Честито на шофьорите - фарове цяла година

• 22 158
  • 475
  •   1
Отговори
# 405
После пуска тема Блъснах куче, бронята ми се строши, сега кой ще ми я плати, ма нямам застраховка и акт.
Тук не съм съгласна. Naughty
На тази не и беше добре, чорапите и миришеха, беше хванала плъх в капан и нещо с пениса на мъжа и имаше, ама го забравих. Тази определено не беше ССФ, а някаква луда. Crossing Arms

Да де, и аз това казвам, ако бе изблеяла синхронно в 50 теми " и аз така", "и аз карам на фарове", щеше да е ССФ овца и нямаше да я обявиш за луда.
А може би страхът да не бъдат обявени за луди кара съфорумките ми да пишат, че карат на фарове?

# 406
 Shocked
Вълк, слънцето те е напекло повечко! Whistling

# 407
Не помня да съм карала с нормална разрешена скорост, спазвайки правилата, вкл. и тези за дистанция и да не съм можела навреме да установя накъде се движела друга кола.
Нейде към първа страница писах- дреме ми на мен, дали някой решил да си прави популизъм сред населението, предприемайки излишни мерки, пък то се радвало и пляскало с ръце- все ми е едно ще светят ли околните по обяд в слънчев ден с фарове или не. Аз не разчитам през деня на фаровете, та да видя автомобилите.
Шофирам всекидневно и винаги спазвам правилата за движение, но откровено имам шокиращи случаи на индивиди изпреварващи цяла колона, които просто решават, че няма смисъл да се приберат и се е налагало почти да спирам и да отбивам, за да няма челен удар. Да разбира се, че ще го видя, че лети срещу мен, но определено много по-рано се забелязва, че някой изпреварва срещу мен, когато е със запалени фарове от случаите, когато не е и днес поне 5 пъти практиката го доказа докато пътувах към Варна. Изобщо не ме вълнува какъв закон е приет и колко ще харчи колата. Моята си има дневни светлини, които са пуснати постоянно. Просто се опитвам да потвърдя, че колите със запалени фарове се забелязват поне няколко секунди по-рано, а това може да ми даде време да реагирам как някой лети срещу мен и изпреварва цяла колона и аз да намаля, за да предпазя себе си.

И да намалиш, шансовете ти са минимални, ако от колоната някой не му направи място да се прибере.
Не от недовиждане става белята, а от простотия.
Не се лекува ни с къси, ни с дълги.

# 408
  • София
след като ще се кара цяла година на фарове, ще е още по-безопасно и пешеходците, също задължително да са облечени в светлоотразителни жилетки, за да може шофьорите да ги виждат по-добре. И всеки без жилетка - 50 лева глоба.

# 409
след като ще се кара цяла година на фарове, ще е още по-безопасно и пешеходците, също задължително да са облечени в светлоотразителни жилетки, за да може шофьорите да ги виждат по-добре. И всеки без жилетка - 50 лева глоба.

И проба за алкохол, че като са пили по две бири им се забавят реакциите (отскачат по-бавно от пешеходната пътека, след като видят автомобил със запалени фарове).

# 410
И телефоните....тотална забрана.
Видиш ли неадекватен шофьор или пешеходец,той задължително е залепен за телефона.

# 411

Аз съм "за" - стига да спирате.  Peace
Ама и жилетки от кевлар да наденем - шансовете на човека срещу автомобила са нулеви.

# 412
  • n/a
Карам по път, който масово се използва от велосипедисти. Слава богу,
в последните дни са със жилетки (като  на полицаи). Определено се
виждат отдалеч, преди завоите, измежду дървета, храсти и треви.

Чух за един случай в София за глобена на пешеходна пътека поради
разговор по телефона. Браво! Предвид, че явлението е меко казано
масово и безобразно. С прискърбие установих, че за един час каране
в градски условия почти на всяка пешеходна пътека имаше поне по
една жена, увлечена в разговор по мобилния. Абсолютни неадекватки
бяха всичките!

# 413
  • София

Ама и жилетки от кевлар да наденем - шансовете на човека срещу автомобила са нулеви.

и тук изниква въпроса. къде трябва да е катаджията, на пешеходната пътека да следи за спазване на предимството, или скатан на сянка, да дебне за коли без фарове, каращи с 50 лева в час.

# 414

и тук изниква въпроса. къде трябва да е катаджията, на пешеходната пътека да следи за спазване на предимството, или скатан на сянка, да дебне за коли без фарове, каращи с 50 лева в час.

newsm10

Ако целта е да респектират, няма да се крият по храсталаците.

# 415

Аз вече предложих- по един фенер на главите, иначе- глоба при ходене навън!  Crossing Arms Аде де! Ще ми се правят на тъмни!

# 416

Аз вече предложих- по един фенер на главите, иначе- глоба при ходене навън!  Crossing Arms Аде де! Ще ми се правят на тъмни!

И който не е минал мед. преглед, никакво излизане навън!  Crossing Arms
Както е забранено за неизправни коли, така да е забранено за неизправни пешеходци- бавнокретащи възрастни хора, инвалиди, хора с проблеми в слуха и с очите, деца...
Вече взех да се забавлявам с тези Ваши коментари  Shocked

# 417
Децята на повод 1.2 м. С шапка със звънчета и мигаща червена светлина.

# 418

[/quote]
Петък. Около 18 часа. Изхода на София, кръстовището на "Цариградско шосе" и пътя за Форубляне. Посока - от "Дружба". Който е минавал, знае за какво става въпрос.
Няма с предимство, няма без. Няма "навлизане в кръстовище". Ад. Разни тарикати с големи коли и още по-голямо самочувствие минават от Практикер директно през тротоара и зелените площи. Ама че там има пешеходци...Риска е за тях! Ужас.
Изпреварват и в насрещното. Абе какво да ви обяснявам. Култура на движение ли? Няма такава!
Най-гадното обаче беше, че на самото кръстовище имаше полицаи. Подпрени на мотора си и гледат. Е, нима не виждат?!
Та не фарове целогодишно, каквото и да се въведе няма да има ефект.
Докато не се промени съзнанието ни.

# 419
Все пак откога сме с фарове лятото? На едно място прочетох от 2013, а вчера ми казаха от днес?????

Да, от днес- днес е излязло в държавен вестник

Общи условия

Активация на акаунт