1АЕГ-ИНФОРМАЦИЯ

• 193 632
  • 1 605
  •   1
Отговори
# 1 365
  • София
С днешна дата  май спомените на важат, както и, че се отпускат чак от 10 клас   Thinking

Та с днешна дата се отпускат след завършване на основно образование.

Министър Дидева както винаги е по-бърза с мисълта и клавиатурата  bouquet

# 1 366
Те и преди се отпускаха след завършване на основно образование. Просто в профилираните гимназии децата получаваха такова със завършването на девети клас, затова стипендиите се отпускаха от десети.

# 1 367
Сега само остава и заявление да получим.....

# 1 368
Изтеглете си го от сайта на гимназията,ако не са им раздали в училище.

# 1 369
  • София
Ако помогнеш и къде из сайта се намира  Rolling Eyes
Нищо не са раздали в 8 а, дори нищо не са споменали относно стипендиите. Ако моят витае в облаците, на РС аз би трябвало да чуя /но и не попитах специално  Embarassed/

# 1 370
Здравейте,

да споделя тревогите си и аз. Дъщеря ми е в 8Б  клас и въобще не си харесва класа.Дисциплината е ужасна.Дори преподавателите са казали,че откакто преподават в 1 АЕГ такъв клас не са виждали. Моята дъщеря никога не е била отличничка, но влезе с огромно желание в тази гимназия и сега е ужасно разочарована,че не може нищо да чуе в час. Дори ме помоли да я преместя в друга паралелка, защото в тази нищо няма да научи. В този клас са 32-ма и класен им е най-младия преподавател в училището. Тези дни са го замествали/беше болен/ Павлета Сунгурова и Евгения Ангелова и дисциплината е била на ниво. Споделят ли нещо вашите деца от другите класове?

Относно стипендиите- има наредба на МОН , че могат да кандидатстват за стипендии на база на успеха от 7 клас, но като е питала в канцеларията са и казали-от 9 клас, което е пълно безобразие.

# 1 371
Вчера цитирах писмото на д-р Кастрева в осмокласната тема.

Изх. № РУО1-23742/10.10.2017 г.
ДО
ДИРЕКТОРИТЕ НА СТОЛИЧНИТЕ
УЧИЛИЩА  НА ТЕРИТОРИЯТА 
НА ОБЛАСТ СОФИЯ-ГРАД

УВАЖАЕМА ГОСПОЖО / УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ДИРЕКТОР,
С влизането в сила на Закона за предучилищното и училищното образование, основно образование се придобива след завършен VII клас, докато по отменения Закон за народната просвета основно образование се придобиваше след завършен VIII клас. Поради тази причина завършилите през учебната 2016/2017 година седми клас ученици са придобили основно образование, което им дава право да кандидатстват за стипендия от началото на учебната 2017/2018 година по реда на Постановление № 33 на МС от 15.02.2013 г. за условията за получаване на стипендии от учениците след завършено основно образование.
Предоставените средства за стипендии за 2017 г. са разчетени на база брой ученици от IX до XII клас включително, за финансова, календарна година, поради което за учениците в VIII клас не са предвидени и предоставени средства за месеците октомври, ноември и декември.
В тази връзка Ви  информирам, че ще бъдат предоставени допълнителни средства за стипендии за 2017 г. Допълнителните средства ще бъдат изчислени пропорционално за три месеца (октомври, ноември, декември) на базата на броя на учениците в VIII клас за учебната 2017/2018 година в дневна, индивидуална, комбинирана форма на обучение и при обучение чрез работа (дуална система на обучение) и размера на средствата за стипендии за един ученик, определен от Министерския съвет.

Д-Р ВАНЯ КАСТРЕВА,
НАЧАЛНИК НА РУО – СОФИЯ-ГРАД

# 1 372
  • София
Здравейте,

да споделя тревогите си и аз. Дъщеря ми е в 8Б  клас и въобще не си харесва класа.Дисциплината е ужасна.Дори преподавателите са казали,че откакто преподават в 1 АЕГ такъв клас не са виждали. Моята дъщеря никога не е била отличничка, но влезе с огромно желание в тази гимназия и сега е ужасно разочарована,че не може нищо да чуе в час. Дори ме помоли да я преместя в друга паралелка, защото в тази нищо няма да научи. В този клас са 32-ма и класен им е най-младия преподавател в училището. Тези дни са го замествали/беше болен/ Павлета Сунгурова и Евгения Ангелова и дисциплината е била на ниво. Споделят ли нещо вашите деца от другите класове?
...
Моята дъщеря е в 8Б и харесва класа и класния ръководител. Това разбира се  нищо не подсказва за дисциплината, но съм изненадана от това което споделяте.
Аз също харесвам класния , видях го за първи път на родителската среща.

