1АЕГ-ИНФОРМАЦИЯ

• 193 551
  • 1 605
  •   1
Отговори
# 1 470
Я, задействала се била директорката! Миналата седмица й казах, че синът ми пропуши миналата година в нейното училище.  Sad 

# 1 471
Знаете ли нещо повече за учителя по английска граматика. От колко време работи в това училище, какво е завършил и др. Ако може нещо повече и за класната на 8 г...Thinking

Класната спомена, че миналата година масово децата са завършили с тройки и четворки по англ. граматика, което означава, че е поне от една година.
Не ми е ясно само директорката защо не е взела мерки.
Впрочем повдигнах въпроса с дисциплината във фейсбук групата ни и може да погледнете колко точно родители се вълнуват от това.
Така е. Проблемът е, че директорката не взима никакви мерки. Ако вземе да изключи 1-2 нехранимайковци, е по-вероятно да млъкнат и да не се обаждат повече.

# 1 472
Впрочем повдигнах въпроса с дисциплината във фейсбук групата ни и може да погледнете колко точно родители се вълнуват от това.

Aninica- тази фейсбук група само за вашия клас ли е?

# 1 473
  • София
Да, само за нашия клас е. Г-жа Сунгурова  ни я организира. Специално взе и имейлите на тези, които нямат фейсбук.
Изключително са полезни тези групи, защото се обсъждат много текущи проблеми и се споделя информация. Поне до сега е било така.

# 1 474
  • Варна
Вие верно ли обвинявате у-щето за невъзпитаните деца и за това,че там са пропушили ?!  Shocked
И моя пропуши в 1ва ЕГ ...ама обвинявам нас като личен пример и това ,че се влече от масата ,понеже искаше като излезе в голямото да не му се подиграват и това е слабост в характера му.
Ама да обвинявам у-щето,учителите и директора ,не ми дойде на акъла?!

При нас имам инфо за преместени деца ,но с по-големи "изяви"!

Факт е ,че за пушене ,не ги гонеха .Но миналата година мисля взеха някакви мерки и за това,дано за зайците има ефект ...но ме съмнява  ! Всяко чудо за три дни !  Simple Smile

# 1 475
  • София
Деска, хем е така, хем не съвсем. Не може наистина  да се вини училище за нечие пропушване, пиене и сие. Но може да се вини за безхаберие, а оттам и за косвено лансиране на тези неща в района на учебното заведение.  Нима мислиш, че деца от АК не пушат и не пият, но дали го правят в  непосредствена близост до училище? Едва ли, защото ще бъдат санкционирани...Около повечето  училища, даже сигурно около всички, се пуши свободно, на места и учители се включват или най-малкото преминават покрай пушещите. На места в училищата се внася и алкохол във видна или скрита форма.  Като се повдигне въпросът от някого, в НЕГ например се бяха оплакали хората от отсрещния вход, че ученици си хвърлят фасовете не в кофата , а на пода и им цапат, тогава обикновено има някаква акция от страна на училището за заблуда на противника и после нещата се връщат в "нормалния" им вид. Ето за това може да бъде критикувано училището, което и да е то.. Въобще не визирам само 1 АЕГ.

Последна редакция: чт, 26 окт 2017, 10:55 от пенсионирана русалка

# 1 476
  • София
Elly,
в този случай трябва да бъде наказан учителя по граматика. Гонил е деца без да го отрази в дневника. Доволна съм и от Директорката за взетите мерки, моето мнение е, че трябва да му се даде шанс, за това и оплакването ми беше устно. Ако видя, че няма промяна ще сменя тактиката.
Как да се наказват децата? Не съм запозната с разрешените прийоми, аз лично бих ги карала да чистят, освен че всеки час щяха да правят тестове. Но в нашата държава всички живеят с усещането за безнаказаност, включително учителите и учениците.

Деска, и аз съм на мнение, че за "пропушването" на второ място след личния пример, стои училището. Там трябва да бъде създадена атмосфера на нетърпимост към пушачите. не знам какви са санкциите, които имат право да използват учителите и директорите, но трябва нещо да се случва. Поздравявам я нашата Директорка Нели Петрова, добре ги е хванала, да продължава в този дух.
Впрочем нали организираха едни скрити камери за купуването на лекарства без рецепти. Да направят и за купуването на цигари от деца, само че тютюневото лоби е хванало правителството за гушата и плаща достатъчно , за да няма наказани. Масово се пуши и в заведенията.

# 1 477
Така, да се върнем към учебния процес.
Поразена съм от математика Генин,  който учи в три от осите класове. Децата са му поправяли грешки на дъската. Други мнения?

# 1 478
Така, да се върнем към учебния процес.
Поразена съм от математика Генин,  който учи в три от осите класове. Децата са му поправяли грешки на дъската. Други мнения?
На входното ниво имало грешки в повечето задачи. Просто съм TriumphTriumphпотресена!:triumph:

# 1 479
  • София
Аз повдигнах темата началото на месеца, заради сгрешената задача на една от групите /не класовете/ на входното ниво. Преди това дъщеря ми каза, че е броила до 9 грешки за един час. Въпреки всичко продължавам да настоявам пред нея, че това, че бърка не значи, че не знае. Тя е мнооооооого разочарована. Аз я записах на уроци, защото часовете им са малко и ще намаля щетите, но тя не спира да се оплаква. Твърди, че децата нищо не разбират и той им обяснява материала по "неразгадаем" начин. Каза също, че многократно го поправят.
Учителя още не е завършил магистратура, както той сам каза.

# 1 480
Смятам да повдигна въпроса за компетентността му на следваща родителска среща.

# 1 481
  • София
Лелеее, дежа вю! Преди години големият беше при математичка, срещу която скокнахме родителите. Не бих казала, че бе некомпетентна, но си избърборваше урока, без затвърдяване, без допълнителни обяснения за неразбралите... Сега и малкият ли ще е с такъв късмет! И без това не е изявен математик  Sad

# 1 482
  • София-Младост
Лелеее, дежа вю! Преди години големият беше при математичка, срещу която скокнахме родителите. Не бих казала, че бе некомпетентна, но си избърборваше урока, без затвърдяване, без допълнителни обяснения за неразбралите... Сега и малкият ли ще е с такъв късмет! И без това не е изявен математик  Sad
За г-жа Ненова ли става въпрос...в интерес на истината в 8-ми клас и ние скокнахме (да не са учили заедно големите?), че и подписка правиха да я сменят...обаче се оказа, че вината не беше неина...много малко часове има, много материал, като се изпуснат дни, било заради ваканция, избори или друго и тя едва успяваше да предаде каквото искат отгоре... Нагоре нещата се оправиха, дъщеря ми беше много доволна от нея.

# 1 483
Мисля,че г-жа Ненова се пенсионира.Само хубави неща мога да споделя за нея.

# 1 484
  • София-Младост
Мисля,че г-жа Ненова се пенсионира.Само хубави неща мога да споделя за нея.
Да, випуск 2017 и беше последен. Simple Smile Аз също съм с много добри впечатления от нея, особено накрая когато помогна на дъщеря ми за акад.справка, даде и  препоръка за университета.

Общи условия

Активация на акаунт