Честито на шофьорите - фарове цяла година

• 21 761
  • 475
  •   1
Отговори
# 180
Мислех си, че обсъждаме дали законът е ефективен, а не дали ще го спазваме.

Е те това беше писано на стр. 1 и 2 няколко пъти.
Няма никакви статистики, които да доказват намаляване на катастрофите при наличие на запален фар.

Понеже, да речем, хората се изпреварват в тунели и на непрекъсната ос, нека забраним принципно и изпреварването, предлагам аз.
Майтапът настрани, но в това по- би имало смисъл реален, тогава катастрофите, особено тежките челни такива, наистина има шанс да понамалеят.
И, вече го писах- всяка кола- боядисана в червено! Peace

# 181
  • sofia
ПП. Наистина ли катаджийте имали норма от глоби на ден да изпълняват, че оня ден един се сучеше около мен, излови ме да паркирам без колан?
Малко извън темата. Ама това вярно ли - санкционирал те е, защото паркираш без колан? Защото аз като тръгна да правя маневри за паркиране (особено за успоредното назад) и махам колана.

# 182
Не, не ме е санкционирал, правеше си устата, сучеше се гладно за някой лев, и кършейки ръце ми обясняваше, че имали норма на ден от актове, та затова питам.

# 183
Мислех си, че обсъждаме дали законът е ефективен, а не дали ще го спазваме.

Значи, управленците ни са немощни да напишат закони със събираеми санкции, тъпо гледат как КАТ не си върши работата, как не санкционира идиотите, каращи с несъобразена скорост, тия на по няколко питиета, ония, минаващи на червено и т.н, и поради това целият български народ трябва с благодарност да кара на включени фарове, следвайки с радост гениалната партийна линия.
А това ще доведе единствено до продължаване на съществуването на същите тези виновници, но към тях ще се добавят, за замазване на очите на обществото, и нови виновни (онези престъпници, които са забравили да си включат фаровете посред бял ден), та да се поразмие още малко причинно-следствената връзка.

Проблемът не е в липсата на закони, а в липсата на реално налагане на санкции.
Количественото натрупване на хартия няма как да доведе след себе си качество.
Даже според мен ще стане точно обратното, гордо ще отчетат повече санкционирани водачи, особено в началото и ще настъпи всенародна радост.

ПП. Наистина ли катаджийте имали норма от глоби на ден да изпълняват, че оня ден един се сучеше около мен, излови ме да паркирам без колан?

Точно казано.

# 184
Имам чувството, че противниците или рядко шофират или си спорят просто заради спорта...
Интересно ми е как винаги, когато има нещо ново в България и се започват едни умствени напъни от всякаде...
Светването на фаровете пълнело джоба на търговците на горива, крушки и акумулатори. Поставянето на камери- джоба на някой си друг... Легналите полицаи- чупели колите, а и те пълнели джобовете на фирмите, които ги поставяли. Скобите и паяците, пълнели джоба  на някой от Общината.  Сините зони- също... Катаджиите пък и те си пълнели джобовете...
Абе все някой си пълни джобовете, а това, че всички тези неща намаляват инцидентите, никой не го отчита.
Сигурно съм го писал това и друг път тук:
- Хора за да не пълните джобовете на този и онзи, просто спазвайте законите и правилата!

/А като си светнете фаровете, си изключете климатика, за да не пълните джоба на някой пак! Или минете на велосипеди! Wink/

# 185
Имам чувството, че противниците или рядко шофират или си спорят просто заради спорта...

Нито едното от двете, но понеже вече мотивите са изписани в началото на темата е излишно да се преписват до откат.

# 186
  • sofia
... Легналите полицаи- чупели колите,

Дупките, дупките...особено, когато са съчетани с "легнал полицай".....те са ми любими

В Младост са направили две пешеходни пътеки на принципа на легналите полицаи, но по-плавна издатина. Приветствам подобни мерки. Остава редовно да се разкарват паркиралите идиоти пред Патиланци, баш около пешеходната пътека.

Интересно ми е как винаги, когато има нещо ново в България и се започват едни умствени напъни от всякаде...
Всеки трезво мислещ човек, най-малкото се пита, нужно ли е и се търсят доводи за и против....."Новото" нещо, не е непременно супер, по-по-най.