# 1 373
Класния е много интелитентен  човек. Тя също го харесва.Вчера е бил в часовете след боледуването и ги е помолил да бъдат тихи,защото не може да говори високо заради болестта. За съжаление не са му обърнали никакво внимание.Мартин Петков е написал две двойки на деца,които след многократни предупреждения не са спрели да говорят. Изпитал ги е . Това ми харесва.Дано поне така да се стреснат и да престанат. И не е само говоренето и непрекъснатото провикване. Едно момче е тропало с юмрук по бюрото и е издавало силни неандерталски звуци. И не само при класния е така.George Nox,учителите по математика и БЕЛ, Мартин Петков-всички имат проблем с този клас.При George Nox трябва да разговарят на английски-досега това не се е случвало точно заради дисциплината

# 1 374
Да добавя ,че по Информационни технологии в групата на Георгиев няма достатъчно компютри, защото не е предвидено да има 32 деца в клас

# 1 375
  • София
Моята дъщеря е 8 Г клас. Също имат проблеми с дисциплината. Не знам името на господина по англ. граматика , но при него е най-зле. Тези, които говорели ги пускал да си ходят, без да отбелязва нито в дневник, нито в бележник. Класна ни е Сунгурова. Споделих с нея и тя каза, че ще говори с него. Ако това продължи, ще отида при Директорката. Вратата и е винаги отворена /буквално/.
Но върха на всичко е господина по математика. Нито дисциплина, нито им предава материала както трябва. Като я питах как даваш такива оценки каза, че никой нищо не разбирал в час.
Много и харесва г-жата по философия.
Като цяло основния проблем е говоренето в час.

# 1 376
  • София
АЕГ 2017, не е проблема в класа. Според мен е в преподавателите. И в старото училище беше така, при едни е гробна тишина, при други пълна лудница.
Според мен използват осмите класове, за да пресеят току що завършили учители. Въпреки, че този по англ. граматика е бил и миналата година. Той още на родителската среща се държеше неадекватно, като се смееше постоянно.
Тези камери, ако работят е хубаво г-жа Директорката да си пуска по някой запис от време на време.

# 1 377
Значи май не само в нашия клас е така. По математика дъщеря ми ползва  сайта: уча.се. Каза, че много добре е обяснено всичко.И тя в часовете не разбира много. Учителят пишел плюсчета за дoмашно и решаване на задачи в час и при 3 броя щял да пише 6.  

Последна редакция: пт, 13 окт 2017, 13:06 от АЕГ 2017

# 1 378
И ние имахме подобен проблем с дисциплината при дадени учители в нашето училище...
Единственото нещо, което помогна и ви съветвам да направите е да изготвите писмена подписка от всички или повечето родители на дадения клас с оплакване срещу даден учител или учителите на дадения клас и да я подадете в училище.
Тогава и само тогава от училището взимат мерки. С разговори и приказки всичко се потулва или въобще не се решава.
Гарантирам ви, че ако всички родители се подпишат проблема ще бъде решен по един или друг начин. И ние пробвахме с разговори, но така директорите въобще не слушат и гледат да заглушат нещата, но когато го има черно на бяло няма къде да мръднат и взимат мерки...и колкото по-рано толкова по-добре.
Успех Simple Smile

# 1 379
  • София
Преди 10-ина години  какво ли не направихме родителите, за да чуе ръководството крайно отрицателното ни мнение за една, която не бе нито учител, нито педагог. И ни-що  - керванът продължи да си върви !

Сега в 8 кл. им преподават предимно млади хора, което  с течение на времето ще се разбере за добро ли е и като дисциплина, и като знания. Но ако децата ни се държат като "неандерталци", кого да обвиняваме?

Общи условия

Активация на акаунт