толкова повече ме хваща бяс на вашата г-жа!  #Cussing out Първо мислех, че е искала само леко да ги сплаши, ама то явно продължава това безумие!!!

Родителската среща е утре, ще видим какво ново има при нас. В пощата даже са ми изпратили два имейл-а!  Laughing

А за господина по БЕЛ - и щерката много го харесва, но каза, че много режел от оценки и теста бил мноооого гаден! Mr. Green

# 463
  • Сфия
добре, само аз ли нямам писмо в пощата си? Другите мами от нашия клас - получихте ли?

Последна редакция: ср, 02 окт 2013, 18:55 от *starlet*

# 464
  • София
starlet, и аз нямам мейл за родителската среща (в класа на Кожухарова сме).
Разбрах от дъщеря ми миналата седмица и то защото г-жата по БЕЛ им била споменала, не класната.

Общи условия

Активация на акаунт