Честито на шофьорите - фарове цяла година

• 22 335
  • 475
  •   1
Отговори
# 285
Винаги съм карала на пуснати фарове независимо от сезона - така те забелязват по-добре, т.е. пазиш себе си.

# 286
Става дума за пешеходци блъснати на пътя, и наказанието за шофьорите. Няколко поста по-нагоре е дадена препратка и към това безумие.
Тъпо депутатско решение, продиктувано от гнева на хората, а не от разума. Вместо да дават шанс на роднините на жертвата да избират сами, какво ще ги удовлетвори —  условна с  кръвнина според роднините или дело и затвор, сега отново правят закон-недоносче — задължителен затвор...
Везните изравняват справедливостта и наказанието, а не махалото — лесна сделка или задължителен затвор. А утре, като Ви изскочи някой пешеходец на магистралата, или някой пиян, легне и заспи на пътя зад завоя, в тъмното, какво ще правите, а?
 Абе тези нашите, защо не изберат една цивилизована държава с ниска смъртност по пътищата и не препишат буква по буква закона им за движение по пътищата? То е ясно, че го карат на популизъм, ама така хем те няма да са виновни, хем ще се бият в гърдите, че има един нормален закон в държавата. Оказва се, че в европейската комисия, правели разлика между дневни светлини и къси светлини, защото "късите", били прекалено "дълги" за през деня...

Последна редакция: вт, 31 юли 2012, 13:51 от гост22

# 287
Тъпо депутатско решение, продиктувано от гнева на хората, а не от разума. Вместо да дават шанс на роднините на жертвата да избират сами, какво ще ги удовлетвори —  условна с  кръвнина според роднините или дело и затвор, сега отново правят закон-недоносче — задължителен затвор...
Везните изравняват справедливостта и наказанието, а не махалото — лесна сделка или задължителен затвор. А утре, като Ви изскочи някой на магистралата, или някой пиян, легне и заспи на пътя зад завоя, какво ще правите, а?

Предумишлено убийство ли ще се води вече?

# 288
  • Варна
Тъпо депутатско решение, продиктувано от гнева на хората, а не от разума. Вместо да дават шанс на роднините на жертвата да избират сами, какво ще ги удовлетвори —  условна с  кръвнина според роднините или дело и затвор, сега отново правят закон-недоносче — задължителен затвор...
Везните изравняват справедливостта и наказанието, а не махалото — лесна сделка или задължителен затвор. А утре, като Ви изскочи някой на магистралата, или някой пиян, легне и заспи на пътя зад завоя, какво ще правите, а?
Безумно решение  е този задължителен затвор. ooooh!

# 289
Става дума за пешеходци блъснати на пътя, и наказанието за шофьорите. Няколко поста по-нагоре е дадена препратка и към това безумие.
Тъпо депутатско решение, продиктувано от гнева на хората, а не от разума. Вместо да дават шанс на роднините на жертвата да избират сами, какво ще ги удовлетвори —  условна с  кръвнина според роднините или дело и затвор, сега отново правят закон-недоносче — задължителен затвор...
Везните изравняват справедливостта и наказанието, а не махалото — лесна сделка или задължителен затвор. А утре, като Ви изскочи някой пешеходец на магистралата, или някой пиян, легне и заспи на пътя зад завоя, в тъмното, какво ще правите, а?
 Абе тези нашите, защо не изберат една цивилизована държава с ниска смъртност по пътищата и не препишат буква по буква закона им за движение по пътищата? То е ясно, че го карат на популизъм, ама така хем те няма да са виновни, хем ще се бият в гърдите, че има един нормален закон в държавата. Оказва се, че в европейската комисия, правели разлика между дневни светлини и къси светлини, защото "късите", били прекалено "дълги" за през деня...

А като какъв да определим един такъв коментар, от човек, който дори не си е направил труда да прочете новите промени в НК?  Много държа да разбера, къде точно прочете, че задължително се влиза в затвора! А ако беше на ясно, нямаше да коментираш и премахването на споразумението, защото е премахнато само предсъдебното м/у прокурора и извършителя, а във съдебната фаза също може да се поиска споразумение.
А примера който даваш с магистралата и пияния, доказва некомпетентността ти да се изказваш по такива въпроси.
Прочети два-три пъти поне НК в частта за престъпленията по транспорта! Помисли, поразсъждавай малко! После пак прочети! След това се прехвърли на НПК и тогава коментирай!

# 290
Тъпо депутатско решение, продиктувано от гнева на хората, а не от разума. Вместо да дават шанс на роднините на жертвата да избират сами, какво ще ги удовлетвори — условна с  кръвнина според роднините или дело и затвор, сега отново правят закон-недоносче — задължителен затвор...
   Такива са изводите при неправилно поднесена информация и правене за закони с цел трупане на рейтинг. Няма такова нещо като "задължителен затвор". Всяка присъда до 3 г. лишаване от свобода може да бъде условна при наличие на определени условия, поставени в закона.