# 187
Важно е, че автомобилът на кмета е с включени фарове.

mipopov, а не ти ли хрумва, че инцидентите ще намалят, например, ако катаджийте се позиционират вместо в храстите, около пешеходните пътеки.
Да се вижда, че ги има и че работят.
Ако се върнат глобите с фиш, на място, а не само актове, които я платиш след година-две, я не.
И докато катаджията пише акт на един, около него минават десетки нарушители.

Не къде да е, в съседна Гърция, например, един катаджия спира автомобилите, другият пише. Често срещано явление е по пътищата им да видиш опашка от спрени автомобили, не по един на час.
Сигурно нормата им е по-висока. newsm78

Такива разни дреболии има бол, ако човешкият фактор не оптимизира работата, законите на хартия няма как да го направят.

# 188
Важно е, че автомобилът на кмета е с включени фарове.

mipopov, а не ти ли хрумва, че инцидентите ще намалят, например, ако катаджийте се позиционират вместо в храстите, около пешеходните пътеки.
Да се вижда, че ги има и че работят.
Ако се върнат глобите с фиш, на място, а не само актове, които я платиш след година-две, я не.
И докато катаджията пише акт на един, около него минават десетки нарушители.

Не къде да е, в съседна Гърция, например, един катаджия спира автомобилите, другият пише. Често срещано явление е по пътищата им да видиш опашка от спрени автомобили, не по един на час.
Сигурно нормата им е по-висока. newsm78

Такива разни дреболии има бол, ако човешкият фактор не оптимизира работата, законите на хартия няма как да го направят.

Не е въпроса в това какво ни хрумва и какво мислим, а в това КАКВО ПРАВИ ВСЕКИ ОТ НАС...

# 189
И какво прави всеки от нас?  Grinning

# 190
И какво прави всеки от нас?  Grinning

Тъй като гледам, всеки си чеши пръстите по клавиатурата...

# 191
И какво прави всеки от нас?  Grinning

Опитва се да свети като крушка, пардон, като фар....

Поздрав !

# 192

Не е въпроса в това какво ни хрумва и какво мислим, а в това КАКВО ПРАВИ ВСЕКИ ОТ НАС...

Струва ми се, че хората се опитват всячески да компенсират немощта на управниците, затова и никого не съдя, всеки търси свой си начин в стремежа си към някакъв ред, не е лесно в държава, оставена на съвестта на гражданите.
С радост се убеждавам, че не сме толкова лош "материал", поне по отношение на съвест, при тази липса на санкции можеше да е къде къде по-зле.
Та не съдете тъй строго и вие останалите, които не приемат с широко отворени обятия всичките умотворения на управниците, не е поради липса на съвест. Laughing

# 193
И как го сметна 130 000? Аз ги докарах максимум 30 000 и то ако всекидневно има 1000 000 автомобила, каращи поне по 100 км...

Личи си, не ти се удава смятането.
По колко километра изминават е без значение, от значение е колко време светят.
И най-вероятно не държиш сметка за коефициента на полезно действие при преобразуване на един вид енергия в друг в автомобила.
А светлинната е минала през не едно и две такива преобразования.

Държавата е немощна, като старец, който се напикава. Приемайки закон се опитва да си създаде имидж на млад ерген. Ето, човекът и се подиграва

# 194
И как го сметна 130 000? Аз ги докарах максимум 30 000 и то ако всекидневно има 1000 000 автомобила, каращи поне по 100 км...

Личи си, не ти се удава смятането.
По колко километра изминават е без значение, от значение е колко време светят.
И най-вероятно не държиш сметка за коефициента на полезно действие при преобразуване на един вид енергия в друг в автомобила.
А светлинната е минала през не едно и две такива преобразования.

Държавата е немощна, като старец, който се напикава. Приемайки закон се опитва да си създаде имидж на млад ерген. Ето, човекът и се подиграва

Ами хайде напиши го заедно с КПД-то! Интересно ми е как го смяташ.  Thinking Сигурен съм, че няма да излезе твоята сметка. Както й да го смяташ, повече от 35 грама отгоре на 100 км за един автомобил няма как да стане разхода... Очаквам твоите сметки Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт