1АЕГ-ИНФОРМАЦИЯ

• 195 137
  • 1 605
  •   1
Отговори
# 465
  • 1st floor
Ето го събощението:

На 03.10.2013г./четвъртък/от 18,30ч.ще се проведе родителска среща.Присъствието Ви е желателно.

Директор на Първа английска езикова гимназия
Град: София
e-mail: aeg1@fels-sofia.org

Не е от класната, а от директорката

# 466
  • Там, където ме обичат
... За методите на Капка и аз съм без думи...

Не че ще те успокои, ама да беше само Капка, с мед да я намажеш.  Mr. Green

# 467
  • Sofia, Bulgaria
А как ще коментирате втората част от е-мейла?

Ако желаете да получавате пълната информация за Вашето дете попълнена от училището със SMS, проверка по телефона и през портала на адрес webportal.e-school.bg , моля абонирайте се за услугата "Уведомяване на родители". Цената на абонамента е 1.20 с ДДС на месец, като изпратите SMS с ID код или ЕГН на Вашия ученик на номер 1987 или на страницата www.e-school.bg.

# 468
  • София
А как ще коментирате втората част от е-мейла?

Ако желаете да получавате пълната информация за Вашето дете попълнена от училището със SMS, проверка по телефона и през портала на адрес webportal.e-school.bg , моля абонирайте се за услугата "Уведомяване на родители". Цената на абонамента е 1.20 с ДДС на месец, като изпратите SMS с ID код или ЕГН на Вашия ученик на номер 1987 или на страницата www.e-school.bg.
Ами аз се регистрирах. Влязох вчера в този уебпортал. Добре е направено. Има и оценки на ученика, и отсъствия, забележки, съобщения от училището.

# 469
  • София, Младост 2
Аз също се регистрирах (най-вече защото обичам да получавам неща на мейл Mr. Green) - обаче нямаше никаква нанесена информация. То не че има и какво да видя засега - едната двойка му е нанесена в бележника, на нея съм се разписала вече Rolling Eyes

# 470
Синът ми беше при Капка в 8кл... Имахме доста проблеми и мислех дори да правя оплаквания... Намериха се добри хода да ме спрат и се оказаха прави-всичко в крайна сметка беше за доброто на мързеливия ми син...В началото много подскачах срещу нея, срещу методите й... Но...в последствия си промених мнението... Сега съжалявам, че му преподава само в 8клас... Той също... А май и целия клас, защото редовно ходят да я виждат...

# 471
  • София, Младост 2
Моят син не е мързелив конкретно за ученето на езици (за всичко останало - да, но езиците са единственото нещо, което винаги му е било интересно и с което винаги се е занимавал с голям интерес и без никакво побутване от наша страна), говори, чете, пише и използва добре английски (не че няма какво да научи! - макар че за момента наистина няма) и не мисля, че за него всичко това носи каквато и да е полза.

Самият факт, че очевидно не за първи път се повдигат тези въпроси относно методите на г-жа Николова говори доста сам за себе си. Не казвам, че децата няма да научат - казах го и в началото. Учат много (поне тези, които започват от началото), и с мъка, и без никакво удоволствие, затова пък със стрес и напрежение. За мен първото не оправдава последното - целта не оправдава средствата.

# 472
hedra, защо просто не смениш училището?
Надали в 1 АЕГ ще се намери учител, достоен за твоето съкровище и способен да удовлетвори претенциите ти.
Ей например 2 АЕГ - поне откъм сграда ще ти хареса. Евентуално.
Аман от твоето мрънкане, чак дразниш вече. Аз пък на Капка Николова съчувствам - още две такива като тебе, барабар с ненагледните им ...
Това е гимназия, не детска градина!

# 473
В началото всички родители мрънкаха срещу нея... Накрая се видя, че методите й са страхотни... Спомням си как в края на годината един баща скочи срещу нея, за да защити сина си, който очевидно беше нарушил правилата й и беше виновен, ефекта беше че всички родители скочиха срещу него и защитиха Капка... В 9 клас се сблъскахме с незаинтересовани учители, не можещи се да се справят с дисциплината, не ги интересуваше имат ли домашно, какво правят в час...
На мнение съм, че трябва да има повече такива учители като Капка!

# 474
  • София, Младост 2
Към сградата претенции нямам, нито към блок-часовете, нито към учебника (който всъщност харесвам). Нито към господина по БЕЛ (когото също харесвам и ще харесвам дори да ги зацафари на входното ниво), нито към госпожата по математика, нито към Ейприл Къртис - нито един от тях не ми е дал повод за притеснение. Но към човека, с когото детето ми прекарва една съществена част от деня си и от когото се очаква да формира отношението му към училището и към ученето в това училище - о, да, имам "големи" изисквания.

Като например да се държи с 14-15 г ученици като същества с разум, а не като с някакви там, които трябва да бъдат смачкани и да не смеят да се обаждат дори когато не са запомнили изречението на диктовката (независимо че не става въпрос за моето дете, а за някой от съучениците му). Очаквам също както да изисква много, така и да дава насреща мотивация, желание за учене, удоволствие от постигнатото и когато и доколкото е възможно, от процеса на учене (не винаги е възможно и има скучни моменти, с това като учител съм напълно наясно). Очаквам оценките да рефлектират наученото от конкретното дете, а не дали някой друг е проговорил в час. Очаквам децата да не бъдат противопоставяни по този начин - "след като еди кой си се обади, сега всички ще имате двойки". Очаквам от един учител да не обяснява на децата постоянно "аз знам, че ме мразите". Действително имам страхотно непосилни и направо супер странни изисквания към учителя на детето ми Rolling Eyes

Ако някой е доволен от такъв тип отношение и преподаване, значи просто имаме тотално различна ценностна система - аз съм ок с това, хора разни, разни представи.

# 475

Koko6kata,в кой клас сте в момента.Ако е удобно, разбира се,сподели.Заинтригува ме коментарът ти за началото на 9 клас,та за това.

# 476

Koko6kata,в кой клас сте в момента.Ако е удобно, разбира се,сподели.Заинтригува ме коментарът ти за началото на 9 клас,та за това.

В 10-ти... Учителите са същите, така че... Много се надявах на други учители по някои предмети, но... По други съм доволна, че са същите, но като цяло... доста съм разочарована... Но пък съм по доволна от 9 ФЕГ, коятозавърши дъщеря ми тази година... Съжалявах, че се подведох да не ходи в 1АЕГ, защото знаела вече езика...

# 477
hedra, защо просто не смениш училището?
Надали в 1 АЕГ ще се намери учител, достоен за твоето съкровище и способен да удовлетвори претенциите ти.
Ей например 2 АЕГ - поне откъм сграда ще ти хареса. Евентуално.
Аман от твоето мрънкане, чак дразниш вече. Аз пък на Капка Николова съчувствам - още две такива като тебе, барабар с ненагледните им ...
Това е гимназия, не детска градина!

Именно, че е гимназия и децата са вече формирани до голяма степен. Не става дума само за образование, НО и за възпитание. Не искам да се бъркам в педагогическите методи на Капка, не съм специалист и лично аз се радвам, че има кой да наритва сина ми, но проблемите са следните (разбира се според разказите).
Не е проблемът в спазването на правила, а в принципната им липса. Децата са стресирани не защото ще нарушат правилата, а защото не могат да разберат кога постъпват правилно и кога - не. Номерът е: "Защо си с шапка, защо си без шапка?" Това определено обърква.
Второ - определени актове на несправедливост. Твърдение, че не трябва да се подиграваш на хората минути след като си унижил момиче на два пъти, че е пълничко. Децата са чувствителни и имат невероятни антени за тези неща. Късане на работите на двамата ученика, които единствени са разбрали и написали съответното домашно и зацъфарването им наред с другите.
Трето - два пъти групови двойки на целия клас, защото децата не са разбрали за домашното. Когато едно дете не разбере е граната и не е внимавал, но когато целият клас не е разбрал - проблемът е в начина за даване на домашно.
Четвърто -навлизане в личното пространство и извън пределите на вменените отговорности като забрана за ходене на училище с велосипед, забрана на определен модел блузи, задължение за създаване на профил във Фейса и т.н. и т.н.
Това, че синът ми е в стрес не ме плаши - трябва да свиква, моят проблем е, че той видимо се бунтува и не в обичайните тинейджърски рамки, а в съвсем точно обосновани неща, но го е страх да реагира, защото, ако й влезе в полезрението - лошо му се пише. Ей с това пречупване аз не съм ОК, но ще го оставя сам да се справи. Вчера му е била първата крачка и вярвам, че ще има следващи.

Това, което се опитвам да кажа е, че съзнавам, че  да се държат 30 пубера "в час", да са дисциплинирани и да научават нещо е много сложна задача и аз се възхищавам на всички учители, вкл. на Капка. И благодарен. Търпим съм към голяма част от арсенала й, дори и да е прекален, но има много неща, с които може човек да не е съгласен и това прави Хедра, а не просто, че мрънка.

Абе, очертава се интересна родителска след няколко часа Mr. Green

Последна редакция: чт, 03 окт 2013, 15:26 от Na_Vesi_Pateto

# 478
  • София
Напълно подкрепям Хедра и На Веси Патето  Peace Въпреки, че синът ми не е при въпросната г-жа Николова, смятам , че педагогическите й подходи са меко казани неподходящи спрямо ученици, у които трябва да се възпита любов към езика, които да учат с желание и да посещават с желание училището. От учители като нея може да се стигне до : Намразване на езика, намразване на гимназията, намразване на училището като цяло и възпитаване на едни мекотели, които не смеят да гъкнат, да запитат какво не им е ясно и да отстояват правата си! Не детето на Хедра трябва да смени училището! Госпожата трябва да смени метода си на обучение! На който му харесва децата да са мачкани и унижавани - добре. Но това не е казарма и не сме в социализма!

# 479
  • 1st floor

Абе, очертава се интересна родителска след няколко часа Mr. Green
Обмислям дали да не седна във вашата стая! Mr. Green

Като казах стая - в класните стаи ли ще се провеждат родителските срещи или са обявени на входа? newsm78

Последна редакция: чт, 03 окт 2013, 16:01 от НеПоКоРнА

Общи условия

Активация на акаунт