# 291
Тъпо депутатско решение, продиктувано от гнева на хората, а не от разума. Вместо да дават шанс на роднините на жертвата да избират сами, какво ще ги удовлетвори — условна с  кръвнина според роднините или дело и затвор, сега отново правят закон-недоносче — задължителен затвор...
   Такива са изводите при неправилно поднесена информация и правене за закони с цел трупане на рейтинг. Няма такова нещо като "задължителен затвор". Всяка присъда до 3 г. лишаване от свобода може да бъде условна при наличие на определени условия, поставени в закона.

Което си го пише в точно и ясно в чл.66 от НК. Когато е до 3 години, съдията МОЖЕ да присъди условна присъда по негова преценка и като се съобрази с определените условия. Те до сега думичката МОЖЕ я четяха като Е ДЛЪЖЕН, а сега като вземат да  дават наред ефективни присъди...  Thinking   Направо ще взема да им повярвам...

# 292
Прочетох само 1-ва стр. и отговарям веднага на този въпрос, че имам пресен случай:

А къде е файдата да караш задължително на фарове посред бял ден и блеснало слънце?

В неделя пътувах по светло и слънчево време - от маранята тъмните и сиви автомобили въобще не се забелязват, ако са без фарове. Същата работа е при облачно, дъждовно време, и при свечеряване. На никой не му идва на ума, че не го виждат и да си пусне фаровете, той нали си вижда Crazy Не знам какво пречи да си пускате фаровете Rolling Eyes Само може да предотвартите инцидент, нищо няма да загубите.

# 293
  • Once there was a Hushpuppy...
Прочетох само 1-ва стр. и отговарям веднага на този въпрос, че имам пресен случай:

А къде е файдата да караш задължително на фарове посред бял ден и блеснало слънце?

В неделя пътувах по светло и слънчево време - от маранята тъмните и сиви автомобили въобще не се забелязват, ако са без фарове. Същата работа е при облачно, дъждовно време, и при свечеряване. На никой не му идва на ума, че не го виждат и да си пусне фаровете, той нали си вижда Crazy Не знам какво пречи да си пускате фаровете Rolling Eyes Само може да предотвартите инцидент, нищо няма да загубите.

Точно така!
Ще спестят малко от крушки, ще си ги пазят за зимата, защото ако ги ползват непрекъснато ще влизат в преразход hahaha Какъв народ, какво чудо, вместо да се вземем в ръце и да се пазим повече, тук сме седнали няколко да убеждаваме други няколко от необходимостта да се кара на фарове Naughty

# 294
Повечето "возачи"  чвно си мислят ,че им идва на сметката на тока и за това не ползват фарове ,.....ИКОНОМИЯ... криза е Wink

# 295
Карам целогодишно на фарове.Карам ежедневно.До сега крушка изгоряла/изхабена нямам втора година. ThinkingНе знам какво се пести, ако си с изключени фарове точно.Акумулатор?И него не съм сменяла, а и той се води консуматив.
Категорично съм ЗА.Денем, на светлно, точно като блесне слънце, коли, които са сиви и подобни-не се виждат много отдалече, сливат се с мараня, прах и въобще в потока...Който твърди обратното не шофира активно и не е наясно.

# 296
Винаги шофирам на светлини,независимо какъв е сезона и каква част от денонощието е!

# 297
Твърдо ЗА промяната съм! И аз си шофирам с включени светлини целогодишно.

# 298
  • Бургас
Най-после да се приеме от НС това изискване за целогодишно каране на светлини. Аз, лично, шофирам често и на големи дестинации. В практиката си достигнах до извода, че като реша да изпреварвам в хубав и слънчев ден колоната, която се вие към и от морето, със сигурност виждам идвашите към мен коли със светещи фарове. Но ако е кола без светлини доста се чудя дали идва срещу мен или е друга, която изпреварва и я виждам в гръб. А шофиращите често знаят, че е много важно бързо да се съобрази обстановката преди изпреварване, иначе става късно и моментът е минал. Естествено, ако имахме множество магистрали, нещата щяха да стоят по друг начин. Та, исках да кажа, че карам на фарове постоянно от поне 10-12 г. още от времената, когато това правеха само т. нар. мутри. Но техните причини за това бяха други.

# 299
  • Once there was a Hushpuppy...
Ейй, браво, още малко и ще се съберем една страница с такива дето караме на фарове Hug Hug Hug
Аз го сравних това с пестенето Peace, сякаш е кой знае колко скъпо една крушка...която се сменя супер рядко, наистина Peace

Общи условия

Активация на акаунт